Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_droid_

0 bejegyzést írt és 277 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedvenc miniszterelnökünk beszédet tartott a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján. Most hagyjuk is, hogy megint mekkora hülyeségeket mondott, amikor a szovjet és magyar kommunisták bűneire emlékezve is a Nyugatot kezdte el ostorozni, koncentráljunk csak a mögötte lévő feliratra:  Hol sírjaik…..
A napokban kitört a szmogriadó, és a mai naptól a forgalmi villantásával ingyen lehet utazni a BKV BKK járatain is, ami üdvözlendő dolog. Mivel Budapest környékéről holnap Budapestre kell mennem, rendszer szabálykövető emberként (meg kényszerűségből is) a MÁV-BKK kombót kell…..
_droid_ 2017.01.26 16:09:50
@Terézágyú: azt valaszolom hogy nem emlekszem, olyan egyformak ezek a megallok. de ha mar uzletpolitika, akkor tenyleg erdekelne, hol van ilyen szabaly. a hatarrol latens irt ellenkezot ha jol ertem.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Mt! A kérdésemben adott az egyik nagy hipermarket lánc, ahol már 8 éve vagyok munkavállaló. Érdeklődésem tárgya az lenne, hogy idén volt egy teljes átalakítás a cégnél és még a…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Kedves Munkahelyi Terror Blog!   Sajnos nekem is sikerült áldozatul esnem, naivságomnak köszönhetően. Igaz, még fiatal vagyok és nincs tapasztalatom az élet minden terén, munkahelyválasztás terén sem volt túl sok, de…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Mt!   Majdnem 5 hónapja dolgozom a munkahelyemen és szeretnék azonnali hatállyal felmondania közvetlen főnököm állandóan változtatja a munkaidő beosztást, legutóbb visszamenőlegesen…..
_droid_ 2016.09.07 08:21:41
@Aëtius: tehat kicsit pontosabban, az azonnali hatalyu (regi neven: rendkivuli) felmondas mindket fel joga. megfeleloen indokolni kell. a munkaviszony azonnal megszunik, tovabb dolgozni nem kell, tovabb fizetes nem jar.

a rendes felmondas szinten mindket fel joga. munkaltato megfeleloen indokolja, a munkavallalo felmondasa eseten indokolni nem kell. a munkaviszony a felmondasi ido vegen szunik meg, melynek merteke legalabb 1 honap es a munkaviszony hosszaval novekszik. fizetes a felmondasi idore is jar. munkaltato felmondasa eseten a munkavallalot a munkavegzes alol fel kell menteni legalabb a felmondasi ido feleben.

altalaban a dolgozik-nem dolgozik kerdest a szabadsagok kiadasa bonyolitja. az idoaranyosan jaro szabadsagot ki kell adni ha lehetseges, ekkor penzben megvaltani nem szabad.

ami szerintem erdekesebb kerdes, hogy ha a felmondasi ido alatt valamelyik fel a kotelezettsegei megszegesevel azonnali felmondasra okot ad, pl nem megy be dolgozni, akkor hogyan szamolnak el.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van,Soha sincsen jó idő, mindig esik az eső!" (magyar népdal) Ha csak nyolc órát vagy bent, akkor nem vagy eléggé elkötelezett, és az a baj Ha éjjel-nappal bent vagy, akkor nem tudod az idődet menedzselni, és az a baj Ha nem mész szabadságra,…..
_droid_ 2016.08.29 17:09:24
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Kedves MT!   Egy munkahely sem álom, hacsak szerencsésen kifogjuk azt a bizonyos aranyhalat és arany szabály, hogy úgy kell viselkedjünk, hogy a kollegák szemében ne váljunk vadnyúl célpontjává, akit lőhetnek, mert…..
Bázis Egy kód nélküli jövő 2016.08.19 08:34:34
“Mit mívelt Isten?”: egy üzenet, amely átformálta a világot. Ez volt Samuel Morse első üzenete 1844-ben, melyet elektromos úton továbbítottak Washingtonból Baltimore területi távirati irodájába. A kommunikáció ezzel gyorsabb lett, mint valaha és az internet megjelenése maximum annyira tűnik…..
_droid_ 2016.08.19 15:24:45
@steery: majdnem kerdeztem valamit komolyan, de latom te ilyen vicces gyerek vagy :)

"Aztán felvételiztem főiskolára, ahol olyan felvételi matek feladatok voltak, amikhez hozzá se tudtam szagolni. Ezt meg is mondtam a tanárnak, mikor egyszerűen visszaadtam neki a feladatlapot: ezek a feladatok messze meghaladják a tudásomat. A középiskolában soha még csak nem is láttam ilyen nehézségi fokú feladatokat, azaz hozzá se tudok kezdeni. Szerintem ezeket nem a felvételin, hanem a záróvizsgán kéne kiadni nekünk. Na, gyorsan elküldtek onnan a picsába. Senkit nem érdekelt az, hogy mekkora szakadék van az érettségi tudásom és a felvételi elvárások között. Amit honnan az ördögből kellett volna tudnom, megtanulnom?
Utána pár évvel később úgy alakult, hogy szükségem lett a matematika tudásomra. Ezért vettem egy matematika lexikont és egyszerűen kiolvastam. Mindent értettem belőle, viszont azt is láttam, mekkora nagy szar az egész. Le is vontam belőle a következtetést: a matematika annak a tudománya, hogyan fogalmazzunk meg egyszerű dolgokat minél bonyolultabban és minél nehezebben érthető módon.
Ezen felháborodva nekiláttam a matematikai kutatásoknak és elkezdtem lerakni egy újfajta matematika alapjait. Ha valami szar, dobd ki, csinálj újat. Ez volt a tervem. Ennek során több területen (topológia, gráfelmélet, n dimenziós geometria) sikerült érdekes dolgokat kitalálnom, amik sokkal vihetnék előre ezt a tudományágat. Ha... bárkit érdekelt volna a dolog. De kiderült, hogy Magyarországon ez senkit nem érdekel. Németországból és Svájcból volt pár érdeklődő, akik le voltak hidalva a publikációimtól, de továbbfejleszteni ők se tudták, csak még többet akartak. Hogy fejlesszek nekik. Persze ingyen, mert fizetni azt nem tudnak érte.
Ezek után döntöttem úgy, bassza meg az emberiség. És abbahagytam a matematikai munkásságom. Nem érdemlitek meg, hogy ingyen dolgozzak nektek, gyakorlatilag hiába."
Orbán Viktor tizennégy évvel ezelőtti beszédére épít az olimpiai csatornákon vetített klip.   Az m4 és m5 állami televíziós csatornákon, a gyakorlatilag folyamatos kormánypropagandát megszakító olimpiai közvetítések között, augusztus 16-án, kedden déjà vu érzésem támadt. Kivehetetlen szövegű…..
Vendégszerzőnk: Sebestyén Eszter civil jogvédő, aktivista, Ligetvédők társalapító A rendőri önkényről, a maffia (-állam) törvényszerűségeiről, a papírosjogról. Újra. Ezennel nem elméleti síkon, hanem gyakorlatiasan. Saját tapasztalatból. Na, ezek után kritizáljanak a gyakorlatban dolgozó ’társak…..
_droid_ 2016.08.17 11:17:33
_droid_ 2016.08.17 19:18:10
@sebestyén eszter: gugli a baratom, te meg leszerepeltel egy eletre, a politikai palyad nullpontjan. de feriek lehet hogy bevesznek, ha sok vendegposztot irsz, ugyhogy hajra.
E heti posztunk Ambrus András vendégírónk műve, aki őszinte szeretettel, törődéssel és a szakma jövője iránti aggodalommal a szívében megfogalmazta minden programozó kiáltványát az ő projektvezetője felé. Olvassátok nyitottsággal, és kommentáljatok az íróéhoz hasonló bátorsággal! "Kedves…..
_droid_ 2016.08.15 13:56:54
@eckerman: scum master :) azert jol fizetnek?
Láttad már a Tejutat? Ha láttad is, így még biztosan nem! Daniel Kordan orosz fotós egy egészen különleges helyszínről készített csodálatos képeket galaxisunk Földről is látható spirálkarjáról idén májusban, amikor is a világ legnagyobb sómezeje, a bolíviai Salar de Uyuni víz alá került. Az…..
A Virus Bulletin nemrég összehasonlította a népszerű vírusirtó szoftverek teljesítményét, és megvizsgálta, hogy melyik ismeri fel a legtöbb kártevőt, miközben a legkevésbé lassítja le a számítógépet. Az eredmények meglepőek: néhány ingyenes vírusirtóról például kiderült, hogy extrém módon…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi Terror!   Azért írok az oldalukra, mert eljutottam arra a pontra, hogy teljesen kilátástalannak látom a jövőmet. 30 éves múltam nemrég, érettségivel és középfokú angol nyelvtudással rendelkezek…..
 Bár többen kétlik, ez mégis egy liberális blog. Most bebizonyítom ezt az iszlám liberális vizsgálatával.  Behódolás. Kezdjük az elnevezéssel: iszlám, ami annyit tesz Isten akaratának való alávetés. Valahogyan Isten lusta minden emberrel tudatni  létezését és ezért Mohamedre bízta ezt. Mivel…..
_droid_ 2016.07.25 06:49:36
@atpijkamo116: dehogynem volt kerdes, eppen en kerdeztem.
_droid_ 2016.07.25 20:26:47
@6.Lenin: pl kubizmus, buddhizmus.
_droid_ 2016.07.26 08:11:57
@6.Lenin: falusi turizmus
Orbán Viktor ismét magasra tette a lécet azzal, hogy Tusványoson tartott beszédében keményen nekiment Brüsszelnek, eltemetve az Európai Uniót és annak intézményrendszerét. A miniszterelnöknek nem ez volt az első emlékezetes beszéde Tusványoson. Két évvel ezelőtt már nagy…..
„Aki hazudik az csal, Aki hazudik az lop”                                (Beatrice)   A nyári „uborkaszezonban” sem hagyja a kormányunk, hogy nyugodtan tudjunk kereskedelmi célzattal kiragasztott plakátokat nézegetni! Közpénzből, az Öné, az enyém, szóval mindannyiunk adóforintjainak…..
_droid_ 2016.07.21 18:48:17
@ZX: És szerinted ki releváns ebben a kérdésben? A nép akit mindenféle maszlaggal etetnek napi 24 órában? Ugyanmár.
proszektura.blog.hu/2016/07/19/tudta_306/full_commentlist/1#c30806678
Szeretem az „összeesküvés elméleteket”, mert ugyanazokat a tényeket más sorrendben, vagy más megvilágításban nézve érdekes megállapításokat lehet tenni. Talán azok a következtetések a fontosabbak, amiket ilyen levezetések után át lehet ültetni valós történések előrejelzéseként. Itt van ez a török…..
_droid_ 2016.07.18 19:51:03
@jolankovacs: aki a hatalom ellen lazad, az lazado, baromi hosszu bortont lehet erte kapni, es ezt nem az orbanek talaltak ki (ld. btk 256 lazadas), hiaba igyekszel ilyesmit sugallni.
_droid_ 2016.07.19 06:30:40
@chrisred: ja, "barmire ramondhatjak", hogy lazadas, amennyiben a barmi pl azt jelenti, hogy gepfegyverrel rendorokre lovoldoznek, tankokkal es helikopterekkel lonek epuleteket, hidakat, repulotereket, kozintezmenyeket zarnak le, mint jelen esetben.
_droid_ 2016.07.20 18:55:25
@chrisred: igen, mivel a honvedseg, mint ahogy a neve is mutatja, ilyen feladatokra nem vetheto be, ezt gondolom te is tudod, csak viccelodsz.
Proszektúra Tudta? 2016.07.19 13:44:08
Ez a népszavazási plakátkampány immáron a néphülyítés újabb dimenzióit hódította meg. Korábban Brüsszelnek küldözgettünk üzenetet, most viszont már nemzetünk polgárait okítjuk kérdésekbe csomagolt állításokkal, pontosabban ijesztgetjük olyasmikkel, hogy „a bevándorlási válság kezdete óta” mi…..
_droid_ 2016.07.20 17:42:22
@para_noir: legutobb amikor divatba jott, 18%-kal mertek alacsonyabbnak a mediant az atlagnal, ami azt jelenti, hogy minden masodik ember 150 netto felett keres.
Szeretnénk bevezetni a részleges otthoni munkavégzés lehetőségét a cégnél, ami alatt azt kell érteni, hogy heti/havi pár napot lehet otthonról dolgozni. Amikor szóba került ez a téma, szenvedélyes vita tört ki a pártolók és ellenzők között. Egyértelmű, hogy a legfiatalabb korosztály számára ez…..
  Csepreghy Nándor – Lázár jobbik bal-keze – ez év október 2-ig várja bárki – 0 – 99 éves korig - fantáziadús elképzelését arról, hogyan is lehetne orbánosítani a Gellérthegyet és a Citadellát. A Miniszterelnökség távirati irodához eljuttatott közleménye szerint pályázatuk célja,…..
_droid_ 2016.07.16 17:36:52
@viharsarki: a duna lepcsojen mi? google streetview-n meg tudod nezni, milyen magasan van a szobor, ha ritkan jarsz budapesten.
Az elmúlt években egyre többször találkozom olyan hajmeresztő törvénymódosításokkal, amelyek komolyan elgondolkodtatnak: hová lett a társadalmi ellenállás? Hová lett az az öntudat ami emberek ezreit vitte utcára alig egy évtizeddel ezelőtt, ami miatt az én generációm is élőben láthatott égő autókat…..
_droid_ 2016.07.13 07:14:56
@Jankove: azert hogy kifizethessek a jelenlegi nyugdijakat. ha anyad nem kap belole (eleget), akkor pedig eltartod ha kepes vagy ra, ez neked evidens ugye. akiknek ez nem evidens, azok miatt van a szabaly (evtizedek ota), tehat neked nem kell vele foglalkozni.
Noha a mai poszt elég sok adatot tartalmaz majd (igen, tudom, statisztika…), ugyanakkor szerintem ezek nagyon érdekes dolgokra világítanak rá. Egyebek mellett arra is, hogyan működik, és milyen hatással van a hétköznapokra és a gondolkodásra a propaganda, micsoda tévképzeteket tud bizonyossággá…..