Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hasat

0 bejegyzést írt és 357 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel tegnap kezdődött el annak az autósnak a pere, akit annak idején Békés-megyében szereltek le a helyi rendőrök, amiért nem tudták bemérni a sebességét, a sajtó és mindenféle médium tele volt a témával. A blog kemény magjának régi tagja, SzaGértő az ügyben a védelem…..
Hasat 2011.03.01 19:17:42
@szaGértő: azt értem én, hogy az adatbevitel kizárva. Csak nekem úgy tűnt, hogy a hivatkozott törvényi tényállás 2 elemét támadod:
1. a trafi nem számítástechnikai rendszer; valamint
2. az eszköz működését nem akadályozta a blokkoló.
Ez utóbbi már eleve feleslegessé teszi annak a vizsgálatát, hogy volt-e adatbevitel (vagy egyéb művelet). De ha még is fontos cáfolni, hogy nem volt adatbevitel, akkor azt is tudni kellene cáfolni, hogy egyáltalán semmilyen egyéb művelet sem volt.

Ezt viszont inkább kérdezem, mint állítom: ha a blokkolót a srác az adott helyzetben az adott célra legálisan használhatta, azaz jogosult volt akadályozni a sebesség trafival történő mérését, akkor miért van egyáltalán per? Miért kell vizsgálni, hogy a trafi számítástechnikai rendszer-e egyáltalán?
A Zugügyvédnek az alábbi ügyet  egy híres-hírhedt blogger bejegyzéséből küldték át, mindenképpen jogi csemege, és ezért ne politikai szemszögből vizsgáljuk. Érdekes a felperes gondolkodásmódja, gondoljuk végig, az analógia alapján milyen jogi konzekvenciája lenne annak,…..
A Zugügyvédnek egy olvasó küldte be a következő linket, tanulságos esetleírásokkal. Íme az egyik bizarr munkajogi ügy. "E.R. egy vidéki város kapitányságán dolgozott. Kedélyes alkatú, szorgos, ambíciózus volt, saját elmondása szerint jelentéseket is ügyesen tudott…..
Hasat 2009.09.13 00:32:53
Sics!

Örülök, hogy már megy durva jelzők nélkül is.

Érdekes, hogy számodra a topic témájának meghatározásában a topic címe az iránymutató, és nem a topic tartalma. Párszor már előfordult, biztos te is emlékszel rá, hogy kommentelők hívták fel a Zugügyvéd figyelmét: félrevezető a topic címe.
Ha úgy vélem, hogy most is ez a helyzet, akkor miért kellene a topic címéhez igazítanom a mondanivalómat? Szentírás a Zugügyvéd által megalkotott cím?

És akkor magáról a témáról.
Tehát ha a téma az, hogy "hogy kirúgják-e, hátrányosan megkülönböztetik-e azt, aki homoszexuális", akkor erre azt kell, hogy mondjam: egész biztos éri diszkrimináció a melegeket.
De ha meggyőződésem, hogy a vitaindító (és a topic címét alátámasztani hivatott) írás pont nem arról szól, akkor ugyan engedd már meg nekem, hogy leírjam a véleményem anélkül, hogy csúsztatással vádolj!

Az, hogy valamennyi bírói fórum megerősítette E.R. felmondásának jogosságát, nem jelenti számomra azt, hogy ők mind pikkeltek rá.
De mindannyian gondolkozhattak úgy, hogy a nyilvánosan folytatott szexuális aktus (még a hetero is) rejt magában veszélyeket a társadalomra nézve (pl.: gyermekek lehetnek potenciálisan a tanúi), és ezért úgy ítélték meg, hogy egy ilyen cselekedet közfelháborodást válthat ki. Persze annak ellenére, hogy ízléstől függően van, akinek a látvány örömöt szerez (lásd Pascal).
Továbbá, mivel itt egy rendőrről van szó, joggal elvárható tőle, hogy fokozottan ügyeljen a saját és a testület jó hírére, és ezért még elhagyatott közterületen parkoló autóban se létesítsen nemi kapcsolatot. Mert ha ez kiderül (és itt ugye kiderült), alkalmas arra, hogy a rendőrségbe vetett bizalmat megrendítse.
(Egyébként ezért nem érzem helyénvalónak Pascal dilemmáját, nem értem, hogy miért számít az ebben a konkrét ügyben, hogy adott egyén valamely nemi aktust hogy ítél meg.)

De ha te inkább szeretnél abban hinni, hogy mindhárom bírói fórum végtelenül homofób és diszkriminatív, akkor csak rajta. Nem foglak ebben meggátolni.

Jó duma ez a "kívülről és kellő távolságról" minden tiszán látszik.
E.R. ügyvédje leírja neked az esetet, és te gondolkozás nélkül magadévá teszed a véleményét, beveszed, mint kacsa a nokedlit.
Azon nem töprengsz, hogy akkor miért van az, hogy a másik homoszexuálist nem rúgták ki.
Az ember már a diszkriminációban sem bízhat.
Amúgy meg tudod te azt, hogy az ügyvédek, ügyvédi irodák milyen "érdekfeszítőbbnél érdekfeszítőbb" cikkekkel, írásokkal jelennek meg manapság? Nagy a verseny, de reklámozni nem reklámozhatják magukat. A melegekkel szembeni diszkrimináció mindig is jó hívószó (te vagy rá az ékes bizonyíték), ezért hát nem rossz ötlet ebbe a köntösbe bújtatni a sztorit, pláne, hogy rendőrökről van szó.

Hogy neked más a véleményed arról, milyen körülmények között szexelhet egy rendőr, tiszteletben tartom, és még le sem faszfejezlek.

Az, hogy mit tennél, ha te lennél a szexelő rendőr főnöke, az azért érdekes, mert mi van, ha pont így gondolkozott a főnök a másik érintettel kapcsolatban. Őt nem rúgta ki, egy áthelyezéssel "helyére rakta" az ügyet.
Nem úgy E.R.-rel.
Őt kirúgta.
Hát nem érdekes?

A felsorolt sok példáddal (ki mikor méltó rendőrnek) egyetértek, de ez csak relativizálás. Erre most én mondom, hogy irreleváns. (Hacsak nem közvetett bizonyítékot kívánsz vele szolgáltatni arra, hogy a teljes bírói állomány homofób és diszkriminatív. Kicsit erős lenne.)

Végül egy tanács.
Legközelebb már tényleg ne válaszolj nekem, vagy pedig ne tegyél utalást arra, hogy nem fogsz velem leállni vitatkozni! Ez utóbbit kétszer megtetted, így már kicsit hiteltelen.
A felügyelet kerékbilincselési gyakorlatáról elég érdekes dolgok kerültek napvilágra mostanság. Most egy levélíró épp a kerékbilincselést hiányolja. Kedves Zugügyvéd!Egy másik blogon rendszeresen felmerül, hogy egyre több csaló úgy bújik ki a parkolási díj fizetése…..
 Egyre többen örökölnek hitellel terhelt ingatlant, az alábbi levél is ilyen ügyben íródott. Kevesen tudják, hogy a hagyatékot vissza lehet utasítani, és ilyenkor a terheketért sem az örökösnek kell helytállni. Kedves Zugügyvéd! Ez nem egy érdekes kérdés, csak…..
Újdonsült kutyásként még érzékenyebben érint a most következő téma, mint korábban, de talán ennyire durva állat ellen elkövetett tettről nem is adtunk hírt sosem. Felmerült bennem az is, hogy baleset volt, a kutya meglátott valamit és gondolkodás nélkül utána ugrott, de…..
Az alábbi levélben az ügyvédet hibáztatják, de az nem derül ki, hogy az ügyfél is tájékoztatta-e az ügyvédet a telekről a megosztás megkezdése előtt.Tisztelt Zugügyvéd!Párom édesanyjától (röv.: anyós) kaptuk a telket ajándékba.Az illetékhivatali papíron az…..
A Zugügyvéd is különösen kedveli a magánvádas eljárásokat, főként mióta olyan ítéletekkel is találkozott, amelyek szerint a „gazember” és a „gerinctelen” szavak olyan szinten becsületsértőek, hogy önmagukban elegendőek a bűnösség…..
Hasat 2009.02.03 22:38:35
A Zugügyvéd egy elég részletes leírást kapott egy tipikusnak is mondható büntetőügyről.  A beküldő szerint a . ma a bíróságokon az alperes és felperes, vagy az ügyész és vádlott között olyan valószínűséggel történik igazságos ítélet, mintha ezt egy feldobottérme…..
Hasonló kérdések felmerültek már a pontatlan jegyzőkönyvezéssel is kapcsolatban. De jogerős marasztaló ítéletről a Zugügyvéd nem tud.Szia Zug, Rendőrség küldött egy levelet a helyi önkormányzatnak, hogy kézbesítésivélelemmel közlekedési szabálysértési határozata…..
Érdekes jogi alapvetéseket vet fel az alábbi levél, a MÁV általános szerződési feltételeiből lehet kiindulni, de a sztrájkért való felellőséget majdnem biztos, hogy az kizárja. Kedves Zugügyvéd!A mostani sztrájk kapcsán merült fel bennem a kérdés, hogy milyen jogcímen…..
A Zugügyvéd a közelgő évvégére tekintettel teszi közzé az alábbi kérdést: Tisztelt Zugügyvéd!Az lenne a kérdésem ha valaki fiktív számlákat  vesz,akkor azt büntetik jobban,vagy azt aki adja?Ugyanis egy rokonom felfügget,kapott mert adott 7 misiről számlát,aki vette…..
Hasat 2008.12.15 20:42:27
Az alábbi ügy inkább arról szól, hogy szinte bármilyen gazdasági esemény miatt feljelentést lehet tenni, csaknézőpont kérdése. Ha van kölcsönszerződés, akkor a Zugügyvéd szerint nem lehet gond. Tisztelt Zugügyvéd!Segítségét kérem, hogy az alábbi esetem ténylegesen…..
Az alábbi módszer sajnos bevett egy-két helyen, ha meg akarnak szabadulni valakitől egy munkahelyen. Sajnos nehéz bizonyítani. Tisztelt Zugügyvéd!Az alábbi eset történt velem:A munkahelyemen középvezetői beosztásban ,csoportvezetőként dolgoztam.Az igazgató egyik nap felhívott…..
Az alábbi levélhez a Zugügyvéd csak annyit fűz hozzá, hogy  a munkáltató csak az általa adott specifikációk alapján fejlesztett szoftveren szerezhetne tulajdonjogot, amit a fejlesztő a munkahelyen, munkaidőben készít. Kedves Zugügyvéd!Eladnék egy általam…..
A Zugügyvéd tapasztalatai szerint a rendőrök mindenre ugranak, ha akarnak a szakértői véleményeig, de egy kilőtt vaktöltényhüvely birtoklása nem törvénybeütköző. Riasztófegyver engedély nélkül birtokolható, és az is vaktölténnyel működik. Még mielőtt a képbe…..
Az alábbi levél egy annyira tipikus lakásmaffia ügyről szól, hogy a Zugügyvéd nem is kommentálja. Csak annyit kér, hogy tartsák tiszteletben a kommentezők az ügy áldozatát.   Tisztelt Zugügyvéd! Volt egyszer egy öregember, akinek volt egy fél lakása, és az…..
Hasat 2008.10.21 21:19:26
Totya4!

Mondtam én, hogy reménytelen a bácsi helyzete? Nem is nyilatkoztam ebben a kérdésben, mert nem értek hozzá.

Nem érdemes vitatkoznunk, hogy a köznyelv mit hív maffiának. Neked ezt, nekem azt.
A BTK felől sem érdemes megközelíteni, mert az két fogalmat használ: bűnszövetség, illetve bűnszervezet. Olyan, hogy maffia, sajnos nincs nevesítve.

"bűnszövetség akkor létesül, ha két vagy több személy bűncselekményeket szervezetten követ el, vagy ebben megállapodik, és legalább egy bűncselekmény elkövetését megkísérlik, de nem jön létre bűnszervezet"

"bűnszervezet: három vagy több személyből álló, hosszabb időre szervezett, összehangoltan működő csoport, amelynek célja öt évi vagy ezt meghaladó szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmények elkövetése"

Most azon kellene vitatkoznunk, hogy a bűnszövetséget, vagy a bűnszervezetet hívja a köznyelv maffiának. (Gyanítom, a köznyelv nem tököl holmi részletekkel.)

A magyar nyelvtan pedig nem tudom, hogy jön ide. Ez az "egy ház feltörése lopás, több ház feltörése lopássorozat, tehát egyszeri elkövetés egyedi bűncselekmény, többszöri elkövetés maffia" szép logikai ugrás.

Amúgy pedig a folytatólagos elkövetés (amit egy korábbi hozzászólásodban említettél) a BTK értelmezésében: "Nem bűnhalmazat, hanem folytatólagosan elkövetett bűncselekmény az, ha az elkövető ugyanolyan bűncselekményt, egységes elhatározással, azonos sértett sérelmére, rövid időközökben többször követ el."

Tehát kéretik a posztban szereplő idős úr sajnálatos történetét csak és kizárólag abban az esetben lakásmaffiával bármilyen vonatkozásban összefüggésbe hozni, ha bizonyítást nyer az a tény, hogy ugyanaz a csoport őt már korábban is kiforgatta ingatlanvagyonából.
Addig ez maximum rosszul elsült internetes társkeresés.
Jó így, Totya4?
A Zugügyvéd tapasztalatból tudja, hogy csak a rendőrség segítségével lehet megnyugtatóan azonosítani a virtuális személyeket, már ha a szolgáltató ki tudja adni. De ahhoz bűncselekmény megalapozott gyanúja szükséges.Kedves Zugügyvéd!Kérlek segíts! Egy meglehetősén…..
A  Zugügyvéd maximálisan támogatólag közzéteszi Zsír kolléga felhívását, jöjjetek minél többen, ráadásul az időpont  a NOSZF 91-edik évfrdulója is lesz egyben. Aki Lenin jelvényt hoz, a Zugügyvéd állja a vodkafogyasztását:). A legharsányabb nyakkedőben…..