Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M. Tamás

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Láttam nyilvános blogot aminek a készítője olyan hangzatos kijelentésekkel indít, hogy minden nap írok majd egy bejegyzést.. aztán a blogja 3 héttel később elegánsan beleáll a földbe. Amikor elkezdtem írni a 100lepes blogot, szembesültem vele, hogy az írás - bár szeretem - rengeteg időmet elviszi.…..
Hibázni jó Ha egy projektbe kezdesz bele, jól használható az az analógia, hogy először is kell egy terv. Viszont nem érdemes a végtelenségig csiszolgatni - minden lehetőséget kigondolni - mert úgy az életbe nem kezdesz bele. A terv csak az elindulást szolgálja - hogy megszerezhesd azokat a…..
Elsődleges kommunikációs minták A Üss vagy fuss reflex mindenkibe mélyen van kódolva. Ez a primitív reakció évmilliókig a túlélésünk zálogaként tett jó szolgálatot, ezért kitörölhetetlen mintaként vésődött bele az agyunkba. A kommunikációban ez úgy jelenik meg, hogy (vélt) verbális támadás…..
Senki nem akar olyan úton haladni aminek a végén kiderül, hogy zsákutcába visz. Ez az analógia most leginkább az emberekre vonatkozik.. a TALÁN emberekre.De nem az ő hibájuk,  ha bekajálod ezt a hülyeséget - ha egy talánt igennek veszel. (vagy ha nem vagy tisztába az érdekeiddel)Szerintem szerdáig…..
100 lépés Május - hónapzáró 2016.05.31 23:30:00
Bejegyzések szempontjából nem ez a hónap volt a legtermékenyebb. Egy cikket irtam arról, hogy miért érdemes elkülöniteni a fontos feladatokra az időt és ezeket az idősávokat tiszteletben tartani, illetve tartatni (!) másokkal.  900. oldalánál járok a Veszett Világgal, körülbelül 120 oldal van még…..
Ezt a bejegyzést azok a feladatok ihlették, amik annak ellenére, hogy fontossá lettek delegálva, gyakran átcsúsztak a "következő hétnek" nevezett megfoghatatlan ködbe. Minden tervezés alapja, hogy az kapjon helyet a határidő naplónkba amit valóban akarunk. Van egy remek történet egy Nobel…..
100 lépés Időgazdálkodás 2016.04.29 23:46:00
Ezt a bejegyzést először úgy akartam megírni, mint ha általánosságban mindenkire igaz lenne. De be kellet látnom, hogy nem az, ezért muszáj vagyok szimplán csak magamra vonatkoztatni. Pár dolog egyenlőre nem "az ideális" az életemben, és az egyik ilyen tényező a rendelkezésemre álló szabadidő =…..
A mentális energia, lényegében a figyelmed irányításának a képessége a számodra fontos tevékenységek irányába. Nem mindegy, hogy valamit csak csinálgatsz, vagy lézer fókusszal elvégzed a feladatot. Nem mindegy, hogy valami napról napra átkerül a következő napi to-do listádra, vagy beleállsz a…..
100 lépés Atlas Shrugged 2016.04.22 01:57:00
Vettem mostanában 4-5 könyvet, de még egyikbe se tudtam beleszagolni, ugyanis egy hónapja magába rántott az Atlas Shrugged. 600. oldalnál járok és még kb 500 van hátra..
100 lépés Meditáció fail (!?) 2016.04.16 01:54:00
Februárba egy hosszabb bejegyzésbe érveltem a meditáció mellett. Pár napra rá belekezdtem egy 8 hetes meditációs programba. Úgy terveztem, hogy Április közepén érek a végére, majd a hónap végén egy bejegyzésbe sűrítem a tapasztalataim. Pár héttel előrébb hoztam ezt a bejegyzést. Mondom, hogy…..
100 lépés #018 - be assertive! 2016.04.10 01:41:00
A két rossz Két szélsőséges viselkedési forma a szubmisszív(-) és az agresszív(+) a skála a két véglete. Egy szubmisszív(-) emberrel nagyon unalmas társalogni - nincsenek saját álláspontjai, igazából mond meg te neki, hogy mi legyen és ő elfogadja. Esetleg néha hisztizik egyet. Egy agresszív(+)…..
100 lépés #017 - Több konfliktus 2016.04.08 21:46:00
A hónap elején arra jutottam, hogy sokkal több konfliktust kell bevállalni. Két dolog késztetett erre: Az egyik, hogy szeretnék egy időszakot az asszertív kommunikáció gyakorlására elkülöníteni, és ennek előfeltétele bizonyos helyzetekben konfliktusokat vállalni. A másik ok, hogy felismertem pár…..
Több kutatás igazolja, hogy a kreatin az izomtömeg növekedésén felül a kognitív teljesítményt is pozitívan befolyásolja. Ezért említettem meg az a fizikai energia menedzseléséről szóló bejegyzésben.Friss tanulmányok szerint az agyban található kreatin vegyületek relatív szintje megbízhatónak…..
Ez a bejegyzés olyan területről készül, amit még nem látok át teljesen. Ennek a posztnak keretein belül szeretném összegyűjteni azokat a gondolatokat, amik alapján elkezdem felépíteni a teljes képet. A téma - a mentális energia menedzselése - szerintem egy nagyon fontos témakör. Én személy szerint…..
Gyakran több dolgot végzek el, 1-2 óra szabadidőben, mint akkor amikor az egész nap a rendelkezésemre áll. Személyes tapasztalat, hogy olyankor sokkal több időt töltök feladatokra való ráhangolódással és a feladatok között is több az üresjárat. Most, hogy energiamenedzselés szempontjából nézem…..
1% gondolat 99% megvalósítás. Mindenki felismeri, hogy a gondolat és a cselekvés között kell lennie "valaminek". Baromi idegesítő érzés, amikor eltervezünk valamit és azt nem valósítjuk meg. A bosszankodásnál viszont hasznosabb átlátni, hogy mi játszódik le a fejedben. Pont pihenőt tartok két 90…..
100 lépés #012 - Stratégia 2016.03.09 02:25:00
90 nap Ha nem akarod, hogy az év negyede elteljen "csak úgy" céltalan lebegéssel, akkor érdemes egy tervet készíteni, hogy milyen célnak fogod alárendelni a következő 90 napot (miben szeretnél jobb lenni, milyen eszközöket/erőforrásokat akarsz megszerezni) Személy szerint a harmadik 90 napos…..
Egy tanulmány szerint tevékenységeink több mint 40 százaléka nem tényleges döntésen, hanem szokásokon alapul. Kutatók szerint ez azért van, mert az agy folyamatosan keresi a módját, hogy miként takarékoskodhat az energiával. Amint beindul egy automatikus cselekvés a szürkeállományunk megpihenhet,…..
Tavasszal Ayn Rand legismertebb munkáját a Veszett világ Atlasz vállat von című regényét akarom elolvasni. Az írónő első komolyabb sikere az 1943-as Ősforrás (The Fountainhead) volt. Az Ősforrás cselekménye az individualizmus és a kollektivizmus problematikáját dolgozza fel, de nem a politika,…..
100 lépés #010 - Stabilitás 2016.02.21 18:00:00
Pár hét múlva szeretnék érinteni egy témát - ami elképzelhető, hogy valakinek totális érdektelen lenne bizonyos előtudás nélkül. És magamból kiindulva - kétlem, hogy sokan emlékeznének a vegetatív idegrendszerről tanultakra a középiskolai biosz órákról. Pedig az ezzel kapcsolatos ismeretek…..
100 lépés 22-s csapda 2016.02.02 00:02:00
Ha beírod a - meditáció, félreértések - szavakat a google-be, sok listát fog kidobni - ami jól tükrözni, hogy durva hülyeségek élnek az emberek fejébe a témával kapcsolatba. Spirituális izé, kiszállsz a testedből, woodoo-agymosás A 22.-s csapdája, hogy akinek a legtöbbet segítene, gyakran az hárítja…..
100 lépés #009 - Fuckin' noise 2016.01.28 12:24:00
Reggel amikor felébredtem még chilleltem kicsit az ágyba. Majd támadt egy jó ötletem.. aztán még egy.. utána eszembe jutott, hogy írok egy bejegyzést és edzeni fogok ma.. Ohh fuck, meg kell csinálnom a számítógépet! Ja, a bankba is be kell mennem, Hol ebédeljek? el kell küldenem egy határidős…..
100 lépés #008 - Fókusz 2016.01.26 00:13:00
A legtöbb embernek nem az a baja, hogy nincsenek céljai, hanem hogy túl sok van egyszerre Átlagosan másfél hét alatt olvasok ki egy könyvet, de a mostani (Daniel Goleman - Focus) lefedi az egész hónapot. Nem azért, mert annyira hosszú vagy olyan keveset foglalkoztam volna vele, hanem éreztem,…..
Van egy szervrendszer, ami minden gondolatod, érzésed és a cselekedeted forrása. Ha nem érted, hogy működik az nem olyan para, feltéve, ha van egy deloreaned és leginkább a 19. század előtt töltöd a mindennapjaid. Viszont a 21. századba könnyen szorult helyzetbe találhatod magad ha nem vagy…..
Tegnap nem írtam semmit. Ebbe elvileg nincs semmi különös, viszont az igazság az, hogy én - mellékesen baromi motivált voltam, hogy legépeljem a figyelemről szóló cikk vázlatát. Már nyúltam a billentyűzetér, amikor bevillant, hogy az elmúlt egy hétbe semmit nem csináltam ami a fizikai kondíciómon…..