Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atpijkamo113

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés téma képes annyira megbízhatóan kihozni az átlagpolgárban lakozó vicsorgó fenevadat, mint a melegek ügye. Szelíd kisnyugdíjasok, keményen dolgozó kisemberek válnak gombnyomásra lila fejű dühöngővé, ha szóba kerülnek meleg honfitársaink. Kidagadt nyaki ütőérrel megy a buzizás a kocsmában, a…..
atpijkamo113 2016.07.05 04:29:55
@Apa(fej): "a törvény előtti szélsőséges hátrányról beszéltél"

Idézd, ha olyat mondtam, ami nem igaz.

"miért nem a ptk-ba van az élettárs is leírva"

Miért is nem?

"alkotmányunk) nem tiltja a házasságot senkinek"

Játék a szavakkal.

"provokációnak és magamutogatásnak"

Évente egyszer felvonulnak, hogy megmutassák, nem félnek a gyűlölködőktől. Nekem nem tetszik különösebben, hát nem megyek el megnézni. Másnak is csak ezt tudom ajánlani. Valahogy túléljük.

"aki nem ért egyet a homo kapcsolattal."

Nem kell egyetértened a meleg párok kapcsolatával, nem kérdeznek. Beleszólhat a táradalom - és törvényieg bele is szól - egy kiskorúval vagy gyermekkorúval akarna valaki szexuális kapcsolatot létesíteni, ha valakit megerőszakolnak, stb. Két felnőtt önkéntes kapcsolatába ne szóljon bele.
Gábor rém dühös, de ki ne lenne az a helyében? Egy csomó pénzért nem csak szexi, de működő gépet is remél az ember, és bár nem kevés, de bőven nem elég, ha az IStyle munkatársai udvariasan kommunikálnak vele, ha a Macbook megállás nélkül fura tüneteket…..
atpijkamo113 2016.06.17 22:25:57
@Black Bride: "egy atlag felhaaznalonak az a fontos,hogy legyen tamogatas"

Akkor a vindózt nagyon kevesen használnak, mer a mikrofos csak a drága dobozos vindózt támogatja, annak az értékesítése meg elhanyagolható M.o.-on.
atpijkamo113 2016.06.18 11:00:16
@piroshangszóró: "Ennyi pénzért ott vannak a Dell 7000-es család üzleti laptopjai"

Azok ennyi pénzért tudják a 2560×1600 felbontást?
atpijkamo113 2016.06.18 12:19:32
@CID.: :)) Nem, nekem az a gyengém, ha az emberek hülyeségeket beszélnek.
A számok nem hazudnak olvasónk szerint. Meglátjuk, mit mond a gyártó. Üdvözlöm!  A képen szereplő termék (Iglo - Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsa 450g) nettó súlya nem 450g, mint ahogyan az a csomagoláson is fel van tüntetve. Valójában kiolvasztás után alig több mint 273g...
atpijkamo113 2016.06.17 22:19:40
@lcsaszar: Aki utálja a brokkolit (mint én is így voltam), annak itt egy recept:

Egy lábosba egy liter vizet teszel, és 450 gr vizes mirelit brokkolit. Jól felforralod. Leszűröd, a szilárd dolgokat kidobod a szemétbe. Néhény szem krumplit mgehámozol, feldarabolsz, és 15 percig forralod a brokkoli lében. A levét leöntöd, a krumplit széttöröd, sót, vajat, tjet teszel hozzá, és isteni krumplipüréd lesz a rántottcsirkemel mellé.
atpijkamo113 2016.06.17 22:21:05
@Reactor: "inkább házilag fagyasztom le"

És mikor a nagy része kiszárad, és a zacskóban felgyülemlik a jég, akkor homárposztot írsz magad ellen.
atpijkamo113 2016.06.18 10:56:38
@Reactor: "Ilyen még nem fordult elő brokkolival, vagy más zöldséggel"

Ugyanarról beszélük? Mélyhűtőbe teszed, -18 fokra, légmentesen záródó zacskóba? Mert abban MINDIG találok jeget egy idő után, kivéve ha követ teszek bele, ami nem tartalmaz vizet.
De szerencsére itt van nekik jó példának egyből dán partnercégük, a Királyi Posta. A sztori tanulságos, olvasónk, András ráadásul nagy megkönnyebbülést okozva egyáltalán nem akart belefolyni a rettenetesen közhelyes "na tessék, itthon minden szar, bezzeg nyugaton"…..
atpijkamo113 2016.06.17 09:56:40
@Nick-son: "Nincsenek hozzászólások?"

Még olvassák. Kurvahosszú.
atpijkamo113 2016.06.17 22:30:59
@Dikusz: "az a kérdés, hogy akkor mi maradt volna a műből."

+
Nehéz és nagy felelőséggel járó munkát végeznek az egészégügyben dolgozók, általában rettenetesen túlterhelve ráadásul, ami csak növeli a hibázás lehetőségét. Az alábbi sztoriban nem is az a megbocsáthatatlan, hogy a betegszállító cég diszpécserközpontja félrekavart valamit, hanem ez a rész: "A…..
atpijkamo113 2016.06.16 15:29:52
@Manyecs: "aszkorbinsav"

Székrekedésem volt, tonnaszámra ettem az aszaltszilvát, szilvalekvárt, semmi. Monta a lányom, hogy a cévitamin megfosat. (Szerintem három nap felkészülés után ledoktorálhatna az orvosin.) Mit veszthetek, bevettem 80 grammot. Semmi. Bevettem még 80-at. Hú, apám, szökökút lettem! A nyugger nem ér olyan gyorsan a kukához, mint én a klotyóra. Túllőttem a célon egy kilométerrel, de leszartam - szószerint -, boldog voltam.

A cévitamin semmi rosszat nem okoz. ami nem kell a szervezetnek, azt kipisiled.
atpijkamo113 2016.06.16 16:52:42
@Majmász Gedeon: "Neked ez a véleményed, nekem meg más. Nem baj az, ha nem egyezik."

Ne haragudj, de ebben nincs igazad. Ez olyan, minthogy én azt mondom, hogy a föld a nap körül kering, te meg azt, hogy egy tengerben úszó teknősbéka egyensúlyozza a hátán. Ezek nem vélemények, hanem tudományosan megalapozott "igazságok".

Nem lehet az a véleményed, hogy a gondolatátvitel működik. Semmilyen módon nem sikerült igazolni, pedig ezernyi kísérletet végeztek, csak anekdoták vannak.

"Mindenki maga rendelkezik a saját teste fölött"

Ez pontosan így van.

"én mindenesetre nem mérgezném magam kemóval (és sugárkezeléssel)"

Ha nem vagy rákos, akkor nagyon jól teszed. Ha rákos beteg vagy, akkor felelőtlen dolog, ha nem követed az orvosod utasításait. A Steve Jobs egy jól kezelhető rákba halt bele így. Természetesen lehet, hogy ígyis-úgyis meghalt volna, de így nem sok esélyt hagyott magának.

"úgy élek, úgy gondolkodom és úgy táplálkozom, hogy erre esély sincs."

Nagyon helyes! Az egészséges táplálkozást az iskolában is tanítani kéne! És gyakorolni!

"A negatív gondolatok is lehetnek megbetegítő hatásúak"

Ez így igaz. Tudományosan igazolva van.
atpijkamo113 2016.06.17 19:25:39
@Majmász Gedeon: "Miben nincs igazam?"

Azt kell mondanom, hogy szinte semmiben.

"véleménykülönbség van köztünk? Miért lenne baj?"

Nem véleménykülönbség van küztünk. Az van, hogy te bedőlsz egy hazug propagandának. Csak szólok, hogy ne tedd. ha még védelmedbe is veszed, az csak annál rosszabb. Az ügyésznek és a tolvajnak nem véleménykülönbsége van. (Nem akarlak tolvajnak nevezni, csak így világosabban tudom megfogalmazni. A tolvaj helyett vegyél valami elítélendő nemigazmondást.)

"Korábban sokáig azt hitték, hogy a Föld lapos. Aztán jött Kopernikusz és Galilei. Ők is hazug baromságokat terjesztettek?"

Ez egy nagyon jó példa. A rák gyógyítása - remélem - még nem ért el a lehetőségei határaihoz. Mint ahogy Kopernikusz azt hitte, hogy a Nap a világ közepe. (Most nemtom pontosan, de tegyük föl.) Ez elég nagy baromság, de a kor színvonalán forradalmi felismerés volt. A teknős hátán billegő lapos Föld hívei semmivel sem megalapozott állítást mondtak, és az elméletüknek ellentmondó határozott bizonyítékokat figyelmen kívül hagyták. Az általad idézett hazug cikk pont így tesz.

"Mitől lesz valami tudományosan megalapozott "igazság"? Attól, hogy valaki - például egy szaktekintély - leírta?"

Huh, megint jőt kérdezel. A tudomány gyakorlatában akkor lesz egy elmélet elfogadott, ha sokan meg tudják ismételni az igazolásását jelentő kísérleteket vagy megfigyeléseket. Nem véletlen, hogy a nőbeldíjat nagyon sokára kapják meg a díjazottak, ezerszeresen ki kell állniuk ezt a próbát.

Mikor Einstein elmélete még friss volr, egy koferencián az egyik tudüs megkérdezete a másikat, hogy szerinte helyes-e az elgondolás. az széttárta a kezeit: - Hát sokan azt mondják.

Dawin elméletét is sokáig támadták, nehezen lett elfogadott. De mára annyi igazolást nyert, hogy egy alternatív elméletnek nulla a valószínúsége. Persze finomítani, pontosítani, részleteiben javítani lehet, sőt kell.

"nem voltál ott"

Ez gyerekes érvelés. A dinoszauruszok korában sem voltam ott, mégis nagyon sokat tudok róluk.

A gondolatátvitelt számos alkalommal próbálátk tudományosan igazolni, de nem sikerült. Semmi akadálya, hogy valaki ezt kutassa, de értelme se semmi. Én pénzt nem adnék rá.

"Az orvosok (is) a gyógyszermaffia zsebében vannak"

Nem tudom, nem hiszem, hogy az általános, erről lehet vitatkozni. De ettől még választania kell a rákos betegnek egy orvost, akiben megbízik, és követi az általa megjelölt terápiát. Attól még, hogy nem minden orvos tökéletes, nem jó ha az összes orvos segítségéről lemond, és monjuk egy 60%-os túlélés helyett csak 10% esélyt hagy magának.

"az orvosok annyit tudnak az emberi testről, mint a csillagászok a csillagokról"

Szerintem még sokkal kevesebbet. De ez nem igazolja, hogy egy 60%-os túlélés helyett csak 10% esélyt hagyjon magának.

"A Steve Jobs..."

Nem név, fogalom.

Minden természergyógyász sarlatán fel tud mutatni csodálatos gyógyulásokat, hogy már minden orvos lemondott a betegről, ő mégis meggyógyította. A képet árnyalja, hogy az igazi orvosok tízszer annyiról tudnak beszámolni. Persze, a csúf bukásokat nem hirdetik.
A hétköznapi egymással parasztkodás rémesen felesleges és lehangoló sport. Az meg végképp elkeserítő, ha valaki egy amúgy is hendikepes  embertársába rúg jó nagyot. Mi lehetett például itt a sofőr fejében, amikor turbósebességgel zárta az ajtókat egy kerekesszékes…..
atpijkamo113 2016.06.16 11:54:47
@Dikusz: Bocsi, de továbbra se értem. Otthon is fulladhat nem? Ha a kocsiban fullad, az mennyivel rosszabb? Sőt jobb, mert éppen kórház felé mentek. Vagy kórházba nem lehet kihívni a mentőt?
atpijkamo113 2016.06.16 11:58:58
@AtiSnatch: Kölcsön 2 literessel szoktak kirándulgatni.
atpijkamo113 2016.06.16 12:05:48
@AtiSnatch: "zsíros kézzel"

Vagy korpás a haja...

(Értemértemnemkellmagyarázni.)
Vendégszerzőnk, Szabó Gergely, a Pénzriport szerzőjének írása Azzal szeretném kezdeni, hogy saját oldalam, a Pénzriport sem a jegybanktól, sem más külső forrásból soha semmilyen támogatásban nem részesült. Szakmai nézeteink is részben eltérők: míg a jegybank a múlttal folytonosságot vállaló, jövőre…..
atpijkamo113 2016.05.06 12:33:14
@BircaHang Média szerkesztősége: "Tarlós: erősen bunkó típus, de kiváló polgármester. "

A kiváló polgármestered éppen dózerolja le a Rómait, mert pár haver az ártérre építette a házát, mert ott olcsóbb a telek.
atpijkamo113 2016.05.06 12:51:10
@mikerbiker: "Nem kicsit csodálkozom, hogy felkerülhetett a Zindex címlapra egy olyan cikk ami nem hülyézi folyamatosan a kormányt/Matolcsit."

Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Minden második mondatban helyesírási hibát vétenek, pont ezt ne tudnák elszúrni? Bár amekkora fasz ez a Matolcsi, tényleg furcsa.
Süt a nap, csicseregnek a madarak, jön a hétvége, minek ezt a szép napot elrontani egyből valami hervasztó sztorival. Helyette itt egy egyszerűségében lenyűgöző poszta arról, hogy néha igenis működnek a dolgok nálunk is. Köszi BKK! Tisztelt BKK Ügyintéző! Tegnap este, munkából hazafelé, a buszon…..
atpijkamo113 2016.05.06 12:38:44
@Dikusz: "@Darth Revan: ... megosztanád velünk? Megígérem, részemről kicsit sem fogok nevetgélni."

Darth Revant ismerve, én kicsit azért fogok nevetgélni. Szóval jöhetnek a sztorik!
Matolcsy György az önfényezés bajnoka, aki azzal kérkedik, hogy a siker hírnöke a korrupciógyanú. Kétségtelen, hogy normális helyzetben kinyílik a bugylibicska az ember zsebében ilyen arcpirító kijelentések hallatán, de nálunk a legjobb esetben is a fülüket tisztogatják a honpolgárok, hogy vajon…..
atpijkamo113 2016.05.05 20:41:20
@Róth Manó unokái: :))

(Bocsi, de nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy talán komolyan gondolod.)
Azt nem lehet a szemünkre vetni, hogy nem szoktunk minden céget és eljárást szidni, amit csak lehet, de ezúttal nem teljesen világos, ha egyszer a küldemény azonosítója nem nemzetközi postai azonosító, tehát nem szerepel a Magyar Posta rendszerében, akkor mégis honnan kéne tudniuk, hogy mi van vele?…..
atpijkamo113 2016.05.05 12:54:23
@rarabel: "kettőt veszel, három eltűnik..."

:))
atpijkamo113 2016.05.05 12:58:44
atpijkamo113 2016.05.05 13:06:25
@Beerhead: "Cs. Kir. Postával emberkedni, ráadásul ilyen hangnemben, nem vall sikerességre. "

:)) Ej, be szépen megfogalmaztad!
Klasszikus Összeomlás feeling, ezúttal mekis burger helyett thai wok kivitelben. Kedves Homár! Aki szereti a thai konyhát az vigyázzon a Thai Wok étteremmel! ( Budapest, Királyi Pál u. 13a, 1053). Nagyon szerettem ide járni, szerintem elég autentikus konyhájuk volt...így múlt időben. Lehet, hogy…..
atpijkamo113 2016.05.05 11:21:58
@The Crazy One:

Date: Thu, 05 May 2016 04:52:45 -0400
From: Mark Moskowitz ? <salesebo@cdn.5068.cc>
To: szegeny@em.ber
Subject: re: Twitter Marketing Services

hi
Engage with other users and develop a social media profile.
Create a greater interest in your services/business with Twitter marketing
Services.

www.buysocial.cn/detail.php?id=17

Regards
Mark Moskowitz ?

Unsubscribe option is available on the footer of our website
atpijkamo113 2016.05.05 11:23:59
@CID.: "megkaptuk a fél desznyót"

Kérhettetek volna egy másik felet is, ha szerncsétek van, pont összeillenek, akkor még hízlalhattad volna...
atpijkamo113 2016.05.05 12:48:30
@CID.: Akkor téged becsaptak. Az nem fél disznó, hanem legfeljebb 40%.
A Tesco házhozszállítással általában a helyettesítő termékek kapcsán voltak eddig gondok, most viszont azt kapta a vásárló, amit kért, húst. Sokat. Olvasónk következtetése a Tesco sajátos bevételnövelési ügyködéséről szerintünk túlzó, de a panaszlevélre nem reagálás egy ekkora cég esetében…..
atpijkamo113 2016.03.30 12:09:56
@Terézágyú: :)) Látom, van aki figyel.

A rövid-hosszú fordítás poént a markosnádas párszor elsütötte. Pl.:
www.youtube.com/watch?v=Y0RPgexOxnc
Markos - Nádas - Boncz: Panoráma paródia (1987)
atpijkamo113 2016.03.30 13:40:23
@igi001: Szerintem ne kezdjünk versenybe azzal, hogy kit utál Helga legjobban, nem biztos, hogy te nyernél.
A bolha- és kullancs elleni védekezés témáját kutyások közt felvetni legalább olyan pusztító bír lenni, mint a kiságyba szoktatás kérdését bedobni a játszótéri kismamák közé. De bármelyik módszert is fogja ordítva védeni vagy ócsárolni a futtató népe, abban egész biztosan minden kutyás egyet fog…..
atpijkamo113 2016.03.30 12:17:56
@Dikusz: "nem csinált valamit jól"

Azt mondja, hogy mindent jól csinált. Pont ugyanúgy nem hiszek neki, mint te.

Tényleg kimaradt a terhes kismama, és egy tálcás verekedést is beleszőhetett volna a történetbe. De legalább nem volt modoros.
atpijkamo113 2016.03.30 13:38:37
@Ádám: @Bobby Newmark: :)) Hülyék.
Aki fogyózik vagy akár csak egyszer is életmódváltáson törte a fejét az elmúlt 5 évben, az már biztosan belefutott a LifeTiltbe, ahol a módszer kidolgozója egy amerikai kiképző-őrmestert megszégyenítő stílusban osztja az észt, és szidja a nem igazán kidolgozott testű nőket, biztosnak, egyben…..
atpijkamo113 2016.03.21 22:52:26
@Rosszindulatú Vászka: Nyomokban akár mókust is tartalmazhat.
atpijkamo113 2016.03.21 22:57:00
@gabors: Az semmi! Provinciális. (Provicinális.) Még aranyozva sincsen. A csaucseszku palotáját megnyitották, azt sasold. Ott még a vízcsapot is learanyozták. Majd ilyet csinál a Várban.
A Fidesz megnyerte a korrupcióharcot. Igen, jól teccik érteni, nem a korrupció ellenit. A témában végzett legfrissebb kutatás szerint ezek az eredmények: Fidesz 17%  - MSZP 7% vagyis a kormánypártot több, mint kétszer olyan korruptnak tartja a közvélemény, mint…..
Mivel hat éve minden intézmény és projekt neve úgy kezdődik Magyarországon, hogy nemzeti, így ha a korrupciós trendet kéne megnevezni, úgy hívnák: Nemzeti Lenyúlás Rendszere. Úgy tűnik, ez a védjegy most már végérvényesen átkerült a kormányzópártra a korábbi ősgonosz MSZP-től, hiszen egy friss…..
atpijkamo113 2016.03.21 21:37:18
@$pi$: "Miért kell az érzésekre hagyatkozni, amikor egy rohadtul egyszerű kijelentés igazságértékét akarod eldönteni?"

Én nem fogom analizálni a hozzászólásid teljes gyűjteményét.

"Általában udvariasan próbálok kommunikálni"

Nem cáfolom. De bicskanyitogatóak a hozzászólásaid.

"Vannak dolgok, amiket te nyilvánvalónak gondolsz és én vitatom?"

Igen.

"mi értelme lenne naphosszat kommentelni olyan emberekkel, akik pont ugyanazt gondolják amit te?"

Semmi. Bár néha vicces. Most ezen röhögöm szerteszét magam:
comment.blog.hu/2016/03/21/a_tenyek_nem_bir_leszakadni_juhaszrol_megint_pofara_eses_lett_a_vege?full_commentlist=1#comments
atpijkamo113 2016.03.21 22:15:29
@$pi$: Na, legalább pár dologban egyetértünk.
Szabó Tibor, a TV2 Tények című műsorának munkatársa volt - egészen ma reggelig, amikor is azonnali hatállyal felmondott, és ha jól tudjuk, a büdös életbe' nem akar tévézéssel foglalkozni. Szabó Tiborról eddig nem sokat lehetett tudni, a neve azért került be a köztudatba, mert hétvégén a Facebookon…..
atpijkamo113 2016.03.21 22:11:17
@apanna: "Nem a Fidesz vette meg a tv 2- őt."

Te most egyenesen a Marsról jöttél? Andivajna vette meg, és nem a saját faszával veri a csalánt, mert a mi pénzünket adta neki a fidesz hozzá. Tájékozódjál már egy kicsit!
Tavaly december 1-jével megszűnt az Elmű Nyrt., a szolgáltást pedig az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. vette át, mely az online világban a csodálatos elmuemaszenergiaszolgaltato.hu url-en lakozik. A fogyasztók a változásból elvileg nem vettek észre semmit., a gyakorlatban viszont könnyen…..
atpijkamo113 2016.03.03 16:28:25
@É2I: Nem, a Hülyehelga teljesen begőzölt, és mindenkit kitiltogatott, engem közel százszor, mire a fejérecsaptak. Az ámokfutás végefelé törölt kommenteket pirossal jelölve megtekintheted a blogomban.
Levélírónk javaslata szerint "Mediterrán vendégnek, ha nagyon nagy összeget adott és szomjas az édesség után, és szóvá teszi, akkor ne gyűszűnyi vizet adjunk, hanem egy tisztességes, felnőtt embernek megfelelő pohár vizet." Hát szerintem meg ennél sokkal egyszerűbb a helyzet:…..
atpijkamo113 2016.02.22 20:39:06
@neet: :)) Mi a különbség?
Egy bankban az ember a sokadik bankrablós film után is leginkább neutrális térben félmagas pultok mögött üldögélő finoman sminkelt nőkre, decens férfikollégákra, némi fojtott hangú morajra és a sorszámjelző pittyegésére számít. Ehhez képest Gáborékat egy mezei keddi…..
atpijkamo113 2016.02.17 12:17:42
"@Fausto(tm): azokat kell kiszolgálni, akik nyitvatartási időbe bementek ügyet intézni."

Szerinted meddig tart egy húszmilliós lakáshitel ügyintézése?
Az elmúlt hetek intenzív taxis-uberes tematikája után az biztos, hogy az Uber népszerűsége nőtt (amitől a rendszernek köszönhetően persze drágult a fuvar), a NAV megkezdte az adóügyi rendszabályozást, a taxis társaságoknak pedig muszáj lesz felvenniük az appversenyt, ha…..
atpijkamo113 2016.02.12 22:46:03
Olvasónk leírásában több túlzásnak tűnő állítás is van, mert az biztosan nem igaz, hogy "a szerződött összeg dupláját kell fizetned és nem csak 2 évig, hanem örökké", de az is biztos, hogy a szolgáltatók szeretik az ügyfeleket talpig nehéz hűségbe bújtatni. Olvasónk…..
atpijkamo113 2016.02.09 16:47:32
@FDToth: +
Egy kis stikli, egy kis mutyi, egy kis simli. Levente szembesült Tesz-vesz Magyarországgal, ami az ügyeskedésre van beállva.  Tisztelt Homár, Korábban már volt egy ilyen poszt, ahol a benzinkutak üzemanyagszámlájával történő csalásról írtak, na most újra megy az üzlet: 2016.01.30-án 8:00-kor…..
atpijkamo113 2016.02.03 18:05:37
@milyen nőazilyen: Hát a kádár alatt... nem, rákosi... nem, valami lovastengerész... Tudom már, Mátyás király, na, az rendbetette a dógokat, azután kurvultak el.
Gábor új hűtője, a hálátlan dög, remek időzítéssel, szombaton éjjel adta meg magát, kimaxolva ezzel a "Hogyan legyen a lehető legnagyobb a szívásfaktor az ügyintézésben?" témakört. Gábort konkért cselekvési tervvel próbáljuk vigasztalni a poszt végén. Kedves Homár, A…..
atpijkamo113 2016.01.28 14:57:03
@Egysimaegyfordított: "hűtőt hogy próbálsz ki a helyszínen?"

Hát bedugod a konektorba, beraksz egy bontottcsirkét, és ha 6 óra múlva kopog, akkor oké. A csirkét visszaviszed az Osanba, hibás teljesítésre hivatkozva (így ehetetlen, beletörik a fogad) visszakéred az árát, a hüttőt meg hazaviszed.