Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elike

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sapa Fehérvár AV19 19 éves hátvédjét 6 hónapos, tehát 2011. április 10-ig, míg Kóger István edzőt 2 hónapos, tehát 2010. december 10-ig tartó eltiltással büntette hétfőn az MJSZ fegyelmi bizottsága. Mint emlékezetes, az október 10-i Miskolc–Fehérvár mérkőzés után…..
Befejeződött a második Mol Liga-szezon alapszakasza, már csak a négyes döntő van hátra. Megkértük az edzőket, értékeljék játékosaikat és a liga többi csapatát is. Hét részben tálaljuk mindezt. Arra is fény derül, kedves olvasóink szerint kik voltak a legjobbak. Fordított…..
elike 2010.01.22 00:31:10
@kerusz: Köszönöm, én is így gondoltam valahogy, csak untam összeszámolni :))
elike 2010.01.22 00:39:51
@kerusz: DE azért az égő, nem, hogy fele annyi légiós, mint hazai titán nem tud annyi pontot szerezni, mint a zsoldosok? És ennek ellenére a Mester őket szapulja. Hogy is van ez? Erről szeretnék inkább vitát nyitni Pék mesterrel. Esetleg szakértő kolléga te is elmondhatod a véleményed erről.
Hétvégén örök riválisunkkal, a katonacsapattal mérkőzünk kétszer. A Steauával való meccseken a hangulat mindig feszült csakúgy a lelátókon, mint a jégen is. A szurkolók és a játékosok is tudatában vannak, hogy nem akármilyen meccs vár rájuk.A Steauát erősíti újra a…..
Pat Cortina még nyeretlen csapata a kiesés elleni körben folytatja. De ott is küzdeni fog. És a magyarok egyet már bizosan elértek: ők a szív világbajnokai, olvastuk a svájci sajtóban. A válogatott és szurkolói továbbra is főszereplők a nemzetközi médiában. A Fehéroroszország…..
Öt győzelemmel, 65-2-es gólkülönbséggel nyerte tavaly a divízió 2-es világbajnokságot a székely–román válogatott. Leggyengébb eredménye egy 5-1-es siker volt. Öt vereséggel, 1-38-as gólkülönbséggel végzett a divízió 1 toruni csoportjának utolsó helyén idén a román…..
elike 2009.04.17 17:46:36
@silac: Ahogyan máshol nem, úgy a hokiban sem érvényes a "mi lett volna ha" típusú kérdésfelvetés. Sajnos ez a válogatott itt és most, ebben a formájában erre volt képes. Talán a közeljövőben megoldódnak a vitás kérdések és lehet egy stabil Divízió I-es válogatottja Romániának.
A magyar ifiválogatottnak minden jel szerint semmi sem jött össze az U18-as vb harmadik mérkőzésén. A kapura lövéseket csak 42-36-ra nyerték a lengyelek, a meccset viszont 9-0-ra, még jó, hogy nem lett két számjegy. Rengeteg kiállításunk volt, majd megtudjuk, miért. Nem hiába…..
Kőkemény ellenfele volt a Mol Liga győztese az EBEL-kilencediknek, annyira, hogy meg is nyerte a mérkőzést. Az Alba Volán nem tudta azt a gyors, sokpasszos játékot játszani, amellyel egy nappal korábban lehengerelte az SC-t. A fehérváriak csak szaladtak az eredmény után, a HC 14.…..
elike 2009.02.26 18:44:36
@uprmedia: nekem pedig úgy tűnt, hogy a légiósok harcolnak a fehérvári becsületért, a többiek játéka egyáltalan nem tetszett. szándékosan keresték a kakaskodást, Sofron is minden dulakodásnál ott volt. inkább ment volna a kapu fele, az adottságaiból bőven kitelt volna, így talan eredményesebb lehetett volna az egész felállás.
A magyar válogatott legnehezebb ellenfelével, Lettországgal kezdi az olimpiai selejtezőket. Nem kérdés, a hazaiak esélyesebbek, de ha nagyon jók leszünk, talán meglephetjük őket. A csütörtök délelőtti edzésen jól mozgott a csapat, át kell menteni a formát a mérkőzésre is. Az…..
elike 2009.02.05 18:45:38
Az OB I.-alapszakaszgyőztes leigazolta a gyergyói Progym második legeredményesebb játékosát. Az 1985-ös születésű támadó 30 Mol Liga-mérkőzésen 16 gólt szerzett, 14 gólpasszt adott. Kiricsenko szerepelt az ukrán U18-as és U20-as válogatottban is divízió 1-es…..
elike 2009.01.28 19:23:50
@qx92: A Sportult a Progym II. is megverte néhányszor, tehát elvileg nem szabadna problémát jelentsen legyőzésük. Jelenleg 25 tagja van a Progymnak, miután a két csapatot egyesítették. Tudomásom szerint az osztályozón a teljes csapat jégre fog lépni (Progymból a maradék:D + Progym II.)
Kiricsenkónak meg sikert kívánok a gyergyóiak nevében (remélem megtehetem:D).
Lassacskán nem lesz olyan mérkőzésnap, amely ne lenne kiemelten fontos a Mol Liga rájátszása felől nézvést. Pénteken dupla csatát rendeznek Csíkszeredában. Az U20-as világbajnokság és a karácsony miatt december végéig a magyar jégkorong takarékon üzemel, csak a Fradi hét…..
Jégkorong Jégkorszak 2008.12.01 08:43:00
Végre kiolvastam a Nemzeti Sport Jégkorszak című kiadványát. Röviden: jó, hogy ez a kiadvány van. Bővebben: egy kis savazás következik. Nagy nehezen végigrágtam magam a Jégkorszakon. Furcsa öszvér. Nagyjából tavaly május végére készen kellett volna lennie. Éppen ma láttam…..
Három sima mérkőzést várhattunk a vasárnapi Mol Liga-sorsolás alapján. Az is lett, de becsúszott egy hatalmas meglepetés. Az UTE, az NZ-Stars és a Progym nyert.Kezdjük a váratlansággal. A 38. percig vezető HC Csíkszereda negyedóra alatt hat gólt kapott Gyergyószentmiklóson, és a…..
Több olvasónk aggódott amiatt, hogy a Sportklub televízió valóban közvetíti-e a pénteki Alba Volán–Innsbruck EBEL-mérkőzést. Utánajártunk, jó hírünk van. Marik Balázs, a Sportklub munkatársa arról tájékoztatta a jégkorongblogot, hogy a pénteki és a már beharangozott…..
Jégkorong 2 meccs, 20 gól 2008.10.02 13:28:00
A 3 keddi Mol Liga-mérkőzésről 2 videót már összeraktunk, az egyiken azt lehet látni, ahogy a Steaua legyőzi az SC-t, a másikon meg az NZ-Stars fordít a Miskolccal szemben.Steaua–SC Csíkszereda 4-3NZ-Stars–Miskolc 9-4..
Két magyarországi csapat is nagy verést kapott Erdélyben, de az FTC-nek is csak ideig-óráig volt esélye a HC Csíkszeredával szemben. Büntetőkkel bukott az NZ-Stars. A két csíkszeredai gárda lendületes rajtja nem meglepetés, azt viszont kevesebben várták, hogy a Progym is…..
Jégkorong 2008. szeptember 12. 2008.08.01 09:12:00
Mol Liga18.00 Progym-UTE18.00 Miskolc-HC Csíkszereda19.00 SC Csíkszereda-Dab.Docler19.00 Alba Volán-Steaua Bucuresti19.00 NZ-Stars-Ferencvárosi TCBajnokok Ligája, selejtező19.30 Nürnberg-BernSzlovákia, extraliga17.00 Skalica-Poprad (Sille Tamás, Skalica)Németország,…..
A talján hokihírek állandó szereplője az idén bizonyos Mihály Árpád, aki szakmányba lövi a gólokat. Néhány hete megígértük, hogy megírjuk, ki ő, a teljesítés ideje közben elérkezett. Egy Olaszországban király székely amerikai portréja következik.A jelenleg éppen bajnoki…..
elike 2008.04.08 11:36:44
Bár naponta többször is ráklikkelek erre a hiánypótló blogra, hozzászólásokat nem igazán csatolok. Ez részint abból adódik, hogy erdélyi lévén nem kívánok/tudok véleményt formálni a magyar jégkorongról, másrészt nincs hathatós rálátásom a nagy hokinemzetek bajnokságaira. A fent vázolt kérdés és a bejegyzett hozzászólások mégis arra hajtottak, hogy elmondjam véleményem.

1. A többiekétől markánsan eltérő úriember véleményével ellentétben engem büszkeséggel tölt el az, hogy nemzetünk jégkorongozói közül egy újabb nevet említhetünk - Vas Jankó mellett -, aki megfordult az AHL-ben, aki a jégkorongozás világában kiemelkedőt teljesített azáltal, hogy az észak-amerikai ligák többjében is eredményesen kergette a korongot, mellesleg az olasz bajnokságban is jól teljesít, akárcsak Szuper tette azt.

2. A magyar válogatottról az elmúlt időszakban rengeteg bejegyzést olvashattunk, eppen ezért egy percig sem volt hiányérzetem, a lehető legtöbb információ eljutott hozzánk. Biztos vagyok benne, hogy vébé idején és utána is számos naprakész anyag fog születni, de ebben a pillanatban tényleg fölösleges volna újabb, fölösleges információt szolgáltatni. Ismerjük a keretet, tudjuk ki-mikor érkezik/érkezett, a blog révén követhettük a felkészülés majdminden momentumát, komoly beszámolókat kaptunk az edzőmérkőzésekről.

3. Sokakkal egyetetértve én is szívesen olvasnék portrékat Ennaffatiról, Holécziről, Vaszjunyinról, de még Sille pályafutása is érdekelne, ahogyan a válogatott többi tagjáé.

4. A honosítással én sem értek egyet. A magyar utánpótlás nevelése jó úton indult el, az ifjakra kell fektetni a hangsúlyt, megpróbálni itthon/otthon tartani őket, de legalább a korosztályos, majd felnőtt válogatottakba visszahívni a külföldön tevékenykedő tehetséges játékosokat.

Elnézést kérünk érzékenyebb olvasóinktól a cím miatt, de annak a verekedésnek a minősítésére nem nagyon vannak kulturált szavak, amely a QMJHL Quebec Remparts–Chicoutimi Sagueneens playoffmeccsen zajlott le március 22-én. Előbb megmutatjuk videón, mi történt, aztán…..
A Progym Gyergyószentmiklós elhatározta, megcélozza az OB 1-es tagságot. Így a két erdélyi klub mellé harmadik is csatlakozhatna a jövő évi magyar bajnokságban.Ez persze még csak terv, de a szándék komoly. Lázár Ernő szakosztályelnöktől megtudtuk, elkészítették a…..
A román szövetségi kapitány kijelölte bő keretét a divízió 2-es világbajnokságra. A túlnyomórészt magyar játékosok alkotta együttes április 2-án Kaposváron Magyarországgal is megmérkőzik.A HC Csíkszereda adja a legtöbb hokistát, szám szerint nyolcat, eggyel kevesebb…..