Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Makk Adrienn Kami

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előző túrám során olyan könnyűnek tűnt eljutni Dorogra (az is volt), úgyhogy kihasználva az utazás előnyeit újra vonatra pattantam és meg sem álltam Dorogig. Dorogon újra szemben találtam magam az aluljáróval, ahol nagyon okos módon jelölve van, hogy melyik irányba hova indulhat el az ember!…..
Eljött hát a következő túranap, amikor Dorog és Piliscsaba szakaszt terveztem megcsinálni és sikerült is. Reggel a az Újpest vasútállomáson felszálltam az esztergomi személyvonatra, ami egyenesen Dorogig vitt. Amikor leszálltam a vonatról, eleinte nem tudtam eldönteni, hogy merre is kell menni, hol…..
Már több, mint egy hónapja nem írtam, pedig nagyon sok minden történt velem és alig győzöm behozni a lemaradásomat. De igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy mindenről beszámoljak, ami velem történt, történik. Hajnalok hajnalán csörög az ébresztő Újpalotán. Meglepő, de nem otthonról…..
Még csak a harmadik szakaszt kezdtem el, de már szinte függőnek éreztem magam. Minden szabadidőmet kéktúrázással töltöttem. Hajnali kelés, kómásan szendvics készítés, mint reggeli rituálé. Minden indulás előtti este még gyorsan átnézem az utazási tervezetet. Menetrendek, járatok, időjárást is…..
Az első napi kavargáson túl rájöttem, hogy a szakasz még koránt sincs befejezve. Így a túrázásaim harmadik napján, vagyis húsvét vasárnap elhatároztam, hogy befejezem az első hivatalos szakaszt.Hűvösvölgytől a Muflon Itatóig bebarangoltam már a szakaszt, de hátra volt még az út…..
Az első napi kudarc és élmény annyira lázba hozott, hogy elhatároztam, másnap megcsinálom az eredeti útvonal tervezetet. Vagyis Hűvösvölgytől sétálok a Rozália téglagyárig.  Hajnali fél 5kor keltem és brutálisan szakadt az eső. Mondanom se kell, hogy mindenki le akart beszélni a túráról az eső…..
2018. húsvét... Nos igen. Jött a belső hang, hogy elindulok az Országok Kéktúrán. 2018. március 30-án Nagypénteken nekivágtam és elindultam.  Mikor is mehetne az ember túrázni, ha nem húsvétkor?!? Elsőként a Hűvösvölgy-Rozália téglagyár (OKT13) szakaszát szerettem volna megcsinálni, mert távban és…..
Világ életemben nem voltam egy nagyon sportos ember. Bár voltak szakaszok az életemben, amikor sportolhatnékom volt és mindent kipróbáltam, amihez kedvem volt.  Így esett meg ez 2015. őszén is, amikor életem első teljesítménytúráján részt vettem. Nagyon tetszett. Akkor még kezdőként és nagyon…..
2015. őszén voltam életem első teljesítménytúráján. Nagyon tetszett. Akkor még kezdőként és nagyon lelkesen vágtam neki az akkor még nagyon hosszúnak számító 14 km-nek. Semmi bemelegítés, rákészülés. Elkezdtem. Nem tudtam, hogy mire kell számítani, mert egy teljesen új terepre érkeztem. Nagyon…..
Elérkezett az első reggelünk Korondon. A nagy pihenés után isteni reggeli várt ránk. Házi töpörtyűkrém, szalonna, kolbász, főtt tojás, lekvár, májpástétom és még sorolhatnám. Ahogy szoktuk mondani, világi lakomán voltunk túl. Elindultunk Csíksomlyóra, de mielőtt még odaértünk megálltunk a Mária…..
2016. július elsején reggel 7 órakor elindultunk Hatvanból egy 8 fős társasággal Erdélybe. A nyárra tervezett Szicília sajnos elmaradt, így helyette akadt egy lehetőség, hogy Erdélybe eltöltsek egy hetet. Sajnos ez az idő nagyon kevés ahhoz, hogy felfedezzem Erdély szépségét, de amit lehet ebbe az…..
Pénteken reggel korán kellett kelni, mert időre mentünk Auschwitzba. Eljött az amitől a legjobban féltem. Több ismerősömet is kérdeztem, hogy mit éltek át, hogy tetszett nekik. Ahogy magamat ismerem, tudtam, hogy ez egy elég húzós nap lesz, érzelmi szempontból mindenképpen. Több filmet is láttam…..
2016. március 31 és április 2 között egy háromnapos utazásra mentünk a kőbányai Kroó György Szimfonikus Zenekarral. A külföldi utak előtt mindig hihetetlenül izgatott szoktam lenni. Most valahogy nem éreztem azt, amit szoktam, mindaddig amíg el nem kellett kezdenem bepakolni a…..
Húsvét hétfőn locsolkodás helyett egy teljesítménytúrát választottunk. Ez volt az eddigi leghosszabb túra a maga kevéske 20 kilométerével. De be kell vallanom, hogy izomláz szempontjából az a 20 km nem is olyan kevés :) Normafáról indultunk ahol már a kilátás is gyönyörű volt. Az elején…..
A húsvéti ünneplést nem is lehetne jobban elkezdeni, mint egy 14 km-es teljesítménytúrával. Káposztásmegyeren a Farkas-erdőben és környékén szervezett a Stabil Sport Egyesület egy 9 és 14 km-es túrát. Szerencsére én a szomszédban lakom, így nem kellett sokat utazni a rajthoz.  Kicsit korábban…..
Kalandozások K-val Óbudai TT 2016.03.27 20:36:25
Nagy lendületet vett a túrázási lelkesedésünk, így az év második teljesítménytúrájának az Óbudai TT-t választottuk és annak is a 16 km-es távját. Csillaghegy - Nagy- Kevély - Pilisborosjenő - Téglagyár - Csúcs-hegy A csillaghegyi strandfürdőtől indultunk, de előtte egy órás sorban állás várt ránk a…..
Elérkezett az első teljes nap, amit Berlinben töltöttünk. Most már bezsongtam, hogy végre megismerhetem az egyik olyan várost amit már régóta szeretnék megnézni. Reggel megreggeliztünk és utána nyakunkba vettük a várost a csapat egyik felével. A másik fele készült a délutáni Herta-Dortrmund…..
Életem egyik legszebb hobbija az utazás. A világon rengeteg olyan város, terület, emlékhely, természeti kincs van ahova szeretnék eljutni előbb-utóbb. Régi álmom volt, hogy egyszer eljussak a német fővárosba, Berlinbe. Egy véletlennek köszönhetően végre eljött a pillanat. Érdekes, mert ahogy magamat…..
2016 január elején egyik barátnőm felvetette, hogy mi lenne ha elmennénk csapatostul teljesítmény túrázni... Belegondoltam, hogy amúgy sem vagyok egy nagy túrázós, de rögtön teljesítménytúrával indítanánk az évet, az nem semmi. Természetesen mindenki igent mondott, de arra nem gondoltunk, hogy ez…..
Idén, életemben először rávettek arra, hogy menjek el egy teljesítménytúrára. Eleinte nem mertem igent mondani, mert nem vagyok egy nagy sport ember és azért egy ilyen jellegű túra nem 2-3 kilométerről szól, hanem amire mi megyünk - jegyzem meg ez csak az S táv - az 18 km hosszú és kb. 700 méter a…..
Budapesten a Ráday utcában van egy nagyon hangulatos Jedermann Café nevezetű étterem, ahol rendszeresen vannak koncertek. A helyszín pont ideális egy kis közönségű koncertre, kikapcsolódásra, mulatozásra.  Körülbelül egy éve voltam ebben az étteremben először és annyira megfogott a helyszín varázsa,…..
Minden ember életében előbb-utóbb bekövetkezik a pillanat, amikor munkába kell állni. Sajnálatos módon rengeteg ember dolgozik olyan helyen, amit nem szeret. Nem jó a légkör, a kollégákkal nincs jó viszonyban. Nem szereti azt amit csinál, de fél továbblépni. Napjainkban nagyon nehéz munkát találni.…..
Minden év december 31-én szoktam összegezni a teljes évet. Van egy "emlékdobozom" amibe összegyűjtöm a kis hülyeségeimet. Koncertjegyek, karszalagok, vonatjegy, buszjegy, szórólap és a hasonló finomságokat. Na hát sajnos ez "idén" vagyis 6 napja elmaradt időhiány miatt. Íme a kis dobozkám…..
2015 volt mondhatni életem eddigi legszuperebb éve. Rengeteg minden történt velem, amiket nehéz percre pontosan felidézni, ezért is gondoltam, hogy egy blogon keresztül újra felidézem ezt az évet. A kalandok egyik kiemelkedő jelensége az egyik kedvenc zenekarom turnéján való részvétel volt. Azt…..