Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CS.T.

116 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... az én konyhámban már van..
CS.T. 2018.02.23 09:08:47
@Benikuty: Azt is érdemes belekalkulálni, hogy a gyártók többsélge hazu.., azaz szépíti az adatokat. Az európi gyártókat viszont keményen köti az Uniós jogszabály, és csak valós adatokat közölhetnek. Ilyen a vízmennyiség melyben működtethető az eszköz, és a tizedpontosság is ebbe a kategóriába tartozik. Láttm 2 teljesen egyforma méretú és teljesítményű eszközt is, melyek egyike 12, másika 20 liter vizet temperál pontosan papíron, és 0,5 fok pontosságól ír, miközben fokonmként állítható a hőmérséklete. Ez újabb kérdéseket vet fel.
CS.T. 2018.02.23 19:28:32
@A fickó: Megadtad a vàlaszt! :-) 57-60 fok kö hőkezelsz, akkor minek a tizedfok? :-) Az a pasztőrözésnél fontos, hogy pontosan meg lehessen àllapítani a hőbehatolàst, de ehhez meg kell mérned a magjàt szondàval.(csak ezek a szondàk adnak tizedpontos értéket megbízgatóan.)

Azért dolgoznak otthon irreàlisan magas hőmérsékleten, mert a gyàrtók nem mernek ideàlis hőmérsékletet javasolni, nehogy be legyenek perelve,ha valami baj történik. Erre azért van reàlis esély,mert sok esetben a tudàs legkisebb szikràja sincs meg a tudatos hőkezeléshez.

Mindegyik rudacska jàtékszer, pontosan ugyan abban az országban készülnek egy kaptafàra (hiàba amerika, olasz, vagy német a "gyàrtó"). Európai munkaerővel és minőségi alkatrészekből lehetetlen 30-40 euróból kihozni a gyàrtàsköltséget. :-)
Egy nagyon régóta, lassan egy évtizede tartó munka derekán úgy gondoltam, éppen itt az ideje megkérdezni a séfeket, szakácsokat, oktatókat, magánembereket arról, hogyan tudták hasznosítani a tanultakat, vagy kihasználni a sous vide gépek precizitását. ……… riportalanyunk Herczku Attila, a…..
Gasztronauta-séfek a Sous Vide-ról   Egy nagyon régóta, lassan egy évtizede tartó munka derekán úgy gondoltam, éppen itt az ideje megkérdezni a séfeket, szakácsokat, oktatókat, magánembereket arról, hogyan tudták hasznosítani a tanultakat, vagy kihasználni a sous vide gépek precizitását. …………..
Séfek a Sous-Videról - Mátay Sándor, avagy van jogosultsága a Sous-Videnak egy vidéki büfében? TOVÁBB OLVASOM    A riportot készítette;  Csidei Tamás, Sous-Vide szakoktató, Gasztronauta kft A riportsorozat fő támogatója a Sous-Vide Chef termékek hivatalos forgalmazója, a Gasztronauta…..
2. A fűszerezés A szuvidolásnál a legideálisabb módszer a fűszerezésre a friss fűszerolajak, fűszerecetek, fűszer-olaj emulziók, vagy olaj-ecet-fűszernövény emulziók használata, melyek elkészítése házilag is kivitelezhető.  Ez a módszer intenzív ízeket hoz létre és bevonatot képez a hús…..
                                                Alapvető sous-vide ételkészítési technikák 1.rész A sous vide ételkészítés 3 fő szakaszból áll: Előkészítés a csomagolás előtt, hőkezelés és a végső fázis. Az előkészítés lépéseit az első leckében ismertetett módon végezzük el, így növelve a…..
Gasztronauta-Séfek a Sous-Vide-ról Egy nagyon régóta, lassan egy évtizede tartó munka derekán úgy gondoltam éppen itt az ideje megkérdezni a Séfeket, szakácsokat, oktatókat, magánembereket arról, hogyan tudták hasznosítani a tanultakat, vagy kihasználni a sous-vide gépek…..
A vákuumcsomagolás kiegészítői és használatuk A vákuum csomagolás lényege, hogy az alapanyagból teljes mértékben eltávolítsuk a levegőt, ezáltal oxigénmentes környezetet hozzunk létre, ami elpusztítja a levegő jelenléte nélkül életképtelen mikroorganizmusokat, azaz az aerobokat. Az oxigén kizárása…..
RIPORTSOROZAT ÜGYVEZETŐNKKEL A SOUS-VIDERÓL 1. RÉSZ  Sous vide: Direkt vagy indirekt? És hogyan érted el, hogy még Kalla Kálmán is megemelje előtted a szakácssapkáját? 2. RÉSZ  Sous-Vide gépek és zacskók, miért nem tök mindegy?! Plusz a NAGY kérdés: azok a SÉFEK, akik szakszerűen…..
A tökéletes újévi csülök receptje A csülök egy kultétel, még ma is, de ugyanakkor megosztó is.  Éppen úgy, mint a pacal, sőt általában az újra divatba jött belsőségek. Aki nagyokat szeret zab……..szóval nagyétkűeknek ez egy ünnepi étel, mások kiborzonganak a zsíros,…..
Gasztronauta: Séfek a Sous-Vide-ról: Asztalos István TOVÁBB OLVASOM  Karácsonyi számunkban riportalanyunk Asztalos István, az Oldalas magazin főszerkesztője, a NEK elnöke.    A riportsorozat fő támogatója a Sous-Vide Chef termékek hivatalos forgalmazója, a Gasztronauta kft  ..
.....De mi az a Sous-Vide? Olvassa el szakértőnt cikkét! Mindent a Sous-Videról  ..
CulinArtist ÉTTERMI CSOMAGAKCIÓ 2015.11.22 09:30:19
SOUS-VIDE BLOG OTTHONI CSOMAGAKCIÓ 2015.11.22 09:27:03
 ..
Gasztronauta-Séfek a Sous-Vide-ról   Januári riportalanyunk Lock László, a Víg Molnár csárda tulajdonosa TOVÁBB OLVASOM   A riportsorozat fő támogatója a Sous-Vide Chef termékek hivatalos forgalmazója, a Gasztronauta kft  ..
Egy nagyon régóta, lassan egy évtizede tartó munka derekán úgy gondoltam, éppen itt az ideje megkérdezni a séfeket, szakácsokat, oktatókat, magánembereket arról, hogyan tudták hasznosítani a tanultakat, vagy kihasználni a sous vide gépek precizitását. Januárban Bolla Róbert, a…..
   Októberi riportalanyunk Gál Péter A Telkibányai Ezüstfenyő Hotel Ügyvezető Igazgatója volt a vendégünk TOVÁBB OLVASOM   A riportsorozat fő támogatója a Sous-Vide Chef termékek hivatalos forgalmazója, a Gasztronauta kft..
Gasztronauta-séfek a Sous Vide-ról 9.RÉSZ Augusztusi riportunkban Vékony Balázs, a Zip Brewhous Chefje volt a vendégünk  TOVÁBB OLVASOM  A riportsorozat fő támogatója a Sous-Vide Chef termékek hivatalos forgalmazója, a Gasztronauta kft  ..
SOUS-VIDE BLOG MI AZ A SOUS VIDE? 2014.04.27 13:56:06
A Sous Vide (ejtsd: szu vid, magyarul vákuum alatt) egy professzionális főzési metódus, amely oxigénmentes környezetben, pontos hőmérséklet-ellenőrzés mellett csökkenti az oxidációt és megnöveli a fogyaszthatóságot a baktériumok szaporodásának megakadályozása által. Az…..
CS.T. 2015.08.05 22:45:21
@BigPi: Blansírozd megfelelő minőségű vákuumtasakban! ;

sousvidechef.hu/hu/szoveg/22/19
Gasztronauta-Séfek a Sous-Vide-ról 8. RÉSZ Júliusi riportalanyunk Vomberg Frigyes Kreatív Chef, a Bocuse D’or Magyar csapatának coach-a  TOVÁBB OLVASOM A riportsorozat fő támogatója a Sous-Vide Chef termékek hivatalos forgalmazója, a Gasztronauta kft..
Chefek a Sous-Videról 7. rész- Tornyos Balázs Olíva étterem Egy nagyon régóta, lassan egy évtizede tartó munka derekán úgy gondoltam, éppen itt az ideje megkérdezni a séfeket, szakácsokat, oktatókat, magánembereket arról, hogyan tudták hasznosítani a tanultakat, vagy kihasználni a sous vide gépek…..
Gasztronauta-Séfek a Sous-Vide-ról 6.rész Egy nagyon régóta, lassan egy évtizede tartó munka derekán úgy gondoltam éppen itt az ideje megkérdezni a Séfeket, szakácsokat, oktatókat, magánembereket arról, hogyan tudták hasznosítani a tanultakat, vagy kihasználni a sous-vide gépek…..