Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hannigabi

57 bejegyzést írt és 155 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2018 filmes szempontból gyenge volt az elmúlt 3-4 évhez képest, hiszen alig volt olyan produkció, ami maradandó élmény lett volna. Cserébe azonban rengeteg olyan mű látott napvilágot, ami negatív csalódás lett volna. Lássuk, melyik 10-et tartom a legjobbnak a 2018-as esztendőből. 10. Nyár /…..
hannigabi 2019.01.03 15:17:46
@Online Távmunkás: Nem tudom, hogy célod volt-e, de köszi, hogy rávilágítottál a szóismétlésre. :D
hannigabi 2019.01.05 22:13:00
@Periodista: Nos!

Melyikeket láttad a felsoroltak közül?
Miért nem voltak jók?
Milyen filmekkel helyettesítenéd őket, és miért pont azokkal?

Én tök örülök neki, ha hallok ellenvéleményeket, de ebben a formában a kommented kissé vérszegény.
hannigabi 2019.01.06 14:17:15
@erikgross: Az a baj, hogy az utolsó mondatod miatt nem tudom eldönteni, hogy ezt most komolyan gondoltad-e vagy nem. Kérlek, világosíts fel!
Elérkezett az évnek azon szakasza, mikor elárasztanak minket a bejegyzések, ahol mindenki, aki egész évben filmeket nézett felteheti az óévre a koronát és egy toplistában összegezheti az elmúlt év mozifilmjeit. Én se fogok ezalól kivételt képezni, és ahogy már tavaly is, úgy most is egy videó…..
hannigabi 2019.01.03 01:12:13
@Trouble: Egy ilyen gyökér kommentre mit lehet írni, de komolyan?
Teljes erővel, de egyelőre sikertelenül tombol a kultúrharc a Magyar Nemzeti Filmalap és Andy Vajna ellen. Szomorúan kell látnunk, hogy milyen lagymatag kísérletekkel találkozni a nemzeti-igazmagyar sajtóorgánumok hasábjain - ugyanakkor egyértelmű, hogy mindez azért van így, mert még nem látják a…..
hannigabi 2018.11.30 17:21:37
Ez a baj ezzel a mai világgal... Ilyen libtardtált, pubertás ministránsfiúcskák ragadnak "tollat" és az odújukba bekuckózva próbálják osztani az észt, miközben csak az index meg a különböző PC szennyek mossák át az agyukat.
Nem tudom, ki ez a danialvares vagy hogy honnan jött, de igazán leszállhatna a magas lóról, levehetné a szemellenzőjét, és talán látná a cionista rendet, ami szép hazánkra uszította ezeket a kannibál migráns hordát, meg propagálják a buziságot, a feketeséget. Orbán ez ellen próbál megvédeni minket, de ti nem becsülitek, mert a Macronok meg Merkelek bűvöletében éltek libancs barátocskáim. És igen, Andy Vajna (milyen név már az, hogy Andy? Andrew talán? Nem is igazi HUN ez az ergyadék...) is ennek a háttérhatalomnak volt a bérencecskéje. Ki ad már olyan """""filmekre""""" pénzt, mint ez a VAN valami ki se mondom a nevét, mert úgy is faszság? Haggggyuk már annyiban te girnyó! Hát minden nap elmegyek az Astorián, és érzem a turkáló szagot, ezek is inkább elmélkednek fölöslegesen ahelyett, hogy betont kevernének ejt napallá téve. Meg van ez a Brazilok. Ez mi? De majd pont a cigányok nyomorúságáról akarok én filmet nézni, nem? Meg is érdemlik a szegénységet, nem dolgoznak, csak a purdékat elli meg a cigánykanca, amíg a férfiak lopnak, meg tisztességes magyar embereket dizájnereznek be, hogy rászoktassák, és lezüllesszék az igazi HUNokat. Lefogadom, hogy ezek is Soros és a cion bölcseinek művei. Az a Veszettek amúgy nem rossz, talán az egyetlen értékelhető. Azt állítja, hogy a magyarok nácik? DEHOGYIS ÉBREDJ MÁR FEL VÉK ÁP! Az egy utópia liPsikém... Tökéletes világ az, ahol mindenki náci, csak a feketék, a zsidók nem, mert ők ugye már ott nem lennének................. Bezzeg ez a majom az olyan Szent Grálokat, mint a Lovasíjász, ami kultúrahű, és igazi HUN film, nem támogatta ez a tagbaszakadt vénember.
Okosak legyetek libókáim, mert karikásostorral sújt le rátok a dicső Attila vagy Atilla (nem tudom, hogy kell írni a nevét, azt nem tanultam, tök mindegy, a magyarság a lényeg, nem a név, meg amúgy is a helyesírás minek, csak egy nyugati agyrém), ha meglátja, hogy mi lett belőletek """""magyarokból""""
Különös viszonyt ápolok a heist-filmekkel. Mondhatnám, hogy a kedvenc alműfajom a filmművészeten belül, viszont ezidáig csak két olyan mű született, amit igazán tudtam szeretni. Az egyik Ben Affleck legjobb rendezése, a Tolvajok városa, a másik David Mackenzie szikár, texasi…..
A filmet a Jameson CineFesten volt lehetőségem megtekinteni Nemes Jeles Lászlónak nem lehetett könnyű a Saul fia mindent elsöprő sikere után elkezdeni forgatni második nagyjátékfilmjét, azonban a végeredményen sem megfelelési kényszernek, sem nyomásnak nincs jele. A Napszállta egy rendhagyó…..
hannigabi 2018.09.29 19:35:04
Smoking Barrels Nyár / Leto (2018) 2018.07.23 06:00:00
Mindig nagy öröm számomra, ha befut a mozikba egy tehetséges európai rendező új filmje, ez az állítás pedig hatványozottan igaz, ha az illető román vagy orosz. Nem volt ez másképp akkor sem, mikor beültem az idei cannes-i felhozatal első, itthon is bemutatott filmjére, a Nyárra, melynek cannes-i…..
Minden bizonnyal sok ember fejében megfordult már, hogy mi lenne ha… A kedvenc rendezője, a kedvenc könyvét filmesítené meg, a kedvenc színésze, a kedvenc játék-adaptációjában szerepelne, stb, stb. Sajnos beleszólásunk nincsen az ilyen dolgokba, nem mondhatjuk meg a székünkből…..
Sokáig minden idők egyik legtúlértékeltebb filmjének gondoltam a Harcosok klubját. Nem azért, mert filmes szempontból ne lenne akár egészen kiváló munka, hanem azért, mert kultstátuszát annak köszönheti, hogy egy rakás mesterkélt álbölcsességgel zsúfolták tele. Azonban…..
hannigabi 2018.06.04 11:05:23
@fújdleameccsethalejártajelzetthosszabbítás: "Szóval kérdezném a posztolótól, hogy legalább volt valami a blogba, vagy akkor már a komplett életében, amit beismert, hogy igen hibáztam, igen igazuk van?"

Nekem egyszer igazat adott, miután megnéztük az "anyám!" című filmet, szóval ezt ki is pipálhatod!

"Aztán továbblépek és új posztokat írok, legfeljebb az addig olvasott értelmes kritikákat beépítem. Alkotókat olvasok, hogy új szellemiség nyíljon meg, nem a kommentelőimet."

Hát komolyan Isten bocsássa meg nekünk, ha már valaki veszi a fáradtságot, és bepötyög ez két mondatnál hosszabb kommentet, akkor arra válaszolunk!

"Már alapból ennyit posztolni sztem max. úgy lehet ha az embernek se kutyája se macskája, de pláne még emelett, folyamatosan elemezni a kommentelőket, vitázni velük, hosszú sorokon keresztül, ez már beteges."

Neked egyébként kurvára semmi közöd ahhoz, hogy ki és hogyan tölti ki a szabadidejét. Az meg már a helyzet iróniája, hogy ilyen hosszú - és ebben a kontextusban eléggé semmitmondó - kommentet én még nem láttam.

"Te megírtál egy posztot, ahol lehúztad a kedvencét, ő leírta, h ízlés is kéne mielőtt véleményt formálsz. Te megírtál egy posztot, ahol lehúztad a kedvencét, ő leírta, h ízlés is kéne mielőtt véleményt formálsz."

Ez a kedvencem. Ha valaki szerint van egy körömpiszoknyi hibája a filmnek, akkor az már egyből lehúzta a nagy kedvencet. Komolyan mondom, jobban irtózom a keményvonalas rajongóktól, mint az ebolától. De erről nem tépem a számat, inkább ajánlom szíves figyelmedbe ezt a cikket: smokingbarrels.blog.hu/2015/06/17/harcosok_klubja_fight_club_810

"a célja, hogy egy ilyen szépen lezárt fogalmazás után úgy érezze, ő egy hülye"

De ha egyszer valaki arra sem törekszik, hogy értelmezze az adott cikket és elkezd egyből kioktató jelleggel baromságokat firkálni, akkor engedtessék már meg beleállni az embernek.
Azért ezt a fajta "danialves-jelenséget", amit te tulajdonképpen leírsz, misem példázza jobban, hogy egy ilyen hosszúságú hozzászólást szenteltél neki. Ezt pedig újfent ironikusnak érzem kissé. Arról nem is beszélve, hogy magához a cikkhez érdemben nem sikerült semmi véleményt fűznöd.
Abban igazad van, hogy tényleg rendszeresen provokál, de van egy érvrendszere, ami mellé ráadásul következetes, ezért teljesen legitim, ha beleáll azokba, akik kb. 0 róla rendelkező információval, kizárólag a blog felületén tanúsított viselkedése alapján kb. fogyatékosnak próbálják beállítani.
hannigabi 2018.06.04 11:07:09
@hannigabi: vagyis inkább magának, az Antikrisztusnak.
  Elöljáróban: Első itteni írásomat tárom a kedves olvasó elé. Több, mint húsz évnyi tapasztalat, film-buzizmus áll mögöttem. Ennek ellenére izgatottan várom, hogy' fogad ez a közösség/olvasóközönség, és mit hoz ki belőlem ez a közeg. Húsz esztendeje készült a nagy mágus kilencedik opusa, a…..
hannigabi 2018.05.23 11:32:54
@Szabó Zsolt Szilveszter: Melyik az a három film, amiben Coenék tudásuk legjavát nyújtják? Szerintem annál azért több kiváló filmjük van.
hannigabi 2018.05.23 11:59:03
@Szabó Zsolt Szilveszter: A Véresen egyszerűn őszintén szólva meglepődtem, azt talán nem sorolnám a remekműveik közé. A másik kettőben egyetértünk (a Nem vénnek való vidék például az egyik legjobb film, ami valaha elkészült), és ide sorolnám még az Ó, testvér, merre visz az utadat, A halál keresztútjánt, és főleg a Llewyn Davis világát, de talán még az Egy komoly embert is. Lebowskiban szintén egyetértek veled. Ezeken kívül viszont - egy kivétellel (Az ember, aki ott se volt) - az összes filmjük jó.
Régen volt ennyire izgalmas hónapunk mozipremierek tekintetében, amilyen a májusunk lesz. Épp' csak magunkhoz tértünk a Bosszúállók új része által okozott sokkból, és máris olyan remekművek jönnek, mint a Hang nélkül vagy  a Kutyák szigete. Rövidre fogva: nem győzzük majd…..
hannigabi 2018.05.02 13:54:01
@kommentes nikk: én azt láttam és szerintem az általad kiemelt szövegfoszlány fényében nem árulok el nagy titkot, ha elárulom: nem tetszett. Mondjuk olvastam olyat, hogy a második még jobb, szóval lehet majd bepróbálom a kettőt együtt még egyszer a közeljövőben :)
hannigabi 2018.05.03 09:54:00
@kommentes nikk: engem ez tesz komolytalanná, téged meg az, hogy elvárod, hogy tüntessem fel a véleménynél, hogy az szubjektív. mégis mi lenne? :)
hannigabi 2018.05.03 16:56:52
@kommentes nikk: tesó, tesó, tesó, tesó.... TESÓ! azt ugye tudod, hogy ez egy pár soros ajánló? rettentően cuki vagy, ahogy próbálod bebizonyítani, mekkora szar vagyok. megértem, ha szereted a TdE-t, és hidd el, nem akartam belegázolni a törékeny lelkecskédbe, mikor írtam, amit írtam. de erőlködj csak tovább, mert egyébként marha szórakoztató vagy.
Már eltelt néhány nap a Bosszúállók: Végtelen háború bemutatója óta, lassan megtaláljuk az állunkat a letaglózó végkifejlet után, rávetettük magunkat a netre, hogy megtudjuk, hogyan fognak leszámolni a megmaradt szuperhősök Thanos-szal, melynek eredményeként még az olyan…..
Smoking Barrels SW Unboxing! 2018.04.28 06:00:00
  Rendhagyó módon nem könyvről szól ez a bejegyzésem. Úgy gondolom, minden embernek vannak olyan emlékei és élményei, ami végigkíséri egy életen át. Nos, nekem ilyen a Star Wars, egy emlék egy élmény, amit az évek nem koptatnak el, hanem még szebbé tesznek. Emlékszem,…..
hannigabi 2018.04.29 16:58:05
@Sunabouzu: Fejtsd ki!
Az S.B blog hagyományaihoz híven, először szeretnék bemutatkozni.  Huszonnyolc éves vagyok, egy kis vidéki településről, Ostffyasszonyfáról. Szociális munkásként végeztem a Pécsi Tudományegyetem Szombathelyi Képzési Központjában. Jelenleg egy szombathelyi karitatív szervezetnél dolgozom, mint…..
hannigabi 2018.04.18 15:18:32
@bbjnick: én sok trollt láttam/olvastam már, de neked sikerült a bravúr. még engem is meglepett, hogy valaki ekkora arccal kezdi el osztani a jónépet. lehet, hogy végső soron jó szándék vezérelt, csak hát tudod, nem érjük fel ésszel :(((((
Enyhén spoileres!Az ifjúsági romantikus vígjátékok, drámák és dramedy-k szinte soha nem voltak ennyire gyakoriak. Úgy is mondhatnám, hogy ezek a filmek most élik virágkorukat. Ugyan minőségében sokkal több hitvány mű lát napvilágot ezen szubzsánerek keretei közt, de nem szenvedünk hiányt a jó,…..
hannigabi 2018.04.17 13:12:14
@TomPowell25:

SPOILER ALERT!

Mondjuk lehet úgy is kvázi happy end-et írni egy ilyen film végének, hogy megtartjuk a maga intim mivoltában, de az, hogy az egész suli azt várja, hogy mikor jön el a titokzatos Blue, majd egyöntetű üdvrivalgás fogadja a csillagos ég alatti, óriáskeréken elcsattanó csókot... hát nem tudom... nekem ez bőven a giccshatáron belül helyezkedik el. Mindenesetre ne haragudj, hogy nem estem hanyatt, és mertem csak simán jó filmnek titulálni. :)
Bocsi, hozzáértés zéró, csak egy globalista média által pénzelt, petyhüdt fotelfirkász vagyok, aki abban leli örömét, hogy mindenbe beleköt. :((((((
Viszont alkalomadtán - ha már nagy mellénnyel számon kéred rajtam, hogy nem támasztottam alá semmivel Garner pocsék színészi vénáját - akár te is megmondhatnád, mikor volt rá precedens, hogy jól, esetleg természetesen játszott, mert nekem még nem volt lehetőségem így látni (ezen kívül), bár bevallom, nem is láttam minden filmjét.
A lelki üdvödért meg odaírtam egy kis figyelmeztetést a cselekmény részletezés végett. Nem tudnám elviselni, ha miattam lennének álmatlan éjszakáid.
hannigabi 2018.04.17 16:44:09
@FroG: De pláne a Lódító hódító
Szellemek háza (2018)A Spierig testvérek két rettenetesen sikerült film után az Időhurokkal úgy tűnt, jó útra tértek, ami a filmkészítést illeti, azonban az utóbbi egy évben kiderült, hogy inkább szerencséjük volt, mint a tehetségük megcsillogtatása. A Szellemek háza bár egy…..
A Weinstein-botrány tisztítótűzként robog végig Hollywoodon, karrierek omlanak porba, közönségkedvencek válnak páriává viselt dolgaik miatt, a #metoo jelenség mindent vitt. Eleinte csak kapkodtuk a fejünket, olyan viharos sebességel zúdult ránk ez az egész, mostanra kezdenek…..
hannigabi 2018.04.01 10:24:20
@A biztos utas: sztyűűűha, de fasza gyerek vagy!
hannigabi 2018.04.02 23:26:55
@A biztos utas: Ahogy Bullet-thoot Tony mondta a Blöffben: "Ki vagy morci?"
Habár április első ránézésre vérszegény hónapnak tűnik filmek tekintetében, ha jobban megnézzük, az új Bosszúállók mellett igen fajsúlyos darabokat is találunk. Ami nagyban szélesíti a palettát, az az április 4-13-áig tartó Titanic Nemzetközi Filmfesztivál (a részletes…..
hannigabi 2018.03.31 17:47:05
@Kata SWL: nem tudom, nekem ez a ghostland eléggé takonynak tűnik, de ne legyen igazam :D
"Stranger Things", "Twin Peaks" - hangzottak a párhuzamok a német Netflix-sorozat, a Dark kapcsán. És első látásra tényleg hasonló koncepcióról van szó: egy atomerőmű árnyékában élő, Winden nevezetű német kisvárost láthatunk, ahol rejtélyes eltűnések, még rejtélyesebben…..
hannigabi 2018.03.27 23:48:13
@pujvari: VVVÁÁÁÁÓÓÓÓ ilyen jó hangcuccod van? hallod nekem van egy kis herbálom. leszel a barátom és akkor megosztozhatnánk! léciléciléci...

(amúgy továbbra sem értem, hogy a 7.1.2.5.1684.4166-es hangrendszerből szóló apró kis légyfingon kívül, mi olyan fasza ebben a sorozatban?)
hannigabi 2018.03.28 11:53:28
@danialves: bocsi, nem tudok szakmai szemmel értékelni semmit, mert egy inkompetens, globalista média által pénzelt fajankó vagyok, akit messze elkerül a szellem terhe :(((((((((((((((((
hannigabi 2018.03.30 11:25:11
@pujvari: akkor ezt most vehetem nemnek? :(
Jézus Krisztus élete és szenvedései megannyi filmest ihlettek már meg, elég csak Mel Gibson talán legnevesebb filmjére, a Passióra gondolni, de a nagyszerű darabok sorát bővíti Martin Scorsese Krisztus utolsó megkísértése című műve is. Idén a 2016-os Oroszlán rendezője, azaz Garth Davis vállalkozott…..
Jeff VanderMeer Déli Végek-trilógiája belopta magát a kedveceim közé, így egyértelmű volt, hogy ha a Netflixen hozzáférhetővé válik az első kötetből készült, Expedíció című film, akkor le fogok csapni rá. A napokban ezt meg is tettem, és okulásotokra ezúton prezentálom a gondolataimat a kész…..
hannigabi 2018.03.20 00:11:34
@danialves: nehogy kitiltsd! öröm nézni az erőlködését.

@Kovács doki: ezt keményen odamondtad ecsém!
hannigabi 2018.03.24 00:43:10
@dakrgin: csak megjelölöm ezt a szerencsétlent, hogy mindenképpen lássa @Rozsdabarna:
Sziasztok, xhalapex vagyok és ez az első írásom a blogon. Ha minden jól megy lesz még folytatása és várom az  értelmes diskurzusra a lehetőséget, a hozzászólások között. (Tudom, a nevemnek semmi értelme nincsen, de legalább kimondani sem lehet. Szokjátok meg!) Debütáló irományomat töredelmes…..
hannigabi 2018.03.13 11:23:33
@Terézágyú: nem értem a problémát.
hannigabi 2018.03.13 16:43:02
@Terézágyú: "Jól kezdődik, ha a filmkritikus bevallja, hogy az egyik legismertebb magyar filmrendezőtől csak egyetlenegy filmet látott..."

Ez miben kisebbíti a szerző/cikk érdemeit?
hannigabi 2018.03.14 15:26:41
@Terézágyú: attól, hogy nem láttad pl. Maradonát, még írhatsz a mai idők focijáról, mert nem összehasonlítást akarsz írni.

egyébként meg várom az érveket/okfejtést, hogy miért lett rossz a mi xhalaphexünk cikke.:)
Bajban lehet az Oscar-díj: meglepően kevesen nézték mind a gálát, mind a jelölt filmeket. Noha néhány éve éppen azért bővítették a fő kategóriát 5 filmről 9-10-re, hogy a népszerűbb alkotások is bekerülhessenek, ez egyre kevésbé látszik megvalósulni, a közönséget pedig egyre kevésbé foglalkoztatja,…..
hannigabi 2018.03.12 13:20:09
@David Bowman: amikor azt hiszem, hogy nem tudsz nagyobb faszságot mondani, akkor te még ráteszel egy lapáttal. gratulálok, te tényleg mindig meg tudsz lepni!
A tavalyi év egyik legsikeresebb sorozatát aki látta, szinte mind szerette. 1984 májusában Margaret Atwood egy máig magasan kiemelkedő disztópiával tette gazdagabbá a világot. Mintha direkt 1984-ben akart volna ez a mű elkészülni, hiszen akarva-akaratlanul Orwellt és az azonos című alkotását…..
hannigabi 2018.03.10 01:56:58
@megamovieboy: Mindenesetre köszönjük, hogy járnak a blog sztyeppéjin ilyen élet és halál felett álló abszolútumok és segítenek kinyitni a magunk fajta periokoszok szemét! Örök hálám neked!
hannigabi 2018.03.10 10:35:56
@erkölcsi hulla: szó se róla, csak már a faszom kivan attól, hogy a nők is szavazhatnak például... maximum párzásra használt üszőknek kéne lenniük, akiket elzárva tartunk a világtól és csak akkor engedünk ki, ha fel kell mosni, ha ennünk kell valamit vagy ha szülnek...
hannigabi 2018.03.10 10:39:18
@megamovieboy: én csak megköszöntem, hogy mindig felvilágosítasz minket arról, mit is tudunk rosszul. mondjuk arról érdekes módon egy szót sem szóltál, hogy miért középszerű/rossz A szolgálólány meséje, csak puffogtatod itt a globalista média, és az ehhez hasonlatos jelzőket.
Enyhén fogalmazok, ha azt mondom, hogy a kémfilmek nem most élik a reneszánszukat. Persze időről-időre kijön egy üdítő darab, mint például a Kingsman vagy egy-egy sorozattá bővült Mission Impossible, esetleg Bond film. De ezt az alműfajt manapság már sokkal inkább középszerű vagy egyenesen rossz…..
hannigabi 2018.02.28 20:05:13
@morph on deer: Egyébként vannak hiteles(nek mondható) részei nem mondom, de egyszerűen olyan szarul van megrendezve, hogy teljesen röhejessé teszi az egészet. A könyvet meg nem olvastam sajnos.