Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Élményblogger

25 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak elengedhetetlen dolgok ahhoz, hogy az embernek rendben legyen a bioritmusa. Ilyen például a rendszeres testmozgás, a bifidusz eszenzisz és persze az évi legalább egy disznóvágás. Úgyhogy eltelt egy év, és újra eljött a pillanat, disznót vágtunk az „ősöknél”! Reggel 6-kor volt meetingünk a…..
Mindenkinek akad pár jelenség a hétköznapokban, amitől kiborul a bili. Most itt van tíz a legirritálóbbak közül. A lassú kassza fóbia. A bevásárlásnak vége, kígyózó sorok a pénztárnál, jöhet az osztás-szorzás, hogy melyik lesz a leggyorsabb, az a kasszás ott nagyon profinak tűnik, alig van valami…..
Az egyetemista lét számos előnye mellett meglehetősen sok megpróbáltatással is jár, zh-k, vizsgák, beadandók tucatjai és persze emellett még a kari bulin is mindenki legény, aztán a másnapi előadáson meg persze lepény. Szóval vannak kihívások bőven. Mégis, ami a leginkább feladja a leckét, az…..
Ha utazgatunk egy kicsit az országban, érdekes jelenségekre lehetünk figyelmesek a magyar nyelv sokszínűségével kapcsolatban. Attól függően, hogy melyik régióban járunk, változhat, hogy a gyerekek épp palincsoznak vagy libikókáznak a játszótereken, a felnőttek lócán vagy esetleg hokedlin ülnek az…..
Vidékről Budapestre költözni izgalmas váltás. Az irányítószámunkkal együtt sok minden más is változik, tulajdonképpen szinte az ismeretlenbe csöppenünk a mozgalmas fővárosban. Új közeg, új emberek és új szokások. Ez viszont még valamit jelent: ki kell alakítanunk csaknem a semmiből a jól bevált…..
Élményblogger 2016.03.28 09:16:51
@Jack__Bauer: "Jack__Bauer 0 bejegyzést írt és 596 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban." Mindig igaz, hogy aki nem csinálja, az tudná a legjobban. Tegyél egy próbát az írással, ha ennyire tudod, mit hogy kell. Én is csak ennyit teszek.
Új munkahelyre belépni mindig kilépés is egyben. Kilépés bizony, méghozzá a komfortzónánkból. Be kell illeszkedni egy nagy valószínűséggel már összeszokott csapatba, letenni valamit az asztalra, kialakítani egy pozitív képet magunkról, és hát kicsit „körbepisilni a területed”, hogy azért…..
A Budapestre költözés már önmagában nagy váltás, de sokunk számára még eggyel bővül az új élmények sora: ilyenkor költözünk először egy fedél alá egy lánnyal. Szerelem, barátság, a magas rezsi költségek, sok minden lehet a háttérben. Ha pedig egy férfi erre a döntésre adja a fejét, akkor van egy pár…..
Élményblogger 2016.03.15 20:12:48
@vacsad: Ha neked ez a leírása, akkor még nem találkoztál igazi "hülyepicsával".
@alien: A cikkek itt bizony azoknak szólnak, akik elolvassák őket, szóval ez itt úgy tűnik, hogy többek között például neked is.
A fővárosba költözés után mindenkinek eljön a pillanat, mikor azon kapja magát, hogy most már úgy igazán budapesti. Hozzászokunk a város egyedi jelenségeihez és figuráihoz, természetesen mozgunk a tömegközlekedésben, már nem két kézzel kapaszkodva, remegő térdekkel araszolunk a mozgólépcsőn, és…..
Élményblogger 2016.03.10 22:23:36
@Orszag: Nem olvasom a blogját. Kisegítesz egy linkkel a posthoz?
Élményblogger 2016.03.11 17:20:08
@Orszag:
Azóta már rákerestem, be is követve a blog!
Elsőre azt hittem, hogy náluk is jelent meg egy cikk ebben a témában, de így utólag hízik a májam az összehasonlítástól.
Élménygarzon Hogyan mondjak fel? 2016.03.05 17:40:21
Az álláskeresés és az interjúra járás mellett a munka világának harmadik foghúzásként megélt élménye -nyilván azon túl, hogy dolgozni kell- a felmondás. Az elhatározás viszonylag könnyen megszületik, na de közölni azt? Az már jóval keményebb dió...
Egy szombat este Dani barátommal bevetésre mentünk. A hadjárat célja az volt, hogy a cimborám felcsípjen egy lányt, vagy elmondása szerint több még jobb lenne. Ki is kötöttünk az egyik belvárosi szórakozóhelyen. Éppen csak beléptünk, heringparty, max hangerő. Nem az a tipikus beszélgetős este, marad…..
Hosszú hetek (jó, ne szépítsük: hónapok) kitartó álláskeresése alatt bizony történik egy s más az emberrel. Idegőrlő várakozás, folytonos telefonos egyeztetések, véget nem érő motivációs levél fogalmazás, olyan cikornyás pozíciókra jelentkezés, amikről azt sem tudod biztosan, hogy vajon mit is…..
Élményblogger 2016.02.29 11:01:44
@FikkFakk: @Tájfájter: @plümpike:
Érdemes elolvasni a leírást a blog főoldalán. Ez egy humor oldal, aminek az egyik jellegzetes eszköze a finom túlzás és a kis színezés. Jó esély van rá, hogy jobban értek nálatok az Ecelhez, az én szakterületemen az egy alapvető munkaeszköz. Viszont viszonylag sokan vannak hasonló végzettséggel, akik kimondottan Excel mágusnak vallják magukat, én nem ezek közé tartozom. Ennyire utal a megjegyzés a cikkben.
Továbbá vagyok olyan szerencsés, hogy az egyik legpiacképesebb diplomám van, és ahhoz képest, hogy viszonylag fiatal vagyok kimondottan sok tapasztalattal rendelkezem. A fenti esetek közül valószínűleg ezeknek is hála háromtól is pozitív visszajelzést kaptam, de ez nem tartozott a cikk tárgyköréhez, ezért nem is került bele.
Szóval a lényeg, hogy nem, nem fogok a Mekiben krumplit sütni. Ha meg már személyeskedünk, akkor javasolhatom, hogy ennél az elcsépelt, szakállas szövegnél, gyűjts be valami frappánsabbat legközelebb, amikor megint épp "nem osztod az eszet".
Elege van már az összes tanárnak, S régóta minden zárva tart vasárnap, Megelégeli ezt az MSZP, Az ötödik kezdeményezést is beterjeszté,..
Sokan mondogatják a vidéket Budapestre cserélők közül, hogy jó lenne néha otthagyni kicsit a fővárosi rohanást, és a forgalmas mindennapokból kiszakadva legalább egy hétvége erejéig újra a tiszta vidéki levegőt szívni. Hát nekem most egy jó nagy szippantás jutott: egy tradicionális disznótoron volt…..
Manapság vidéki fiatalok százai költöznek a fővárosba. Az ok lehet egy jobban fizető munkahely, egy vonzóbb továbbtanulási lehetőség, vagy akár egyszerűen csak a Budapesten ránk váró újdonságok csábítása. Mindenesetre, aki erre a nagy elhatározásra jut, annak számolnia kell azzal, hogy elég éles…..
Borongós hétfő reggel. A mai is egy esős nap. Megint, mintha Londonban ébredtél volna. Pedig ez csak Budapest, és egy szokásos hosszúnak ígérkező munkanap első percei. Gépiesen öltözni kezdesz, a kávé már fő, a gondolataid kavarognak. Megint rosszul aludtál éjszaka, lefekvés előtt bevillant az…..
Nyugdíjas vagy? Hirtelen több a szabadidőd, mint eddig bármikor? Fogalmad sincs, hogy mivel üsd el? Itt van 10 szuper tipp! Először is tömegközlekedj nagyon sokat! De ne ám a holtidőben! Akkor csináld, amikor az emberek dolgozni vagy iskolába járnak, a legnagyobb tömeg idején! Sokkal több a…..
Kedves Multi/KKV/Ügynökség/Bank/Közintézmény/és minden egyéb Munkaadó! 13 nap telt el. Egészen pontosan 13 nap 9 óra és úgy cirka 50 perc. De ki számolja?! 9 darab munkanap és két hétvége… azaz 13 nap szüntelen várakozás és bizonytalanság, amióta beadtam a jelentkezésem. Álmaim pozícióját pályáztam…..
Élményblogger 2016.02.12 08:48:22
@tavolirokon2: Itt a manager egy kis iróniával volt átitatva. Manapság minden második pozíció nevébe belecsempészik a manager kifejezést, csak, hogy jobban hangozzon. Pl. hallottam már olyat is, hogy még a pohárszedőket is szervízmenedzser vagy valami hasonló néven toborozták valahol, a pincér italmenedzser, stb.
A szövegben az egy afféle meglepett csodálkozás volt, hogy "azta, még manager is lesz belőlem?!" Írásban nehezebb egyértelműen kifejezni az ilyen finomságokat.
Mellesleg nem, nem az első állás
Élményblogger 2016.02.12 08:41:38
@KDNP a selejtek gyűjtőhelye: Vannak helyzetek, mikor érdemes a minőséget a gyorsaság elé helyezni. Amikor épp állást keresel, senki sem sürget és a feladat is arra szolgál, hogy kiderítse, hogy milyen színvonalon tudsz dolgozni, nem pedig, hogy milyen gyorsan, akkor az szerintem pont egy ilyen szituáció. Ráadásul, ha valami kreativitást igényel -márpedig ez azt igényelt-, akkor én általában minden rendelkezésre álló időt szeretek kihasználni, hátha eszembe jut egy még jobb gondolat.
Élményblogger 2016.02.12 08:42:43
@doggfather: Szárnyát bontogató bloggerként nagyon jól esik egy ilyen visszajelzés! Nagyon köszi!
1. rész - Baljós szálak   Manapság a vidéki fiatalok tömegesen költöznek Budapestre. Nagy előnye is a nyüzsgő fővárosnak, hogy előbb-utóbb szinte minden régi haver itt köt ki, az egykori gimis osztálytársak, az egyetemi cimborák, a srác a szomszédból, szóval nagyjából mindenki. Az okokat ismerjük:…..
A minap a barátnőm rávett, hogy próbáljuk ki a szolit. Néha egy-egy alkalom jót tesz a bőrnek, jobb lesz ránk nézni, szuper lesz utána, majd mindenki azt hiszi, hogy nyaralni voltunk, stb. Próbáltam meggyőzni, hogy nem biztos, hogy jó hatással van a renoménkra, ha azt gondolják, hogy valamelyik…..
3. rész – Az ügyfél visszatér   Teltek-múltak a hetek, és Tom Hardy egyre inkább kezdett egy mindig kócos Pumukli-figurává alakulni. Ismét eljött hát a hajvágás ideje. Ezúttal viszont már nem estem kétségbe, megvolt a törzshelyem (jójó, csak egyszer voltam ott, de akkor is), és magabiztosan…..
„… ráadásul jótékony hatással van az idegrendszerre, az agyi kapacitásra és az egész szervezetre is. Szóval jobb lesz tőle minden, ez a lényeg”- folytatódott a lassan fél órája tartó hegyi beszéd a barátnőmtől a mozgás fontosságáról, ami viszont nem volt túl jótékony hatással az én idegrendszeremre.…..
Az egyik nagy előnye annak, ha az ember multinál dolgozik, hogy, ha kellően mosolyog, ráadásul a megfelelő emberre, akkor egész szuper programlehetőségekre kaphat belépőt. Színház, extrém sportok, mozijegy a partnertől. De mégis ki vetemedne ilyen puncsos trükkökre? Hát…például én! Így jutottunk el…..
Pár éve voltam olyan szerencsés, hogy egy nyarat az USA-ban töltöttem. Biztos sokaknak ismerős a képlet: dolgozol pár hónapot egy gyerektáborban, jól kizsákmányolnak, de a végén jön pár hét nyaralás a keresetedből, ami mindenért kárpótol. Utólag visszatekintve pedig csak a jóra emlékszel. Ahogy szól…..
2. rész – Egy új remény   Elképesztő lassúsággal vánszorgott a következő egy hónap, szinte, de azért csak szinte lassabban, mint a munkaidő egy forró nyári péntek délutánon. Nehéz időszak volt ez, folytonos dilemmában lenni. A frizurád borzasztó, de a hajad még nem elég hosszú ahhoz, hogy…..
Az Élménygarzon blog célja, hogy színesítse az olvasók hétköznapjait olyan mindennapi élményeket a humor köntösébe bújtatva, amik bárkivel, bármikor megtörténhetnek. A sztorik színtere elsősorban Budapest, a főhősök pedig olyan fiatalok, akik nap mint nap szembesülnek a nagyvárosi élet előnyeivel és…..