Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atpijkamo118

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a levél augusztusi, tehát olvasónk a panasza megírásakor nem 4, hanem csak 3 hónapja várta a pénzét, azért az is bőven túlvan a tolerálható határon.  Üdvözlöm, Tavaly novemberben vásároltam egy Lenovo Yoga 3Pro-t a LenovoShop.hu-tól. A gép időközben meghibásodott ezért beküldtem a Lenovo…..
Mint az közismert, az élet sokszor utánozza a művészetet. A Tanú című film ma a velünk élő rögvalóság...
atpijkamo118 2016.09.10 18:12:27
@Francois77: mondtad
Pedig megvehette volna, ha idejében találkozik a fenti árverési hirdetménnyel, melyben majdnem 27 hektoliter lejárt szavatosságú rosét hirdettek meg múlt hónap végén Zalában. Vajon elkelt? És mi lett a sorsa? Hogy ez fogyasztóvédelmileg mennyire oké, azt megkérdeztük. Sziasztok! Lelkes figyelője…..
Na, itt a csodálatos focilista, amire úgy tűnik akár egy kósza gondolat útján vagy véletlenül, mondjuk egy fülnyomással is sikerülhet a feliratkozás. A leiratkozás viszont meglepő módon babrásabb. Ki hallott már ilyet. Az alábbiakba másoltam be a Telekomnak március 3.-án írt panaszlevelemet, mely…..
atpijkamo118 2016.03.30 17:19:30
@ideális hangyászsün: A múltkor elfelejtettem zárni a mobilom, és a zsebem a kígyós játékban a harmadik szintre jutott.

A céges buli alatt meg elküldött a főnökömek egy "baszódj meg" tartalmú SMS-t.
atpijkamo118 2016.03.30 17:20:36
@Terézágyú: :)) Amikor matematikust ültetnek ügyfélszolgálatra.
A Tesco házhozszállítással általában a helyettesítő termékek kapcsán voltak eddig gondok, most viszont azt kapta a vásárló, amit kért, húst. Sokat. Olvasónk következtetése a Tesco sajátos bevételnövelési ügyködéséről szerintünk túlzó, de a panaszlevélre nem reagálás egy ekkora cég esetében…..
atpijkamo118 2016.03.30 16:10:06
@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: "a taknyáncsúszós kibacáshoz meg ketten kellenek."

Speciel itt egy elég volt. A Zsiráf vállalta magára a hamis feljelentő, ügyész, bíró és ítéletvégrehajtó szerepét.

"nem akartátok, hogy ott legyek"

Istenbizony semmi érdekem védeni őket, de nem irányult semmi ellened. Árnyalatnyi se.
atpijkamo118 2016.03.30 16:14:22
@Terézágyú: "hamarosan csak angolul fog írni magyar oldalakra is"

Nyugodtan írhat angol oldalakra. A magyar fórumokon maradnénk a magyar nyelvnél az egyszerűség kedvéért.

Az a baj az ilyen IQ-harcosokkal, hogy az anyanyelvüket még azelőtt elfelejtik, hogy az idegent megtanulták volna. Az intelligens embereken meg mindig elcsodálkozom, hogy 50 év után is választékosan beszél az anyanyelvén. Csak a szakszavakat nem tudja, amiket azóta tanult meg, hogy kiment.
atpijkamo118 2016.03.30 16:17:16
@Ádám: "Az eddigi, többi "hírhez", "adathoz""

Nemtom mire gondolsz.
A favágó ruhában boltba menő Kati nénitől a levélírónk egy dicséretes bakugrással egy bekezdés alatt jut el a pisilés után nem kezet mosó pasikig, ami már önmagában is szép teljesítmény. Ehhez jön még, hogy az alapsztoriban mennyire igaza van: öreg nénit Takarodj innen! stílusban kitessékelni a…..
Mivel hat éve minden intézmény és projekt neve úgy kezdődik Magyarországon, hogy nemzeti, így ha a korrupciós trendet kéne megnevezni, úgy hívnák: Nemzeti Lenyúlás Rendszere. Úgy tűnik, ez a védjegy most már végérvényesen átkerült a kormányzópártra a korábbi ősgonosz MSZP-től, hiszen egy friss…..
atpijkamo118 2016.03.22 15:59:30
@BircaHang Média: "megkötözve ugrálni"

??? Most kapott szabadkezet, akkor és úgy költ a költségvetésből, ahogy akar, a Parlamentben még bejelentenie se kell, titkosíthatja is. A költségvetési törvény innentől egy vicc. Nem mintha eddig nem az lett volna, eddig is akkor változtattak rajata, amikor csak akartak.

index.hu/gazdasag/2016/03/22/atment_a_bizottsagon_lazar_koltsegvetesi_javaslata/
atpijkamo118 2016.03.22 16:12:40
Tékozló Homár Elrettentő poszt 2016.03.22 09:46:00
Az egyetlen oka, hogy ez a rémisztően hosszú levél kikerülhet, az a profizmus, amivel olvasóit a kezdeti együttérző morgásból a végére egységesen egy dühös miért felkiáltásba hajszolja. Egyszerűen érthetetlen, hogy miért rendel valaki sokadszorra is egy olyan helyről…..
Már az is érthetetlen, hogy a Wizz Air rendszerét kicsinálja, ha a Gipsz Jakab család azonos nevű tagjai együtt szeretnének utazni, de ez még lehet sima technikai zűr. De vajon miért olyan baromi nehéz az ügyfélszolgálatukkal kommunikálni? Tisztelt Fogyasztóvédelmi iroda, A mai napon a Wizzair…..
atpijkamo118 2016.03.03 21:48:20
@MacskaÖsszeZavaróKft: :)) Azért kell ahhoz valamennyi esztelenség/pofátlanság, hogy még oda is üljenek, ahova egy másik (érvényes) jegy is szól. Alternatív lehetőség, hogy nem tudtak róla, talán féláron vették valami hülye magyarázattal.
Tavaly december 1-jével megszűnt az Elmű Nyrt., a szolgáltást pedig az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. vette át, mely az online világban a csodálatos elmuemaszenergiaszolgaltato.hu url-en lakozik. A fogyasztók a változásból elvileg nem vettek észre semmit., a gyakorlatban viszont könnyen…..
atpijkamo118 2016.03.03 19:23:01
@É2I: Ja,akkor a sztori. 2014 nyarán elárvult a Homár pár hónapra. Aztán kitalálták az indexes okosok, hogy Hilda elmegy úgyis gyesre, kapjon egy kis pénzt, cserébe kapálnia kell a Homárt. Abban állapodtak meg, hogy napi kettőt posztol, oszt jónapot. Sajnos Hildának ezen túl küldetéstudata is van, meg akarja reformálni a Homárt. Megmondtam neki pontosan, mit kell csinálna. Hilda pontosan.... ennek az ellenkezőjét csinálta/csinálja. Mivel így nyilván nem érte el, amit akart, egyre jobban rendőrködött. És ez lett belőle. Szar posztok, kihalt olvasótábor. Egyelőre még jobb a Homár, mintha nem lenne, de folyamatos a süllyedés...
Tanulságos mese az ellenőrről, aki lebeszéli a figyelmetlen utast a bérletvásárlásról, utóbbi hiszékenységének pedig komoly következményei lesznek. (Igen, sajnos a másnapi bérlet annyit ér, mint halottnak a csók. A pótdíjazás pontos szabályai itt.) Kedves Tékozló…..
atpijkamo118 2016.02.23 13:00:55
@Terézágyú: Migyá asz fogod mondani, hogy Helga posztolás előtt el se olvassa a leveleket. Pedig de, bizonyítékom is van: másképp nem tudná kimazsolázni a legszarabbakat.
Létezik vajon, hogy az előfizetés lemondása után már csak papíralapú számlát tud küldeni egy cég, ami addig elektronikusan számlázott? Sosem gondoltam volna, hogy egyszer én is Homár áldozat leszek, de hát mindent el kell kezdeni valamikor.. 2015-ben előfizettem a Telenornál…..
atpijkamo118 2016.02.18 12:47:41
@bendeguz75: "@onlajnok: Felmondta a szerzodest, fizetett. Elkoltozott. Miert jelentette volna egy olyan cegnek, akivel elvileg mar nincs szerzodese?"

Az állami nyilvántartásból szedte ki az ügyvéd a helyes címet. Ha nincsenek szerződésben nem kell semmit jelentgetni, nem gestapo az.
Az elmúlt hetek intenzív taxis-uberes tematikája után az biztos, hogy az Uber népszerűsége nőtt (amitől a rendszernek köszönhetően persze drágult a fuvar), a NAV megkezdte az adóügyi rendszabályozást, a taxis társaságoknak pedig muszáj lesz felvenniük az appversenyt, ha…..
atpijkamo118 2016.02.14 01:13:09
@gabors: "@Semmitnemérszakitiltással: "@gabors: A GPS csa a már addig is meglevő dolgok kombinációja volt.""

Pont ezt mondom. Van a modernkori tudomány két ismerete, a relativitás elmélet és az atomóra - mindkettőért Nobel díj járt. Minden GPS műholdban van egy atomóra, és ha a relaitviás elméletet figyelmen kívül hagyod, akkor használhatatlan, százkiklométerekre arrébb lévő pozíciót kapsz. Ha elfogadom a fizika eredményeit, abban a rendszerben nincsen helye istennek a csodáival. Ha viszon eldobom, és istenben hiszek, nem működik a GPS.

"szoval nem igazan a kerek meg a goz osszeadasa adja a gozmozdonyt"

Ez nagyon igaz. De ez nem tudomány, hanem mérnöki "tudomány".
Állandó visszatérő, és valószínűleg soha meg nem szűnő panaszforrás a postai kézbesítés. Hol eleve nem jön a postás, pedig kéne neki. Hol  jön, de nem csenget fel. Hol meg felcsenget ugyan, de nem várja meg a választ. Az biztos, hogy a legbosszantóbb piszlicsáré napi ügyek…..
atpijkamo118 2016.02.10 11:22:43
@neet: +
Mi??? Lassan itt a tavasz, mi meg még mindig egy elmaradt adventi vásár miatt dünnyögünk? Nagyon is! Ugyanis a sztori kb. halotti tort vízionáló lezárása ellenére a benne szereplő utazási iroda él és virul, ontja az aktuális ajánlatokat Velencétől Mohácsig.  Olvasónk lenne a Különösen Szerencsétlen…..
Vezetékek, dokumentáció, emberi tényező, pláne mind a három egyszerre mindig magában hordja a veszélyét annak, hogy egy sztori végül a Homáron kössön ki. Ilyen típusú panasz jön is naponta. Az viszont már a sokat olvasott Homárnál is extrém kategória, hogy egy szerelő egy ideig tipródjon a feladat…..
atpijkamo118 2016.02.08 10:31:35
@Semmitnemérszakitiltással: A nyolcvanas években a Posta kötötte be nekem a telefont. Úgy gondoltam, hogy egy ilyen régi és nagy cég esetén minden adott a jó szolgáltatáshoz. Meg választásom se volt. :))
A "ki emlékszik a jelszavára!" kiszólások kicsit gyengítik Gábor mondanivalóját, de a túlbonyolított bürokrácia tényleg rémes. A NAV-értesítésről szóló NAV értesítés megvan? A diákhitelesek legalább tudnak arra gondolni minden egyes belépéskor, hogy a jövőt most írják. Kedves Homár! Csodálom,…..
atpijkamo118 2016.02.02 14:47:14
@Semmitnemérszakitiltással: Akkor minek is keményebb jelszó, mint egy négyszámjegyes pinkód?

Ezt nem értik meg a programozók. Egészen más eset egy internetbanki weboldal, ami a harmadik sikertelen próbálkozás után letilt, és egy WIFI kapcsolat, ahol másodpercenként százezer próbálkozást lehet csinálni.

Még egy: az SMS-ben küldött megerősító kódnak pont elég lenne 4 számjegy. 7 számjegyig könnyen megjegyzi az ember, 8-tól már nehezen. Az unicredit 6 számjegyet küld (taps), az Erste 8-at (húúú), a Budapestbank 99aa99aa formát (HÚÚÚ).

A hosszú, sok-követelményű, sűrűn változtatott jelszavaknak az az eredménye, hogy az emberek kiragasztják postittel a monitor szélére, meg megjegyeztetik a böngészővel. A betörők álma. A Budapestbankban egy jelszavam van, azt inkrementálom 3 havonta, mikor forszírozzák.
Gábor új hűtője, a hálátlan dög, remek időzítéssel, szombaton éjjel adta meg magát, kimaxolva ezzel a "Hogyan legyen a lehető legnagyobb a szívásfaktor az ügyintézésben?" témakört. Gábort konkért cselekvési tervvel próbáljuk vigasztalni a poszt végén. Kedves Homár, A…..
atpijkamo118 2016.01.28 15:13:09
@onlajnok: "A kisember akkor is ugyanazt csinálta a készülék előtt, mint itt a kommentelők"

Nem is rejszolok!
Komoly változásokon ment át idén A Dal, a köztévé saját eurovíziós dalversenye. Új produkciós cég gyártja a műsort és lecserélték a zsűri nagy részét, pontosabban azokat (Rákay Philip, Csiszár Jenő), akiknek egyébként is akad bőven más munkájuk a közmédián belül. Már a műsor előtt érezhető volt,…..
atpijkamo118 2016.01.24 18:24:51
@Ylim: :)) Szerintem meg napszemüvegben alszik. Csak a gyerekkori képein van napszemüveg nélkül.
Íme a bizonyíték, hogy nemcsak a tisztítószerek meg a kóla más nálunk, mint Nyugat-Európában, hanem az ügyfélszolgálatok is. Az Inviteles ügyfélszolgálatról szóló poszt kapcsán eszembe jutott, hogy ugyanazon cégnek a magyar és ír ügyfélszolgálata között is mekkora különbség van. Karácsonykor…..
atpijkamo118 2016.01.21 16:29:38
@Semmitnemérszakitiltással: "ennél sokkal durvábbakat szokott írni a telefon az ember helyett."

Az. Írtam, hogy "nem értek Önnek egyet", a telefonom meg elküldte, hogy "rohadt buzi!".
Tékozló Homár Ez taxi, nem Uber 2016.01.19 10:11:09
Második napja várják az utcasarkon a taxisok, hogy valaki az Tarlós-Netanjahu tengelyről végre "oldja meg és kész" a problémájukat. A problémát, ami nem más, mint az Uber, a techológia villámgyors fejlődésével és a szabályozás lomhaságával egyszerre élő fuvarmegosztó szolgáltatás. Ami többek között…..
atpijkamo118 2016.01.19 13:02:26
@Semmitnemérszakitiltással: Például : szerdán kormányülés foglalkozik a problémájukkal. Majd bosszúból bontják a Telekommal a szerződést. ... Ja, az Ákos volt. ... Mindegy, majd beleírják az Ubert az alkotmányba, vagy valami.
Adja magát a szóvicc, hogy nyilván ezért biohair, de azét fúj és broáf. Reméljük, egyedi eset. Szerencsére neten keresztül tuti nem terjed, úgyhogy te kedves olvasó, nyugodtan hagyd abba a vakaródzást! Tisztelt T. Homár! Egy apró észrevételt szeretnék megosztani, illetve a tapasztalatomat…..
atpijkamo118 2016.01.14 14:21:43
@Majmász Gedeon: +

Én itt megengedném (beszélt nyelvben) a "hogy" elhagyását: "tuti, nem terjed".
Kábelszolgáltatót általában ezer ok miatt lehet kutyázni. Ebben az ügyben azonban nehéz teljes szívvel olvasónk mellé állni, bár az Invitel is lehetne kicsit kompromisszumkészebb. Tisztelt Tékozló Homár rovat, A történet röviden, címszavakban: Váci vagyok, itt 3 internetszolgáltató tud értelmes…..
atpijkamo118 2016.01.14 09:14:11
@jahaha: Szerintem egynek, ha téged is beleszámolunk.
Elég erős állítás szerepel ebben a levélben, ami nagyon gáz, ha tényleg előfordult, mert ahogy egy programozókolléga szépen megfogalmazta: "az OEM licensz azt jelenti, h a géphez tartozik az a windows 7 másolat, nem adhatod el őket külön. Amikor az X gyár legyártotta a laptopot, kifizette a jogdíjat…..
atpijkamo118 2016.01.09 00:16:30
@Lifestyle_: Persze, túlzás, hogy a vindóz Unix alapokra épülne, de az igaz, hogy a minta egy igazi operációs rendszer volt.

Amikor a MS látta, hogy a windóz fejlesztése zsákutca, új alapokra helyezte. Felfogadott egy igazi szoftverest, a VAX VMS-t fejlesztő Dave Cutler-t, és újraíratta az egészet. Na persze nyilván nem mindent írtak újra, mert egy csomó bögöt megörököltek a DOS-os Win98-ból. De sok évtizedes sikertelen próbálkozás után végre let az MS-nek egy használható oprendszere. A VMS minden betűjét helyettesítették az ABC rákövetkező betűjével, így lett WNT, vagyis Windows NT. Ezt továbbfejlesztgetve végül Windows XP lett a bárki által elérhető és használható oprendszer. Én bottal nem piszkálnék egy vindózt sem, de ha pisztolyt a fejemhez nyomnák, a WinXP-t választanám.

Az vicces, hogy a MS régen árult Unixot, úgy hívták, hogy Xenix, és egy rakás 5 1/4-es floppin volt. Sajnos nem volt olyan gép, amire fölrakhattam volna, pedig szívesen használtam volna akkoriban.
Idén lesz 6 éve, hogy változott a csekkbefizetés határidejének szabályzása, de úgy tűnik, még mindig van, akinek gondot okoz a rendszer. A rend kedvéért megkérdezzük az Elműt, hogy ők miért nem a befizetési határidőt tüntetik fel, ami az összes ilyen problémát és…..
atpijkamo118 2016.01.04 17:50:30
@Dikusz: "húsz perc- fél órát vártam"

Na, én azt csinálom mikor hosszú a sor: Akkor sokan feladják, és elmennek, mikor hívja a kiccsaj a számot, nem jelentkezik. Jó ütemérzékkel odaperdülök, és már nyomom is a kezébe, amit akarok. Max 2-3-at kell várni, gyorsan megvan. Szóval hosszú sornál gyakran gyorsabb, mint rövidnél. Hogy pár satrafa mennyire fel tud háborodni, mikor utána jövök, és előtte megyek el!
atpijkamo118 2016.01.06 10:10:18
@Dikusz: "Elhiszem, hogy a "bio"narancs nem romlik meg, nem is ezzel van gondom. Hanem azzal, hogy mi igazolja azt, hogy bio?"

Az, hogy nem romlik meg. :))

Most komolyan, a bionarancs mitől nem romlana meg, ha nem a méregtől?

A párom asszondja, hogy a biopiacon olyan elhivatott termelők vannak, hogy nem lennének képeselk csalásra. Hmmm... Néztem, ahogy _minden_ héten hoztak egy raklapnyi salátát... lelki szemeim előtt hajnalban vették a nagybani piacon. Meg van ilyen móricka igazolás, hogy biotermeléssel gazdálkodsz, évente egyszer ellenőriznek, kifizeted, oszt lobogtathatod.