Regisztráció Blogot indítok
Adatok
András Kató

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Remélem jól telt a nyár mindenkinek. Igen, mától teljes gőzzel robog az oldal, mindjárt itt az első Napi érdekes. Vágjunk is bele! 1884. A brit Kendall Green biciklis klub tagjai ..
András Kató 2021.09.08 02:29:19
@Fotósképző: Michael Jackson EGÉSZ ÉLETE arról szólt hogy ő FEKETE-FEHÉR...
A világ elhűlve nézi, hogy milyen gyorsan omlik össze az USA által összetákolt bábállam Afganisztánban. Hiába a kétszeres létszámfölény, a légierő, a fejlett nyugati fegyverek, a kormányerők folyamatosan meghátrálnak a tálibokkal szemben, a katonák dezertálnak, rosszabb esetben átállnak az…..
András Kató 2021.08.16 14:24:12
Magam sem mondhattam volna szebben.

Azok a népek amelyek több ezer év alatt sem voltak képesek valódi, tömegbázissal rendelkező demokráciát kiépíteni megérdeik a sorsukat.

A tálibok afgánok. A nép termelte ki őket.
Több tízmillió ember hagyta hogy megerősödjenek.
Utána meg sírnak.

Valójában ezeknek a népeknek soha nem volt igényük demokráciára.
Soha nem mentek ki tüntetni milliók az embertelen rendszerük ellen.
Az egyének felelőssége is ez.

Háromezer éve ugyanígy éltek.
A nők tenyészállatok, a gyerek harcos lesz vagy pap vagy tenyészállat.
Ezt választották.

Soha nem alakult ki ott parlamentáris demokrácia, pedig volt idejük rá.
Nem ment végbe semmilyen reformáció, forradalom.

Mert nem volt még a kritikus tömeg hozzá. Nem volt elég ember aki akarta is volna.
Nem volt rá igény sem individuális, sem kollektív szinten.

Az emberek nem tettek semmit érte évezredeken át - a hagyományok rabságában élnek még ma is.

A hagyományokat pedig ők hozták létre.
Az afgán nép.

Ugyanez igaz minden nyomorban tengődő Ázsiai, Afrikai országról.

Mindenkinek olyan politikusai vannak amilyet megérdemel, amilyet megenged hatalomhoz jutni.

Ez több ezer év terméke. A nép életben tartotta az iszlámot. Az iszlám kitermelte a tálibokat. A tálibok pusztítják a népet.

A nép a probléma, az iszlám a probléma - a tálibok csak a tünet!

Nem azt mondom hogy rohanjanak ki az utcára alsógatyában tálibot ölni, két kisgyerekkel a hónuk alatt.
Már késő, semmi esélyük.

Én az elmúlt több ezer évről beszélek!
Lóf@$zt nem tettek magukért!

Vagyis hogy de, tettek: ezt.
Ezt tették magukkal.
Mint oly sok más nép amely szenved önmagától.

Kívülről nem, csak belülről lehet demokráciát építeni.
Minőségi emberanyagból lehet csak minőségi társadalmat építeni.

Szarból nem lehet várat...

Ez az amit nem ért a Nyugat.
Charles Grodin is elment 86 évesen, de ne a kedves, bár bugyuta Beethoven-filmekből emlékezzünk rá, hiszen ott a nagyszerű Éjszakai rohanás Robert de Niro oldalán. Ha nem ugrana be, ez az a szuper '88-as road movie, amiben De Niro kíséri a csaló Grodint át az Államokon, repülőn, buszon, vonaton,…..
András Kató 2021.05.19 13:38:14
A Monster Hunter egy újabb videójáték-adaptáció Paul W. S. Anderson (Kaptár-filmek) és Milla Jovovich tolmácsolásában, melynek december 4-i kínai premierje körül hatalmas botrány generálódott az utóbbi napokban. A film alapjául részben a hihetetlenül sikeres videójáték szolgált azonos címmel, melyet…..
András Kató 2020.12.09 21:11:30
@victor vacendak: oké, az. De ettöl még lehet. Jogos.
Ha egy Magyarországhoz képest feleakkora országban több mint 17 millióan élnek, akkor ott zsúfoltság – és ebből adódóan jó eséllyel lakáshiány – van. Hollandia pont ilyen, nem csoda, hogy (mint Vera posztjából kiderül) a helyiek szerint a lakáskérdés a legnagyobb problémák egyike. A kérdés, hogyan…..
András Kató 2020.09.25 08:59:24
@Csodabogár: Hollandiában élek. 550 €-t fizetek egy kb. 18 négyzetméteres SZOBÁÉRT.
Szoba - nem lakás.
Egy kis apartment bútorozva 800-900 €. 40-50 négyzetméter.
Egy ház vagy nagyobb lakás bútorozva 1200-1500 € körül van.
Persze területe válogatja, de akkor is: drága. Baromi nehéz bármit is találni.
Az emberek szinte ölre mennek egy lakásért. Tényleg komoly probléma.
Természetesen folytatom a már elkezdett sorozatot, amelyben gyerekkorunk kedvenc könyveit igyekszem bemutatni nektek.A 70-es, 80-as években még központi szerep jutott az olvasásnak, amihez az olcsó könyvek és a könyvtárak is kiváló lehetőségeket nyújtottak. Igyekeztünk a kötelező olvasmányokon kívül…..
Voltaképpen akár szenzációsnak is nevezhető adatokkal állt elő a Központi Statisztikai Hivatal a napokban. Ezek szerint ugyanis tavaly évtizedes trend fordult meg, hiszen több Magyarországon született állampolgár költözött vissza, mint amennyi elment – magyarán megfordult a kivándorlás. „Az utolsó…..
András Kató 2020.05.20 19:33:48
@Rayovac: Ott a pont!
Politikai kultúra, emberek közötti együttműködés, a nők és férfiak közti egyenlőség – ez csak három dolog azon 12 közül, amit az Amszterdamban élő Niki szerint érdemes lenne meghonosítani Magyarországon. Folytatódik a beszélgetés, vita annak a felvetésnek kapcsán, hogy mi történne, ha hazaköltözne…..
András Kató 2019.08.21 20:16:37
@Der Piefke: Igaz!
Leégett a Notre Dame egy része. A kár tetemes, a helyreállítás évekbe telik majd, az internet pillanatok alatt tele lett a lángokról készült videókkal... meg az esemény kommentárjaival. A nagy médianyilvánosságot kapó események mindig fellobbantják a közbeszéd lángjait is. A hétköznapi embernek…..
Gyakorlatilag folyamatosan kering a neten egy kép, melyen az „ezt mondják a britek, ezt gondolják valójában és ezt érted te” vonal mentén szembesülhetünk azzal, milyen kulturális különbségek vannak a kommunikációban is közöttünk. De most nem a britekről lesz szó, hanem egy…..
Mikor a barátaimmal testépítésről beszélek, szinte mindegyikük elmondja, hogy ő elsősorban a saját testsúlyos gyakorlatokat preferálja. Ennek szerintem három fő oka lehet: a nagy súlyokkal történő edzéstől úgy általában tartanak az emberek - nem tartják egészségesnek a „saját testsúlyos edzés"…..
András Kató 2017.05.08 18:07:25
@karandash: Aha. Ezt mondjuk én is megfigyeltem. Most Hollandiában dolgozok raktárban, előtte repülőtéren teherszállitmányokat rakodtunk palettára. Na, ott láttam hogy sok gyereknek a bicepsze, hátizma birná, sőt: bazi nagy bicepszekkel rendelkeztek, de sokszor nem tudtak rendesen emelni, rakodni: ha valamit szoritani, tartani kellett, nem birták. Gyenge volt az alkarjuk, és a tenyerük, ujjuk. Nálam 20 kilóval nehezebb, gyúrós gyerek nem tudott valami kampót lefesziteni valahonnan. Amikor én leszedtem neki, csak nézett.

Szerintem az a baj, hogy nem egyenletesen edzenek.
Felgyúrja a bicepszet, hátat - azt jónapot.
A hasa pókhas, a marka meg... kész csoda, ha magát kezelésbe tudja venni... :-)

Tök egyszerű dolgot nem tudtak megcsinálni: felmászni valahova. Mondjuk a paletta tetejére - 3-4 m magas dobozhalom. Hálóval lefeszitve. Azon kéne felmenni, mert nem várunk a targoncásra. Nem tudtak felmászni.

A röpis csajon meg ex-kosarason azért csodálkozok. Én ismertem ex-röpist és ő például simán megcsinálta az egylábas guggolást. Mondtam neki hogy arra edzek. Mire ő: erre gondolsz? És megcsinálta. :-)
A februári Putyin-Orbán találkozó óta fordultak Orbánék ismét a diktatúra felé. Egyre nyilvánvalóbb: a háttérből Putyin irányítja Orbánékat és megpróbálja Magyarországot visszatéríteni az orosz érdekszférába. Az sem látszik egyelőre, hogy felfognák, tömegtüntetések folynak ellenük. ..
Mindenkinek az a vágya, hogy gyermeke boldog legyen. Van egy ország, ahol a tulipánmezők mellett a legfiatalabbak kedve is „csak úgy” virágba borul. Pár nappal Húsvét előtt hova is utazhatnánk máshova, mint Hollandiába. Indulunk is, azt se mondjuk, fapapucs!..
András Kató 2017.04.10 21:31:35
Na jó, nem a védelmében, hiszen védhetetlen mindaz, amit a magát kereszténynek, nemzetinek és konzervatívnak hazudó (mondom ezt keresztény teológiai tanulmányokkal a hátam mögött) Fidesz-KDNP és annak prominensei a haza érdekére hivatkozva művelnek Magyarországon és nemzetközi szinten egyaránt,…..
András Kató 2017.04.07 21:53:30
@Halál kamionja mindenkit elgázol: Migránsprobléma van. A határon agyonlőném őket és akkor nem lenne. Nem vagyok agyhalott libsi. De itt nem erről van szó. Ne keverjük össze. Az EU adja a források 90 százalékát. Az ember ne szarjon oda ahonnan a pénz jön. Orbán - ha igy folytatja -, akkor nemsokára behivja az oroszokat. Kár volt elküldeni őket arra a kis időre, nem? Mi a francnak többpártrendszer? Amikor az egypártrendszer is működik - egy ideig. Csak azt nem értem, hogy akkor mi a bajotok a kommunistákkal? Civil szervezetek eltörlése, megfigyelése, iskolák bezárása, a Nyugat és a liberalizmus gyűlölete, vezérimádat. Ezt Rákosiék-Kádárék is tudták. Sőt: Kádár még azt sem várta el, hogy mindenki szeresse. Egy kis adalék: Kádár idején még volt Rádiókabaré. Nemrég szűnt meg.
Ma már szinte mindent zenét megtalálhatunk az interneten. A Spotify, a Deezer, a Google Play Music, az Amazon Prime meg a többi zeneszolgáltató hatalmas kínálattal rendelkeznek, mindezt pedig érdemes kihasználni mert sokszor igazi csemegékre bukkanhatunk. Én magam személy szerint…..
A hajdani Népstadion tőszomszédságában lévő Syma-csarnokban rendezték meg a nyomdaipar idei kiállítását. Tegnap vendégül láttak a B32-es szektorban, a nyomtatott kommunikáció szaklapjánál. Épp kávézgattunk a Print&Publishing főszerkesztőjével, amikor hangosbeszélő invitált bennünket a közeli…..
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása   Hírek jönnek Rómából. A Vatikán felbolydult méhkas. Papok vitatkoznak egymással, konzervatívok liberálisokkal, heves vérűek békésekkel – a pápáról. Magas rangú teológusok olyan nézeteket engednek meg maguknak, amilyenek nem hogy János Pál, de Benedek idejében…..
András Kató 2016.06.13 18:08:01
Szörnyű lenne ha a keresztény egyház elveszítené valós vagy vélt hatalmát az emberek felett.

1. Nem lenne több százezer papok által megerőszakolt gyerek. Még néhány száz sem.
2. A tudomány képviselőinek nem kéne attól tartaniuk hogy élve felgyújtják vagy bebörtönzik őket egy életre, műveiket elégetik.
3. Az embereknek esetleg - minő borzalom - saját spirituális tapasztalataik is lennének. Még a végén az eredeti Krisztusi vagy Buddhai útra tévednének! Maguktól! Skandallum!
4. Nem lenne több nyilvános akasztás/élve felgyújtás. Aki nem ért egyet a dogmákkal az esetleg túlélheti hogy szabadon véleményt nyilvánít! Szörnyű!!!
Látványosságnak marad a foci EB...
5. A nők ugyanolyan jogokkal rendelkezhetnek mint a férfiak - ez már a Végítélet kezdete!! Ki fog főzni?
6. Nem lesz több orgia, seggrepacsi a paplakban - mit fognak ezentúl csinálni egymással, magukkal? Már a reneszánsz idején is napi szinten mentek az orgiák a püspökök és bíborosok köreiben. Hímprostik, kurvák, kiskorúak - volt ott minden. Most már az sem lesz... :(
7. Kiderül hogy tévedtek egy-két dologban. Például a Föld NEM lapos... Tényleg: nézzetek utána a neten. Nem az. De most komolyan. A Föld NEM hatezer éves. Tényleg. Nem viccelek.
8. Nem a Föld a Világmindenség központja. De tényleg. Nem az. Internet. Youtube. Teli van eretnek nézetekkel - és már több száz éve terjednek ezek a nézetek!! Felháborító!
9. Orvostudomány. Merik meggyógyítani azokat az embereket akik halálra érdemesek. (A papok szerint). Bele mernek avatkozni az orvosok az Isten művébe! Meg merték ismerni az emberi testet!!! Pedig az egyház tiltotta évszázadokig! Ilyenek ezek a tudósok meg orvosok! Pokolra velük! Mi lesz most, hogy szűnik az Egyház ereje??
10. Ha nem tudsz valakivel egy életen át együtt élni - elválhatsz tőle! Sőt: papír sem kell arról hogy együtt éltek! Sátán műve! Nem elég hogy nem lehet rommá verni egy nőt sem úgy istenesen - de már el is lehet válni! Semmi megkövezés, megnyúzás....
Az utolsó napokat éljük - imádkozzatok az Egyház hatalmáért - és öljetek, nyomorítsatok annyi hitetlent amennyit csak tudtok!

+1: az Egyháznak már serege sincsen!! Nincsenek templomosok, meg keresztesek! Még mutatóba sem! Sehol egy jó kis tömegmészárlás, mint anno Jeruzsálem ostromakor, amikor a keresztes seregek a város teljes lakosságát lemészárolták 24 óra alatt... 100 000 embert 24 óra alatt. Azért az nem kis teljesítmény volt - hiába: ha Isten velünk, ki ellenünk?

Bónusz: az Egyház nagy tanító volt mindig is! Elég csak a gettókra gondolni! Hitler előtt 500 évvel már léteztek zsidó gettók az Egyház jóvoltából - már akkor sárga csillagot viseltek azok akik túlélték a módszeres megsemmisítést!
Hitler ugyan többet semmisített meg - ja kérem: kemencével könnyű!!
Próbálta volna máglyával!
Volt kitől tanulnia!
Hiába: ismétlés a tudás atyja!!

Reménykedjünk hogy minden hamarosan visszaáll a régi állapotjába és nem kell többé rettegnünk a felvilágosodás erőitől! Az Úr irgalmazzon mindannyiunknak! Ámen!
András Kató 2016.06.13 18:59:47
Nem a lófaszt nem volt az orvostudomány ellen te baromállat! Leonardónak akkor miért kellett titokban boncolnia?
Hogy kellene-e félnie a tudósoknak! Bazdmeg: igen!!! A kibaszott egyház még Giordano Brunót is élve gyújtotta fel, mert az kiállt a tudományos tények mellett. Erre mit lépsz, baromállat?
Igen bazdmeg, kéne félni! Csak a felvilágosodás óta nem bűnözhetnek annyit mint előtte!
Erőszak: kitalált szám???
Bazdmeg, bizonyított, egyház által elismert tényről beszélünk! Lásd: Spotlight c. film.

Szórakozol? Történelmi ismeretek?
A dogma NEM Istentől ered. Hanem az Egyháztól! Ennyire hülye nem lehetsz!
Dunába lőném az összes kurva papot - pedig nem is vagyok ateista.
Spirituális emberként mondom ezt.
Tényleg. Nem vicc.
Volt néhány érdekes spirituális tapasztalásom - nem sok, de több mind a recskázó papoknak egész életükben.
És ezek a tapasztalások nem mindig egyeztethetőek össze a dogmákkal. A valósággal annál inkább.
Ez persze a vérkeresztényeknek nem tetszik, mert csak egy gyerekbaszó pap mondhatja meg, hogy mi a valóság. Mert neki van hozzá joga. Ja. Csak tudnám hogy honnan a faszból?
Jézus mikor mondta, hogy ítélkezz? Soha.
Sőt.
Mikor mondta hogy hozz létre templomokat? Soha. Sőt.
"Ne építsetek kőből templomot, ne imádkozzatok fennhangon..."
"... otthon, négy fal közt beszéljetek az Úrral. Kérjetek s megadatik."
Bocs, ha nem pontos, de a lényeg benne van.

HOL A FASZBAN VOLT ITT SZÓ PÁPASÁGRÓL, NŐTLENSÉGRŐL, TEMPLOMRÓL, TÖMEGGYILKOSSÁGOKRÓL? SEHOL BAZDMEG. SEHOL.
AZ EGYHÁZ ÉVEZREDEKEN ÁT BŰNÖZÖTT JÉZUS NEVÉBEN. ITT AZ IDEJE HOGY ELTAKARODJANAK.
2001. szeptember 11-e olyan dátum, mint mondjuk John F. Kennedy vagy John Lennon meggyilkolásáé volt – mindenki emlékszik rá, hol volt és mit csinált aznap. Most eddig nem látott, az amerikai elnök első reakcióit bemutató képek jelentek meg az Egyesült Államok elleni támadás óráiról...
Sokan reménykedtek benne, hogy ez nem így lesz, még a nyilvánvaló ellenére is, de most már hivatalosan is Axl Rose az AC/DC énekese. Legalábbis a már lekötött turnén ő fog énekelni az ausztrál csapat élén. Igen, az európai dátumokon is a Guns N' Roses frontembere lesz majd ott úgy, hogy közben a…..
De az is lehet, hogy idejekorán reinkarnálódott, vagy jóval előrehaladottabb technológiánál tart a klónozás, mint azt gondoltuk. Komolyra fordítva a szót, egy orosz testépítőről van szó, név szerint Anton Ryskin-ról, aki hihetetlen módon ölti magára mind arcilag, mind fizikailag Arnold klasszikus…..
Elhunytak szállítása a repülőgépeken Sokáig gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt a posztot, sőt egyszer már hozzá is fogtam, de valami elmondhatatlan oknál fogva visszakoztam. Most mégis közreadom a reptéri munka egyik sajnálatos velejáróját, ami nem olyan kellemes dolog, mint a repülés. HUM -human…..