Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zolcsi67

0 bejegyzést írt és 220 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét hoztam nektek egy régi Matchbox kisautót a gyűjteményből, amit most egy kicsit közelebbről is bemutatok nektek. A jármű a Dodge Crane Truck lesz, ami 1968-tól 1972-ig volt megtalálható a Matchbox kínálatában és egy igazán érdekes darab.A Matchbox kisautók alapjául általában valódi járművek…..
Zolcsi67 2023.10.26 19:19:04
Ezúttal egy kevésbé ismert játékgyártó kisautókat tartalmazó katalógusát nézhetitek át az oldalon. A Maxwell angolosan csengő neve ellenére egy indiai játékgyártó volt, akik általában fémből öntött kisautókkal igyekeztek elkápráztatni a gyerekeket.Ehhez gyakran a nagyobb gyártók termékeit hívták…..
A Retro Játékmúzeum Blog 2014 augusztusában indult útjára. Alig több mint két hete működött a blog, amikor elkészítettem azt a bejegyzést amiben az általam akkoriban nagyon vágyott 10 játék listája volt olvasható.Azóta nagy sok víz lefolyt a Dunán és a játékok tekintetében is jelentős bővülésen…..
1982. november 13-14., a hónap második hétvégéje Elhunyt Leonyid Iljics Brezsnyev, az SZKP KB főtitkára, a Szovjetunió Legfelsőbb Tanácsa Elnökségének elnöke..
Zolcsi67 2018.09.12 10:50:02
Egy pöttyentésnyi zenei kiigazítás: a Led Zeppelin Four Symbols (en.wikipedia.org/wiki/Led_Zeppelin_IV)-a nem 1982-es (1971!!!), nem tudom, honnan származik az adat. 1982-ben a Coda (en.wikipedia.org/wiki/Coda_(album)) jelent meg.

Még egy kis zene: Jancsóék (és Kóborék) valahogy keresztülverték, hogy az Omega jubileumi koncertsorozata ne maradjon el Brezsnyev halála miatt (öt koncert a régi BS-ben), a Jancsó-rendezte show-ban fellépő lenge öltözetű leánykák ez alkalommal fekete bugyit húztak.
Pangea A metró kövei 2014.08.06 13:38:37
Amennyiben hinni lehet a friss híreknek és valóban elkezdődnek a hármas metró felújítási munkálatai hamarosan eltűnhetnek a metróból a legutolsó "A metró kövei" ismertetők. Már a kettes metró felújítása (2004-2007) is komoly pusztítást végzett a földalatti geológiai…..
Zolcsi67 2016.01.18 10:12:06
iho.hu/hir/a-2-es-metro-kepei-kovei-150404

A 2-es metró témáját körüljártam, ha érdekel valakit :-)
Egy szeptember 15-én nyilvánosságra hozott elemzésében az Egyesült Államok legnagyobb és legbefolyásosabb privát hírszerző szolgálata, a Stratfor azt vetíti előre, hogy a Nyugat-Európába özönlő menekültek olyan feszültségeket és megoldhatatlan konfliktusokat okoznak, amelyek…..
Orbánék hatalomgyakorlása és mentalitása a gyurcsányi időket idézi, közben a Jobbik nagyon hasonló úton jár, mint, amin a Fidesz 2010-ig. Elöljáróban néhány unalmas adatot szeretnék feleleveníteni.’93-ban a Fidesz kongresszus keretében a párt elnökévé választotta Orbán…..
Zolcsi67 2015.04.20 15:16:31
@medium size devil: Ilyesmit Lamperth Mónika, akkori belügyminiszter is mondott, miután a 2006-os önkormányzati választásokat csúfosan elbukta - az ismert események következtében - az MSZP-SZDSZ konglomerátum.
A magyarországi közbeszerzéseknél eddig le voltak osztva a lapok, de Simicska szemében ez a megállapodás vélhetőleg a múlté, a miniszterelnök egykori szövetségese gőzerővel készül a piaci versenyre. Az Orbán-Simicska konfliktus valami olyat hozhat nekünk, ami kivételesen…..
Nagyon valószínű, hogy az egy hónap alatt elvesztett 900 ezer szimpatizáns nem volt elég, a Fidesz vezetésének eddig nem ismert mazochista hajlamai utat találtak maguknak a tudatos szintig: úgy tűnik, még mindig túl magasnak tartják a népszerűségi indexüket. A netadó és…..
Zolcsi67 2014.12.11 19:16:39
@zobod: "a magyar energiapolitika teljes mértékben kiszolgáltatott az oroszoknak, így igaza van McCainnek hogy Magyarország megfélemlített ország."

McCain azt szeretné, ha ők félemlítenének meg minket, nem az oroszok.

Hogy elvitték az <strike>anarchiát</strike> a demokráciát Afganisztán, Irak, egyiptom után Ukrajnába is!
Zolcsi67 2014.12.11 19:32:05
@dont be such a nazi: Talán sokkal régebbi kort akartál mondani, kik is kezdték Afganisztánban? :-)

Életkorunknál fogva a 80-as orosz megszállásra emlékszünk, igen. A lényeg itt azonban az, hogy ahova az USA az utóbbi néhány évben betette a lábát, ott a totális anarchia alakult ki.
Az embert az elmúlt esztendők megtanították arra, hogy ne várjon túl sokat egy politikustól, pláne, ha az a mindenkori kormány tagja. De azért vannak még pillanatok, amikor Máraival szólva a megsértett ízlés felsikolt. Répás Zsuzsannának ma sikerült átlépnie meglehetősen…..
Hogy az ukrajnai hatalomváltás előkészítésében és lebonyolításában az amerikai titkosszolgálatoknak mekkora szerepe volt, azt egyelőre csak találgatni lehet, de azt csak a liberális demokrácia iránt végletesen elfogultak nem látják, hogy az Egyesült Államok egy új…..
Zolcsi67 2014.05.22 17:02:14
@maxval a gondolkodó birca: Az USA jelenleg azt a pofont próbálja feldolgozni, hogy már nem az egyedüli nagyhatalom a világon. Oroszok, kínaiak...ez sok az önmagától elszállt jenki világnak.
Ezek a bűnözők szinte kivétel nélkül értelmileg-érzelmileg beszámíthatatlanok, és akár több évnyi csendes bibliaolvasás után sem garantálható, hogy ha visszaengedik őket a társadalomba, nem követnek el újabb szörnyű tetteket. „Strasbourgban ma kimondták: a magyar Btk.…..
Zolcsi67 2014.05.21 19:55:32
@contractor: Pontosan, és ha harmadolják, akkor se jön már ki élve.
Jobbegyenes Köpködők 2014.05.07 10:05:36
Tegnap néhány magából kikelt ember a Kossuth téren, véleményének nyálmirigyének váladékával kívánt nyomatékot adni. A nyál azonban nem Pásztor Istvánon landolt, hanem a nemzeti oldalon.Felböfög a cefreszagú mély, magát a nemzeti radikalizmus köntösébe bújtatva hőbörög,…..
Zolcsi67 2014.05.07 18:48:31
@Nemzetstratégia: A magam részéről inkább a "mögöttük megyünk be a forgóajtón, és előttük jövünk ki" módszert támogatom az épület homlokzatának felrobbantása helyett, de hát unalmasak lennénk egyformán...
Van egy keskeny sejtésem arról, hogy nem leszek túl népszerű azzal a véleményemmel, miszerint a két nagy hirdető gigász (leánykori nevén Apród és Jófogás) párhuzamosan lerendezett ország szintű marketing terrorja túlment minden határon. Sokak már az önkívület határán…..
Elég furcsának tűnik az a hozzáállás, miszerint ha valaki az én pártomra szavaz, akkor jó magyar, ha meg nem, akkor kár volt neki szavazati jogot adni. Ha a külhoni magyarok 95 százaléka Gyurcsány Ferenc listájára szavazna, akkor is teljes jogában állna ezt tenni. Minden…..
Zolcsi67 2014.04.09 00:32:34
@Nemzetstratégia:

Előre is ezer bocsánat, most leszek átkozottul demagóg: "Azonnal ki kell lépni az EUból, amíg lehet." - írod.

Azonnal: rendben, fizesd vissza saját zsebből minden, jelenleg futó EU-projekt költségeit (megsúgom, 5-10% önrésszel futnak, tehát vegyél lottószelvényt. Sokat.

Amint lehet: legközelebb 2020-ban, mégpedig azzal a felkiáltással, hogy "köszönjük, a következő pénzügyi ciklusra nem kérünk, és nem is adunk semmit".

Jómagam inkább az Illés zenekar stratégiáját követném: "rájöttünk, hogy nem távolmaradni kell a Táncdalfesztiválról, hanem a magunkévá tenni" - Szörényi Levente, 1968. Abban az évben toronymagasan nyert az Amikor én még kissrác voltam. Hogy ez miért jutott eszembe? Bő egy hónap múlva EP-választások. Tavares és társai azért hörögnek most ennyire (amiért a kormányváltós összefosósok a kampányban), mert tudják: az egész Unió területén erősödik az euroszkepticizmus, a "nem ilyen lovat akartam" hangulat. Át fog rendeződni a politikai paletta elég komoly mértékben. Utána megkérdezlek: még mindig azonnal ki akarsz lépni?
A "választási kombájn" finisébe érve egyre kevésbé lepődünk meg a nagyobbnál nagyobb ígéreteken, azonban az a tegnapi bejelentés, amire a cím is utal, minden képzeletet felülmúl. Nemcsak arról van szó ugyanis, hogy a 2009-ben statáriálisan bezárt kisvonat újraindul:…..
Zolcsi67 2014.04.01 18:03:00
Hogy közeledik a kampányfinis, azt két dologból tudhatjuk biztosan. A baloldali Expendables soraiból egyre hangosabb a nyivákolás, ahogy a nagy kapkodásban egymás tökére lépnek, a kormány pedig egyre pitiánerebb eszközökhöz nyúl, hogy az amúgy sem túl izmos ellenzéket tovább…..
Zolcsi67 2014.03.15 08:48:36
@BéKu: Azonban egy valóban többpárti kormány esetében (a mai Fidesz-KDNP nem az) a pártok közti egyeztetésnek meg kell(ene) előzni a javaslat kormány és parlament elé kerülését. Elvileg tehát a pártok (képviselőik, frakciójuk) feladata lenne.
Zolcsi67 2014.03.15 23:29:27
@dr kíváncsivagyok: Hidd el, ugyanolyan emberek, mint te vagy bárki más :-) Esznek, isznak, néha büdöset kakálnak, stb. Nem eltorzult arcú fanatikusok, nem lefizetett tapsolók - bár mint minden tömegben, akad köztük olyan is. A prekoncepciókat szerintem lapozzuk.
Négyévente, a választási kampányokban mindig kiemelt figyelmet kap a magyarországi nyugdíjasok hárommilliós tábora. A szocialisták tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a kiszolgáltatott egzisztenciálisan nehéz helyzetben élő idősek tömege viszonylag kevéske beígért…..
A száraz, semmitmondó közvélemény-kutatásoktól megkérgesedett lelkünk következtében manapság már ritkán kapjuk fel a fejünket egy-egy eredmény láttán, tegnap a Tárkinak azonban úgy tűnik mégiscsak sikerült felkavarnia a leülepedett iszapot a poshadt politikai állóvíz…..
Zolcsi67 2014.02.28 23:11:24
@meszena: Tán dolgozni kellett volna az elvtársaknak négy éven át, nem folyamatosan hisztériázni, pozitív alternatívát, használható programot felállítani, nem millázni és haházni, és akkor most nem kéne előre magyarázni a bizonyítványt. Ez és nem más igazolja az Összefosás (jó név...) totális alkalmatlanságát egy ország vezetésére.
Tegnap este elszabadult a pokol Kijevben. A tüntetők és a rendfenntartó alakulatok ismét összecsaptak, ám ezúttal minden eddiginél véresebb küzdelem bontakozott ki. Követni is nehéz a veszteségeket, szinte óránként meghal valaki a lángba borult ukrán fővárosban. Az ellenzék…..
Zolcsi67 2014.02.19 22:35:20
@beavereater: Tettél-e már az ellen, hogy téged ne a "gyáva nép" közt emlegessenek? Mert általában az vonyít a legjobban, aki arra vár, hogy "majd a másik".
Jobbegyenes A helvét coming out 2014.02.10 15:58:50
Talán maguk a svájciak sem gondolták komolyan, hogy egy népszavazással pillanatok alatt kiírhatják magukat a fejlett, felvilágosult, ajropéer és az európai értelemben vett európaiak családjából. Szűk többségük ugyanis úgy döntött: elege van az agyatlan, s fék nélküli…..
Magyarországról tudósított a New York Times. Ne, lécci, ne kattintsatok tovább, nem a Horthy-szoborról és a növekvő antiszemitizmusról lesz szó, ígérem! Komolyan, ilyen riportot amerikai újságíró tollából régen nem olvastatok. Seth Kugel szerdán megjelent írására a HVG…..
Zolcsi67 2014.02.07 22:14:19
@Moin Moin: Csak az tud bármi értékeset, maradandót létrehozni, aki saját magát a helyén levőnek érzi. Ha erős az alap (huha, mekkora közhely...), csak akkor lehet építkezni.
Zolcsi67 2014.02.08 05:57:45
@Lord_Valdez: Ha látsz egy gyönyörű nőt az utcán, vajon mire gondolsz? Talán arra, hogy "te jó ég, ez is tud olyan büdöset sza*rni, hogy utána órákig nem lehet a WC környékére menni"?

Nem szeretnék a helyedben lenni, jóember...
Megvédjük a nyugdíjakat! Megvédjük a rezsicsökkentést! Nekik már több pénzük van, mint Önnek és végül Szebb jövedelmet. Beindult a kampány, így mi is szemezgettünk egy kicsit. Miért is lesz nehéz dönteni április 6-án… A rendszerváltás utáni kampányok ismeretében is…..
Manapság hipsternek lenni nagyon trendi dolog, napjainkban már elég ehhez megvásárolni egy SZTK-keretes szemüveget, egy kordbársony nadrágot, egy sálat, esetleg egy surdasapkát és máris be lehet ülni keresztbe tett lábbal valamelyik romkocsmába észt osztani. A hipsterség persze…..
Zolcsi67 2014.01.30 21:42:43
@Raziel Anarki: Szerintem kifejezni azt, hogy unalmas, és kitalálhatnának valami újat is már végre :-)
A napjainkban Kijevben, Ukrajnában zajló és egyre eldurvuló forradalomról a legtöbb embernek megvan a pártállásától függő véleménye. Mielőtt azonban nekiállnánk önfeledten szurkolni EU-ellenesként, rendpártiként, Putyin-barátként a kormányerőknek és szegény felgyújtott…..
Zolcsi67 2014.01.27 10:46:39
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Továbbra is az a gondom, hogy néhányan túl könnyen dobálóznak a "náci", "újfasiszta" jelzőkkel, átalában azok, akik – koruknál fogva – egy árva darab nácit nem láttak, sőt, még a szüleik sem. Egész egyszerűen a "hülye vagy" jelző aktualizált formájával állunk szemben. ha valakire valami rosszat kell mondani, a "náci" a kézenfekvő, a trendi. Ettől még a foglalósdi (lásd HaHa) nem feltétlenül tipikus "náci" szokás, ezt fenntartom.
Zolcsi67 2014.01.27 18:59:27
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Egyszerűsíteni ilyeténképpen Magyarországon először a Ron Werber/Tóbiás József páros próbált: "vagyunk mi, és vannak a fasiszták" - mondták egy kampánygyűlésen.
Zolcsi67 2014.01.27 19:01:22
@Nemzetstratégia: És ezt nyögjük a mai napig. Érdekes amúgy, hogy Rákosi idejében még hellyel-közzel nemzeti(bb) volt a kommunizmusunk, Kádáréknál 56 csapta ki a biztosítékot, akkor jött a "kérünk engedélyt a térképen apró szürke ponttá zsugorodni, mert magyarok vagyunk" ideológia.