Regisztráció Blogot indítok
Adatok
farkasmari72

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tombol a zöldbabszezon! A kertben 4 ágyásban ontja a babot a növény, 15 méteres kerítésen meg fejtenivalót termeszt a feleségem. Amit leszed, azt gyorsan meg is főzi, így már bő egy hete zöldbabot eszünk zöldbabbal. A kedvencünk a kevés vízben párolt szálak egy kis pirított prézlivel és tejfellel…..
farkasmari72 2019.09.03 20:52:18
@Andrass9: Honnan kintről?Nekem is kellene jó fajta, zöldszínű...mert már sokfélét próbáltam, de nem az igazi egyik sem.
Párszor már szerepelt a blogon, de most másképp készült mint eleddig bármikor. Hátha éppen ez a recept nyeri meg valamelyik olvasónk tetszését. A fasírtgolyóknak van egy nagyon érdekes tulajdonsága: amikor sütöd, valahogy mindig eltűnik akár a fele is a papírtörölközőről…..
 Malachús és savanyú káposzta együtt: remek párosítás - hát még, ha egyszerre készül el az ebéd a "Mindent bele!" módszerrel, intelligens kuktában. A kiindulás ezúttal egy szép nagy szelet keresztbe vágott malaccomb volt, amit lebőröztem, kivettem a csontját és a zsír nagy részét is leszedtem:…..
Kezdjük az alapoknál! Kezdő kovászolóknak ajánlott zamatos fehér kenyér. Ez az első recept, amivel a kezdő tanfolyamaimon is találkozhatsz. Lépésről lépésre végigkövetheted a kovászos kenyérkészítés folyamatait ebben a posztban. Ez egy kimondottan otthonsütők számára összeállított recept, otthoni…..
Lepcsánkparty Mogyorótorta 2017.05.15 00:05:00
A finoman pörkölt törökmogyoró felejthetetlen ízét akartam becsempészni ebbe a tortába, gyermekkori ízemlékek alapján. Retro recept is lehetne, leszámítva, hogy a mascarponét még nemigen használták régebben. Saját kútfőből való fejlesztés, mint általában a…..
farkasmari72 2017.12.22 12:35:58
Azonnal felejtsük el az emlékeinkben és ízlelőbimbóinkban rögzült menza tökfőzeléket. Azt amiben megállt a kanál a sok rántástól, azt ami szétfőtt trutymó volt, semmi ízzel. Felejtsük el, mert mint  minden zöldségből, a tökből is lehet izgalmas ízeket és egy nagyon jó ízű főzeléket készíteni. Csak…..
A helyzet nem könnyû, az ifiúrnak extra rendelése volt :) A tortát persze egy másik posztban írom csak meg, mert az nem mindennapi kívánság! A húsleves az kötelezõ elem, ha jönnek a gyerekek. nem teljesen értem miért, mert mindketten tudnak fõzni, és ezzel a levessel nagyon…..
ehet, hogy hihetetlen, de én még mindig nem vásároltam bolti majonézt. Soha. Körülbelül rövidebb idő elkészíteni, mint leszaladni a ház aljában lévő boltba. És az ecetes tormát is magunk készítjük, igaz, ebben nagy segítség Lord Kenwood, nélküle nem menne. Annyira zokognék ugyanis, hogy nem látnám a…..
A paradicsom minden évben az igazi kihívást jelenti a kiskertes számára, és ez igaz volt az idei évre nézve is. Paradicsomot termelni egyszerre nehéz és könnyű, mert ha minden igényét kielégítjük a növénynek, akkor nagyon hálás és bő terméssel köszöni meg a gondoskodást,…..
Ünnepi vacsora születésnapra. Ez úgy született, hogy Márton nap okán akciósan jutottam egy kisebb libamájhoz, feleségem pedig szép akciós rostélyost és hátszínt talált a madarasban. Ilyen csodás alapanyagokból öröm dolgozni, hátmég meglepni az ünnepeltet! A rostélyos gyönyörû márványos, míg a…..
farkasmari72 2016.01.02 10:35:42
@Andrass9: Nagyon köszönöm, megpróbálkozom vele.Szerencsére van egy kis maradék, össze tudom hasonlítani.Ezt még az USA-ból hozták.