Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MySentiment

8 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vírus miatti vészhelyzet, kijárási korlátozás azt eredményezte, hogy egyik napról a másikra, felkészülés nélkül a gazdaság egész szektorai álltak le. Ez más gazdasági válságokhoz képest még nagyobb körbetartozás problémát indított el, mert a kis és közép vállalkozások zömének nincs megfelelő…..
Pár hete volt a legutóbbi parlamenti választás az országban. A 199 fős parlamentben 106 egyéni képviselőjelölt van, akiket egy-egy választókörzet többsége szavazott meg. Ebből 91-et most (is) egy – pontosabban 2 közösen induló – párt - a FIDESZ - szerezte meg. Ennek kapcsán kezdtem el gondolkodni,…..
MySentiment 2018.04.21 14:16:10
@Girhes Joe: Az USA-ban például a helyi képviselők legalább részben védik a helyi érdeket. Egyébként általában az elnöki rendszerű demokráciában az egyéni képviselőség jelent valamit.
MySentiment 2018.04.21 14:18:00
@chrisred: Igazad van jogilag nem kötelezik az egyéni képviselőket semmi, hogy a választókerületük érdekében tevékenykedjenek - de erkölcsileg szerintem igen
Aki szokott étterembe járni, és nem sajnál 5000 – 10000 forintot fejenként, kipróbálhatja milyen Michelin csillagos étteremben enni. Annak érdemes ezt megtenni aki nem „zabálni” jár étterembe, hanem minőségi élményre vágyik – szerintem nem fog éhesen távozni. A napokban én is ilyen próbát tartottam…..
Nemrég módomban volt megtekinteni A Notre Dame-i toronyőr musicalt az Operett színházban. Az utóbbi időben ritkábban jutok el kedvenc műfajom előadásaira, így mindig gondosan választom ki mit nézzek meg. A Notre Dame-i toronyőr természetes választás volt hiszen a zenés színház egyik legelismertebb…..
 Az utóbbi időben sokat autózom a fővárosban. A nyugodt vezetők közé tartozom, régen rájöttem már, hogy ha idegeskedem, ordibálok, bemutatok más sofőröknek nem érek előbb célba. Sőt akkor sem érek hamarabb oda, ha tolakodok. Az elmúlt évek belvárosi közlekedési…..
Aktívan folyik a választási kampány az országban. Az ellenzéki pártok latolgatnak, egymásra mutogatnak és arról értekeznek hogy együtt kell működniük, annak ellenére, hogy nézeteik jelentősen eltérnek egymástól. (Például Jobbik és Demokratikus koalíció). Azon gondolkodtam el, hogy vajon az ennyire…..
Mondják mai korunkra, hogy az információ kora. Az információátadás egyik legáltalánosabb módja pedig a beszéd. Beszél mindenki a maga módján. Talán az állatvilágtól ebben térünk igazán el, hogy képesek vagyunk beszélni, hogy a hangokat szabályosan és értelemmel társítva lettünk képesek tovább adni.…..
A Bitcoin az árfolyam ingadozások ellenére népszerű de egyben a befektetési szakmát megosztó befektetési lehetőség. A növekvő árfolyam miatt vonzó azoknak is akik fizetne vele és befektetőknek is – pedig egy olyan deviza ami mögött nincs semmilyen árú, biztosíték, kormány. Talán az opciós…..
Szinte minden korosztály számára ajánlott egy kis kincskeresés, hiszen annyi féle variáció létezik, amennyit meg se tudunk számolni. Lehet valódi kincset keresni, vagy az eldugott édességeket, esetleg egy gyilkossági ügyet is ki lehet nyomozni. Játszhatunk kint a kertben, vagy akár egy egész utcát…..
MySentiment 2018.03.06 14:39:03
Rövidhír: Elitiskola. Problémás gyerekek. Problémás tanár. Panasz. Síró, megalázott "szerencsétlenek". Nem akarok iskolába járó gyerekek. Eljárás. Meghallgatás. Tankerületi igazgatóság. Iskolából távozik egy gyerek. Már nem fél, nem retteg... Itt még nincs vége... Furcsa, vad és megdöbbentően…..
Az elmúlt hetekben meglepően sok cikk jelent meg a robotizáció témájával kapcsolatban. Többnyire azzal a kérdéssel foglalkoztak, hogy mikorra és hány százalékban válthatja ki a gépi munkaerő az emberit. Ezeknek az írásoknak egyrészt azok a mostanában napvilágot látott kimutatások szolgálnak…..
Univerzió Facebook diktatúra 2018.03.01 05:51:35
Szinte nincs olyan hónap, hogy valamelyik országban ne lennének választások. A minket is érintő külföldi és természetesen a magyar választásokról a sajtó részletesen beszámol. Naponta jelennek meg hírek arról, hogy Magyarország vagy Lengyelország épp mit vétett a demokrácia ellen. Mindeközben több…..
MySentiment 2018.03.02 14:21:51
@Sequoyah: Köszönöm a támogatást. A valóság az, hogy engem nem tiltott ki a Facebook, és nem tettem rasszista kommenteket sem más bejegyzéseihez. A fenti írásom nem panasz, hanem vélemény egy olyan szolgáltatásról, amivel sokan naponta órákat töltenek el. Örülök ha Neked és az ismerősödnek bejön a Facebook, de azért remélem Te is elgondolkodsz azokon amiket írtam.
Valahol mélyen, Amerika egyik sötét bugyrában igen csak tökösnek kell lenned, ha jutni akarsz valamire. A város határát jelző tábla átlépésével egy olyan településre érkeztél, ahol a legtöbb konfliktust már régen nem beszéddel, sokkal inkább ököllel oldják meg. Azonban mindezek ellenére mégis van…..
Voltunk a szokásos bécsi hétvégénken nemrég. Mivel farkasordító hideg volt és sarkvidéki szél is fújt, igyekeztünk beltéri programokat keresni. Az egyik ilyen program a már megszokott Albertina látogatás volt, de erről majd Fourey.  A másik választásunk a Naturhistorisches Museum Wien lett. Hogy…..
Persze, tök más. De közben meg nagyjából ugyanazon az alapelven működik és hasonlóan hat az elménkre, és ezt a Facebook alapítói is elismerték.    Az Index a minap beszámolt arról a kutatásról, amit a 20-as évek budapesti kokain-fogyasztási lázáról készítettem,…..
Az elmúlt napok intenzív havazása, kemény fagyai és az ehhez társuló erős szél a Balaton felszínét is átformálták. Ezúttal Somogy megyéből, Balatonszárszó jégcsipkéiről hoztunk néhány friss fotót. Balatonszárszó a jégbe fagyott hullámokkal A Balaton végtelen jege... A magyar…..
MySentiment 2018.03.02 05:24:04
  Ki ne szeretne tenni az egészsége és a jobb közérzete érdekében? A legtöbb tanács azonban radikális életmód-, és táplálkozásváltást ír elő. Olyan jó lenne, ha néha különösebb erőfeszítés, jelentős időbefektetés és nagyobb összeg ráfordítása nélkül is tehetne az ember magáért valamit! Most egy…..
MySentiment 2018.03.02 05:22:38
Az élet olyan, amilyennek látjuk. Sikereink vagy kudarcaink felerősítik a hozzájuk kapcsolódó gondolatainkat, különösen igaz ez a negatív gondolkodási mintáinkra. Gondolataink mögött érzéseink húzódnak meg, és mivel az érzelmek erősebbek a logikánál, így azok könnyen felülkerekednek gondolataikon,…..
A Galaxy S9 a legtöbb dologban nem hozott átütő újítást, egyben viszont világelső: állítható rekeszű kamerája van. De miért olyan különleges ez? Elmagyarázzuk!..
Mire ti ezt a bejegyzést olvassátok, én már Portóban leszek, azonban most még a Liszt Ferenc reptéren várakozok. Két repülés között arra gondoltam, megosztom veletek, hogyan tudtok olcsó repjegyeket találni, mi az a check-in, mire kell figyelnetek, ha csomagot adtok fel. Ha még sosem repültetek,…..
MySentiment 2018.03.02 05:11:51
Te is kerültél már nem kutyásként összetűzésbe egy-egy kutyás vagy épp kutyásként egy-egy nem kutyás embertársaddal? Gyakran látni, hogy egymást acsarkodva támadja a két fél, holott csak egy kis odafigyelés és megértés kellene ahhoz, hogy az acsarkodás a kutyáké maradhasson. Bármelyik táborba is…..