Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabrie77

8 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Snassz ez a kormány! Nézem, de valami nem stimmel rajta. Elég szilárd ahhoz, hogy funkcióját ellássa, talán jobban is mint némelyik repülőgépben, amikkel most is repkednek valahol a világban, de ez nekem nem elég. Törtem a fejem, hogy mit kezdjek vele, és eszembe jutott, hogy van egy pár tekercs,…..
Gyerekként rajongtam a kirakós játékokért. Ha tehettem volna, akkor már az oviban is LEGO lett volna a jelem, de mivel anyu nem tudta ráhímezni a tornazsákomra, maradtam kocka. Néha az asszony most is annak tart! …oops! Ez egy másik történet, egy másik blogon. A lényeg, hogy szeretek apró elemi…..
Odáig "egész könnyedén" eljutottam, hogy a leendő szimulátor műszerfalára felrajzoltam a műszerek pontos helyeit, megjelölve a furatokkal, a kimaratandó fülekkel (amivel a műszerfalhoz lesz csavarozva a keret) és a vezetékek útvonalával. Mivel nem nagyon vannak asztalos szerszámaim (körvágó és felső…..
gabrie77 2019.01.06 20:14:30
@lenörd hofstadter: Taníts kérlek! Mi az a kukorica maró, és hogyan tudnám annak a használatát elsajátítani?
Egy kezdőknek szóló festőkézikönyvben olvastam, hogy szépen csak sima és tiszta felületre lehet festeni. Ez könnyű – gondoltam, és már fogtam is egy 400-as csiszolóvásznat és dörzsölni kezdtem a frissen nyomtatott alkatrészeket, mint Aladin a lámpáját. Tíz perc görcsölés (szó szerint) után, miután…..
Még a nyolcvanas években, amikor hétfőnként még adás se volt, akkor vetítette a Magyar televízió az Airport filmek egyikét. Azt hiszem a lakás minden szobáját ki kellett porszívóznom, hogy megnézhessem az éjszakába nyúló mozit. Amikor először megláttam a repülőgépekre jellemző szarvkormányt, az…..
Napjainkban a fémek és megmunkálásuk túlságosan is költséges dolog, arról nem is beszélve, hogy otthoni megvalósításukhoz milliós gépekre van szükség. Talán ezért is terjedt el a 3D nyomtatás, aminek segítségével néhány óra leforgása alatt a számítógépes modellből, kézzelfogható prototípust…..
gabrie77 2018.11.29 13:18:56
@lenörd hofstadter: Valóban igazad van, nem egy "örök élet" megoldás. Amivel késleltetni tudjuk az elhasználódást, az csak az lehet, hogy nem használjuk sokat :) Szóval a terv, hogy a kulcs nem nagyon lesz kivéve. Amúgy meglepő, de a vékony lakk réteg elég kemény felületet biztosít neki, szóval azzal is nyertünk pár hónapot.
A fizikában egy test mozgását leíró dinamikai mennyiség. Nagysága arányos a tömeggel és a sebességgel. És mivel a zárt rendszerek összes lendülete állandó kel legyen, köszi lendületmegmaradás törvény, teljesen világossá válik nekem, hogy két napi éhezés után miért…..
Free Kitchen Kajanarchia 2016.10.25 11:29:26
Gyarló emberek vagyunk mindannyian! Valahogy belénk van kódolva a szabályok megszegése, hiszen attól vagyunk szabadok, hogy azt csinálhatunk, amit akarunk. Ez egészen addig megy, amíg meg nem kapjuk méltó büntetésünket. Kajanarchia esetén a súlyos egészségromlást, korai…..
Free Kitchen A mágikus 167 2016.10.24 16:03:57
Három tény a 167-ről: Primszám Navratilova grandslam rekordja Ennyit mutatott ma a mérleg ma reggel  Már hetek óta érlelődik bennem, hogy kellene egy cél, amit el akarok érni, ami arra ösztönöz, hogy újra tükörbe tudjak nézni. ..