Regisztráció Blogot indítok
Adatok
torró

0 bejegyzést írt és 3037 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olykor némi pedagógiai célzattal – túllépve online elköteleződésemen – a negyedik évéhez közeledő unokámmal elsétálok a közeli újságárus pavilonjáig és mindkettőnknek veszek egy-egy újságot.A minap is ez történt.Domika verdákról szóló kiadványához két szép mini játékautó is járt, éppen ezért…..
Orbán Viktor szokásához híven akkor emeli a tétet, amikor igazán nagy a baj. A kormányfő ugyanis jól tudja, hogy a koronavírus-járvány gazdasági és szociális hatásait még nem is érzékeli kellőképpen a társadalom, de ő egy elővágással mégis új frontot nyitott. A nagy vidéki egyetemek kormányzati…..
Egyre frusztráltabbnak tűnik Orbán Viktor, amit alátámaszt legutóbbi reggeli rádiós monológja is. Ebben kvázi elismerte, hogy a vakcinaháborúban egyelőre elég rosszul állunk, de a felelősséget azonnal át is tolta az Európai Unió döntéshozóira. A kormányfő idegessége főként annak tudható be, hogy a…..
torró 2021.01.24 12:29:53
@gergely_3:
HIHIHI HAHAHA HIHIHI HAHAHA. ÉN VAGYOK HUNYADI BRENDEL MÁTYÁS, CÍMERES ÖKÖR!!!!!
Na sokszorosítsd!
torró 2021.01.27 13:15:08
@nemecsekerno_007:
Basszus! Hány nickkel szórakozik ez a szellemi toprongy? És hogy engedi meg ezt a baromságot a poszt írója?
Vallásgyakorlásunk, hitünk és az állam jóléte közti egyensúly fontosságának felismerése nem modern vívmány.  Az első jeruzsálemi Szentély polgári időszámítás előtt 425-ös leromolását követően a zsidó közösség felismerte, hogy sorsa elválaszthatatlanul kötődik azoknak az államok jólétéhez,…..
torró 2021.01.23 10:00:20
@gergely_3:
No! Lássuk csak ! Nincs saját gondolatod az én esetemben, mert csak bemásolod amit én , meg még egy valaki leírt. Mit gondolsz mások miért nem szólnak hozzá? Ketten írtunk ide, csupán kíváncsiságból. Mond csak hány nicked van? Gondolod a stílusod változik ha váltogatod? Nőjj már fel az ég szerelmére, vagy egész életedben ilyen szánalmas akarsz maradni? Megigérem nem írok rád többször. De most ha válaszolsz bizonylítsd be, hogy normális is tudsz lenni!
  Hetek óta minden a vakcináról szól. Amerikai? Kínai? Orosz? Lesz elég? Beoltassuk magunkat, vagy sem? Legyen esetleg egyenesen kötelező, ahogy már oly sokan javasolták? És mikor ér véget ez a nyomasztó karantén-időszak? A mai napon az uniós vezetők videokonferencia keretében megbeszélést…..
torró 2021.01.21 21:20:33
@Vén motoros:
Ilyen jellegű nyilatkozatot már olvastam, hogy megfogják oldani, hogy mi akarjuk az oltást. Hoznak olyan kisebb szabályokat, amiben egy választásod lesz.
@dare:
Van jó pár orvos ismerősöm, még egyiket sem kérdeztem meg . Azt hiszem elindítom a körkapcsolást. Mert eddig még a nyilatkozó orvosok nem tették könnyebbé a helyzetünket. Annyi az ellentétes megnyilvánulás. Már a szakembernek mondottak. A kormányoktól nem várhatunk tanácsot, mert ők nem értenek hozzá. Csak az orvosok tanácsát tudják felhasználni, már ha figyelembe veszik. Azért köszönöm a biztatást.
Mai árfolyamon több, mint 1000 milliárdot ér a kincs, de sajnos a megtalálásához sivataggá kéne változtatni a tavat...
torró 2021.01.16 20:28:59
@fofilozofus:
:DDDDD Éppen erre gondoltam én , még nem is látva a kommenteket! Ez tuti! Már Rákosi pajtás ide hozta volna a rabokat a homokot szűrni!
Az előző bejegyzésben azt a kérdést tettem fel, hogy mi a gátja annak, hogy népegyházként működjenek ma Magyarországon a nagyegyházak, miközben az „infrastrukturális” feltételek (intézmények, anyagiak, támogatások, stb.) erre többnyire adottak. Felvetődik egy olyan válaszlehetőség, hogy a…..
torró 2021.01.12 15:19:39
@morph on deer:
Az a helyzet, hogy ez egy borzasztóan összetett dolog. Ezt egyszerűen és röviden nem lehet kifejteni. Sok tényezős történet. Az biztos, hogy a 40 év szocializmusnak csúfolt szférája nagyon sok rombolást okozott.Majd az öregjeink akik lassan eltávoztak, már nem tudták a gyerekeket a hit felé terelni. Közben megjelent a "felvilágosult" nyugati ifjúság hóbortos lázadása a régi hagyományos élet ellen. És mi akik még ilyen nevelést kaptunk, mármint a vallás terén, már mi sem tudtuk a gyerekeinket erre nevelni. Főleg a nagy városba kerülés után. Az unokákról már nem is beszélve.Hiába mutatunk példát, tudomásul veszik, jó papa csak menjetek a misére, addig elleszünk. A világ megváltozott, önző és pénz és élvhajhász lett. A politikusok viselkedése valami borzasztó szélsőséges lett, összeugrasszák az embereket, mivel tudják, az előző rendszerből még élnek a hitüket gyakorlók és a baloldali ateisták. Őket pláne könnyű a vallás ellen hangolni. Az én korosztályom is lassan eltűnik, mert például a 30 fős osztály társaimból 4-n élünk. Így az a vallásos korosztály eltűnik, és majd lesz helyettünk más vallás. Mondjuk majd az Iszlám!
Rokaffy Farkas Létezik-e NER hit? 2021.01.07 16:46:03
 Létezik-e NER hit? A Katolikus Egyház és az általános közvélemény elé odavetett gumicsont is lehetne akár a nemrégiben felvetett téma a Makovecz Imre által tervezett megatemplom esetleges megvalósulása.  Gégény István a szemlélek blogon megjelent írásában ITT részleteiben és korrektül körüljárja a…..
torró 2021.01.09 13:37:58
Hát nehezen szántam rá magam, hogy a véleményem kicsit elmondjam, főleg amióta ez az idióta Mátyás lerombolja a blogokat. Nem is értem, hogy amikor észreveszik miért nem törlik azonnal? Addig rendben van, hogy nem vagyunk egy véleményen és ezen elvitatkozunk, de ez nem eszmecsere, hanem őrjöngés egy agyalágyulttól !
Tehát a bejegyzésről csak annyit, úgyis mint rendszeres templomba járó, de nem mint NER imádó. Nem egészen értek egyet a leírtakkal. Ugye a helyzet az, hogy mi akik már éltünk a Rákosi érában, teljesen másképpen látjuk a helyzetet.Mi sokan nem hátráltunk meg a szigorú elnyomás elől. Mondok egy példát: A feleségem igazgató helyettes volt egy cégnél, de nem kaphatta meg a neki járó fizetést, csak a felét, mert nem volt belépni a kommunista pártba. Így egy idő után inkább kilépett, és magánvállalkozást indított (80-s évek) Én már megtettem 75-n. Egy biztos a aki élt a Kádár alatt is, nem mondom hogy mindenki, de az emberek többsége, inkább az Orbánékra szavaz, még ha látunk is kisebb nagyobb hibákat. De elmondom, mi úgy látjuk, ha vissza hozza a nép ezt most össze ált csapatot, nagyon megfogja bánni. Ezt jól jeggyezzék meg, hogy ezek két év alatt úgy tönkre teszik az országot, hogy abból aztán nem tudni mire jön helyre! Én már biztos nem érem meg koromnál fogva. Sajnos a fiataloknak fogalmuk sincs a baloldali gondolkodású emberekről. Soha nem tudnak igazat mondani. Emberek! Én voltam KISZ titkár a katonaságnál, voltam nagy vállalatnál. Higgyék el soha nem én akartam, valahogy rám sózták. Így közelről ismertem az ideológiát. Borzasztó! csak ezt tudom mondani.
torró 2021.01.09 15:47:45
@6.Lenin:
Ne is mond! Már lassan ők is az 50 felé közelednek, de még azt sem szeretik, hogy kommentelek. :DDD Hát nem FIDESZ szavazók az biztos. De nem is vitatkozom velük, csak ha valami szóba jön "felhívom a figyelmüket, hogy". Csak az a baj, hogy ha majd borul a bili akkor késő lesz az ébredés. De ez már az ő gondjuk lesz. Vagy az unokáimé! Nézd én tudom hogy ez sem tökéletes ahogy a mostani kormány csinálja, de nézzük meg a világot! Teljesen megőrültek az emberek! Hát Marx ha most élne, minden nap pezsgőt bontana. Meg ez az anya 1meg apa 2. hihetetlen, hogy hová fajultak a dolgok. Mintha egyeseket nem anya szülte volna. Beengedik az iszlámot, akiknek minden más faj kiirtásra szánt és kötelező. Van itt egy német házaspár itt vettek lakást, most szereltük nekik a víz fűtés stb-t. Azt mondja, a németek meghibbantak, ő ide fog költözni. Most volt egy élő videó egy amerikai ügyvéd aki jól beszél magyarul, azt mondja a szülei 56-n a kommunizmus elől mentek oda, most meg utól érte őket újból. Ha ezt 56-n tudták volna el sem mennek. Ki gondolta volna, hogy a Jobbik összeáll a balosokkal. Nem is írom tovább. A Majáknak volt igazuk:DDDD
Olvasom a politikusok nyilatkozatait a tegnapi eseményekről. Viktor szerint piros ulti húsz száz vagy valami ilyesmi, az ellenzék szerint meg meglett a jogállamisági feltételrendszer. Akkor most mi a helyzet? Annyi mindenesetre kiderült számomra, hogy teljesen felesleges politikusokra, és politikai…..
torró 2020.12.12 16:23:33
index.hu/belfold/2020/12/12/rona_peter_orban_viktor_eu_veto_koltsegvetes_jogallamisag/
"„Amit most Orbán Viktor Brüsszelben elért, azt talán csak a francia minisztertanács egykori elnökének, Talleyrand-nak sikerült, amikor nem sokkal Napóleon veresége után visszaállította Franciaország helyét az európai politikai rendszerben. Az unió Orbán Viktor tevékenysége nyomán értékközösségből érdekközösséggé vált, tehát Orbánnak sikerült teljesen újradefiniálnia az Európai Unió lényegét” – véli Róna Péter."
Orbán már kikérte a kávét!
  A Szájer-ügy kirobbanását követően Vésey Kovács László egy meglehetősen indulatos írásművet tett közzé a Tutiblogon, melyet a Mandiner is átvett, mi több, Bayer Zsolt a vasárnap esti műsorában szinte egy az egyben fel is olvasta azt. Úgy tűnik, mintha e poszt - a liberális véleményelit elleni…..
torró 2020.12.10 15:57:39
Nem nagyon van kedvem egy ideje hozzászólni dolgokhoz, most is csak pár szóval az én hozzáállásom a Szájer ügyhöz. A legelső pillanatban ahogy ez kirobbant az első gondolatom az volt, hogy Ezt elk....d. Végig nézve a történetet napról napra, az volt a gondolataimban, hogy mivan ha csőbehúzták? Mai nap INDEX: index.hu/kulfold/2020/12/10/david_manzheley_orgia_szervezo_lengyelorszg_belgium/ ( Valami nagyon nem stimmel a Brüsszeli orgia szervezőjével.) De valahogy csend van lassan körülötte. Eddig az volt, hogy a fidesz homofób. Majd jön a Szájer és ledől a vád. Tartom magam az első gondolathoz! Ha valaki ilyen beosztásban van, tudhatná hogy milyen károkat tud okozni a pártjának egy hülyeséggel. Amúgy látjuk, káosz van az ügy tálalása környékén, mert szerintem nem egészen tiszta a részleteiben a dolog. Mindenki a saját hitvallását próbálja igazolni, pedig még a hivatalos kinyilatkoztatás is csak egy tényt adott elő, komoly kivizsgálás nélkül. Az is lehet, hogy nem is lesz más kiteregetve. Pl kik voltak még ott? Szóval ez érdekes történet én kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége. Vagy csak úgy eltűnik mint a köd.
Nem, most nem bírálom a kormány járványhelyzeti intézkedéseit. Jogállamban mondjuk nem fél tizenegy és éjfél között kellene felkészülni jogszabályok betartására, de helyzet van, e blogon spongyát rá. De épp egy ilyen napon, az éjszaka kellős közepén - mindenféle előzetes tájékoztatás nélkül! -…..
Csókay András megosztó személyiség. Vagy rajonganak érte az emberek, vagy pedig a víz is kiveri őket tőle. Miért? Mert amikor megszólalásra kap lehetőséget, akkor mindig előkerül a személyes hite, Isten és Jézus. Akár díszpolgári címről van szó, akár a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásáról, akár…..
Szokásos péntek reggeli verdiktjei közül az egyik legvitatottabbat adta ki legutóbb a Magyar Rádióban Orbán Viktor. A járvány eldurvulását ugyanis a magyarok fegyelmezetlenségének számlájára írta, ezért szigorú ellenőrzéseket és büntetéseket ígért azoknak, akik szerinte lazán vették eddig az…..
torró 2020.11.01 17:29:20
Abba nem megyek bele hosszasan, hogy az ország vezetése hogy eresztette el az amúgy is alig fogott gyeplőt, azt mindenki tudja.
A coviddal az a probléma, hogy kiszámíthatatlan.
Ebben az egy mondatban benne van minden, amit most tételesen le fogok írni.
Nem tudjuk, hogy ki kapja el, milyen súlyosságú tünetekkel.
Se a fertőzött kora, se neme, se egészségi állapota, se tünetei alapján nem jósolható meg, mire számíthat a fertőzött, se az, hogy hány embernek adja tovább. Lehet, hogy senkinek, lehet, hogy húsz embernek is.
Lehet, hogy 70 éves, krónikus beteg vagy, de nincs tüneted - van ilyen ismerősöm -, de az is lehet, hogy 39 éves vagy, makkegészséges, sportos életvitelű, mégis oxigéntámogatásra szorulsz - csepeli polgármester -. Lehet, hogy egy hét alatt jól vagy, aztán visszaesel, de lehet, hogy nem.
Lehet, hogy védett leszel, ha átesel a fertőzésen, de lehet, hogy nem. Lehet, hogy tünet nélkül megúszod, majd hónapok múlva a vitálkapacitásod a béka segge alatt lesz - ilyen ismerősöm is van -.
Nagyon kevés az az információ, ami biztos róla.
Nem olyan, mint egy skarlát, vagy tuberkolózis, vagy bármilyen más fertőző betegség, ami lefolyásának megvan a sablonja.
Semmi nem biztos. Az sem, hogy eltűnik a Földről, az sem, hogy marad.
Ez teszi veszélyessé, nem az veszélytelenné, hogy 'csak' 1500 halott van 65000 fertőzöttből.
Pár biztos pontba tudunk kapaszkodni, éspedig:
- a gyerekek hál'istennek jobban bírják
- a kis rohadék nem szereti a szappant és a fertőtlenítőt
- az egyszerű sebészi maszk viselésével 95%-kal csökkented az esélyét annak, hogy megfertőzz valakit
- ha nem mész közel másokhoz, ezt a 95%-ot 99-re tornázhatod fel
A többi nem biztos. Ez a pár fegyverünk van ellene egyelőre, ezzel kell főznünk.
Főzzünk vele, ne hisztizzünk. Mert ha elmúltál 20 vagy inkább 30 éves, és elkapod, remeghetsz, hogy a szerencsések közé tartozz, akik tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel ússzák meg, és később se legyen szövődményed.
Ha nem szereted az orosz rulettet, akkor vegyél el a fenti pár dolog betartásával 99% esélyt, hogy elkapd.
Ne azért, mert Nyunyóka Cili mondja, ne azért, mert én mondom, hanem magadért.
A vírust ugyanis nem fogja érdekelni, milyen fasza elméleteket gyártottál, hogy ne kelljen fegyelmezettnek maradnod.
Könyvdarálás és nyilatkozatháború. Az elmúlt hetekben parázs vita alakult ki a Meseország mindenkié című mesekönyv megítéléséről. A téma különösen izgalmas pszichológiai szempontból, nem véletlen, hogy a szakmát művelők egy csoportja nyílt állásfoglalás keretén belül fejtette ki szakmai véleményét.…..
frissítés!     Miniszterelnök Úr szerencsére nem csupán katonás rendszeretetéről, hanem igazmondásáról is híres. A "Több Balaton, kevesebb Adria" elv jegyében így mindössze 6 napot töltött Hvar - régebben költők pennájával is megénekelt - szigetén (rosszakarói szerint pucolni kellett vissza a…..
torró 2020.08.29 09:42:49
@Batu Kán:
Na mennyit kapsz ezért, hogy szét trollkodjad a blogokat te görény? Hogy hogy nem "Tamerlen" nickeden firkálsz ide patkány? Ingyen élő köcsög!
Elért eddigi csúcspontjára a kormány cinizmusa azzal az állítással, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter nyaralása Magyarország negyedik leggazdagabb emberének jachtján magánügy. A kormánytagok rongyrázása finoman szólva sem elszigetelt jelenség a magyar közéletben, ám a munka hősének nevezni azt,…..
torró 2020.08.21 18:27:16
@Tamerlane: "Én speciel minden délután strandolok. Munkanapokon is." Olyan szép idő van, most miért nem vagy a strandon? Miért rontod itt a levegőt te büdös paraszt? Telehányod az egész blogot az ökör bunkó fröcsögéseddel. Ha már a nick neveidet így cserélgeted, akkor a stílusodon is kellene csiszolni, mert évek óta ugyan azt a sablont használod te húgyagyú! Még a végén agyvérzést kapsz ebben a nagy gyűlöletben! Szinte a többiek nem is szólnak hozzá, vagy talán magaddal gyűlölködsz? Ez súlyos! Egyébként szerintem a többiek is tudják a többi nickedet, és szerintem ha válaszolsz el is árulod magad, mivel tavaly egy párszor belém vesztél. De szólok előre, hogy én tizenkét éve ezen a nicken vagyok itt, nehogy a hülye sablonoddal gyere elő. Politikáról meg nem is akarok veled vitatkozni, mert hülye vagy! Így egyszerűen!
Gondolatkísérlet következik. Az előző írásokban kicsit sem kíméltem a Fideszt és az Orbán-kormányt, amire, persze, bőségesen szolgáltattak indokot. A világ azonban, bármit is igyekeznek a politikusok velünk elhitetni, nem fekete és fehér, nem a gonosz és a jó erők küzdelme. Ebből következően az…..
torró 2020.08.01 11:01:52
Nem nagyon van kedvem vitatkozni, de ahonnan indult ez az elbaszarintott rendszerváltás(?), még csoda, hogy így is állunk. Vannak hibák természe3tesen, de itt rohadtul tudni kell balancirozni amilyen helyzetek adódnak, főleg, hogy a világ kezd megőrülni. Egyenlőre a láthatáron nincs olyan vezető, akire nyugodt szívvel lehetne rábólintani. Tehát marad a kissebb rossz! Ez a mi ellenzékünk is teljesen meghülyül. Tényleg azt hiszik ilyen politizálással szavazókat lehet szerezni? Most már egymást is kezdik rugdosni. És ezekről a botrány helyzetekről ne is beszéljünk. A pénzügyi helyzetünk régóta alig kezelhető. 100 éve! Nem most kezdődöt! Oldalakat lehetne róla írni.. Bírom ezt a legújabb ötletet az MSZP-l a Balatonnal kapcsolatban. Hogy a Lőrinc már megvette az egészet. Meg a fizetős strandokkkal való hülyítés. A Balatont már a Kádár korszakban kőrbe építették a tűzhöz közel ülők Most csak tulajdonos cserék vannak. Régen is volt jó sok parti sáv ahová be sem mehettél! Nehogy most valaki elkezdjen cáfolgatni, mert itt élek 70 éve! Úgy hogy mi láttuk végig kik mit vettek, meg hová építettek, meg kik kapták meg a volt üdülőket ingyen és bérmentve, majd hagyták szétrohadni. Meg hová lettek a gyárak stb. Amikor még Orbán a színen sem volt. Na hagyjuk mert csak idegesebb leszek. Az a baj, hogy a fiatalabb generáció nem tud sok mindenről. És el lehet velük hitetni, sok marhaságot. Na ennyi! Nem fogok válaszolni senkinek, elmondtam a véleményem! Kész!