Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MagyarTarka

234 bejegyzést írt és 340 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ősrégi mondás egy ősrégi foglalkozásról ma már új formában aktuális: aki prostinak áll, ne csodálkozzon, ha NEM b….ák. Időről-időre előfordul az emberrel, hogy a munkaerőpiacon kénytelen strichelni. Nekem eddig szerencsém volt, állásból állásba lépegettem, tehát igazán nem dudorászhatom, hogy…..
A kétkerekű rabszolgaságnak a COVID idején lett igazán nagy reneszánsza, de azóta is vonzó meló nemcsak a fiatalok, de a még jó erőben levő középkorúak körében is. Független lehetsz, akkor és annyit dolgozol, amennyit akarsz. És hajnalban tuti nem fogsz a be nem fejezett excel fájlokon rágódva,…..
A k@kálást az egészséges élőlény egyedül szereti intézni. A kutyám például kifejezetten utálja, ha nézik, ha teheti, szemérmesen elvonul a bozótba és ott intézi a dógát. Idegen helyen nekem is nehezen megy, és egyszer lett annyira sürgős a szapora, hogy közterületen voltam kénytelen, de akkor is…..
Ahogy egy ceruzával lehet rajzolni, de szemen szúrni is valakit, úgy a legjobb szándékú fejlesztés is balul sülhet el. A modern autók lassan már a nyálat is letörlik a bamba vezetők szájáról. Mindent a kedves vezető kényelméért. Nehogy már gázt kelljen adnia, vagy megtanulni parkolni! Ez pedig…..
Bringázni ma menő! A kedvencem a széles kormányú szitibájkon miniszoknyában, a kormányon kosárral, benne masnis kiskutya, a fején fejhallgatóval telefonál és ott imbolyog az út szélén a Margit körúton a délutáni csúcsforgalomban. KRESZ-ről az életben nem hallott, utoljára a kitámasztós oldalkerekes…..
MagyarTarka 2023.11.12 10:14:22
@Kishapsi: Igen, fontos téma és nem értem, miért nem raknak rendet.
fotó: pixabay.com Íme, a Veszprém Vármegyei Főügyészség hivatalos sajtóközleménye - változtatás nélkül kimásolva: Macskára lőtt a vadász. A Veszprém Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye 2023. november 2., 9:35 Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a…..
Csak sárgabarackot akartam venni a sarki kisboltban és egy igazi zenei csemege fogyasztójává váltam. Abban nincs semmi újdonság, hogy a Káli-medencében úton-útfélen csodákba botolhatunk, de hogy a köveskáli buszmegállóban felcsendül a Für Elise... Először azt hittem, a szemben levő felkapott…..
A magatehetetlen beteget 7 órán keresztül nem tették tisztába. A kakás kezével összekent maga körül mindent, és kitépte az oxigént az orrából. Hiába szóltam a nővérnek, kettőnek is. Vállukat megrántva mentek tovább. Majd másnap a nővér közölte: "Na, ennek rohad a valaga!"  Aztán én…..
A szomszéd pléd hölgytulajdonosai arcukat vízzel frissítették a zánkai strandon. Egy aeroszolos flakonból. Gatyarohasztó meleg volt, a csodás Balaton vízétől 1,5 méterre feküdtek. A vizet mégsem a tóból merítették arcukra, még csak nem is a pár méterre levő zuhanyzó alatt frissültek fel. Aeroszolos…..
Választhatsz: vagy a tenyeredből nyalod a fagyit, vagy a tölcsért is megveszed fagyiárban! A szép új világban eleve csak aranyárban nyalhatsz: egy gombóc hűtött víz némi ízesítővel 550-650 forintot kóstál. Manapság patikamérlegen mérik dekára a tölcsérbe kent finomságot. Amikor túlestem az első…..
MagyarTarka 2023.07.16 18:13:49
@KékFény6: A Balaton északi partján több helyen is így megy a fagyibuli. Ez történetesen Zánkán volt. De Budapesten is ez a módi, több igen neves cukrászdában is dekára megy a gombócka. Amúgy nagyon finom a fagyi, de a tölcsér fagyiáron vicces.
Ilyen a mesében sincs! A hatóságok immár több mint 3 hónapja nem találják a svájci jeladós farkas tetemét? Vagy megtalálták, de megy a jól bevált agyonhallgatás? Úgyis nyár van, a polgárok elbíbelődnek azzal, hogy nincs elég lóvé a nyaralásra, sőt, már a sima otthonmaradás is necces - hát ki a fenét…..
Egy motoros férfiember elküldött az anyámba. Mert sávot mertem váltani. Miközben ő az araszoló (= hol megtorpanó, hol lassan haladó) kocsisorok között elhaladt. Igaz, minden óvintézkedést megtett a testi épsége védelmében, azaz kirakta a vészvillogóját. Nekem el kellett kanyarodnom jobbra két…..
Az élve perzselt sertés ügye nagy port kavart a médiában: országos felháborodás övezte az ép ésszel felfoghatatlan, kegyetlen állatkínzást. Ti hallottatok róla, milyen büntetést kapott az elkövető? Nem? Akkor elmondom. Kankanravee Kanyawath képe a Pixabay -en. Az állatvédelmi ügyekben eljárni…..
Vágó István, a Kvízprofesszor 74 éves korában meghalt. Sokan nőttünk fel kvízműsorain, ámultunk tudásán és élveztük fanyar humorát. Amikor egy közismert, korszakos ember távozik, még inkább rádöbbent minket - hát még ők is elmennek! - ezt az "eseményt" sajnos senki nem úszhatja meg, még mi sem... A…..
Várom, mikor hozzák már nyilvánosságra, mikor és hol lőtte le a farkast N. György. Mert elvben tudniuk kell az illetékeseknek. A farkas jeladója pontosan követte az útját. A „vadász” mobiljának cellainformációi és jobb esetben az autójának GPS-e is kiadja azt a területet és időpontot, közelítőleg…..
MagyarTarka 2023.04.19 20:37:22
Alábbi levelet elküldtem a címzettek hivatalos email címére, kérve a médiában látható videó kivizsgálását és a Város nyilvános állásfoglalását az ügyben. Tisztelt Jegyző úr, tisztelt Polgármester úr! Magánszemélyként kívánok bejelentést tenni állatvédelmi törvény megsértése miatt. A médiában…..
MagyarTarka 2023.04.11 23:21:01
@CCnick:
Javaslom, olvasgass egy kicsit... SZóval, itt egy élő és érző gerinces állatot égettek élve - akárhogy is próbáljátok magyarázni a bizonyítványt...
index.hu/tudomany/til/2017/06/11/a_fejetlen_csirke_legendaja/
MagyarTarka 2023.04.18 23:47:30
@CCnick:
A pislogás és a röfögés, amit ez az állat produkált, azt jelenti, hogy élt, mi több, a tudatánál volt. Ugyanis ezek akaratlagos izomtevékenységet feltételező mozgások. A levágott fejű csirke esetét az általam linkelt tartalom jól leírja, ahhoz nincs mit hozzátennem.
Tehát a perzselt disznó élt és tudatánál volt. Ha tetszik, ha nem. Nekem speciel nagyon nem.
Egy sötétbe öltözött alak elém lép, a szívem ezerrel kalimpál... Megálltam. Az utolsó pillanatban. Eső, késő este, lagymatag közvilágítás, a nedves aszfalton tükröződő alig-fények. Az illető tetőtől-talpig az őszies télutót idéző este sötétjében sötét ruhába öltözve, a kapucnijából fel sem pillantva…..
MagyarTarka 2023.04.11 11:44:27
@Almandin: Szia, köszönöm, hogy megírtad a véleményed. Valóban bármilyen megoldás jó lehet, akár egy fényvisszaverő karkötő is.
MagyarTarka 2023.04.11 14:41:38
@erol: Teljesen igazad van: pár pillanat várakozás lehet egy élet ára...
MagyarTarka 2023.04.11 22:34:22
@CCnick: Ugye... :))) Köszi a hozzászólást!
Előttem egy autó. A sofőr egy fiatal csaj. A fülén hatalmas fülhallgató... Először nem értettem, mitől kacskaringózik jobbra-balra a járgány, mintha részeg lenne. A sofőr jól láthatóan táncikált az ülésben vezetés közben. Fülén a hatalmas hangszórókkal. Nem mobiltelefonált, tehát nem sértette meg a…..
Alig 2 nap telt el és már megy az egymásra mutogatás és bűnbakkeresés. Vajon ki a felelős a szörnyű balesetért az M1 autópályán? Senki és  mindenki. Sajnos a balesetek már csak ilyenek, megtörténnek. Minden idők egyik legsúlyosabb hazai közúti tömegszerencsétlensége történt az M1 autópályán.…..
MagyarTarka 2023.03.13 22:52:48
@Motorogre: A sebesség ellenőrzése is csak adóbevétel előállítására szolgál. Például céges autóval még büntetőpontot se kapsz... Lásd az előző írásomat. Valójában senkit nem érdekel a közlekedési morál.
Egykori iskolatársamnak beleállt a hasába a biciklikormány. Majdnem belehalt egy szerencsétlen esésbe. Az általános iskolai emlék hosszú évtizedekre beleégett a lelkembe. Talán ezért is reagálok érzékenyen a kétkerekűek esztelen használatára. Mostanában egyre gyakrabban látni, hogy ketten utaznak a…..
  Minden törvény annyit ér, amennyire betartatják. A KRESZ betartatása érzékelhetően meghaladja a rendőrök képességeit és lehetőségeit. Nincs olyan alacsony béka, amelyiknek a segge alá beférne a közlekedési morál színvonala. A székesfőváros kerékpáros polgármestere azt hiszi, attól kevesebb lesz…..
MagyarTarka 2023.02.26 17:50:41
@F.M.J.:
Köszönöm válaszod.
A cégautónál az a szitu, hogy leginkább a büntetőpont elmaradása a jogosulatlan előnye. És így korlátlan ideig száguldozhatnak következmény nélkül - amíg nem okoznak balesetet... Anyámat (és még 2 másik embert) egy ilyen ostoba ütötte el a zebrán előzés közben, majdnem belehalt... 3 év után (!) kapott egy 3 hónapos vezetéstől eltiltást és asszem 2 százezer ft büntetést...
A jogsinál eleve a megszerzésnél kéne pszichológiai alkalmassági.
Gerimókus :) képességeibe nem mennék bele. Személyeskedés nélkül, az az ivarérett férfiember, aki még büszke is rá, hogy nem tud autót vezetni... Hááááát...
Igazán a sebességkorlátozás Budapesten annak elfedésére alkalmas, hogy gyakorlatilag autóromboló állapotban van a közutak többsége.
MagyarTarka 2023.02.26 22:29:57
@F.M.J.:
El kell keserítselek: nem olvasom a blogodat.
Arról írok, ami foglalkoztat, amit az utcán vagy az emberekkel kapcsolatban tapasztalok vagy ami az aktuális történésekkel kapcsolatban foglalkoztat.
Sosem lopnám el mások gondolatait.
A becsületemre kényes vagyok.
Ezért a megjegyzésért kár volt...
MagyarTarka 2023.02.27 13:10:28
@F.M.J.: OK, rendben
Magán-galaxisom Plázabuborék 2021.08.20 19:28:36
Na jó, nem csak pláza, de leginkább ez a szó illik jelen korunk egy bizonyos társadalmi csoportjára. Persze a jelenség, ami mára ide csúcsosodott, már jóval korábban kezdődött. Akkoriban még nem rejtett magában semmi meglepőt. Az emberek túlnyomó részt végeztek valamilyen hasznos tevékenységet. Ezen…..
A FB algoritmusa buzgón dobálja fel nekem a szívszaggató, kiskutyavonítástól hangos kutyamentős filmeket. Persze, hiszen állatbarátként gyakran nézek állatos tartalmakat. Miről szólnak ezek a felkínált filmek? - cuki kölyökkutyák láthatóak szorult helyzetben - elmaradhatatlan hangaláfestés a…..
MagyarTarka 2023.02.12 17:32:05
@F.M.J.:
A sporthorgászok - nem tudom, feltűnt-e - leginkább férfiak. Akik büszkén mutogatják, nekik mekkora jutott...
Én bizony az évenkénti szervezett "kakasvidalal" híve lennék. Hogy a pasik össze tudjanak akaszkodni, küzdeni, kiadni a felesleges tesztoszteront. Hogy ne az utakon közlekedés közben vagy rosszabb esetben a családon belüli erőszakban adják ki a felesleget.
Csak az a baj, hogy a "bátrak" valójában gyáva szarok, akik egy kiegyenlített 1 to 1 harctól megfutamodnának, csak a gyengébbekkel szemben fasza gyerekek.
Ezért vigyorognak például szegény fuldokló halakkal a parton.
MagyarTarka 2023.02.14 11:47:31
@F.M.J.: Köszönöm, egyetértek. Ugyanakkor sose tudhatni, mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás... Hogy a modern életvitel okán fogyatkozó megmérettetési lehetőségek lettek előbb, vagy a férfiak részleges felpuhulása ebből következik. Nem vállalnám fel ennek eldöntését... Ami viszont sztem tény, hogy egy férfi annyira tud férfi lenni, amennyire egy nő nő mellette.
MagyarTarka 2023.02.15 18:18:00
@F.M.J.: :) Köszönöm - elolvasom!
Egy nap alatt két cikkbe futottam bele, amelyeket ha külön-külön olvasok, akkor talán nem ütnek szöget a fejembe. De így párban már elgondolkodtattak Az egyik, hogy betiltják Tom Jones Delilah című dalának hagyományos közös éneklését a Wales-i stadionban, merthogy a dal a NŐGYŰLÖLETET ERŐSÍTHETI,…..
MagyarTarka 2023.02.12 17:27:32
@F.M.J.: Köszönöm válaszod, hogy megosztottad gondolataidat. Régóta nem írtál, azt hittem, gond van.
MagyarTarka 2023.02.14 11:44:05
@F.M.J.: :) Örülök, köszönöm szépen! Szép napot kívánok.
Már majdnem kukáztam a Netflix előfizetésemet, amikor véletlenül belefutottam egy dán sorozatba. A BORGEN című alkotás 2010-ben készült, de az eltelt 12 év alatt valamiért nem sikerült hozzá magyar szinkront készíteni. Talán jobb is, ha nem értjük, mi bűzlik Dániában...? A számítógépes munkámban…..
MagyarTarka 2023.02.04 10:37:37
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Szuperül csúsztatsz, gratulálok. Az általános jólét és az elég pénzt harácsoltak össze nincs feltétlen összefüggésben.
24.hu/belfold/2023/02/03/video-az-eu-legkorruptabb-allama-hazugsag/
MagyarTarka 2023.02.04 17:18:44
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
A jólét oka lehet az is, ha a hangyák szorgos munkájának eredményét nem lopják szét a mihaszna tücskök.
MagyarTarka 2023.02.04 22:36:09
@vasútihíd:
:)))