Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oPal

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A motor kipufogógáza által meghajtott szerkezet, ami a kompresszorhoz hasonlóan arra szolgál, hogy túlnyomással levegőt préseljen a hengerekbe. A több levegőhöz több benzin (vagy gázolaj) is jár, így ugyanakkora motor sokkal nagyobb teljesítményt tud kifejteni. Használják…..
Bemegy az egyed a Dácsija szalonba, tudják, ez az az olcsó autó, amit mostanában újra kapni. Gyanús neki a román származás, ezért a lelki nyugalma érdekében csinosít. Nem látják? Akkor itt van közelebbről. Szép piros az autó, jópofa a LUMPI felirat, de azért…..
Épp az internet és a számítástechnika világa mutatja, hogy minden rendszernek vannak gyenge pontjai. És mivel az ember fifikás teremtmény, egyes egyedei pedig naggggyon fifikásak, a rendszerhibákat előbb-utóbb megtalálják és kihasználják. Szó szerint élelmes emberek rájöttek,…..
Belsőség Így mulatunk 2008.08.23 16:51:00
Tény, hogy itt Máriapócson lényegesen tizennyolcévenfelülibb az autómosás mint Kilitin, ám ezúttal sem váltam a műfaj szerelmesévé. Ennek ellenére a driftverseny férfiközönségének 90 százaléka a produkció köré gyűlt, sajtós mellényemnek köszönhetően egészen közel…..
Belsőség Heti merítés 2008.08.17 08:32:00
Kicsi kocsi nagyon megyAzóta nagyon sok mindenen ment keresztül. Egy teljes lakatoláson ,meg festésen, ami sajna nem lett az igazi. Azóta már leesett egy 2 méter mély árokba is (jelzem, nem önhibámból!), beszakított egy garázsajtót (na az az én hülyeségem miatt volt). Buli az…..
oPal 2008.08.17 11:50:04
:]
S-blog Suzuki vs.Ferrari 2008.07.28 09:35:00
Annyi helyen elolvashattuk már, hogy a Suzuki a világ legjobb autója, így nyilván nem is lepődnénk meg túlzottan, ha a világ legjobb autójának választanák. A tulajdonosok szerint ugyanis lazán képes az ezerhármas boxosdoboz a 205 km/h-ra, miközben 5.8-6 literes fogyasztást…..
Belsőség Az áldozat is hibázott 2008.07.27 06:44:00
  Miért ítélnek el halálos közúti baleset okozásáért, ha az áldozat ma is élne, ha bekötötte volna magát? Két éve Toller László és hivatali sofőrje Budapestről Pécs felé tartottak. A 61-es úton, Dombóvár közelében egy szabálytalanul előző autóval való…..
Személyes kedvencem, a Tecső! rovat visszatér, mert megint akadt néhány autós videó, amit meg kell osszak veletek. Erre ti majd belinkeltek sokkal jobbakat, aztán azokat is kitesszük. Kezdjük is mindjárt idehaza. Ismerős, ugye?       Aztán menjünk kicsit keletebbre:…..
Pár hónapja teljesen váratlanul felhívott Szilágyi János, és megkérdezte, hogy lenne-e kedvem beszélgetni vele egy sort, magamról és a korábbi foglalkozásomról. Van abban valami végtelenül mókás, amikor az öreg vizsla faggatja a drótszőrű tacsit, hogy mikor határozta el, hogy…..
Kötelező autós videó következik, aki még nem látta, mindenképp nézze meg. Sőt, az is nézze meg, aki már látta, mert ez megunhatatlan. Tényleg.   1976, Párizs. A pontos idő hajnali 5:30. Claude Lelouch rendező egy "meg nem nevezett" autóversenyzőt ültet a saját…..
Karotta Közlöny Hardy vs Barnard 2008.05.26 21:30:00
1967-ben, a Groote Schuur kórházban Christiaan Barnard sikeresen átszerelte egy ember szívét egy másikba. Mármint relatíve sikeresen: a szív pompásan működött abban a 18 napban, amíg Louis Washkanskyt el nem vitte a tüdőgyulladás. Három évvel korábban viszont Dr. James Hardy…..
Ezt a képet egyszerűen nem tudtam kihagyni. Hogyan változott emberünk és a tévéje 18 év alatt.Via Übergizmo..
Eladó a Terrano. Ej, de furcsa ilyet leírni. Nagyjából feleannyi autót adtam el életemben, mint amennyit megvettem. Ez a nyomasztó arány a magyarázat arra, hogy miként lehet a szerkesztőségi mélygarázs, a bérelt magángarázs és Indián kertje is tele a vackaimmal. Most viszont…..
oPal 2008.04.14 09:04:51
Belsőség Eladó a Terranóm (x) 2008.04.14 02:29:00
A Terrano elkelt. Gracza úr megbecsült visszatérő vevő, ő vitte el annak idején a Saab 99-esemet is. Sok boldogságot! Eladó a Terrano. Ej, de furcsa ilyet leírni. Nagyjából feleannyi autót adtam el életemben, mint amennyit megvettem. Ez a nyomasztó arány a magyarázat arra, hogy…..
 A Tecső! egy reménybeli új rovat az S-blogon, olyan autós videókat gyűjt össze, amelyek durvák vagy viccesek, esetleg mindkettő egyszerre. Ha van olyan érdekes videód (mindegy melyik megosztón) amelyik autókhoz kötődik és még nem ment körbe idegesítő körlevelek tucatjain,…..
Rosszul állunk a fiatalkori közlekedésbiztonsági oktatás terén. Az első komolyabb információt akkor kapja a gyerek, ha segédmotor-kerékpáros jogosítványra vágyik. Előtte viszont lelkesen kerékpározhat és természetesen közlekedhet kedvére. Az ovisok már gyalog járnak haza,…..
Belsőség Sztárok és lángok 2008.04.06 14:59:00
A Totalcar lassan már hivatalosnak nevezhető mobil áramellátójának, a Királyi Kürtőskalács Energetikai Vállalat Zrt.-nek köszönhetően ismét futja egy posztra, úgy tervezem az utolsó előttire. Ma hál' isten gyönyörű az idő, ennél ideálisabbat nem is tudnék elképzelni…..
Azt hiszem, aki figyelemmel kisérte a hétvégi Bahreini GP-t az nagyon-nagyon sokat megtudhatott a versenyzők lelkivilágáról.Massa sikeresen összevakarta magát és az egyetlen elfogadható eredményt hozta.Sajnos két darab tévés balfaszunk fényesre nyalták a brazil seggét, csak…..
Tegnap nem sok hiányzott, hogy a röhögéstől leessek a székről. Elég volt csak elolvasni a Totalcar híreket, az új kínai V12-es motorról. Idéznék egy mondatot, ami különösen tetszett:A FAW-csoport tizenkét hengeres motorja állítólag az utolsó csavarig saját fejlesztés, és…..
S-blog Végre Swift népítéletek! 2008.03.19 08:03:00
Olvasgattam a napokban a Swift népítéleteket, igaz nem sokat, mert annyira azért nem érdekel. Mégsem találtam kirívóan lehúzós népitéletet róla. Csak egy olyat ami reális. Nem is értem, mindenkinek bejött? Nagyon hülyét viszont nem volt nehéz találni, talán az ötödik amit…..
Hű, ez gyors volt! Ma reggel ígéretemmel ellentétben nem vittem gyalogsági ásót, sem két napi hideg élelmet az okmányirodába, bízva bíztam. Hátha. És sikerült. Haha, összesen tíz percet vártam, senki nem volt elöttem a sorban,  így viszonylag gyorsan sorra kerültem.…..
Jó reggelt kívánok! Remélem, hogy mindenki kellően kipihent, mert nem az lesz a válasz, hogy 3 ajtós, 5 ajtós és kombi. Valami egészen más lesz a válasz. És autóskártyát lehet nyerni vele. Nézzék csak meg ezeket a gyönyörű autókat! A két sárgát, a pirosat meg a kéket. Igen,…..
oPal 2008.03.13 09:32:19