Regisztráció Blogot indítok
Adatok
architectgirl

5 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még a jelentkezés előtt jó, ha tisztában vagy néhány információval. Ezt próbálom segíteni ezzel a bejegyzéssel. A többi jelentkezéssel és bejutással kapcsolatos információt a felvin megtalálhatod.  Ez a bejegyzés az alábbi három témát dolgozza fel:  miből kell érettségizni mit kell tudni…..
architectgirl 2018.01.22 23:30:35
Szia!
Nem jártam országos szinten neves gimnáziumba, de voltak elvárások és megtanítottak minket tanulni. (Legalábbis aki megfogadta a tanácsokat)
Az egyetemi rajz előkészítő nélkül sikerült, viszont a gimiben a rajztanár próbálkozott velünk foglalkozni. Elénk rakott néhány kockát, meg drapériát és egy két dolgot mondott csak hozzá, igazából magunktól kellett megtanulni rajzolni.
Fontos, hogy legyen valaki akitől véleményt kérhetsz a rajzaiddal kapcsolatban, akik rámutatnak a hibákra, de valójában tehetség mindenképp kell hozzá.
Azt javaslom, hogy értsd meg a perspektivikus rajzolás lényegét, meg a térrekonstrukció lépéseit. Ha már jól néz ki a rajz, és nem aránytalan, akkor az már tuti siker. Beállításokat tudsz találni a neten, azokat ha megpróbálod kiszerkesztve megrajzolni, figyelve a megfelelő arányokat, és szép tónust rakni rá, akkor az sokat segít.
Egyébként saját tapasztalataim alapján nem az számít, hogy az adott helyről abból a szemszögből rajzoljam le teljesen ahogy látom. Én mindig csak útmutatásként tekintek a beállításra, hogy lássam, hogy kell kb kinéznie. A rajzokat szemlélve az oktatók nem azt fogják nézni, hogy vajon tényleg úgy jött e az az egyenes amit berajzoltál, vagy sem. Az összképet nézik, és ez az ami számít.
Szép legyen. Arányos legyen (tehát a széknek ne legyen kétszer olyan hosszú lába mint valójában, meg a kocka ne nezzen ki téglatestnek... stb.) A tónusozás a feketétől a fehérig terjedjen, latszódjanak egyértelműen a legvilágosabb és legsötétebb pontok,ne legyen szürke, hanem árnyalatokkal teli. A tónus ne firka legyen. Szép es egyenletes. A vonalas megoldás a legelegánsabb, de a szép színezés is egy jó megoldás lehet, ha egységesnek tűnik a végén es nem úgy, mintha a színezőbe festetted volna ki.
A térrekonstrukciót tanulni kell szerkeszteni, de ez a térlátáshoz elengedhetetlen. Ha nem rendelkezel jó térlátással, akkor nehéz dolgod lesz az építészkaron, úgyhogy abban az esetben nagyon sokat kell gyakorolni hogy ez a készség is kialakuljon.

Nem kell túlaggodni, a szépség a lényeg a rajzokban és az arány. De valójában az egyetemen a rajzolásnak egyre jobban csökken a szerepe. Csak emiatt ne mondj le az építészkarról, mert nem tudsz rajzolni elég jól. (azért valamennyire tényleg kell) A műszaki tárgyak is várnak rád, és rengeteg más élvezetes dolog is, kinek mi tetszik.. majd rájöttök, ha bekerültök.
Egyéb kérdés esetén nyugodtan kérdezzetek, bocsi hogy elkalandoztam.
A
A BME építészmérnöki karának hallgatói főleg a Bercsényi kollégiumban helyezkednek el. A Schönherzben is van egy egész szint az építészeknek. De az igazi építész kollégium az a Bercsényi.  A kollégium honlapja itt  - elhelyezkedése:  A kollégium igazán jó helyen található, a XI. kerületi…..
Az előző bejegyzésemben már leírtam, hogy mit javaslok a készüléshez. Most képeket csatolok, amelyek segítségedre lehetnek. Ezen a linken található néhány beállítás és térrekonstrukciós feladat, amiket érdemes átnézni: http://bmerajzfeladat.atw.hu/ Az alábbi linken rengeteg rajz található,…..
Először is szeretném röviden összefoglalni a blog lényegét: Azért indítottam el ezt a blogot, hogy segíteni tudjam azokat, akik a BME építészmérnöki karára szeretnének menni, vagy csak érdeklődnek az iránt, hogy mégis mit tanulnak ott.  Én most kezdtem az egyetemet, 2015-ben,…..