Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fashionLi

439 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hetekkel ezelőtt eszembe jutott, milyen jól mutatna egy világos színű nadrágon néhány (?) élénkebb színű csík, vagy valamiféle minta. Egyre többször gondoltam az ötletre, éppen kezembe került egy világos színű farmer, és így aktuális lett a terv. Készülve a tavaszra, vagy csak úgy, ha festenél…..
Megszállott textil újrahasznosítóként mindenféle anyagból ruhát varrnék. A blogon már sokféle lehetőséget mutattam,hogy miért nem érdemes kidobni a nem használt ruhákat. Levágni, befesteni, hozzátoldani és ezzel új funkciót adni a ruhadarabnak , majd büszkén viselni azt remek érzés. A következőkben…..
Készítsd el az egyik leglátványosabb hajkiegészítőt. Színes vagy egyszínű, bársony vagy pamut... Az anyagválasztástól függ, hogy mennyire szeretnél látványosat alkotni. Mindenféle textiliából el lehet készíteni a hajpántot. A lépéseket és az elkészítés folyamatát a videóban…..
Múzeumok, kiállítások, tárlatok nélkül élünk már hónapok óta. De szerencsére a netre elég sok minden költözött. Sok újdonságot lehet kipróbálni, látni, olvasni, átélni. Mutatok néhány olyan érdekes oldalt, videot, sorozatot, ami a divathoz szorosan kapcsolódik és néhány órás elfoglaltságot bármikor…..
Az előző bejegyzésben láthattad, milyen ha a farmerkabátra kerül egyedi tervezésű és kivitelezésű minta. Most lekerül a farmerkabát és az egyszerű fehér póló kerül előtérbe. Erre egy szót festettem, amit hagyományos kalligrafikus betűkkel írtam. Ennek lépéseit szintén videóban is…..
A utóbbi hetekben, amikor nagyon sokan, nagyon sokat vannak otthon, több idő jut(hat) a mindig elhalasztott dolgokra is. Ilyen lehet, ha körbenézel a ruhásszekrényedben- vagy akár máséban a lakásban-, és összegyűjtöd azokat a ruhákat, amikre már nincs szükség, és elkezded újragondolni,…..
A blog születésnapja napja már két hete volt ( :o ), az év elejével a 4. évébe lépett az oldal. Ezt méltóképpen szerettem volna megünnepelni. A videóban biztos voltam, a témán viszont még gondolkodtam. Ötletelve a varrás, festés és átalakítós lehetőségek között mérlegeltem. Eszembe jutott, ha már…..
A környezetünk védelme és megóvása rettentő fontos, ezzel már mindenki tisztában van. Ahogy azzal is, hogy mennyi rengeteg felesleges dolgot vásárolunk majd aztán kidobjuk, mivel nincs is rá szükségünk. Így van ez a ruhákkal is. Nem véletlenül a divatipar a 2. legszennyezőbb iparág. Az utóbbi…..
A divatról rengeteg könyv, cikk, ajánló és film is készült már. Ismeretterjesztő, történelmi vagy szórakoztató témakörökben, ezeknek a könyveknek a közös jellemzője, hogy mind, mid inspirációs forrásként szolgál. Ma rátaláltam egy olyan könyvre, amiben a divat technikai részleteiről olvashatunk,és…..
Az egyik leghíresebb magyar designer márka, a Nanushka újított a bevált betűtípusán. Nem megszokott, és főként nem gyakori eset, hogy egy bevált márka a logóján változtat. Egy jól megválasztott és régóta használt márkajelzés már beépült a közönség tudatába. A Nanushkánál ez néhány évente…..
Őrületes hetek van túl a divatvilág. New York, London és Milánó után a 2020-as tavaszi/nyári szezon darabjainak bemutatójára utolsókén Párizsban került sor. A francia divatházak és tervezők bámulatos showkkal és lenyügöző kollekciókkal készültek. Párizs varázsa jelent meg a hippi színekben és a…..
A Milánói Divathét legfőbb üzenete,az időtlen stílus hangsúlyozása, a változó korok és stílusok felett. Feltűnt JLo a kifutón a Gucci pedig provokatív bemutatójával írta be magát a 2020 tavaszi/nyári bemutatók közé. A legizgalmasabb bemutatókról pedig itt van egy kis…..
New York után második helyszínként London következett a tavaszi/nyári kolllekciók bemutatójával. Számomra a londoni divathét eseményei a leginkább érdekesek, sőt, nézzünk tovább mert a vendégek, a közönség, potenciális vásárlók stílusából is inspirálódhatunk. Molly Goddard Öt éve már, hogy a…..
Az őszi trend-őrület a New Yorki-i divatbemutatókkal kezdetét vették. Rövid összefoglaló az esemény legfontosabb és leglátványosabb bemutatóiról. Jeremy Scott Az egész show egy földöntúli , futurisztikus, borzasztóan giccses cukorkaszínekben úszó, flitteres maszlag volt számomra. De a tervező…..
Néhány napja a magyar divatvilág az olimpiai formaruhák döntős tervezőinek kollekciójával volt elfoglalva. Azóta már tudjuk, hogy a három döntős - Nubu, Nanushka,Tomcsányi- közül a NUBU csapata kapta a lehetőséget, hogy jövőre Tokióban az olimpikonok az általuk tervezett öltözékben vonuljanak fel a…..
2020 az olimpia éve lesz,hiszen Tokióba utaznak a világ legjobb sportolói, hogy megmutassák tudásukat, erejüket, amiért az előző 4 évben dolgozta.. A grandiózus eseményt megelőzi egy nyitóceremónia, az első pont, ahol az összes olimpikon találkozi. Ez a ceremónia egy divatbemutatónak is felfogható,…..
Szeptember első napjába lépve beköszöntött a melankólia ideje, vége a nyárnak, vissz a suliba, ősz , rossz idő, kedvtelenség.Remélem egyre kevesebben látják így az év  9. hónapját. Ha a divatot követed jusson eszedbe szeptemberről a divatbemutatók a, 2020-as tavaszi/nyár kollekciókkal. És amúgyis,…..
Az idei nyári szezon egyik kedvenc és örök visszatérő eleme a batikolási technika. Kezdő kreatívkodóknak biztos siker, gyorsan elkészíthető és nagyon látványos alkotás a végeredmény. Még nincs vége a nyárnak, és még ősszel is hordható egy póló, szóval nincs még késő nekiállni…..
Hamarosan elpakolhatjuk a nyárias ruhákat, és jöhet a ősz kompatibilisebb gardrób csere. Meleg pulcsik, kabátok és a kedvenc  sárgás-barnás őszies ruhák. Nézzük mi lesz a fő irányvonal a divat terén a 2019/20 őszi/téli szezonban. Szeptember a divat szempontjából az egyik legfontosabb hónap, hiszen…..
Augusztus első bejegyzése kivel is foglalkozhatna, ha nem a születésnapos Yves Saint-Laurent tervezővel. Az algir- francia származású tervező, aki még a Francia Köztársaság Becsületrendjének lovagja és tisztje címet is kiérdemelte, ma már 83 éves és 6 napos lenne. A tervező karrierje tizenévesen…..
Az 1960-as évek francia lázadó korszak szellemét idéző divatház, Sonia Rykel ezen a héten csődöt jelentett. Felszámolásra került a vállalkozás, mivel újabb befektetőket nem találtak a veszteséges cég felélesztéséhez. A tervezőnő a 'kötött ruhák királynőjeként' vált igazán híressé.Karrierje a férje…..
Van egy Zara ruha, aminek instagram oldala is van- 14 ezernél is több követővel. De mit tud ez a maxi viszkóz csoda? Hosszú, maxi ruha, könnyű anyag, pöttyös mintázattal. Jól kombinálható , bármelyik alakra előnyös, bármelyik stílusirányzatba beillik,kortalan, tehát a siker tuti. Horhatják ezt a…..
Sokan bizonyára a feltűnő, minél színesebb, robosztusabb cipőket szeretik. Erre utal a tavaly óta nagy kedvenc 'Balenciaga-fazonú' cipők népszerűsége. Én ezt is fenntartásokkal kezelem, viszont a galériában olyan meglepő, abszurd és túlzó cipőket találhatsz, amelyek valószínűleg nem lesz az utcai…..
A mai témát kissé távolról kell indítanom, hogy érthető legyen, mert több szálról fut össze a lényeg. Emlékszel még az instagram és a facebook berobbanása előtti időkre? Mit 'pörgettünk'akkor a neten? Én divatblogokat olvastam és néztem a Leendő divatdiktátorok sorozatot. Most ez a két téma kicsit…..
A francia forradalom kitörésének 230. évfordulóján arra gondoltam illene jobban megismerni, miért is tartjuk sikkes öltözködésűeknek a franciákat. Vagy csak úgy megszokásból mondjuk és inkább csak sztereotipiáról van szó? A blogom névválasztásánál rengeteg kifejezésen, szón gondolkoztam, valami…..
fashionLi 2019.07.16 10:05:14
@acycloren: igaz, viszont ne csak a legnagyobb francia városokra gondoljunk,ahol a külföldiek többsége letelepedett. ott vannak a kisebb, mégis jelentős és az igazi autentikus francia hagyományokat (is) követő városok, ahol szintén nem csak játszós ruhában látni az embereket. (:
fashionLi 2019.07.16 10:14:15
@qwertzu: akkor megcáfolnám néhány plus size modellel az insta-ajánlást francia-blogger téren(: :@bonjourclem www.instagram.com/bonjourclem/?utm_source=ig_embed
@anaispenelope www.instagram.com/anaispenelope/
@gaelleprudencio : www.instagram.com/gaelleprudencio/?hl=en