Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IceKing

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a Tűzvonalban folytatása a Duna TV-n lesz, az m1 azért megtartott az alkotókból egy párat, és tavaly nyáron elkészíttette velük a Géniusz, az alkimista című minisorozatot.  Az alkotók (Soós Péter rendező, Fonyódi Tibor forgatókönyvíró és Vajda Péter operatőr)…..
Pesti majmok, bekaphatjátok - ha valaki Pesthez nem kötődő élethelyzetben ilyet mond, semmi gond nincs, egyszerűen hülye. Ha viszont egy városi újság ilyen címmel jelentet meg főszerkesztői jegyzetet, akkor ott valami valakinél nagyon csúnyán bekattant.Egy nagyon rövid és nem túl…..
IceKing 2010.01.15 09:28:20
@Hegyi: de, Pécsett. Meg Győrött. Még ha meglepő is.

Egyébként pont 10 éve Toller polgármester úr vetette el ennek a "bakapós" stílusnak a magvait:
www.origo.hu/itthon/19991213toller.html

Gyakorlatilag ez most csak vidéki hagyományőrzés. ;-)
A Népszabadságban találta Kata, hogy a Vatera tulajdonosa felvásárolta a TeszVeszt, amivel egészségtelen túlerőbe került az online aukciók piacán (90% részesedés). Ezzel rögtön vissza is élnek, ugyanis a Vatera április 6-tól bevezeti a listázási díjat, azaz mostantól nem csak…..
IceKing 2009.03.18 12:27:18
Az internet-ben az a jó, hogy ha valaki elszáll, keresel mást. Én a auxx.hu oldalt ajánlom. Az első 30 nap ingyenes és most olyan akció van, hogy aki április végéig regisztrál, annak utána is ingyenes marad!
Klasszikus összeesküvéselméletes téma, hogy a gázszolgáltatók titokban nem "vizezik-e" a gázt. Egy csomóan biztosak benne, hogy igen, és a fűtőérték a valóságban egyre alacsonyabb. ("A fűtőérték nem más, mint egy köbméter normál állapotú földgáz…..
IceKing 2008.11.19 14:03:33
A mi fűtésünkről pár szót, hátha valakinek segít:
110m2-es családi ház. Körbeszigeteltem 5 cm-es hungarocel-el, fal és közte légrést hagyva (pogácsával ragasztottam), így került rá a háló+simító réteg és a szín (az is 1,5mm). A fal 38-as Phoroterm. Az előző telet így csináltuk végig, gázzal fűtöttem, ami kényelmes volt, de fáztunk és drága volt. Idén kicseréltettem az ÖSSZES nyílászárót hőszigetelős fa verzióra (nem volt olcsó), és szigeteltem a tetőt. Az eredmény: október második feléig be sem kellett fűteni, amikor a szomszédoknak már vígan egy hónapja füstöltek a kéményeik. Azóta esténként begyújtok a vegyes tüzelésű kazánba (az is van a gáz mellett, át tudom kapcsolni a rendszert), olyan meleget csinálok negyed órán belül, hogy pólóban/gatyában mászkálunk (most is, amikor -2 alatt van a hőmérséklet éjjel), igaz, van vele egy kis munka (nem olyan úrias, mint a gázos termosztátos megoldás). Reggelre ugyan kicsit lehűl a levegő, de napközben sincs hideg, feleségem a 2 éves kislánnyal teljesen jól elvan, és nem kényszerből, mert ha fáznának, azonnal elindítanánk a gázt. Az E.ON kiküldte a becsült számlát októberre 30 ezer forintról, amit nem kellett befizetnem, amikor egyeztettük az óraállást (sőt, visszakaptam a szeptemberi becsült 10-ből is 7-et). A 30-al szemben a teljes októberi fűtésemet 7 ezer forintból oldottam meg úgy, hogy majdnem minden este (néhány melegebb napot kivéve) befűtöttem BauMax-os fa brikettel (mert azt nem kell hasogatni, könnyebben kezelhető, meg mennyiségre kevesebb kell belőle, mint fából, bár az meg lehet, hogy még olcsóbb lenne). Ha megjön a hétvégére ígért kemény hideg, elindítom a gázt, de csak azért, hogy nappal ne hűljön ki a ház és esténként rádörrentek brikettel.
Szerencsés vagyok, hogy két féle kazánom van, nem függök kizárólag a gázszolgáltatótól.
DE! A minőségi változást a teljes, korrekt szigetelés és a nyílászárók cseréje jelentette. Nem olcsó, de hamar elkezdi meghálálni.