Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krokodil

61 bejegyzést írt és 541 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annak ellenére, hogy van rendes munkahelyem, amivel alapvetően elégedett vagyok még nem szoktam elzárkózni olyan új lehetőségek elől, amik szembe jönnek velem. Meg aztán az, hogy megnézek egy állás hirdetést vagy egy másik éttermet, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy…..
Az angol karácsonyi hagyományok teljesen mások, mint az otthoniak. Mivel ez a 3. karácsonyunk itt, úgy gondoltam, hogy érdemes szólni róluk. És azért is, mert nekem megint csak egy nap ünnep jutott, így angol módra ünnepeltünk. Nem igazán volt más választásom, ha a karácsony…..
    Az Igaz Magyar Alkalmazott Stilisztikai és Grammatikai Notariátus Balázs Géza tagozatának ma reggeli felhívása alapján szeretnénk közölni az ország népével és a világ közvéleményével, hogy 2011 karácsonyától Nyelvi Rögtönítélő Bíróságunk elé kerül…..
  Februártól öt évig Dörner György lesz az Új Színház igazgatója. Márta Istvánt váltja. A hírek szerint a szakmai testület Mártát javasolta Dörner ellenében a főváros vezetésének. Már az elmúlt években is az Új Színház volt az a pesti színház, amelyről a…..
Ha messze ülsz, a saját lábad töri rommá a medencédet. Ha közel, nem bírod tekerni a kormányt. Mellesleg, ha túlságosan távol, akkor se. Ja, és ha a fejtámla magasságát nem találod el, kitörik a nyakad, a rossz helyen levő kormány miatt meg fékezéskor akad majd be a lábad.Az…..
  „A Magyar Köztársaságban a bíróság előtt mindenki egyenlő. (...) A Magyar Köztársaságban senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg. A büntetőeljárás alá vont személyeket az…..
Krokodil 2011.06.19 23:11:03
A melegfelvonulás ellen tüntetett a hangosan keresztény Jobbik és elítélte a felvonulást a KDNP ifjúsági szervezete is. Ők valószínűleg így olvassák ki a Biblia egyik legszebb részét, Pál apostol szeretethimuszát is:"A szeretet türelmes, kivéve a buzikkal, mert ők…..
Oké, hogy erősen úgy tűnik: rohad szét körülöttünk az egész világ, de azért vannak jó példák is. Mint amikor egy Hunvald-féle gigahotel építése ellen úgy összekapják magukat egy utca lakói, hogy a végén egy életerős, működőképes közösséggé alakulnak,…..
Sárdobáló Győztek a zsarolók 2011.03.24 15:30:00
Nem állítom, hogy szakértője volnék a témának. Azt sem, hogy átfogó információim lennének a magyarországi helyzetről. Azonban két dolgot állítok. Az egyik: a hálapénz zsarolás. A másik: a hálapénz természetéből adódóan ez a legaljasabb orvosi hozzáállás nem mérhető…..
Kötöttségek nélkül Ez van 2011.03.03 10:03:00
Kedves borla kolléga Ön nyert! Öné a jövőbelátó díj, amelyet az alábbi kommentjével érdemelt ki: Esélyed nem lenne, de be fog perelni a posta rágalmazásért. Az előzményekről: pár hete félig viccből, félig komolyan feltettem a kérdést, hogy bepereljem-e a Magyar Postát,…..
Sárdobáló Nem kéne, Gyuri! 2011.01.14 18:30:00
Igazából én nem értem, hogy ez hogyan történhetett. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kiállt a pódiumra, és elmondott egy rövid előadást. Ennek epizódjaként a feltehetően nem működő prezenterrel vívott kűzdelmét a közönség nagy derülésére így…..
Mandiner blog A hatalomról 2011.01.09 08:01:00
  Jöjjön egy tanmese a hatalomról. Szex nincs benne - hacsak Törpilla állandó picsogását nem értelmezzük nemi tevékenységként -, öncélú erőszak, ármány és harc annál több. ..
  2009 decemberében ígérte meg Hu Csin-tao, a Kínai Népköztársaság elnöke, a Kínai Kommunista Párt főtitkára, hogy a kínai központi kormány két pandát ajándékoz Makaónak. Az ajándék apropóját a Makaói Különleges Közigazgatási Terület fennállásának 10.…..
  Tegnap este, miközben zajlott a köcsögmédiatörvényről is tárgyaló parlamenti ülés, a közelben, konkrétan a Szabadság téri Hütte kávézónál - más néven Lipót Garázs - 3-400 ember tüntetett a sajtószabadság védelmében (az Index 1500 résztvevőről írt, de ők…..
Krokodil 2010.12.22 15:52:45
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: @calam:
igazából közelebb van egymáshoz az álláspontotok, mint gondolnátok:
Teljesen világos volt, hogy ha lesz egy ilyen civil tüntetés, akkor odajönnek a trollok, a szoci, szocdem, chartás, liberális uniós idióták. Azaz fröcsögni fog a szar. Mindenki eldöntheti, hogy ezt vállalja-e, mert fontos egyébként amit el akar mondani. Persze ha annyira fröcsög a szar, hogy nem tudja civilként elmondani az üzenetét, mert megjelenik mondjuk Gyurcsány, és beleszarik a civil tüntetésbe, az nem mehet. Szóval erre volt a politikusok kiszűrése. Ennyi. Véleményvideón, gonzón nem érdemes felhúznia magát senkinek, az már csak ilyen.
Sárdobáló Lendület! 2010.12.16 07:00:00
Kétharmad van, forradalmat kell csinálni! Nem szabad korrigálni, nem szabad ártani a kormánynak! Mint hímes tojást kell óvni a kibontakozó turult, amely majd karmai közt emeli Magyarországot ismét Ázsia mélyébe, magasába! Nem kertelünk: lesznek áldozatok. Lesznek, akik nem tudnak…..
Krokodil 2010.12.16 11:36:01
Csütörtök este 6-tól egyetemista felvonulás, tüntetés lesz Budapesten a Alkotmánybíróság jogköreinek csorbítása ellen. A 'Helyzet van' néven szerveződött csoportosulás szigorúan civil megmozdulást csinál. Nem várnak résztvevőként aktív politikust, szervezetileg semmilyen…..
Krokodil 2010.11.30 18:39:39
@Mj: Ez tökéletesen így van. Azt minden kormány leszarja, ha az ellenzék tüntet ellene. Ha a saját szavazói tüntetnek ellene, na az veszélyes, az beparáztatós. Itt kb arról lesz szó, hogy politikai hovatartozástól függetlenül jönnek fiatalok, egyetemisták. Remélem. Örülök, hogy jössz :)
Edinburgher Portmoak - teli repules 2010.11.29 05:00:00
Edinburghtol nem messze eszakra (de mar Fife kiralysagban) van egy kis loch es egy par falu. Itt talalhato a Scottish Gliding Centre reptere. Innet tobbnyire csak vitorlazorepulok indulnak es erkeznek, nagyon ritka egy-egy powercraft, cessna. Az Edinburgh University vitorlazorepulo klubbjanak van…..
Sárdobáló Akkor és most 2010.11.07 06:30:00
Tessenek jól figyelni az interpelláció címére, dátumára és benyújtójára. ..
Sárdobáló Búcsú a narancstól 2010.10.29 07:00:00
Ahogy a dolgok most állnak, valószínűleg idén szavaztam utoljára a Fideszre. Pedig szép hosszú sor volt: 1990, 1994, 1998, 2002, 2006 és 2010. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy egyedül 2002-ben kapta meg mindkét voksomat a Fidesz, a többi választáson csak egyéni…..
Krokodil 2010.10.29 14:36:45
@ó jaj: nem volt előre látható.
ez szerintem konkrétan váratlan húzásuk volt. nagyon sok embernek éppen ezért sokkoló.
  Ahogy korábban megígértük, most megtekinthetik a Magyar Kétfarkú Kutya Párt alapítójával, Kovács Gergellyel csütörtökön készített interjúnkat:   Az igazi rajongók, valamint halál megdöglesz kinyirunk nevű kedves olvasónk az interjú teljes, vágatlan…..
Pokorni Zoltán egykor korszakalkotónak hitt ATV-s szereplése tegnap óta a múlté. Mogács Dániel az új hősünk. Sírva röhögünk, és fejethajtunk teljesítménye előtt. Az interjú minden másodperce kincs.Írjátok meg kommentben, hogy mit gondoltok!..
  Tegnap kénytelenek voltunk kettéoszolni: míg egyikünk a Fővárosi Közgyűlés titánjai között garázdálkodott, másikunk a Lehet Más a Politika last minute akciójára látogatott ki, amelyet egy kietlen belvárosi helyszínen tartottak. Még mindig nem sikerült rájönnünk…..
Az LMP hivatalos Facebook oldala úgy próbálja az ajánlószelvények leadására buzdítani a felhasználókat, hogy készítettek egy eseményt "Az LMP-nek adom az ajánlószelvényemet" címmel. Az egy dolog, hogy az esemény nevű Facebook intézménybe próbálják beszuszakolni az…..
  Eddig Biszku diktált. Ő döntötte el, hogy szóba áll-e velünk, ő döntötte el, hogy elhiszi-e a mesénket, ő döntötte el, hogy letiltja a filmet. Szabad akaratából sétált be a Duna tévébe, mert azt hitte, hogy ő az okosabb, és ha szépen, artikuláltan beszél és olyanokat…..
Krokodil 2010.08.14 19:52:24
@Elpet: ne fárasszuk egymást fölösleges kérdésekkel. Senkinek nem szabad tilosban parkolnia, aki így tesz az fizessen.
Nézzük ezt a szintén béna hasonlatot:
Biszku 10 éve ittasan gyorshajtott az autópályán, de akkor nem büntették meg. Most megállítja a rendőr, és elkéri az izzókészletét.