Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ÍzekTrendekSzerelmek

26 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tonhalas saláták nálam általában a zöldsalátánál kezdődnek, de az most nem volt otthon, úgyhogy szerencsét próbáltam nélküle. A mélyhűtőből vettem ki egy kis kukoricát, és a szezám- és lenmagoktól az első falatnál a kenyér íze jutott az eszembe. Nagyon érdekes…..
Ez is egy olyan recept, ami abból született, hogy ráuntam szokásos ételeimre, és körülnéztem otthon olyan szemmel, hogy mik azok az összetevők, amiket már régóta tartogatok, és mik azok, amik már nem bírják sokáig.     Hozzávalók: 100 g fekete spagetti 50 g szalámi (paprikás) 2 evőkanál…..
A kedvenc gyümölcsöm a füge. A nagymamáméknál volt egy hatalmas fügefa, ami ontotta a finom zöld színű gyümölcsöt, de én sajnos gyerekkoromban még nem jöttem rá, hogy ez a legcsodásabb gyümölcs a világon. Ma már nincs meg az a fa, és elég ritkán tudok fügéhez jutni. Vagyis olyan formában, hogy…..
Tekintve, hogy néhány nem olyan régen elkövetett utazgatás következtében megnövekedett a sajtok száma a hűtőben, kitaláltam, hogy sajtos rizottót kell készítenem. Aztán a cheddar mellett döntöttem, amit mascarponéval tettem krémesebbé, és hirtelen ötlettől vezérelve meghintettem…..
Van egy szép birsalmafa a szüleim háza előtt, de engem sosem hozott igazán lázba. A birsalmáról mindig a kompót jutott eszembe, amit annyira nem szerettem, de szerintem csak és kizárólag a nagymamámnál ettem egész életemben. Nem volt rossz, csak hát na... birsalma íze volt. :)  Aztán évekkel később…..
Szeretem a húsos ételeket. Azok táborába tartozom, akik szerint az emberi szervezetnek szüksége van a hús fogyasztására, és kifejezetten örömömet is lelem benne, ha sikerül úgy eltalálnom a fűszerezést, hogy kihozza az adott fajta hús igazi zamatát.  Mindemellett egy csomó problémám van ezzel a…..
A répa és a cékla a kedvenc őszi zöldségeim közé tartoznak. Ezekkel kísérleteztem most. :)   Hozzávalók: 200 g darált marhahús 1 közepes cékla 1 fej lilahagyma 2 marék aszalt vörösáfonya 1 dl vörösbor olivaolaj 1 db sárgarépa 100 g köles 1/2 fej…..
Rántott bÉKA Hokkaidó egészben! 2017.10.26 18:27:00
A hokkaidót épp egy évvel ezelőtt fedeztem fel, amikor az egyik barátnőm boldogan újságolta, hogy vásárolt párat, majd következő alkalommal küldött egy képet, hogy mennyire szétesett, amikor először próbálta egyben sütni. :D Ebből a tapasztalatból kiindulva én is fel…..
A mostani recept egy halálközeli élményemhez köthető.  Mint az előző receptnél említettem (Sztrapacska kacsazsírban pirított lilahagymával), síelni voltam múlt héten. Úgy kezdődött, hogy az új kolléganőmről (TH) kiderült, hogy síoktató (valamint jófej is), és mivel ez teljesen kompatibilis volt a…..
Szlovákiában voltam síelni a héten. Mivel ez volt életem első "felnőtt síelése", kalandosnak ígérkezett több szempontból is. Olyan célokat tűztem ki magam elé például, hogy ne törjem el egyik végtagomat sem, igyak finom helyi söröket, és jókat együnk/főzzünk a többiekkel.  Első cél pipa. Második…..
Anyukám nem szeret főzni. Nem is tagadja, nem is harcol ellene, de ha teheti, elkerüli ezt a "főzés szituációt". Szerintem a családunkban ő az egyetlen, aki vígan meglenne ez a tevékenység nélkül akár élete végéig, ha úgy hozná a sors. Annak rendkívül örül, ha nagy ritkán hazamegyek, és leveszem a…..
ÍzekTrendekSzerelmek 2016.11.05 16:55:22
@Zsuzsanna Judit Szigeti: Jó ég, az azért túlzás lenne valóban. Már javítom is! :) Köszi, hogy szóltál, és majd számolj be, hogy sikerült! :)
ÍzekTrendekSzerelmek 2017.01.02 15:20:40
@Segna: Remélem, túlélted, és boldog új évet neked is! :)
Karácsony, karácsony, karácsony... Minden évben kb. szeptemberben kezdek készülni a karácsonyra. Mondjuk úgy, elnyújtom kicsit ezt az adventi mizériát. Nem arra gondolok, hogy kidekorálom a lakást, és mikulásos zokniban járkálok ide-oda, de sokszor eszembe jut, és várakozással…..
ÍzekTrendekSzerelmek 2016.12.17 17:19:47
@n3spr3ss0: Müzli? :)
A kihívást elfogadom, de idén én inkább a kacsára gondoltam folytatásnak. ;)
Néhány évvel ezelőtt készítettem almalikőrt. Igazi karácsonyi ízvilág, nagyon klassz hangulatú maga az elkészítés is. Bejárja az egész lakást a finom fűszeres sült alma illata. Viszont mivel (mint minden likőr) egy nagyon édes italról beszélünk, nálam annyira nem fogy gyorsan. :) Kitaláltam tehát,…..
Rám szóltak (elsőként HF), hogy ideje lenne édességeket is készítenem. Ígérem, hogy legközelebb valami elképesztően csokis recept következik, de most egy kedvenc párosításommal nyitnám az "édesség" címkét. A kecskesajt és a méz (vagy valami hasonló édesség)…..
  Mivel az ázsiai ízek, fűszerek, alapanyagok nem tekintenek hosszú múltra a konyhámban, nem nagyon tudom megmondani, hogy ez a recept létezik-e a világ valamelyik pontján, és ha igen, akkor van-e valami szép neve. Sokat gondolkodtam, mi legyen a recept címe... Ilyenek jutottak eszembe: "Tony…..
A sütőtök és a batáta a két legfontosabb összetevője a mascarpones-fehérboros sütőtökkrémlevesemnek. Egy bevásárlás alkalmával viszont kicsit sok alapanyagot szereztem be egyszerre, mint ami utána elfogyott volna, így ki kellett találni valamit a "maradékból".   Hát, íme:      Hozzávalók: 20…..
Vettem paprikát. Rengeteget. Mármint ahhoz rengeteget, hogy csak úgy szendvicsben eleszegessem. A sült paprikát annyira nem szeretem, és semmi más nem jutott eszembe, csak az, hogy úgy ennék egy finom levest. :) Ebben a hideg időben ez az érzés szerintem gyakran rátör az emberre.…..
A rizottóval viszonylag friss a kapcsolatunk, ami a főzést illeti. Nem szerepelt sokáig a bevásárlólistámon sem, és az étteremben is valahogy átugrotta a szemem az erről szóló sorokat az étlapon. Aztán egy receptben arról olvastam, hogy addig kell főzni, a rizottórizst, amíg…..
Kifejezetten izgultam ennek a levesnek az elkészítésénél. Soha nem csináltam még répalevest, és amilyeneket ettem életem során... nos, hát egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor ízlett. :) A répát szeretem, nyersen is, sülve is, a főtt répa viszont nincs a kedvenc kajáim…..
ÍzekTrendekSzerelmek 2016.11.10 16:09:32
@Chaoyang: Én most másfél teáskanálnyit tettem bele, de ezzel lehet szerintem játszani. Ha inkább az édességét szeretnéd érezni, akkor lehet kevesebb. :)
Úgy kezdődött, hogy kicsit elfeledkeztem a hűtőmben lévő rukkoláról... Nem volt külön semmi baja, de már nem volt olyan finom ropogós, mint ahogy azt szeretjük. Kidobni nem akartam, nem szeretek kidobni semmit, úgyhogy kitaláltam, hogy pestot csinálok belőle. Mivel a rukkolának nagyon erőszakos,…..
ÍzekTrendekSzerelmek 2016.11.05 09:57:35
@mpl: mea culpa, javítottam az egyértelmű hibát, köszönöm az észrevételt.
Remélem, a recept azért tetszik! ;)
Először is szeretnék kicsit magyarázkodni a cím miatt: Sokszor előfordul velem, hogy felületesen olvasok el egy-egy receptet, vagy túl sokat olvasgatok egymás után, és ebből születnek olykor kellemes, olykor kellemetlen balesetek. A témám ismét az édeskömény volt, hiszen ugye,…..
Az őszi, téli esték kedvencei a krémlevesek. És miből is főzhetnénk ilyenkor fincsi krémlevest, ha nem az egyik nagy őszi zöldségslágerből, a sütőtökből?!  Sokáig meggyőződésem volt, hogy nem szeretem a sütőtököt. Emlékszem gyerekkoromban anyukám oda-vissza volt a sült sütőtökért, de én már akkor…..
  Ennek a finom salátának úgy kezdődött a története, hogy nagyjából kalandvágyból rendeltem 3 gumó édesköményt a Biofalótól (biofalo.com). Korábban egyszer már próbálkoztam ezzel a zöldséggel, de csúfos vége lett, mert teljesen uralta a salátám ízét (valószínűleg sokat tettem bele). A hétvégén meg…..
Mi kell ahhoz, hogy sajtot készítsek? Tej? Recept? Edénykészlet? Idő? Sajthárfa, sajtkard, sajtkendő, sajtforma, sajtprés? ... Sajt? Vagy mindez nem elég?  Már vagy fél éve tervezgettem egy barátnőm felhívására, hogy elmegyek egy sajtkészítő tanfolyamra. Eléggé szeretek főzni, sütni, a konyhában…..
Miért is varrunk? Mert leszakadt egy gomb a kabátról? Mert megálmodtunk egy ruhát, és csak erre tudunk azóta gondolni? Vagy csak szembejött velünk egy anyag, ami tökéletesen illene a konyhába? Divat? Praktikum? Varrunk-e egyáltalán? A varrásról általában 3 dolog jut az eszembe: A nagymamák és a…..