Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Atillamén

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túravezető:   Benyák Attila  Barlang és Pilis kutató   70/659-6397 benyak.attila@gmail.com Túrák árai:   A túra árak: 300 Ft/fő-re.  A minimális létszám: 10 fős csoport, aminek ára: 5000 Ft. Ez egységes ár (rövid, félnapos) túrákra. 10 fő esetén az egész napos túra összesen: 7000…..
Időtartama: 7-8 óra (egésznapos)  Csobánkáról indulunk, majd először a Mackó-barlang bejáratát érjük el. Itt rövid előadás a környékről, majd megtekintjük a barlang belsejét. A barlang ősrégészetileg jelentős!      Az ásatáskor sok Rénszarvas csont került elő, és a Vadló, különböző csontjaival,…..
 Időtartama: 5-6 óra Túránkat Leányfaluról kezdjük. Szép patakmederben felfelé haladva elérünk egy nagyobb erdei tavat, ahol vadkacsák is élnek. Innen tovább megyünk, felfelé amíg el nem érjük a hegy csúcsát, ahol páratlanul szép kilátás fogad. Belátható az egész keleti, északi környék: a…..
  Túránkat (igény szerint) Szentendréről vagy Pomázról kezdjük. Ha Szentendre felől jövünk busszal, akkor, előbb Kis-kőhegyet érjük, amely 375 m magas, és régészeti szempontból jelentős terület. A kirándulás során feljutunk Kő-hegy 366 méter magas csúcsára, ahol gyönyörű kilátásban és érdekes…..
     A túra időtartama: 4-5 óra.                                                                                       Kiskovácsi puszta buszmegállótól indulunk felfelé az egyre vadregényesebbé váló patakvölgyben. Eleinte kisebb-nagyobb sziklákkal, majd sziklafalakkal is találkozunk. Amint elérjük…..
  Túra időtartam Kb: 5-6 óra. Majdnem egész napos programképpen ajánlható.  Indulás a Papszigeti Kempingből, a Pismány felett található Sas-kőhöz. Jó negyven perc múlva felérve, a virágos, füves réten rövid pihenőt tartunk, és a gyerekek egy rövid előadásból megismerhetik a táj történelmét,…..
  Könnyű túra. Igény szerint Pismány busz végállomástól indul, vagy Skanzentől (Szabadtéri Néprajzi Múzeum).  Időtartama kb: 3 óra. Fel gyaloglás Asztal-kő nyergébe, ahol szép kilátásban gyönyörködhetünk, majd lesétálunk a Macskalyukat megnézni. Ez a néhány méter hosszú barlangüreg teljes…..
   Időtartama kb: 4 óra.    Indulás a Papszigeti Kempingből, a Pismány felett található Sas-kőhöz. Jó negyven perc múlva felérve, a virágos, füves réten rövid pihenőt tartunk, és a gyerekek egy rövid előadásból megismerhetik a táj történelmét, valamint a természeti látnivalókat.    Innen 5 perc…..
Könnyű és rövid túra. Időtartama kb: 3 óra.    Indulás a Papszigeti Kempingből, a Pismány felett található Sas-kőhöz. Jó negyven perc múlva felérve, a virágos, füves réten rövid pihenőt tartunk, és a gyerekek egy rövid előadásból megismerhetik a táj történelmét, valamint a természeti…..
  Hosszas elméleti kutatások után, végre beigazolódott a Visegrádi-hegységben található két Vulkánikus hasadékbarlang közötti összefüggés. Most már nemcsak a Pilisnek, de azon belül a vulkáni kőzetekből felépülő (részben mesterségesen kialakított) Visegrádi-hegységnek is van önálló barlangrendszere!…..
   A Pilisben vannak olyan barlangüregek, amelyeket részben mesterségesen vájtak ki, másrészt természetes barlangok falait emberi kezek alakították. Ilyen alakított falak, elsősorban a klastrompusztai Leány-, Legény-barlangok bejáratainál figyelhetőek meg.    Először a Legény-barlang bejáratának…..
  A közelmúltban egyik alkalommal, Szentendre hegyei között túráztunk. A kirándulás célja, a Szentendre-Pismány feletti 557 m magas Nyerges-hegy oldalának megismerése volt, s a hegy oldalában található 431 m magas Asztal-kő nevezetű sziklás gerinc végigjárása, ahol csak részben vezet jelzett…..
Nimród, az Alvó óriás A Kárpát Medence egy része szinte bizonyos, hogy egy ősi temető. Őseink sírhalmain élünk, mellettük megyünk el, anélkül hogy tudomást vennénk egyáltalán ezekről a helyekről. A mindennapi ember számára más tűnik fontosnak, mint az hogy mélyen…..
Ki is az a kentaur? Az ókori mitológiából számunkra ismerős lehet olyan félig ember-félerészt állat kinézetű lény, amelyek kiléte a mai napig rejtély. Vajon ezek a lények, csupán csak az emberi fantázia „termékei” vagy valóban láttak a földön egykor ilyesfajta…..
A Maja szimbólumok A kígyó szimbólum és motívum szinte mindegyik Maja építményen jól látható. Hogyan lehetséges az, hogy egy olyan nép, amely igen csak egy buja vegetációjú területen élt, főbb díszítőelemként a városaik, épületek falain virág-, vagy levélmotívumaik…..
Michel de Nostradam Néven, 1503. december 14-én délben született, a franciaországi Saint-Rémy-de- Provence-ban, s tökéletes újszülöttként jött a világra. Teste arányos volt, az akkori tömeges koraszülöttekéhez képest, és értelmi szinten is nagyon fejlett volt. Beszélték,…..