Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jerryco

73 bejegyzést írt és 345 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elvis Presley nem csupán zenéjével, hanem egyéniségével is maradandó nyomot hagyott az amerikai kultúrán. Sajátos öltözködése és beszédmodora életet adott az imitálásának, ami külön foglalkozássá nőtt. Számos film reagált a jelenségre a maga módján, de egy se különösebben, mint a Milliókért a…..
Jerryco 2021.07.19 21:26:57
@Kibernetika: Látom, Puzsér nagy hatással volt rád.
Aki kardot ragad az kard által vész el. Véget ért a Sons of Anarchy, Jax Teller soha többé nem húzza fel a segge közepéig a buggyos farmert és imbolyog ki a klubházból a szájában egy cigivel (kiegészítők: egy pár fehér Nike, fehér póló, kockás ing, kútlánc, bicska,…..
Jerryco 2020.05.12 11:45:59
@norby_az_igazi: Igen. Egyértelmű, hogy a feketék is jöhetnek a bandába.

Sosem értettem, hogy ebben a sorozatban amikor 5-10 ember lőtt egymásra, hogy csinálták, hogy néha csak egy-egy ember kapott golyót?
Miért használták tűzharcban a motort fedezéknek, amikor máskor néhányat rálőttek és repült a jármű ezer felé?
Miért mindig azon agonizáltak, hogy kell fegyver a balhéhoz, meg spéci fegyver kell, stb. Amerikában a fegyverek elromlanak egy használat után?? Vagy ez egy olyan kőkemény motoros banda volt, hogy mindig eladták az összes fegyvert, hogy amikor kell, lehessen agonizálni, hogy honnan szerezzenek?
Egyszer emlékszem, előkerülnek az "otthoni stukkerek", amire Clay is húzza az orrát, hogy nem mennek vele semmire. Könyörgöm, ezek elvileg fegyverkereskedő emberek. Akkor meg legyen már egy garnitúra saját fegyver, amivel csatába lehet menni, ha gáz van és nem adják el, csak karbantartják.
De nem, ezek mindig "fegyvert kell szerezni, mert balhé van" és nem csak amikor eladni akartak, hanem amikor mentek "csatába".
Szóval volt pár apróság, ami nekem vicc volt, de 2 hét alatt ledarálva korrekt a sorozat, csak azt nem értettem, miért kell úgy végignéznem 7 évadnyi szopást, hogy végül elbukjon a főszereplő?
Ez oké, egy mozifilmnél, amiben nem biztos, hogy megkedvelem, de itt konkrétan megutáltatták velem a karaktert, mert már szemrebbenés nélkül lőtt le bárkit és végül nyekk. Hát köszi.
Gondoltam pár hét szünet után megint összedobok nektek egy jó kis 10-es „legrosszabb” listát, mert tudom, hogy ti is pont annyira szerettek szörnyülködni és háborogni, mint én. A mai választottam a képregényes akciófigurák köre volt, mert bizony ebben a témában is egészen pusztító alkotások…..
Van egy jelenet Az utolsó akcióhősben, mikor az eligazításon egyre-másra rakosgatják össze a kelletlen zsarupárosokat. A hanyagot a pedánssal, nácit a rabbival és mikor már végképp kifogynak a lehetőségekből, előkerül Humphrey Bogart fekete-fehér, digitális változata. A tutyimutyi akciósztár…..
A nagy sztárok szeretnek kreatív kontrollt gyakorolni a filmjeik felett. Nem csoda, hogy néhányuk idővel rendezésre adja a fejét. Clint Eastwood ma már aktívabb direktori, mint színészi minőségben, ám nem mindenkinek jött be úgy a váltás, ahogy neki. Dan Aykroydnak azon túl, hogy a '80-as évek egyik…..
Jerryco 2018.07.17 14:27:49
@moRtiZ: Nekem az jutott most eszembe, hogy a végén chevy Chase karaktere átszakítva a falat, elrohan. Mekkora baromság ez már? Hogy tudta úgy, mint egy rajzfilmben? Hova szalad most? Ha a bíró elöl menekül, miért gondolja, hogy az eléri őt? Miért nem lehetett volna valami erősebb befejezést kitalálni? Valami hasonlót, mint amikor a "Bárányok hallgatnak" végén Hannibal leköveti Chilton doktort, aki elvileg előle menekült a halál faccára, erre már ott van a jó öreg kannibál.
A film egy műfaji katyvasz, amit meg lehet nézni egyszer-kétszer, de nem egy okos mozi. Amikor a film felénél a bíró ledarálja a gyorshajtó fiatalokat, azt hittem, akkor sínen vagyunk, megyünk a horrorba bele, de nem...
Az idő múlásával még a legnagyobb filmlegendák is megkophatnak. Nagyon kevesen őrzik meg annak a szenvedélynek akár csak a töredékét, mellyel elindultak. Elkeserítő végignézni, hogy azokból a rendezőkből is kifogy a szufla, akikről ezt utoljára feltételeznénk. Mentségükre szóljon, hogy túlzás is…..
Jerryco 2018.07.16 13:10:22
@molnibalage: Sosem láttam még sikítva kikapcsolni embert a dvd-t. Színpadias lehetett... :D Még horrorfilmnél sem.
Jerryco 2018.07.17 12:02:54
@molnibalage: Ha a vágóasztalon kivégezték a filmet, akkor tényleg nem tudom, miért várható el bárkitől, hogy kedvelje azt, ha nem tetszik neki, hogy úgy darabos, ahogy van. A nézőnek nem az a dolga, hogy a film megtekintése után esszéket olvasson a moziról, meg végignézze az összes extrát, sőt, kutasson elemzések után. Az én dolgom, hogy a moziba küldött filmet megnézzem és arról alkossak véleményt.
Szép lenne, ha mondjuk egy Star Wars epizódot akarna véleményezni valaki, előbb el kellene olvasnia az összes kapcsolatos kiadványt. Hagyjuk már.
Jerryco 2018.07.17 13:43:30
@molnibalage: Nekem az volt vele a bajom, hogyha nem reklámozzák be mindenhol, hogy ez egy Alien film, akkor csak egy hangulatos, de klisés horrorfilm az egész. Klisés annyiban, hogy egymás után halnak meg az ostoba karakterek, csak sci-fi környezetben.
Filmek a polcról Holtidő (1995) 2018.07.11 11:30:00
Bár Johnny Deppet a '90-es évek óta a legmenőbb ifjú tehetségek között tartották számon, ő sokáig ellenállt annak, hogy Hollywood bedarálja. Kívülállókkal és különcökkel dolgozott, ahogy a vásznon is jellemzően olyan karaktereket formált meg, akikre bármi mondható, csak az nem, hogy átlagosak. Annál…..
Filmek a polcról A parazita (1994) 2017.12.29 08:15:00
Robert A. Heinleint hiába sorolják a sci-fi irodalom nagyjai közé, a nevét jóval kevésbé ismeri a közönség, mint például Philip K. Dickét. Ennek részben az az oka, hogy Heinleinnek nem volt akkora szerencséje a filmesekkel, mint neki. A Csillagközi invázió volt a legnagyobb volumenű adaptáció gazdag…..
A hidegháború és persze a James Bond-láz megannyi kémsorozatot kitermelt, ám a popkultúrára egyik se volt akkora hatással, mint a Mission: Impossible. Bruce Geller 1966-ban hívta életre a képzeletbeli hírszerző csoportot, mely ugyan a valóságon alapult, de Fantomast idéző arcváltó maszkjaival attól…..
Ne feledjétek! November 30-ig, vagyis jövő hét csütörtökig még van időtök videót küldeni a Filmelemző Oscarra! (már későn vettem észre hogy a videó elején 1990-re datáltam a filmet, holott 1999 lett volna a helyes)..
Jerryco 2017.11.28 11:37:01
@MrLumie: Hát azt honnan szedted, hogy nem ő az? :)
Kevés nemzet van úgy oda a szinkronért, mint a miénk. Régen még volt is okunk, hogy büszkék legyünk rá. Egy szinkronra heteket szántak. Elsőrangú fordítók dolgoztak rajtuk a legnagyobb műgonddal és színészlegendák vették ki a részüket belőle. Ma már futószalagon készülnek olyan tempó mellett, ami…..
Jerryco 2017.08.29 08:40:11
@Jancsiszeg1980: A fülemben van Csákányi hangja, Burgess Meredith-ként! :)
- Esmie! Esmie!
Vagy amikor mondja Goldie Hawn-nak, hogy megvédi és majdnem elesik. :)
A köztévé beszámolt a bajai halfőző fesztiválról, ahol a halfőzés mellé pálesz is járt, legalábbis erre tippelünk a videó alapján, mert az élő kapcsolásban bejelentkező riporter azon a részeg hangon hozta le a kis színest, amihez legalább hat feles kell, de gyorsan, melegben, húzóra. A kissé…..
Jerryco 2017.07.09 09:43:36
@joeczar: Legalább te vágod az egészet.
Jerryco 2017.07.09 09:44:11
@Fehérlapos: Csak trollkodott a műsorvezetőcsaj kárára.
Igazán vérpezsdítő téma, amit bármilyen társaságban érdemes betolni az éterbe, ha csökken az érdeklődés, kevésbé pezseg az a bizonyos "buborék". Hirtelen mindenki felpezsdült és a társaságban szinte azonnal megnyílik a front két oldala. A Piros sarokban a notórius…..
Jerryco 2017.07.03 14:58:57
@winyettyu: Nem mindenkinek van lehetősége alakítani az életét. Az, meg, hogy odaírod a mondandód végére, hogy ennyi, nem ruházza azt fel több igazságtartalommal, csak azt hiszed. Nem csak a te igazságod létezik.
Jerryco 2017.07.03 15:18:47
@Nyuli: Az eszedbe sem jutott, hogy esetleg a kártyáddal ott hagyott 15%, esetleg a bankba kerül, az üzletvezető, tulajdonos számlájára és abból lehet - persze nem mindenhol - de a pincér, aki kiszolgált, egy petákot sem kap? Ergó, jattolsz 15% pluszt a főnöknek, aki esetleg a létezésedről sem tud, mert nyaralt aznap. Ha már adnál 15%-ot, mert olyan jó fej vagy, vagy csak így érzed, akkor meg is kérdezheted, hogy megkapja e az a szerencsétlen a kártyás fizetésnél a neki szánt - mert gondolom, neki szántad - összeget, vagy hagyjad a fenébe.
Ehelyett te arra jutottál, hogy nem mész többet oda.
Hát ennyire szar volt a hely?
Ennyire bántott a pincér kérése?
Ennyire nem volt nálad készpénz?
Saját, teljesen szubjektív, egyéni ízlésvilágot tükröző, házi filmlistánk, a szerintünk leginkább szórakoztató 10 filmről, különböző műfajokban: ..
Tudom, nem szabadna feltennem ezt a kérdést több okból is. Ha valaki egy népszerű filmnek oda mer szólni, egyből megkapja, hogy csak egy feltűnési viszketegségben szenvedő cinikus alak. Ezennel leteszem a nagyesküt, hogy nincs bajom se a szerelmes filmekkel, se a musicalekkel, sőt a kettő…..
Milyen film az, ami szó szerint kinyír egy stúdiót? Aki szeretné megtudni, az feltétlenül nézze meg Renny Harlin rendezését, mely akkorát zakózott, hogy azzal a Guinness Rekordok Könyvében is helyet követelt magának. Szép teljesítmény, ami többek közt a szinte nem is létező reklámkampány, a…..
Jerryco 2017.05.11 00:52:48
@Sütemény1975: Ebben veled értek egyet. Az "Átvágott torkok szigete" azon kevés filmzenei cd-k listáján szerepel, amelyekért kiadtam pénzt a Virgin -megastore-ban. Van főtéma és még most is bármikor vissza tudom énekelni, annyira telitalálat. Nálam ez az egyetlen értékelhető a filmből. Egyszer még befüvezve is adtam neki egy esélyt, de annyira szar és unalmas volt, hogy frankón, kijózanodtam a végére. El se bírtam mosolyodni rajta.
Idén hamar lecsapott a kétesélyes gasztroünnep: az első áldozatok Szegeden rendeltek gyrostálakat, amikbe érthetetlen módon tollastul került a csirke meg bónuszként egy zacskódarab is. Fizetésnél persze kiderült, hogy csak a problémás ételekre vonatkozott az 50%-os…..
Jerryco 2017.04.14 10:13:35
@hagyma: Baráti társaságok - láttam, tudom - nem számolgatnak, hanem egy fizet, a többiek meg bedobják az asztalra a pénzt. Baráti társaság az, ahol nem merül fel a "Miért én fizetném a másik rendelését?" kérdése.
Kikérik a számlát, nagyjából mindenki tudja, mennyit fogyasztott, és azt beadja. egy, a társaság "hangadója" összeszedi a zsét, majd ha esetleg nem elég - mert barátok között is van zsugori majom - nagyvonalúan kipótolja - mert szeret a barátaival lenni és nem egy zsugori majom - majd fizeti a számlát. Ha elégedettek voltak nagyjából - általában pont a zsugori majom nem az - akkor megdobják némi borravalóval is, mert tudják a baráti társaságok, hogy ha jól jattolnak, jobban emlékeznek rájuk és legközelebb a személyzet igyekszik még kellemesebbé tenni az estéjüket.
Ezt te azért nem ismered, mert véleményed alapján nincs "baráti társaságod".
Jerryco 2017.04.18 21:23:47
@joska61: Miért? Törölték a bejegyzést? Nem. Van mód írni hozzá? Van. Ha valaki későn olvassa el, az nem írhat? Hol van ez szabályozva? Mesélj nekem. :)
Jerryco 2017.04.19 17:34:59
@joska61: Jól van Jóska. Akkor már ketten vagyunk.