Regisztráció Blogot indítok
Adatok
margitablog

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A veresegyházi Tavirózsa Egyesület közérdekű adatkéréssel kikérte a „Szada-Veresegyház nyugati elkerülő út” elnevezésű beruházással kapcsolatosan a veresegyházi önkormányzat megbízásából készíttetett (és jogszabály által előírt) Előzetes Vizsgálati Dokumentációt (EVD), melyből sok minden kiderül.…..
Közel ötvenen sétáltak ma Tóth Évi vezetésével Szada utcáin, hogy megismerhessék a település történetének néhány fejezetét. Az izgalmas falubemutató után várjuk a beígért újabb kirándulásokat. – Szubjektív képes tudósítás. A Székely-kert bejárata előtt 17.30-kor találkoztak az érdeklődők. A túra…..
Közel 55 millió forintból várhatóan idén augusztus közepére készül el a Mélyárok vízügyi rendezése, tudtuk meg ma a kivitelezés helyszínén tartott lakossági fórumon. A „Szada - Minden, ami a faluhoz köt” Facebook-csoport alapítója, Tóth Évi érte el, hogy egyáltalán kérdéseket lehessen feltenni a fák…..
Majd másfél évvel a szadai lakossági fórum után, amiről blogunk is beszámolt, újabb lakossági megbeszélést tartott Pásztor Béla polgármester az elkerülő útról 2017. május 22-én, most éppen a veresegyházi Ivacs településrészen. A megjelent több mint száz ember sem újabb fejleményeknek, sem konkrét…..
Szada és Gödöllő között halálos baleset történt a 2104-es úton ma reggel 6:35-kor. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztat a police.hu-n, hogy  "a Gödöllő felől érkező járművezetőket visszafordítják, a Szada felől érkezőket Mogyoród irányába terelik." Ezzel szemben szinte mindenki, de…..
MARGITABLOG VASÁRNAPI HELIKOPTEREK 2016.09.04 17:16:14
Két helikopter ma déltől folyamatosan köröz a Margita közelében. Ez azt jelenti, hogy kb. 5 órája mennek körbe-körbe, mint a mérgezett egerek. Sokunkat zavarja. Elég nagy a hangjuk. Megpróbáltam utánnaérdeklődni, eddig csak annyit tudtam meg, hogy nem hatósági, hanem magángépek köröznek a fejünk…..
Már többször írtam a Pazsaki úton tapasztalható gyorshajtásról és a lakosság összefogásáról is. Úgy látszik azonban, hogy hiába egyeztet folyamatosan a lakóközösség immár több mint egy éve a szadai önkormányzattal és a polgármesterrel, hiába szavaztak meg nagy többséggel a település képviselői 2016.…..
A Pazsaki úton már régóta tarthatatlan a helyzet, hiszen a 30 km/h sebességkorlátozást nagyon sokan jelentősen átlépik, így veszélyeztetve a járókelők és a szabályosan közlekedők testi épségét. Azonban most változás állhat be, hiszen Szada Nagyközség Önkormányzata elfogadta a lakók beadványát és a…..
Szada Nagyközség Önkormányzata tanulmánytervet készíttet az Ipari Park és az M3 autópálya gödöllői csomópontja közötti összekötő út kiépítésére, adta hírül a "2111 Szada" című önkormányzati havilap 2016. márciusi száma. A részletekről alább. 2111 Szada, 4. oldal. - 2016. márciusi szám...
Sajnos mindennapi történetet örökített meg Simon Tamás, amikor néhány napja a családjával sétálni indult. A Margita elméletileg védett övezet. 30 km/h-val lehetne csak közlekedni személygépkocsival, éppen azért, hogy a gyalogosok és az ittlakók nyugalma biztosított legyen. A Pazsaki utcán azonban…..
Háromszoros olimpiai bajnok, kétszer volt a világ legjobbja is, kétszeres Európa-bajnok, megannyi további aranyérem és kitüntetés birtokosa, nem mellesleg Budapest mellett Szada díszpolgára is. Nekünk pedig igazán azért kedves, mert Margitán a közösségi élet lelke. A szadai Dédi Cukrászdájában…..
Ma jelent meg a 2111 Szada című önkormányzati havilapban a Szadát is elkerülő útról talán hivatalosnak tekinthető nyomvonaltérkép. Megígértem előző bejegyzésemben, hogy azonnal a nyilvánosságra hozom, ha megtudok valamit. Bár elég rossz minőségű a kép, de mindez azt bizonyítja, hogy van valamiféle…..
Közel ötven ember fagyoskodott majd két órán keresztül a Szadát elkerülő út kapcsán meghirdetett lakossági fórumon 2016. január 26-án délután három órától. Két polgármester is az emberek elé lépett, de kevés konkrétumot mondtak, arról nem is beszélve, hogy sem pontos nyomvonalterv, sem pedig…..
Stratégiai fontosságú lenne a margitaiak számára is, hogy nyugati irányból megépüljön a Szadát elkerülő út és Veresegyház, Erdőkertes, Őrbottyán forgalma csak minimálisan érintse településünket reggel és délután. Holnap (2016.01.26-án) délután 3 órakor lesz egy lakossági fórum. Érdemes lenne elmenni…..
– Nem mész el a közmeghallgatásra? – Kérdezte a feleségem. – Mikor lesz? – Most dobták be a Szada újságot, azt írják, hogy ma délután. Ez a véletlen tette lehetővé, hogy elmenjek meghallgatni mindazt, amiről a község vezetői tájékoztatnak és felszólaljak azért, hogy elmondjam azt, mi bosszant…..
MARGITABLOG ÚJÉV – ÚJ BLOG 2016.01.01 23:06:21
A pezsgő, ropogós malacsült és a lencsefőzelék elfogyasztása után eleget teszek újévi fogadalmamnak és elindítom ezt a blogot, amely egy nagyon összetartó lakóközösségről, a Margitán élőkről, valamint Szadáról fog szólni. Hírek és vélemények várnak majd benneteket.…..