Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MagyarTarka

151 bejegyzést írt és 185 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha egy halászhálóba akadt bálnát találnak, a világ hírügynökségei azonnal felhördülnek. Ha egy villanypásztorba gabalyodott szarvas az órákig tartó haláltusája végén kitöri a saját nyakát, abból miért nem lesz ügy? A bálnák nagyok, és rendkívül erős a PR-juk. Miközben az ártatlan szarvasok és…..
MagyarTarka Mit tökörészünk? 2020.05.15 23:17:36
Emlékszem, P. Ádám mindig alaposan kifújta az orrát. Ebéd közben. Az asztalra. És szét is kente a taknyát. Akik körülötte ültek, mindegyiknek elment a kedve az ebédtől. Ő pedig boldogan habzsolta a tejbegrízt, sok málnaszörppel. Mert mindig van az óvodában egy-két gyerek, akik miatt a többiek…..
Pár perce hallottam az országos tisztifőorvos asszonytól az operatív törzs sajtótájékoztatóján ezt az otromba, szerencsétlen mondatot, két idős, egyébként is gyenge és beteg honfitársunk halálával kapcsolatban: "...a koronavírus csak felrakta az i-re a pontot..." Bevallom, a kapanyél kiesett a…..
MagyarTarka 2020.03.30 15:08:16
@Pilotax: Szia, igen, ezen. Mert az a két ember nem statisztikai adat volt, amire felkerült a pont.
MagyarTarka 2020.03.30 15:09:37
@Sir Galahad: A biztonság olyan értelemben is lehet biztonság, hogy megfelelően kezelik ezt a szörnyű helyzetet.
update: Köszönet mindenkinek, akik kulturáltan és érdemben szóltak hozzá a témához. A kommentelést sajnos éjfél tájban ki kellett kapcsolni, mert egyes kommentelők közt úgy elmérgesedett a "vita", hogy a durva, trágár, személyeskedő hozzászólások már méltatlanok voltak a témához és az egészségügyi…..
Nagynéném, aki nem mellesleg Anyám ikertestvére, nemrég töltötte be a 75. életévét. Franciaországban él, nincs gyermeke, évek óta nem tudja vállalni egészségügyi okokból a hazautazás fáradalmait. Én sem tudtam hozzá kiutazni, hát gondoltam, meglepem őt egy csokor virággal. A néni nem a mai kor…..
Nyakunkon ez az új fertőző megbetegedés. Ezekből vásárolj be egy esetleges karantén átvészelésére. Íme, miket tudatosíts és tegyél családtagjaid érdekében. Figyelemre méltó tények, elkerülendő tévhitek.  Azt hiszem a keddi nap volt a vízválasztó a betegség tekintetében. Egészen eddig távolinak…..
MagyarTarka Oszd meg és uralkodj! 2020.02.29 13:20:11
A Római Birodalom politikai módszerét kifejező elv örök érvényű és napjainkban is virul. Ha megnézitek, például a gazdaság remekül profitál előbb abból, ha összeállnak a hímek és a nőstények, létrehoznak egy családot, megcsinálnak egy-két-három gyereket. Ehhez szépen bevásárolnak egy rakás (amúgy…..
Van pár dolog, amitől zsigerileg kiakadok. Ilyen volt például, amikor a strandon vágta valaki a körmét vagy a kedvesének a hátán duzzadó pattanásokat nyomkodta. Most egy másik, széles körben elharapódzott undorító tevékenységről akarok írni, ez pedig a csulázás. Mi is a csula? Fennkölt latinul:…..
MagyarTarka 2020.01.27 21:49:49
@bölcsbagoly: Nem. De ha ott rosszabb a csula helyzet, attól nekünk itt miért jobb...?
MagyarTarka 2020.01.27 22:12:53
@Frady Endre: gratulálok, szép vers :) ügyes vagy
MagyarTarka UFO vagyok! 2020.01.19 23:43:53
Ma este moziban voltunk. A film jó volt, bevallom, a végén kicsit pityeregtem is. Aztán a meghatottság hamar elszállt, köszönhetően a parkolási mizériának. Az Eurocenterben ugyanis a parkolási díj megfizetése felér egy kiábrándító kalandjátékkal. A parkolóba 17:55-kor érkeztünk, amint ezt a…..
MagyarTarka 2020.01.20 19:57:41
@dr. vuvuzelafan: igazad van, viszont amúgy a mozit szeretem, közel van... és nincs tömeg, mint más plázákban - persze így nem véletlen... :)
MagyarTarka 2020.01.20 19:58:37
@MAXVAL bircaman közíró: jól van, megtaláltad a gumicsontodat, klikk-juti
MagyarTarka 2020.01.26 23:27:07
@a szürkebarát ötven árnyalata: várom, köszönöm
MagyarTarka DogStreetArt 2020.01.12 12:51:53
Az impresszionizmus, az absztrakt és a modernizmus eklektikus, színes-szagos elegyét tárja elénk Budapest hatalmas és csodás bemutatótere! Különleges alkotópárosok, gazdik és kutyák (Homo Canis) remekműveit csodálhatjuk a minden érzékszervre ható, úgynevezett totális művészet jegyében fogant…..
Majdnem elkezdtem írni egy szokásos puffogós posztot, hogy december 25-én rohadtul üres volt az európai legjobbnak kikiáltott karácsonyi vásár és milyen nagy átverésnek érezhették azok a külföldiek, akik a hírverésre idejöttek, sétáltak a szemétkupac közepén, ittak egy forralt bort műanyagpohárból…..
MagyarTarka 2020.01.03 23:50:19
MagyarTarka 2020.01.04 21:21:30
@midnight coder: Köszi az optimizmust. :) Sztem a bécsi se... Viszont állítólag Keszthely hangulatos volt.
Tegnap délután a Szépművészetiben a lencsefőzelék-mámor után új értelmet nyert a "szabad országban mindenki azt csinál, amit szabad" jelmondat. A gyerekkoromban afféle fanyalgós rendszerkritikaként megfogalmazott áthallásos kijelentést most értettem csak meg a maga teljességében. A tömeggel együtt…..
MagyarTarka 2020.01.04 21:12:21
@Khonsu: Értem... És ha néhányan gyilkolnak, akkor mindenkinek szabad?
Az első közös lakás. Gyakran érezzük úgy, hogy ez csak álom marad, albérletről albérletre kell költöznünk, a bérleti díj fizetése mellett pedig esélyünk sincs a megtakarításra. Ugyanakkor, ha alaposan körülnézünk a lakás-előtakarékossági szerződések és a lakáshitelek piacán, és belefér, hogy egy…..
R.G. élt 32 évet, majd hirtelen lefordult a székről: ÉHEN HALT EGY MOZIBAN! Nem akármilyen bulvárcím lehetne, igaz? Persze a sztori ordasnagy kamu... Viszont megfigyeltétek, hogy a mai mozinézők Pavlov kutyáján is túltesznek? Amint lekapcsolódik a villany, mintegy varázsütésre vad zabálásba…..
A kemence forró, a sütőlapátra ülni életveszélyes! A béka csókja nyálas és nem garantáljuk, hogy pont szőke lesz a herceg. Az alma nyomokban mérgező anyagokat tartalmazhat! A cipő nem megfelelő méretű lábra húzása lábdagadást okozhat! Meséljek még? Vicces figyelmeztető feliratokkal tele…..
Ma hajnal fél háromkor arra ugrottunk ki az ágyból, hogy eszeveszetten sípol a kedvenc gumikrokodilom a kertben! Jószagú először megrémült, hogy kint felejtett engem és azért szól a gumikroki, mert így jelzem, hogy be akarok menni... Aztán meglátta, amint éppen borzas-álmos fejjel bambán bújok ki a…..
MagyarTarka 2019.08.22 13:01:30
@élhetetlen: Esznek bizony! Sőt, (madár)tojást is fogyasztanak, ha hozzájutnak.
Kevés Pierce Brosnan él a világon, akinek önként és dalolva karjába omlanának a nők, oké, belátom. De amikor egy csávó azzal próbálja elbűvölni a kiszemelt nőstényt, hogy hosszan és fahangon kiszámolja neki, mennyivel növeli a Balaton vízszintjét a benne fürdőző embertömeg, az milyen már? Ennek a…..
A címben szereplő vendégmarasztaló mondat egy nemolcsó újlipótvárosi kedves kávézóban hagyta el az újonc felszolgálókislány száját. Fokhagymás Rózsi csak pislogott, mint az a bizonyos béka a kocsonyában. Két évtizede törzsvendég (volt) a helyen, eddig kikészítették neki a pultra a kedvencét és a…..
MagyarTarka Talált pénz 2019.07.27 12:32:51
Ma is eleven él bennem a gyerekkori emlék: találtam 40 forintot! Akkoriban ez borzasztó nagy pénz volt. Még ovis voltam, Nagyival sétáltunk hazafelé a busztól. Egyszer csak, mintha egy mágnes húzott volna, átrohantam a poros külvárosi utcácska túloldalára, ahol a hatalmas fűben pont ott hevert két…..
Pisában és pezsgőben úszott ma este az angyalföldi plaza földszinti kisgyermek játszótere. Gyaníthatóan holnap délelőtt sok kisgyerek itt fog kúszni-mászni boldogan... Az immunrendszerüket erősíteni fogja, annyi szent! Látom magam előtt, ahogy a négykézlábaló kiskölykök a kezüket a szájukba véve,…..
Az újlipótvárosi kutyások vérmesebb része (egyelőre csak) online hajtóvadászatot folytat az ismeretlen szöges-virslis elkövető ellen. Ki látta, merre látta, volt-e nála szatyor, stb... Többen ugyanis tudni vélik, hogy a közelben lakó magas őszhajú asszony a kutyák réme, aki hetek óta szöges…..
MagyarTarka 2018.12.27 20:24:33
@Márk Balás:
És mi a többi rétege, beavatnál minket?
MagyarTarka 2018.12.27 21:54:23
@Márk Balás:
ez durva, ilyet még nem láttam és nem is hallottam... sajnálom
Amikor az autóm fényszóróját cserélő pasas a jól látható kínlódás közepette elmondta, hogy eddig nem nagyon látott még ilyen típusú autót, mert csak most kezdett itt, levert a víz... Basszus, még jó, hogy nem a féket javítja... Autószerelőből avanzsált banki pénzügyi tanácsadó. Cukrászból lett…..
MagyarTarka 2018.12.27 19:35:17
@Viszlát és kösz a halakat: Honnan tudod milyen bolt volt? Nem árufeltöltős. És egyébként ha megszólítok egy embert, köszönök neki és kérdezek tőle, szerintem emberként teljesen mindegy hogy milyen pozícióban dolgozik.
MagyarTarka 2018.12.27 19:51:56
@Viszlát és kösz a halakat:
segítek: egy egészen kicsi bolt 3 eladóval ahol mindenki csinál mindent
MagyarTarka 2018.12.27 20:06:36
@midnightcoder2: ...amíg van 5 másik cég, ahova elmehet...
Ezt a filmet úgy tízéves korom környékén láttam először, és ismeretlen okból fel is vettem videóra. Tényleg nem emlékszem rá, miért tettem, biztos a videót próbálgattam, de a felvétel olyan jól sikerült, hogy utána sokáig volt módom újranézni, mert nagyon megszerettem. Tetszett a két idős veszekedő…..
Sissi királyné fejét csodás uralkodói és hajkorona ékesítette - fogait azonban a féktelen édességzabálás alaposan leharcolta. "Szakmai karrierjét" még hibátlan fogsorral alapozta meg, nagyon fiatalon lett Ferenc József jegyese. Ha ma élne, Sissi a szépészeti ipar méregdrága influenszere lehetne: …..
MagyarTarka 2018.12.23 19:05:47
@apro_marosan_petergabor:
Köszönöm, hogy ti is ezt megerősítitek. De az ápolás mégiscsak jó valamire: például nem lesz büdös a lehelet... ez se utolsó szempont.
Csalódást kell okoznom azoknak, akik azt várják a cím láttán, hogy ismét egy szaftos fröcsögést olvashatnak az állami kisgömböcről, újabb horrortörténetet az eltűnt vagy megdézsmált karácsonyi csomagokról, kukában landoló levélkupacokról, milliárdokba kerülő és mégsem működő rendszerről. Nyugodtan…..
MagyarTarka 2018.12.21 19:07:47
@várom a levelet:
:) gondolom, azóta megérkezett :)