Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sirpi

1 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország első aranyérmét a londoni olimpián Szilágyi Áron kardvívó szerezte. Szilágyi Áron gyerekkorában matematikai érdeklődésével és tehetségével tűnt ki: táborokban, versenyeken vett részt (országos harmadik is volt), és speciális matematikatagozatos osztályban…..
A GreenManGaming szokásos Goldenjoysticks szavazása elindult idén is, amelyben az ingyenes játék helyett 1 £-os Bioshock Infnite-et kínál minden újonnan érkezőnek, ami valljuk be igen jó dolog még így is. 1. Szavazz a Goldenjoystickon 2. Jobb oldalt készíts fiókot ugyanazzal az…..
A Super Mario Galaxy 2 egyike azoknak a játékoknak, amelyekre valahogy nem volt időm a megjelenéskor és csak később nyúltam hozzá. Egy féléve eldöntöttem, hogy ez lesz az a következő platform játék, amit kitolok végre és addig más hasonlóval nem is fogok játszani. Tudja a…..
Sirpi 2014.11.20 22:30:12
@ayo: Hú, én még a megjelenéskor végigtoltam a SMG2-t (és aztán még 2x).

Vicces helyekre tudják tenni őket, érdemes figyelni a csilingelő hangot. Van, amihez csak a speckó triple jump-pal lehet elegendő magasságra ugrani, hogy elérjük, szóval van benne kihívás. És ha megvan mind a 120 zöld csillag, jön a végső pálya a fanatikusoknak, de ennél több spoilert nem írnék be :)
Sirpi 2014.11.25 23:40:14
@ayo: Hogy haladsz? :-)
Ismét eltelt egy év a blog életében is. Ötszáz poszt után most itt egy újabb alkalom az ünneplésre! Még mielőtt belemennénk a sorsolás részleteibe, előtte még egy kis felhívásra szeretnék mindenkit bíztatni.Jó pár hónapja eszemben volt, hogy elkészítek egy fotót a póló…..
jateknaplo.blog.hu Sorsolás 2014.04.01 11:58:37
Itt az április, kezdjük egy kisebb sorsolással: A sorsolásról: amelyikre igényt tartasz, azt írd bele majd tárgyként a játéknapló címére. Ha több is érdekel, akkor többet is beleírhatsz, ezáltal a többi sorsoláson is részt veszel. A feladat egyszerű, csupán az alábbi…..
Sirpi 2014.04.05 09:40:02
A Fringe című amerikai (ál)tudományos-fantasztikus tv-sorozat pénteki epizódjában (S03E20) nagy meglepetésemre váratlanul felbukkant a Riemann-féle zéta-függvény. A sztori röviden: egy Walter Bishop nevű tudós áldásos tevékenysége következtében két párhuzamos univerzum…..
A Sauber videóján jól látszik az új alkatrész működése. A légterelő egyik kereszteleme le-föl csapódik, mintegy öt centiméter széles rés keletkezik, ha a pilóta úgy állítja. A hatás az egyenesben akár 15 km/h óra pluszt jelenthet és előzéseket. Használatának persze…..
Sirpi 2011.02.02 12:43:23
@degumentes: Akit előznek, az nem használhatja, így már nem mindegy a dolog. Írták is már korábban, hogy nehogy az legyen, hogy mindenki 2.-ként fog vonatozni, aztán az utolsó kanyarnál megelőzi az elsőt.
 Marika tíz perc alatt kettéfűrészelt egy lécet. Ugyanilyen tempóban dolgozva hány percig tartana három darabra fűrészelni egy ugyanilyen lécet?     A kép innen van. Persze lehet fake is...
Sirpi 2010.11.17 23:01:37
@mimindannyian: És hogy jön ez össze azzal, hogy a tanár áthúzza a jó eredményt, és ír helyette valami bullshitet?
Sirpi tesztblogja Mivaaan? 2010.10.26 16:16:00
Mielőtt bárki nekemtámad, hogy mi ez a sok baromság, üzenem, hogy tesztelem a bloghu-t. Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?! ..
  Korábban már írtam egy bejegyzést Fabrice Bellard π-rekordjáról. Most egy japán-amerikai páros, Shigeru Kondo és Alexander Yee jelentette be, hogy ennél is sokkal tovább jutott. Az új rekordról az MTI is hírt adott (lásd pl. itt és itt), meglehetősen alacsony…..
Két napig szünetelt a foci VB, de most itt az ideje, hogy kicsit megtornáztassuk az agyunkat. Ezért összeállítottam egy rövid foci VB-s matematikai kvízt. Az első kérdések könnyűek, de aztán lesznek nehezebbek is. A feladatsort Maradonának is elküldtem, és ő a 11 kérdésből 8-ra…..
Sirpi 2010.07.19 16:24:36
@Benkő Pál:
Nekem is. A nyerési esélyek általános p, q találati arány esetén (p-pq)/(p+q-2pq) és (q-pq)/(p+q-2pq) - ez egybe is vág a megoldásnál írt kb. 70%-kal p=0,8 és q=0,9 esetén (69,23%)

(Szia Pali, nem gondoltam, hogy itt fogunk összefutni :-) )