Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rablo Mercedes

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beszélek egy kicsit a Kompresszoros benzinesekről egy kicsit, mert nagyon jó kis hibákat tudnak produkálni. Nem kell részletezni, miről van itt szó, úgy is mindenki tudja milyen egy ilyen motor. A lényege, hogy turbó helyett kompresszorral sűrítik a levegőt. Az a jó ezekben a…..
Rablo Mercedes 2016.01.07 15:24:41
Sziasztok.
Végig olvastam az egész forumot, megoldást keresve a problémámra, de semmi hasznosat nem találtam.
Tehát nekem is hasonló a gondom. 2 éve vettem egy 2000-es évjáratú CLK 230-ast 145 KW-os motorral.
1 évig semmi bajom nem volt vele, aztán kigyulladt a check engine.
Teszterre tettem, P2036-os hibakódot adott, másodlagos levegő befecskendezés... Utána olvastam forumokon, semmi hasznos infót nem találtam, így kitöröltem a hibakódot, és ment az élet tovább. Pár hónap elteltével megint világítani kezdett a check engine, de most már felhívtam az ismerősömet, aki Mercedes szervízbe dolgozik, el is vittem hozzájuk, letesztelték ők is, átnézték a levegő rendszert, vákum rendszert, de azt mondták, minden rendben van, az értékek megfelelőek, így ők is csak annyira jutottak, hogy törölték a hibakódot.
Egy darabig megint nem volt bajom vele, de most megint kigyulladt, megint teszterre tettem, és most már a P2036-os mellett megjelent egy P2031-es hibakód, első lambda szonda.
Az autó viselkedésén egyáltalán semmit sem vettem észre, jól megy, egyenletesen, nagyon jól gyorsúl, stb.
Értsem úgy, hogy ezek olyan hibák, amiket orvosolni nem lehet?
Még 1 megjegyzés. Mivel hideg időszak van, indulás elött szoktam melegíteni egy kicsit a motort, cigizés közben meg arra lettem figyelmes, hogy kb 3-4 másodpercig egy keveset emelkedik az alapjárat, és a motor zajától egy másik, erőteljesebb és mélyebb hang jelenik meg, de el is hallgat. Ezt aztán megfigyeltem, hogy meleg motorral is csinálja.
Erre tudtok valami okosságot, mitől lehet? Vagy mit csinál olyankor?
Előre is köszönöm a választ.
Üdv, Róbert