Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mahatara

133 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
gyermekáldás Diótörő reloaded 2012.10.01 20:40:51
Nem maradhat ki a Diótörő a karácsonyi repertoárból, és ezzel még meg kellett koronázni a téli szünetünket. Sokat törtem a fejem, hogy hogyan tálaljam először Zoénak a Diótörőt, és persze rábukkantam egy gyönyörű bábszínházas előadásra. Irodalmi volt: jegyek…..
gyermekáldás ...és a harmadik 2012.07.23 22:43:00
És a harmadik történet: Nem terveztem a babóval túl fergeteges szilveszteri bulit, de azért nagyon klassz volt, hogy átjöttek Viktorék: Mártika, Viktor, Mazsola kutya, és Zoé persze imádta a Mazsival való együttlétet, élvezte minden pillanatát, én pedig tudtam beszélgetni a…..
Lekéstük Nagyival együtt a téli szépségű Budakeszi Vadasparkot (ami csak ezen egy napon, vagyis december 31-én tart nyitva csak 13 óráig), tehát sétáltunk egyet az erdőben. De Zoé elaludt, míg a Nájira (Nagyira) vártunk, és az általam készített, jéghideg téli pikniket is…..
Egyszer: Zoé a gyerekszékből irányítva nyomta meg magán a terminátor gombot, amit én csak "ZOÉNÁTOR;)"-nak nevezek, és programozta magát pusztításra: a csilis (erős narancsszínű) olajat célozta meg (az én hülyeségem, hogy el tudta érni az etetőszékéből), és ejtette le az…..
Régi kínai igazság, hogy egy kép felér ezer szóval. Nem szeretnék semmi mást, csak azt, hogy ez a kép maradjon meg az elmúlt Karácsonyunkról, mert akkor tudom, hogy minden rendben van...:)))) ..
Nem találom az értelmes, tartalmas fotókat Zoéval a Mikulással, de lehet, hogy ezek is, mint a Mikulás, szőrén-szálán eltűntek...Hogy vajon hová?! (Az egyetlen alábbi dokumentáció a Mikulás maradékaival azért enged némi következtetést... ..
gyermekáldás Best Halloween ever 2012.07.14 01:01:00
Sosem gondoltam volna, hogy ez lesz utolsó Mindenszentek, illetve Halloween-Samain, amit a Nagyival töltünk. Egy kis faluban, Bükfürdőn, ahol ők is csak későbbi odaköltözőként jelentek meg. Most mindketten itt nyugszanak. De az utolsó Halloween Nagyinál emlékezetes volt: nem…..
gyermekáldás Aram Sam Sam... 2012.04.29 22:51:00
Remélem, Ti is belátjátok idővel, hogy ez kihagyhatatlan...http://youtu.be/fnuZope   ..
gyermekáldás NAT GEO WILD:) 2012.04.03 12:07:00
Állatkert. Ősz. Új kistigrisek születtek. Három is. Kimegyünk, megnézzük őket. Andi, a Franimama, Mani(Frani), Zoé meg én, a Zoémama. Négy vidám csajszi egy hűvös, erősen őszülő szeptemberi napon. Már összeszoktunk, és az a jó, hogy külön-külön is jóban vagyunk. Nagyok…..
gyermekáldás Gondűző babák 2012.01.07 00:20:00
Volt egy pont, amikor azt éreztem az elmúlt év során, hogy nem tudom elcsitítani a fejünk felett tornyosuló hullámokat. Lakás eladás, közös megegyezés kialkuvása lehetőleg kevés fájdalommal, lakás keresés, adósságok visszafizetése, anyagiak rendezése, álláskeresés, és…..
gyermekáldás Earth-Time Lapse 2011.11.20 19:09:00
Néha jó a dolgokat csak egy egészen kicsit felülről nézni. Mindjárt másképp látjuk a dolgokat.   Earth | Time Lapse View from Space, Fly Over | NASA, ISS from Michael König on Vimeo.  ..
És még egy figyelemre méltó gyűjtemény:manzardcafe.blog.hu/2011/11/04/kathy_meditativ_mandalaiIlyen ugyan nekünk is van, némileg más matériából, mert engem valahogy a kövek inspirálnak, de talán most már én is eljutok a finomabb anyagi világ felé, és a szirmok is fantasztikus…..
Az egyik legszebb gyűjtemény. Mindennél jobban a gyerekek szeme nagy tükör, és még nem homályos...manzardcafe.blog.hu/2011/07/30/szemeikben_az_eletuk..
Nagy kedvencünk a Twinkle Twinkle...kiváló animáció, és fantasztikus ötlet, hogy gyerekek éneklik, sőt, japánul is:..
gyermekáldás Dazzle and Wonder 2011.08.28 08:29:00
Cirkusz:) Enikő mondta, hogy amikor nagy fia, Áron (most 8 éves!) kettő volt, az első részt tudta végignézni. A másodiknál el kellett hagyniuk a terepet. Igaza volt. Zoé is csak az első részre volt hitelesítve. De azért azt élvezte. A fókákról sajnos már lemaradtunk:( Remélem,…..
...ezek a szavak már önmagukban is nagyszerűek, és rögtön szép dolgok jutnak róluk eszünkbe. Élet, sziget, természet: Minden, amit ezen a bolygón szeretünk. De ez hagyján! Hát még ha ezen szép kifejezések gyerekek nevei! És az ilyen találkozók nem véletlenek. Szerintem…..
Eleddig így történt: Budapest 1974-2010: itthon a saját teraszról, jó messziről, igaz, kimaradt a Görögtűz, amit a Gellért-hegyről lőnek fel, tolongás a rakparton, hajóról a Dunán, vagy éppen Münchenben, szemeszter-szünetben diákmunka a Siemensnél, augusztus 20-ikai…..
gyermekáldás Avatar Art 2011.08.14 18:52:00
Nem tudom, pontosan, mikor kezdődik egy egészséges kiskölyöknél a képzőművészetek iránti élénk érdeklődés, ezért időben elkezdtem "erőltetni":) Persze értelemszerűen a művészet rengeteg formában vesz körül minket, és az érdeklődés az élet minden dolga iránt…..
Idén is zarándokoltunk, méghozzá nem is akárhogyan: Kettesben! És a fantasztikus érzés ettől nem lett kevesebb, amit átéltünk:) Egyik, most már nem egyedülálló, ám két gyönyörű gyerekkel elvált barátnőm elmondása alapján élete legszebb időszakát élte át közvetlenül a…..
gyermekáldás Little Bird 2011.07.28 00:31:00
Repülni akar. Szinte folyamatosan. Ez különleges élmény Zoénál. Már egész pici korában feltűntek neki a repülők, most már hangról megismeri, és szalad a hang irányába. De nemcsak ez jelzi, hogy légies teremtmény, hanem gyakran emlegeti maga is: "Zoé repülni akar."…..
gyermekáldás A special language 2011.06.02 01:02:00
          Amikor azt hallottam, hogy a babák, illetve a beszélni tanuló totyogók sajátos nyelvet beszélnek, még nem tudtam, mit is jelent ez valójában. Most már értem. Mindenki mást beszél, de azt is hallottam, egy professzor…..
gyermekáldás Örök pillanat 2011.02.21 16:39:00
Talán a bennem lévő ősi lélek, vagy csak az, amit egyszerűen intuíciónak neveznek dolgozott akkor is. Már az utolsó heteket töltöttük a Szász Károly utcában, és nap közben kartonoztuk az életünket, dobozoltunk, szedelőzködtünk...akkor még nem tudtam, hogy a semmibe. Zoéval…..
Szia Mikulás!Tudom ám, hogy ki vagy! Anya elmondta: Most az Északi sarkon laksz, Lappföldön, de régen Hyppo püspöke voltál, és akkor is, ugyanúgy, mint most, segítetted a kisgyerekeket, és sok-sok ajándékot hoztál nekik, és imádkoztál értük. Ekkor én még nem éltem, mert én,…..
gyermekáldás Nyugalom 2010.09.17 01:56:00
Alszik. A lába rézsút a párnámba fúródik, fejjel lefelé, hassal előre, kiterülve , zoknis lábamhoz fúrva a fejét, ami kinyújtva tartja a laptopot. Minden tüsszentésemnél dob egyet magán. Így gurult át egészen a lábamig. Két perc, és leesik a matracról. De érzem, nyugalom…..
Hol volt? A Nagy-korallzátony mélyén, az Ausztrál partoknál. Hol nem volt...Hiszen már mondtam: Nem volt például Budapesten sem, mert Ausztráliában volt, a Nagy Korallzátonyon. Vagyis volt egyszer egy rendes, tisztességes mantacsalád: manta-papa, manta-mama, két nagyobbacska…..