Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mák Vilma

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha úgy vagy a csukamályolajjal, mint Kanga Zsebibabája, akkor sem kell D vitamin hiányban szenvedned. Az alábbi válogatásban biztos te is találsz olyan ételt, amit be tudsz illeszteni a hétköznapi menükbe!..
Amikor gyerekekkel foglalkozunk – történjen ez szülőként, nevelőként vagy bármilyen más szerepben – az egyik legnagyobb kihívás az, hogy egyrészt legyünk „pajtások” – olyasvalaki, akivel a gyermek nemcsak játszhat, de akiben bízhat és bármi bajjal fordulhat hozzá –, másrészt tartsuk a kereteket.…..
Több mint egy percen keresztül erős kürtzengéshez hasonló hang hallatszott Jeruzsálem nyugati negyedében. A hangjelenséget a felvételek alapján látványos felhőgyűrű kísérte. (Frissítés: A felvételt eredeti publikálója eltávolította az oldaláról, így a hitelessége kétséges.) Felhőgyűrűkről blogunkon…..
Ez egy tragikus, de fontos kérdés, ugyanis a világon egyre több pubertás követ el gyilkossákot. Sajnos egyetlen indokkal nem lehet az egész kérdést megmagyazázni, mivel nincsen két egyforma kamasz, gyilkosságból pedig főleg nincs. Ám lelkes szerkesztőink elhatározták, hogy kideríik ezeknek a…..
  Kérdezi a kolléganő a munkahelyen, egy ismeretlen kismama a buszon, a nőgyógyász a rákszűrésen és egy régi „kedves" ismerős a kávézóban. Először is: Tessék? Másodszor pedig: Márminthogy TESSÉK??? Persze először én is csak pislogok, mint hal a szatyorban, aztán amikor már nem,…..
Mák Vilma 2016.07.15 22:11:54
Persze nagyon nehéz manapság gyereket szülni egy ilyen gyerekellenes társadalmi közegben és gyerekellenes munkahelyekkel (nekem fogalmam sincs, nagymama nélkül hogyan csináltam volna végig a két gyerekkel, hogy ne is haljunk éhen), és olyan férfit találni hozzá, aki szintén akarja és felelősséget is vállal érte.
De minden még nem szült nő gondolkodjon el azon a mély igazságon, hogy: SOHA nincs ideális időpont a gyerekszülésre. Ha azt várod, hogy minden nehézség elháruljon, soha nem fogsz szülni. És még valami: minél később kezdesz hozzá, annál valószínűbb, hogy nehezen fog összejönni . Sajna, ez van.

Egyébként a gyereknevelés szívás a mai élvezetközpontú generációnak, csodálom, hogy annyi gyerek is megszületik, amennyi. Sok lemondással jár, de abszolút megéri, végtelenül érdekes látni, ahogyan egy csecsemőből okos, gyönyörű felnőtt lesz melletted. És akárki akármit mond, a családi kapcsolatok nagyon fontosak. Én nem azért szültem, hogy a gyerekeim majd eltartsanak öregen, de egyedül megöregedni borzasztó lehet. Ezt végiggondolják, akik egyáltalán nem is akarnak gyerekeket?
Amikor a régi barátaid már kihalnak mellőled, elköltöznek a gyerekeikhez, meghülyülnek, megbetegednek, és te is túl beteg leszel ahhoz, hogy újakat szerezz helyettük, akkor mi lesz? Egyedül leszel, mint az ujjam, kiszolgáltatva az öregek otthonában a szadista nővérek kényének-kedvének...
Persze ez megeshet azzal is, aki szült gyerekeket, de kicsit kisebb eséllyel.
Volt olyan szülő, akinek jutott matrac az ágy mellett, én egy széken töltöttem el azt a 3 napot, ameddig bent voltunk. Tragikus volt. Tisztelt blog!   Felháborodott szülőként szeretném megosztani önökkel a mi kis történetünket. Egyedülálló szülőként a legfontosabb az ember számára, hogy a…..
Mák Vilma 2016.05.31 17:04:29
@PomberMaci: Te meg egy bunkó seggfej. Jobb így az élet?
Tényleg így fogalmazott a fiatal katolikus pap, majd megvette A szürke ötven árnyalata című könyvet. Az eladó reakciója: "Ó, Atyám!"..
Nem, a cím egyáltalán nem túlzás. Sőt, inkább a finomítása annak a vérfagyasztó ámokfutásnak, amelyet Friderikusz Sándor rendezett az önmagáról elnevezett műsor keddi adásában. A program egyetlen témája annak a Kiss Lászlónak a szerecsenmosdatása volt, aki a jogerős ítélet szerint tettestársaival…..
Mák Vilma 2016.04.13 13:59:38
@MEDVE1978: Szerinted csak ez a két lehetőség van? Elhallgatás és cinkos összekacsintás, egy kis nyálcsorgatás is, miközben a régi anekdotákat mesélik, és uszodaelnevezés, ami lássuk be, csak a legnagyobbaknak jár (Hajós Alfréd szégyellné magát, milyen társaságba keveredett)
VAGY
máglyán elégetés.
Te tényleg ennyire egybitesen gondolkodsz? Mindenről?
De könyörgöm, miért nem engedik haza, ha nincs rá pénz, vagy ápoló, hogy tisztességesen élje le a hátra levő idejét és ne a szarba, húgyba fetrengve egy pelenkában? Tisztelt Praxis! 91 éves nagymamám 3 hete fekszik Dél-pesti Kórháza Belgyógyászatán. Eredetileg a szívével került be, kisebb…..
Egészen természetes, hogy egy főzni, „konyházni” szerető ember szereti a különféle konyhai eszközöket; gépeket, ketyeréket, kütyüket. Én is. Aztán előfordul olyan is, hogy a megvásárolt alkalmatosság felkerül egy polcra, és sokáig csak pihen ott, használatlanul.…..