Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tutuka

1179 bejegyzést írt és 3191 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor felvettük egy hete az adást, még nem tudtuk, hogy már az Oscarra hangolunk. Azóta kihirdették a jelölteket, és kiderült, hogy a 6 filmből 3 is érintett. Azt se terveztük, hogy rámegyünk a közéleti vonalra, mégis ez történt. Szóba kerül többek közt, hogy Lehet-e, kell-e drukkolni egy…..
Talán már elég idő telt el ahhoz, hogy a blogolás feneketlen kútjába történő visszazuhanás réme nélkül illesszek a ide egy új posztot. Az alkalom különleges és rendhagyó: a Szín Folt Cafe podcast kért meg arra, hogy könnyes szemmel beszélgessek velük a legóról…..
tutuka 2015.04.17 14:33:08
@SomiTomi: nagyon is jó vagy, ne viccelj! :)
Kissé meglepődtem, amikor kiderült, hogy az RTL II-n új sajátgyártású műsor indul Nagyszám! néven, méghozzá magyar könnyűzenei témában. A 2000-es években kevés hálátlanabb téma van a zenénél, az ingyenes letöltések, a Youtube és a streamingszolgáltatások mellett egyre…..
Budapest szépsége mágnesként vonzza a turistákat, ám a főváros évek óta mégis az „Öngyilkosok városaként” ismert a világon – írták az 1937. október 17-én megjelent ausztrál Sunday Times-ban.  Az öngyilkosok városából a mosoly városa címmel publikált cikkből azt is…..
A Zingről már írtunk nektek, és bár időközben előkerült még egy food truck, melyet szintén majd bemutatunk, a tegnapi nap estére érkezett egy kedves meghívás, melyet nem tudtunk visszautasítani. Zing Food Truck első megmozdulása egészen pontosan ma déltől kezdődik három…..
Ballag a medve 2013.04.07 21:28:10
A Walking Dead egyértelműen azzal operál, hogy az epizód első 40 percében nem történik semmi, az utolsó 5 perc pedig nagyon durván eseménydús, így megőrülsz a következő részig, aminek aztán megint végig unod az első 40 percét, az utolsó 5 percben pedig meghalsz az izgalomtól,…..
B-oldal TOP1 partikellék EVÖR 2012.12.04 07:01:00
Az év vége felé nem csak a zenés céges mulatságok, de a baráti elhajlások is megszaporodnak, melyek élvezeti értékét a Strongbow Gold szokatlan fejlesztése is kiegészítheti. Az alábbi prezentáción keresztül lássuk magát a partikelléket. Ahogy a videón látható, az eddig…..
tutuka 2012.12.04 17:30:07
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
tutuka 2012.06.06 16:42:44
@SomyTomy: vannak dolgok, ahol nem a méret a lényeg, de heti 1 poszttal nem tudsz elindítani egy blogot (hacsak nem pár tucat embernek szánod). kell a kontent, különben nincsenek és nem is lesznek olvasók, nincs mese. :) az organikus fejlődésben én is hiszek, sőt, de ahhoz az kellett hogy idáig eljussunk, hogy már akkor napi 1-2 poszt volt, amikor még csak pár száz olvasó figyelt.
tutuka 2012.07.09 11:09:51
@Kockapótló: hát, ha ez így ssikerül, akkor egy zseni vagy :DDDD
tutuka 2012.09.20 12:32:33
@melee sc: nincs, nagyon jó nélküle :DDD
Nagy visszhangot váltott ki a Nagy-Magyarország alakú fenyőerdőfoltról szóló poszt, mely lombhullatás után válik láthatóvá a Budai-hegyekben. A legkülönfélébb légi és űrfelvételeken próbáltunk utánajárni a dolognak - hiába. Alighanem azért, mert ezek nem repülőknek és…..
tutuka 2012.08.17 21:56:37
"Szomorú, hogy ennyire nem értették, egy fa nem lehet náci és akármilyen szörnyű hatalom dicsőítésére ültették, mégis csak egy 60-70 éves, élő tájépítészeti alkotás volt."

szerintem pedig de, nagyon is értették:

en.wikipedia.org/wiki/Forest_swastika#Removal

a németek ezt elég komolyan veszik, és leginkább már nem azért, mert bűntudatuk lenne.

(szerintem kicsit az szomorú, hogy a szomorú jelző előkerült ebben a kontextusban. de ez már offtopic, az én nyűgöm.)
Gerta Rauss bolygó Rituka 2012.08.01 15:51:21
Figyi, akár orrba is dobhatsz egy vízilabdával... ..
Vicces, hogy még 2 hete sincs, hogy azon keseregtünk, nálunk miért nem nyílik egy "igazi" LEGO Store, mire az elmúlt napokban mit csicseregnek a jól értesült verebek: Budapesten is készülődőben egy üzletnyitás.  Hogy csak bulvárkacsa-e a hír, vagy sem, majd eldönti az idő. Ti…..
tutuka 2012.04.18 13:19:54
@levy01: 2 éve voltam ott, semmire nem emlékszem a részletekről :)
tutuka 2012.06.30 17:41:49
@Tyberius: csak epp nem lego store lesz :)))
A kockagyár második videó-bemutatójánál egy cél lebegett a szemem előtt: ne remegjen a kezem :D Ez annyira sikerült, hogy gyakorlatilag állóképek sorozata lett a nagy mű. Az első pár perc azonban senkit ne tévesszen meg, mozgóképek is vannak a repertoárban! (Videós fejlődésem…..
tutuka 2012.05.27 02:10:45
@Konyvtaroslany: bem ertetted mi a bajom a kapcsolodassal. nem a stud-szelesseg, csak annyit mondok :)

es igen, ugy, ahogy en kepzelek egy blogot, egyikojuk sem vitte volna tovabb. (mert van eletuk)
Nemzeti! Együtt! Működés! Hölgyeim! És! Uraim! Orbán Viktor (Takács Zoltán) Zuschlag János (Ladiszlaidesz Tamás). Ő ma még szerepelni fog. LOLcsi. Kövér László, hatalomtechnikus mérnök sarlóval és kalapáccsal. (Sir Lloyd Waldorf) Selmeczi Gabriella (vbazsa).…..
tutuka 2012.05.24 11:37:48
@klarky: matricázni lehetett. analógiával matricának tekintettük. nem ezen múlik.
tutuka 2012.05.24 21:47:13
@Ashi Valkoinen: a legoblogot egy ember írja, nem egy gép. szimpla képmutatást kérsz ratam számon, ha nem tévedek. ha szerintem nácinak lenni primitív gyalázat, és ezt el is akarom mondani (mert szerintem fontos), akkor nem fogom magamban tartani azért, hogy neked jó legyen.
tutuka 2012.05.24 23:31:21
@adidigaga: azt gondoltam a reggeli kimoderálás után magadtól is rájössz, hogy a hozzád hasonló náci(baráto)k nem szívesen látott vendégek ezen a helyen. estére csak rájöttél.
tutuka 2012.05.24 21:30:02
@Zeon: hát itt nem üres, egy embeddelt inda album ül benne.
tutuka 2012.05.24 21:49:54
@Yellow73: nem lesz ilyen, nincs kedvem megcsinálni.
Megmondjam mit csinálj gyereknapon? Hát legózz!..
A tartalom és a forma tökéletes egysége. Akár legóból, akár húsból nézzük. (Szincsák Róbert alkotása) ..
Magyarországon börtönbe kerülni dicsőség. Ez a nemzet büszke a közönséges bűnözöire! Igenis van az a helyzet, amikor kijár egy-két saller a nőnek! Az asszony verve jó! Követelem, hogy Navracsics miniszter úr intézzen ultimátumot a bíróságoknak a túl szigorú, néplélekkel…..
Kezdjük a kategória összefoglalásával: villalakók (kopeszkugelu) Alekosz egyszer (Börzsei Dávid) Alekosz kétszer: a konyak örök. (Nagy Tamás) Pákót nem volt szívem a zenészekhez tenni. (Bence1998) Szandika, add ide a didid. Műanyagból műanyagot. (vbazsa) Sajnos…..
Markos, Nádas, Boncz. Elég komoly telitalálat figurák. Nem sok hiányzott a dobogóhoz. (Dano) A dizájncenteres Fábry a legjobb példa arra, hogy még csak hasonlítani sem kell ahhoz, hogy hinni lehessen benne, ez tényleg ő. (Keetongu) A Besenyő nevű család. (Bóta Borsi) Az…..
Szebb, mint élőben újkorában: Demjén Rózsi (szakacsa) Som Lajos (seskapile) Szerencsétlen ember már tényleg csak ilyen arcot tud vágni :( Bornai Tibor (yellow73) Az ember, aki nehezen vesz búcsút a boldogságtól: Meződi József, Apostol (vbazsa) Wolf Kati (vbazsa). Bár…..
tutuka 2012.05.24 11:28:00
@Llew: a mankó a föld alatt folytatódik, azért van ott a lyuk.
Minden várakozásomat felülmúlta a miniversenyünk. Nyolcvanhat, jobbnál-jobb alkotást küldtetek a felhívásunkra. Mindenkinek nagyon köszönjük, és természetesen mindenkinek gratulálunk. Óriásiak vagytok! Legnagyobb kedvenceitek Puzsér Róbert, Deák Bill Gyula, Fluor és Nagy Feró…..
tutuka 2012.05.24 07:36:13
@nick:: a posztot elolvastad, vagy csak a kepeket nezted meg? :))
Michelisz Norbert (Hegdűs Gábor) Fekete Laci (retrolego). Gondolom hívhatjuk sportnak a szakmáját. Kis jóindulattal, de sportteljesítmény Farkas Bercié is! (Róka Koma) Mindent látni akarok a miniversenyről!..
A helyi sajtóban elhallgatott tények bemutatására, a városvezetői hibák felfedésére, a város értékeinek védelmére született a Keszthely ép(p)ül blog. Az elmúlt egy év alatt a polgármester és társai csak megerősítették, alkalmatlanok feladatuk ellátására: soha nem látott adóssággal, soha nem látott…..
Ajándékba kaptam, gyerünk, üljünk neki! Doboznyitás után furcsa elem hullik az asztalra. Ilyet még nem láttam. Ki tippel gyártási hibára? Fura egy brick, annyi szent... Aztán megszemlélem az elemeket. Furcsa a színük, furcsa némelyik formája is. Itt már esetleg könnyebb…..
tutuka 2012.05.22 17:54:44
@RETROPETI: mutattuk már a blogon is.