Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cuclili

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alig négy napja írtam itt az LMP népszerűségéről, azzal a kérdéssel: miért szavaznak százezrek olyan pártra, ami lehet szimpatikus, de nem tudunk róla semmit? Azóta fordult pár nagyot a világ. Az LMP 2010. április 11-e óta parlamenti párt. Miért?Az LMP önmagát elsősorban zöld…..
cuclili 2010.04.12 18:47:35
Tényleg király lenne ha ebben az országban a kis arcát odamutató 5 millió választópolgárból legalább 2.5 képes lenne úgy választani, hogy tudja hova szavaz.
Vagy legalább azt az infót összegyűjti a netről vagy az újságból, hogy kinek van és kinek nincs programja.
Amiről az író beszél budapesti programként, az olyan mint az ikeás zöld útmutató. Szoktak szervezetek ilyenekkel előállni. Ezt nem programnak hívják. A mohának sem levele van, csak levélkéje...
280 oldal tömény véleménnyilvánításnak nevezném a programjukat. Abszolút dícséretes, amit tettek, de nem tökéletes. Nekem a tökéletes kell, én nem adom fel. De abszolút le a kalappal előttük, megmutatták, aki akar, az ír programot. Ennyire egyszerű. Olvassátok el, bár kell hozzá egy érettségi minimum, sok az idegen szó. Ami a legjobb, sok a lábjegyzet. Imádom a lábjegyzeteket, azt jelenti, hogy az adat nem az ő buksijukból pattant ki. Ettől még persze lehet rossz forrást használni, lehet, hogy ez így történt néhol, én nem tudom. 2 nap alatt elolvasni a programjukat bőven elég volt nekem.
Az üvöltöző magyarellenes zászlós dolog meg nonszensz, gondolkodó ember ilyet nem ír, nem is gondol. Engem ez csak a szokásos ki mondja meg, hogy ki a magyar kérdéskörhöz vezet vissza. Valahol igazából tojok abba ki a magyar.
Az amcsi cucc meg a kedvencem. Jelentkezzen már ki az, aki nem csak kiejteni vagy kimásolni tudja a nagykövet nevét, de azt is tudja hol végzett, honnan jött, ki az apja, hogy került ide, mit csinál itt és mit csinált otthon, ki a férje, miért ide jött. Elvileg ha ezeket a kérdéseket megválaszoljátok magatoknak, rájöttök, hogy nem amerikai zsidó tőkét nyomatnak a 10 milliós nyílt kampányszámlával dolgozó ökopártotokba.
  Alfőmérnök hívta fel figyelmünket Morvai Krisztina erősen pikáns szereplésére, még a nemzeti radikális ébredése előtti időkből. 2000-ben Morvai a Közép-Európai Egyetem (CEU) színeiben adott elő a Közgáz Társadalomelméleti Kollégiumában (TEK), a…..
from: olvasó to: Zsadon Béla date: Fri, Jan 7, 2005 at 3:32 PM subject: Az Internetről is letölthette Kedves don B, Az Internet nem médium. Számítógépeket sokféleképpen lehet hálózatba kötni, hogy pofádzani tudjanak egymással. Az egyik megoldás a csomagkapcsolt ( = nincs…..
cuclili 2009.05.23 14:08:52
Hehehe... három vagy négy verziót látok médiumra és barátaira.

Drága jó emberek. Ha nem üvölt erről a szóról, hogy latin eredetű, akkor csak túlvilági módon tud sikítani. Miért nem egyszerűbb felcsapni a latin szótárat és szépen abc rendben először rájönni, hogy media szó abban a jelentésben, amit mi keresünk nem létezik. Még csak meg sem környékezi őt. Utána ugorjunk a media-ra. A gyengébbek, akik nem tanultak latint csak azt látják, hogy:
medium, - ii (n =semleges nemű) főnév. Van ezer jelentése, többek között vmi nyilvánosságot is jelent. Ezen viszont csak az látszik, hogy hiányzik az olyannyira latinos um a végéről.
Továbbhalad kicsi szemünk és látjuk a midus 3 jelzésű melléknevet... Ez is megtetszik, mert tt a hármas. Na de miért van ott a hármas? Előrelapozunk kicsit, majd látjuk hogy hát ez biza a három alakú mellékneveket jelöli. Medius, media, medium. Na ha okosabbak vagyunk, rájövünk hogy az utolsó mindenképp vmi többesszámt jelöl. Ez már bíztató, mert megvan a média is meg a médium is.
Na most akkor a latinosok még a főnevünknél elmormolják magukban a sokadik declinatiot és rájönnek hgy hát ezt csak halálra ragozva lehetne előállítani, ezért hagyják a frászkarikába, és ők is rátérnek a kedvenc melléknevünkre.
Alora, a következtetések a következők: a média az egyetlen darab tömegkommunikációs eszközt hivatott jelölni, a médium pedig többet.
Ez így fasza, letahózhatom holnap a padtársamat mert nem tudja, és mennyire gáz már, hgy a fél ország kettős többesszámot (médiumok) használ...
De hozzátenném, hogy szerintem az ANYANYELVÜNKET de akármilyen másik NYELVET rohadtmód nem könyvekből kéne kiszívnunk, hanem a buksinkból és édesmindegy mennyire helyesen. Kevés egy élet ahhoz, hogy a saját nyelvemet jól megtanuljam, a 21. században pedig kettő idegennyelvtudás a minimum. Ergo szerintem magunkat minősítjük, ha valakit letahózunk akármilyen nüansznyi hibáért is. A nák-nék is határeset talán, bár furán hangzik elég erősen, de az egybe-külön-össze-vissza írás már sztem bizonyos értelmes határig nyomorultul mindegy. Kivéve, ha olyan helyre írsz. De akkr meg ott a szótár...
Egyetlen dolgot tartok fontosnak a nyelvekkel kapcsolatban (mint néha tolmács, néha frdító, nyelvet esetleg tanító, interkultúrális merionettbábú mondom én ezt), hogy a saját anyanyelvedet imádnod kell, művelned kell, és át kell adnod a gyerekeidnek. A középsőre pedig nem a nyelvtanóra van kiszabva, hanem a csodás magyar irodalmunk. A nehézsúlyú versenyzőinktől (Balassi, Jókai, Zrínyi) a könnyedebb dolgokig (Kosztolányi, Örkény, Radnóti).
Nehéz nyelvet beszélünk, és csak azt kell érte megtenni, ami tőlünk kitelik.
A tegnapi, a népszavazási lapokon elkövetett népművészetről szóló poszt után egész sokan küldtek fotót arról, hogy ők hogyan fejezték ki grafikus formában, milyen értelmetlennek találták ezt az egészet. Jobban örülünk, mint Dobrev Klára a töltött puli receptjének, mert a…..
cuclili 2008.03.12 18:14:07
serapis:
a minap a boltban egy kétszereplős dráma zajlott. A=anyuka, L=kislánya
A: kicsim, milyen csokit kérsz?
L: bohócosat!
A: rendben, hozd és megyünk fizetni!
- a pénztárnál -
L: mamiiii inkább cicásat!
A: jólvan, cseréld ki, futás!
- sorra kerülnek -
L: mamiii inkább csigásaaat!
.... Ez a demokrácia?

Másrészről, akarni itt csak azt kell, hogy ne lépjünk le. Most szépen le lehet hazaárulózni, de én kezdem úgy érezni, hogy jobban teszem, ha fizetek Franciaországban 500eurot koleszra, 180 euro beiratkozási díjat, ca. 120 euro egészségbiztosítási díjat +utazás, könyv, kaja etc. és teljes jogú polgárrá válok a tanulmányaim alatt, élvezhetem a színvonalas oktatást, modern laborokat, jófej embereket. Akiknek nem utolsó sorban hatalmas nemzeti öntudatuk van, és jogosan! Tudják mennyire fasza emberek. Ott azt hiszem ha felhúznak egy lágymányosi campust (aki nem ismerné: az elte TTK és tátéká kara kapott egy modern campust a Lágymányosi hídnál), na ezt frankón megünnepelték volna és az egész ország egy hétig ezt hallgatta volna. Itt az lett volna az első, hogy megkérdezi valami szarrágó, honnan volt pénz a bulira és mennyibe került...

Itt mindenki mindent ingyen akar. Akkor legyen újra szocializmus, aztán majd akkor lehet sírni. Kapitalizmus? Mondjatok jobbat, ami működik a gyakorlatban is. Ja bocs nem, a magyarnak semmi sem tetszik. AKKOR MEG NEM MINDEGY???

Ja és hozzátenném a sok BTK-s falmeszelőtől én fél milkát is elkérnék. Mesélje már el valaki, hogy ennyi magyar diplomás ember hol tud elhelyezkedni... Be se járnak az egyetemre, teaházakban vizipipáznak egész nap. Ahelyett, hogy mondjuk elvégezne vmi fősulit és menne dolgozni a francba. Csak én vagyok tisztában azzal, hogy a szüleim frankón nem fognak majd 40 évesen is eltartani? Na mindegy...
cuclili 2008.03.12 18:35:06
asdf:
Igaz, hogy a franciáknál 35 órás munkahéten 8,44 euro a minimális órabér. Ez egy hónapban 1280 eurot jelent.
Az is igaz, hogy Magyarországon hihetetlenül megadóztatják a jövedelmeket. De ha soha senki nem akar majd fizetni, akkor mikorra lesz megoldva a gazdasági probléma? Vagy ha ilyen nagy szarban vagyunk, anno nem voltunk abban? Csak akkor tudtak róla hallgatni... Vagy mit fog csinálni az Orbán-kormány majd? Én tök szívesen fogadnám a gazdasági programjukat arra a ciklusra, de félek, hogy egy kicsit kamu lenne... Igaz, a többi párté is. Rossz, hogy az édesanyám közgazdász, ráadásul független, és segít átlátni a dolgokat.
Én nyitott vagyok minden megoldásra, de tök jó lenne ha jönne valaki, aki tényleg kínálna megoldást.
Elég ovi-politika ami itt megy már évek óta... Ha meg ezt megengedhetik maguknak, azt is feltételezhetném, nincs olyan nagy gáz.
Másrészről, most hogy nincs vizitdíj, majd a munkáltatókat fogják megadóztatni. Akkor meg logikusan jönnek az elbocsátások, elmennek munkanélküli segélyre, azt is az állam és az adófizetők fogják fizetni... Pillangó-hatás. 300 Ft miért fájt úgy az embereknek? 20 alkalommal felszorozva 6000 ft (pedig nem voltam sosem jó matekból), és akkor nézzük azt hogy mennyi egy doboz cigi, van aki naponta-két naponta elszív egy dobozzal, akkor az úgy hm 10-15 doboz cigi lenne ebből a pénzből kevesebb mint egy hónap alatt. Én szerintem egész életemben nem voltam 20-szor orvosnál. Utána meg úgyis krónikus betegnek számítanék és visszaigényelhetném... De a cigi árát nem lehet, mégis viszik mint a cukrot. Vagy most az jön, hogy ebben az országban már a nikotinfüggőség is baj? Bocs, de az nem csak itt baj... (A napidíjjal én sem értettem egyet amúgy, az tényleg egy baromság...)