Regisztráció Blogot indítok
Adatok
carrot cake

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző nemzeti konzultációk bugyuta, irányított kérdéseihez hasonlítva akár konstruktívnak és hasznosnak is nevezhetnénk a legújabb kormányzati kérdéssort, ám a látszat ezúttal is csal. A lényeg ugyanis ezúttal is az, hogy egyrészt utólag igazolja a kormánynak a járvánnyal kapcsolatban meghozott…..
carrot cake 2020.06.10 10:42:52
@/\ngel: Lehet, a kérdés hogy van e már állami falábgyártó, és hogy elég e a stadion....De úgy néz ki hogy nem.
carrot cake 2020.06.10 10:45:09
@konrada: Nem bukott meg még, de közelebb kerül. Napról napra. Óráról órára.
tikk...takk....tikk ...takk Nincs menekvés...
   Parragh László : Abban nagyjából közmegegyezés van Magyarországon, hogy keresztény gyökerű és fehér bőrű munkaerőpótlást keresünk. Lehet, ez egyszerűsítés, sokat is szidtak emiatt a mondat miatt. Azonnali: A keresztény fehér emberek jobban dolgoznak? Parragh László: Más a kultúránk. Amikor a…..
Tegnap olvashattuk, hogy Varga Mihály Moszkvába készül, hogy újratárgyalják a paksi hitelt Putyinékkal. De hogy is jutottunk idáig? Hogyan lett az „évszázad beruházásából” a rendszerváltás utáni Magyarország legkínosabb gazdasági kudarca? Egy biztos: 14-ben Orbán tényleg a semmibe ugrott fejest…..
carrot cake 2019.01.28 19:22:42
@konrada: Igen sajnos valahonnan valahová kell eljutni és egyik pillanatról a másikra nem megy.
Az én véleményem és tapasztalatom hogy először is a gagyi építéseket kellene megszüntetni Kaliforniához hasonlóan, támogatni adójóváírásokkal, áfa csökkentéssel a korszerűsítéseket. Iszonytató sebességgel kellene megújulókat beállítani.
Egyrészt azért mert mit csináluk a fűtőelemekkel, másrészt azért mert bele fogunk szakadni a törlesztésbe (már legalábbis azok akik itt maradnak)

Át kellene gondolni hogy tényleg jó nekünk milliárdos támogatásért multikat behívni óriásgyárakba minimálbéres csavarozómunkásokkal akik már látható módon ukránok lesznek, mert itthon már senki nincs. Majd 2-3 év múlva jön velük a családjuk is mert hivatalosan dolgoznak.... de nem baj mert az asszony meg majd megtalálja a helyét az egészségügyben (ami szintén viszi a pénzt) majd a kiskorú gyereknek is jár az oktatás (ez sem haszontermelő sikerágazat)

De ugye a korszerűtlen ház-, és ipar az nagyobb energiafogyasztó, tehát áfa és egyéb fizető, vásárló. A dolgozónak meg nagyszerű módon ki kell dolgoznia a belét minimálbér körül hogy ki tudja fizetni a számláit. Ez így kerek. Ha tudjuk hogy lesz paks 2 akkor nem kell energiatakarékos ház meg ilyesmi mert kéne hozzá vásárló majd. És minél szarabbat építünk annál nagyobb lesz a fogyasztás.

Agyrém a növekedés hajszolása.
carrot cake 2019.01.28 19:51:16
@molnibalage:
Jah, számok nincsenek mellette, igazad van. Pontosan úgy ahogy nem tudunk semmit az orosz szerződés részleteiről sem. Ott sincsenek számok. Illetve vannak. Gigaméretű fizetnivaló.
carrot cake 2019.01.28 20:00:04
@eßemfaßom meg áll: A svédek 2014 ben 52% ban voltak megújulók. 2040 100% osan megújulók akarnak lenni . Ebben egyezet meg a svéd balközép kisebbségi kormány, a három ellenzéki párttal.
Nálunk azon csesszük a rezet hogy képtelenség tisztán látni paks ügyben, nem hogy megegyezni valami normális irányban.
Ne gyere Svédországgal, jó...
A szocializmusban még szigorúan szabályozták a névadást, így bármennyire is sokan álmodtak az Leia hercegnő vagy E.T. nevű csemetéről, ez mindvégig csak elérhetetlen vágy maradt.  ..
Átmeneti fűtési megoldásokra több esetben is szükség lehet. Ilyen például építkezés/átalakítás idején, mikor még nem áll rendelkezésre a végleges fűtési rendszer, mert nem tart ott a beruházás, de télen is haladni kellene a belső munkálatokkal. Ilyen esetben általában az elektromos árammal való…..
Alaposan meglepődött az a házaspár, amelytől a férj anyja pénzt kért a karácsonyi vacsorán való részvételért. Mondjuk megértjük a döbbenetet...
carrot cake 2018.12.06 04:28:07
@LKerekes: A kérdésfelvetés politikai iránytévesztésén túl érdeks.
A nagyi attól nagyi hogy etet. És hagyni kell etetni, de természetesen segíteni kell.
A nagyi azért hív mert vendégül akar látni.
Nem kell elutasítani.
A vakot sem biztos hogy át kell vezetni a zebrán mert a járdán áll.
Nézz ki néha a fejedből és gondolkodj politikai sémák nélkül. Ettől ember az ember.
carrot cake 2018.12.06 04:40:20
@Egéridomár: :) Csak Hofit tudom idézni:
"Nem szabad ennyire durván válaszolni egy érzelmileg cizellált ebmernek. Meg kell neki mondani hogy a kecskével azért kell szakítani (nem az osztálykülönbség miatt, mert egy szinten vannak) hanem azért mert a kecske közben mindíg odébfut.
Én üzenem innen a bolondok házából, hogy rögtön elfelejted a kecskét....
Amint megismerkedsz a tehénnel."
Az elmúlt hetekben-hónapokban volt szerencsém beszélgetni személyesen és online a fideszes szavazók keménymagjával, néhányukkal kérdőívet is fel tudtam venni és ezek alapján néhány érdekes megállapításra jutottam - nemcsak a Fidesz, hanem összességében az ellenzéki pártok lehetőségei kapcsán...
Szinte a kormányzópárt védjegyévé vált: senkit sem méltat arra, hogy egyenlő feltételek mellett, nyílt vitában védhesse meg álláspontját. Ezért kell számára a médiatúlsúly, ezért csökevényesedett a parlamenti munka törvénygyárrá, ezért vörös posztó a Fidesz számára a fékek és ellensúlyok rendszerére…..
carrot cake 2018.09.03 13:52:27
@várom a levelet: A verést példának írtam mint szocializáció. Ha nem ismerünk mást, ez a komfortszintünk akkor ez a természetes. Ha végignézünk a történelmen sajnos az igazi demokrácia tudatos gyakorlása és az azzal járó irritáció tűrése nem a mi műfajunk. Imádjuk a harcot bedőlünk az agresszív retorikának. Mert csak úgy lehet sehogy másképp. Önpusztító nemzet vagyunk.
Üzemvezetés és szaktanácsadás egy híres walesi kézműves sajtüzemben Ez a cikk, inkább sajtkészítésről, üzemvezetésről és annak problémáiról szól, mint az egyes sajtokról vagy foodie élményekről, ezért előre is jelezném azoknak, akiket ez untathat. Akit nem érdekelnek a sajtüzem vezetési részletek,…..
Györfi András Var min ren 2018.03.22 23:10:20
Teljesen természetes, hogy egy kormány munkája hagy némi kívánni valót maga után. Egy országot vezetni nem könnyű, tengernyi ügy, probléma, óriási felelősség. Arról nem is beszélve, hogy az igazán ragyogó elmék inkább a piacon értékesítik magukat, jobban megéri, mint a köz szolgálatába állni, így…..
 A minap beszélgetésbe elegyedtem a szomszéddal, aki nem tudott elmenni amellet, hogy már két csivink van. Igen, gyűjtjük, mondtam neki viccesen. Ezen felindulva, mivel elmeséltem neki, hogy mentett az új kis jövevény. El is mesélte, hogy ő is nagy állatvédő. Anno még ő is tartott kutyákat akiket…..
carrot cake 2017.11.09 21:46:28
@martineden: Baromság. BARF-ozok. Meg majdnem mindenki az ismerőseim körében. Egyetlen egy kutyatámadás nem volt soha.
carrot cake 2017.11.09 21:47:42
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Aki kutyát tart helyesen tudja hogy nyers sertést nem adunk.
carrot cake 2017.11.09 21:59:20
@Empatikus Állatbarát: Hát nekem a tacskóm már többször széttépte a kezemet játék közben. A nyulat meg nyalogatja a kotorékban. :)
Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) friss jelentése azt elemzi, hogy melyik országban szabad és melyik országban nem ajánlott inni a csapvízből. Ahogy az alábbi térképen látszik, Magyarországot a nem biztonságos ivóvíz kategóriába sorolják.  Ezzel mi személy szerint…..
carrot cake 2017.07.19 12:06:07
@Colonel H. Stinkmeaner: Az ásványvíz és a palackozott ivóvíz az azért két dolog. Konzumidiótaként iszom a vizet a csapból. De mondjuk egy Mizse meg egy Theodora között van különbség.
Aztán ne felejtsük azt sem el hogy sokan szénsavas vagy enyhe vizeket szeretnek. Az pedig nem folyik a csapból. Persze lehet szódásszifont tartani de azért azzal kirándulni utazni annyira nem értelmes dolog.
Alibanya jegyzetel A statisztika 2017.05.31 14:27:57
Már megint kétségbeejtő számok jöttek, nem a gazdaságból vagy ilyesmi, ennél sokkal szomorúbb terület. 8, ennyi, egy nyolcas. Lehet ízlelgetni a szót, az összeget: nyolc. Nyolc palacsintát be lehet lapátolni egy helyből, nyolc ember sok egy autóba. Nyolcfejű sárkány. Nyolc, ennyit szexel egy átlagos…..
Nem tudom másnál hogy van, de az én házamba akármikor megyek haza, mindig van rántott hús, savanyú káposzta meg egy kis süti. Mármint az illatuk. Így, mire elérek az ajtómig, már kétszer jóllaktam, mert a földszinti nő mindig a lépcsőházba szellőztet. Na. Ilona (nem így hívják) is hasonlót él át,…..
carrot cake 2017.04.22 23:30:31
@cukrosleves: Pontosan, ezt írtam feljebb. Aztán pl a kiegyenlítő tartálya eláztatja a ti beépített tetőtereteket akkor viszont azt neki kell kártéríteni, ami adott esetben többe is kerülhet mint egy lehajtható padlásfeljáró létra ami kb 30.000 Ft. Van ok mindkét oldalon leülni rendezni szépen békésen.
carrot cake 2017.04.23 08:05:57
@cukrosleves: Osztatlan közös esetén ha nincs szabályozva az osztatlan közös területhasználat, nem egyértelmű hogy ki mit használhat. Legjobb példa egy udvar ahová be lehet állni kocsival és mondjuk a körfolyosós házban egy idős néni elé áll valaki. Aztán eladják a lakást hogy van hozzá parkoló. Aki meg 10 évig ott állt mérges lesz. De akkor sem egyértelmű hogy a lakáshoz tartozik az előtte levő, osztatlan közös tulajdon. Pl hol van a poroló (ha van ilyen és miért ott).
Egy szónak is száz a vége fel kell osztani és írásba foglalni, én azt mondom, sütsz egy tortát , átmész és megbeszélitek, majd a leírtakat elviszitek egy közjegyzőhöz hogy közokiratot csináljon belőle. Akkor utána nincs pereskedésre lehetőség.
carrot cake 2017.04.24 10:53:40
@haHa: Sajnos ez teljesen "rendben" van, ez ellen csak az a megoldás hogy valahonnan kívülről ami jobb levegőt ad egy szellőztető ventillátorral szűrőn keresztül állandó plusz nyomást biztosítasz a lakásban és hozzád a szag nem tud bemenni. Előnye hogy olcsó és a párát és az egyéb szagot te is a fürdőszobán és a spájzon keresztül nyomod ki a légaknába, hátránya hogy sok fűtési vagy épp hűtési energia távozik a légáramlattal. De a szagtól biztos megszabadulsz, mellesleg javul a levegő minősége a lakásban, ablakos szellőztetés nélkül is.
Számolni kellene a légköbmétereket a levegő cseréhez és lehet hogy egy időzítő kapcsolóval ki lehetne játszani azokat az időket amikor a szomszéd főz. Türelem és megfigyelés kérdése.
Utazzunk-e kutyával? Miért ne. Persze a szállások 90 százaléka kiesik, de egy rutinos kutyatulajdonosnak ez nem okoz gondot. De magunkkal vigyük-e a kutyát, ha repülünk? Első körben azt mondhatnánk, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, valójában azonban a válasz ennél plasztikusabb. A két ultra…..
carrot cake 2017.04.11 10:26:50
@Punxsutawney Mormota: Háááát... inkább simogatok egy tacskót Londonig, mint hallgassak egy 1-2 éves üvöltő gyereket a mellettem lévő ülésen anyuci ölében aki mellesleg képtelen kezelni a helyzetet. A különbség hogy míg a kistestű kutyát be tudod tenni az ülés alá, a gyereket nem.
Ja és a háziállat tolerálja a késéseket, a gyerek fáradtan nem, és ahogy anyu fárad, a helyzet úgy eszkalálódik. Melyikkel is a jobb utazni ?
SMARTIFY Az automatizált gardrób 2017.04.03 20:58:16
Képzeld el, hogy soha többé nem kell összehajtani, felakasztani vagy elrakni a tiszta ruhákat, és csupán a digitális verziókat kell kiválasztani, hogy kikészítésre kerüljenek.  Ez nem valami agyament dolog. Ez már a valóság. És mindezt egy szekrény tudja! A ThreadRobe egy speciálisan…..
Megy egy ideje a Heineken-Csíki Sör-magyar kormány-háború a médiában, az arcvonalak teljesen összezilálódtak, az egyszerű sörivó csak ül, már kezdi nem érteni, hogy mi a fene történik, miközben mindkét cég és Lázár János is csak a maga hülyeségét fújja. Szijjártó a Heineken gyárában, 2014-ben…..
carrot cake 2017.03.21 10:29:12
@Ballib cenzúrázók réme 25: A gátlástalan Heineken magyar multi történetesen több embert foglalkoztat és több adót fizet.
De gondolkodjunk ezen a mezsgyén. Nem iszod, nem isszuk, betiltják a csillagot stb... először is valószínű leépítés lesz Martfűn, aztán nem vesznek annyi gabonát, aztán nem fizetnek be annyi adót. De hát nincs gond, mert majd importáljuk a Csikit. Ahelyett a 8 helyett amit a Heineken itthon magyar alapanyagból, magyar munkaerővel, magyar adófizetéssel csinál.
Tök jó ötlet...
carrot cake 2017.03.21 10:53:20
@dr. mesterséges színezék: In addition to that...
A nagy magyar népnemzeti kokárdás ipar sehol sem lenne Audi, Mercedes, Bosch és egyéb nélkül akik idefészkelték magukat és totál elnyomják a nagy magyar autógyártást.
carrot cake 2017.03.21 11:15:40
@Ballib cenzúrázók réme 25:
Csak hogy pontosan lássuk a jogi részét:
Hazaárulás:
144.§. (1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét, vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
.........
A bűncselekmény jogi tárgya a Magyar Köztársaság alkotmányos rendje, függetlensége, területi épsége. Alkotmányos rend alatt értjük az alkotmányt, az alkotmányban foglalt elveket és intézményeket, valamint az azok zavartalan működéséhez fűződő érdeket. .....

Mennyiben is van veszélyben a Magyar Köztársaság alkotmányos rendje, függetlensége és területi épsége a Heineken vagy az azt fogyasztók miatt ?
És mennyiben erősíti ezeket a Csiki sör ivása ?
Világéletemben odavoltam a kutyákért, gyerekkoromban el is hozhattuk nagypapától Ludmillát, majd Fricit, akiket kb. fél év múlva vissza is vittünk hozzá, mert kisiskolásként kibírhatatlan volt a hajnali 5 órás ébresztő. Természetesen fogalmunk sem volt a modernkori kutyatartás mikéntjeiről. De…..