Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zekbreff

23 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha ma valaki ki akar kapcsolni, munka után vagy tanulás mellett röhögne már valamin, akkor először a Facebookot pörgeti végig, aztán felmegy 9gagre vagy 444.hura, elveszik a YouTube rengetegben, esetleg beül a TV elé nézni valami sitcomot vagy vígjátékot. Egyvalami biztos: nem az lesz az első…..
zekbreff 2016.09.26 09:30:35
@para_noir: Nevezhetjük másnak, ettől függetlenül miért ne várhatnánk el, hogy itthon is legyen aktualitásokkal tűzdelt, vagy intelligensebb műsort adjanak elő? Vagy ha ők nem, mert mondjuk ők más műfaj (szerintem nekik kellene), akkor full hiányposzt ez Mo.-n. A Facebookos követőket azért emeltem ki, mert párszázezer emberrel azért már lehetne kezdeni valamit, formálni a népet, saját videókat/véleményeket posztolni pisi-kaki meg önpromó helyett.
zekbreff 2016.09.26 12:05:36
@para_noir: Mit értesz amerikai értelemben vett stand upnak, vagy valódi stand upnak? Ha pusztán a minőségben teszel különbséget, vagy abban, hogy milyen témákat érintenek az előadók, akkor szerintem igenis számon lehet kérni, főleg ha ők maguk is jópáran stand up comedystának vallják magukat.

@tnsnames.ora: Igen ebben tök igazad van. Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a sokszor kényszerhelyzetből kialakult gagyi dolgokon teljesen pénztől függetlenül lehetne javítani szerintem.
Véget ért az álom, és a magyarok EB szereplése után a Trónok Harca is elbúcsúzott egy évre, úgyhogy jöhet megint a várakozás. A sorozat eddigi legerősebb fináléját kaptuk és az évad egészét tekintve se panaszkodhatunk. A már megszokott módon idén is építkezős kezdés után robbantottak nagyot az…..
Ha a múlt heti részből kivesszük a Brannel történt eseményeket a legunalmasabb részt kapjuk, így egy teljes cikket nem is akartam "Az ajtó"-nak szentelni. Sajnos a most hétfői "A vérem vére" is mellélőtt nálam, ahol sokáig felvezetett szálakat csaptak össze, hogy majd lehessen min izgulni a…..
  Még mindig rengeteg kritika éri a film és sorozatkészítőket (főleg az írókat) amiatt, hogy nem képesek értelmes női karaktereket életre kelteni, legtöbbször semmi céljuk nincsen és csak úgy szépek a főhősök mellett. Ezért felemelő egy-egy ilyen részt végignézni a GoTban, ahol a szokásosnál is…..
  Az eddigi legjobb részt kaptuk még akkor is, hogyha még a harmadánál sem járunk az évadnak. Ezúttal ügyesen hoztak be új szálakat és húztak meg váratlanokat, úgyhogy a múlt heti gyengébb felvonást sikerült feledtetni velem. ..
A kezdést követően egy jóval tartalmasabb résszel ajándékozták meg a rajongókat a készítők. Nem bízták a véletlenre, csupa olyan -helyenként filler- jelenetet pakoltak egymás mellé ebben a bő 50 percben, amik után tátva maradhatott a száj. Attól már nem kell félni, hogy idén is lassú mederben…..
Évről-évre nagyobb a hype a sorozat körül, ami nem csoda, hiszen kezdetben a Maffiózók, később a Lost, majd a Breaking Bad után mostmár kétségkívül a legnagyobb tévés drámaóriásról van szó. A rengeteg promózás nálam is elérte a hatását, annyira be voltam zsongva, hogy fenn kellett maradjak a hétfő…..
"Az igazi humorista nem szimplán vicceket mesél, hanem egy világnézetet ad át."  Elég csak Hofira gondolni, hogy lássuk milyen igaza volt Puzsér Róbertnek, amikor a Kiss Ádám féle Showder Klub generációt ócsároló fellépésén a fönti szavakat mondta. Egy igazán jó poénra sokáig emlékezünk és egy…..
zekbreffblog Betétdalok 2016.03.01 20:31:00
  Kis szünet után újra itt egy kedditop, ezúttal visszatérek a zenékhez, most azonban nem sorozathoz írt muzsikákból, hanem betétdalokból válogatok. ..
zekbreffblog Netflix 2016.02.03 22:48:00
Amikor megérkezett Magyaroszágra a Netflix, rögtön regisztráltam rá és elkezdtem csemegézni a sorozatok és a filmek között. Most fog lejárni az ingyenes első hónapom és ez alatt az idő alatt azért eléggé kiismertem az előnyeit és a hátrányait. Bár én biztosan maradok Netflix-felhasználó, látom azt…..
zekbreff 2016.02.04 11:21:05
A torrentezés téma elég érdekes itt olvashattok róla pontosan mi is van most.
index.hu/tech/2013/09/08/mostantol_szabad_a_torrent/

Az biztos, hogy a Netflixért nem szólhatnak be, kétségkívül tisztább megoldás.

Egyébként az a kisebb gond, hogy egyelőre ilyen kevés dolog van az amerikaihoz képest, inkább az a gáz, hogy semmit nem tudunk arról, mikor/hogyan frissítik az itteni kínálatot.
zekbreffblog The Affair 2016.01.25 12:19:00
A Showtime sorozata már több helyen felbukkant korábbi írásaimban, nem véletlenül. Valószínűleg nem fogtok hinni nekem, ha olyanokkal durrogtatok, hogy baromi új és egyedi, meg hogy ilyen sorozatot még biztos nem láttál, de a The Affair esetében tényleg erről van szó. Sajnos nem tudom folytatni…..
Filmes elismerésről mindenkinek az Oscar-díj jut eszébe legelőször, sorozatok terén pedig az Emmy ugorhat be a legtöbbeknek. Az Arany Glóbusszal mindkét fél legjobbjait megjutalmazzák minden év elején, idén vasárnapról-hétfőre virradóra már a 73. alkalommal tették meg ezt. Az átadón külön öröm volt…..
zekbreff 2016.01.16 17:58:58
@Látens Inszinuáció:
Kedves Látens Inszinuáció!
Szerinted nem is lenne szükség a filmek és sorozatok díjazására egyáltalán, vagy a kivitelezésével van a probléma?
Ha például közönségszavazás alapján menne a díjazás már érne valamit?
Szerintem jó dolog, hogy megjutalmazzuk a legjobb alkotásokat, ami által többen ismerik meg azokat, bár igaz, hogy sokszor nem azok a filmek/sorozatok nyerik el elezeket a díjakat, amik a legjobban megérdemelnék.

Üdv: zekbreff
zekbreff 2016.01.16 18:45:04
@von Putri:
Azért a Saul fiával pedálozni amellett, hogy Amerikát csak a holokauszt érdekli, Magyarország nem, az szerintem túlzás.
Már csak az Oscarokat nézve is, voltak bőven magyar jelölések/sikerek mind rendezés, forgatókönyv, stb. kategóriában az elmúlt években.
www.life.hu/kult/20120224-az-oscardij-es-a-magyarok-15-dolog-amire-buszkek.html
zekbreff 2016.01.16 19:35:12
@Látens Inszinuáció:
Ebben tök igazad van.
zekbreffblog Páratlan párosok 2016.01.12 20:52:00
Karakterek közötti dinamika simán el tud vinni sorozatokat a hátán. A színészek közti összhang legalább annyira fontos, mint hogy hogyan írják meg köztük a párbeszédeket. Sokszor öröm nézni, ahogy egymásra reagálnak vagy ahogy ismerik egymást, ezáltal tudják a másik mire gondolhat. A tovább mögött a…..
Egy színész számára mindenképpen nagyobb elismerést jelent ha filmsztárként emlegetik, mintha "csak" sorozatokban tűnik fel. Amíg világszerte ennyien ülnek be a mozis képernyők elé (szóval nagyjából az idők végezetéig), a TV show-k sem nézettségben, sem pedig bevételekben nem…..
zekbreffblog Game of Thrones 2015.12.27 22:32:00
  Azt hiszem a Game of Thrones-t senkinek sem kell ajánlanom. Az emberek egyik fele nézi, a másik felének pedig létezik legalább egy barátja, aki éjt-nappallá téve próbálja győzködni, hogy: “Néééézzeed máááár! Kuuuurvajóóó!” A történet kibeszélését szintén…..
zekbreffblog Imre bá' a Kreátor 2015.12.27 20:00:00
Imre bának támad egy ötlete: "Csinálok egy BB-8-ről szóló sorozatot a Star Wars univerzumában!". A széria creatora/készítője, Imre bá' ezután felhívja az embereit és megbeszéli velük -először még csak szóban- hogy mehet-e a buli. A staffnak/stábnak nagyon tetszik az ötlet,…..
zekbreffblog Animációk 2015.12.22 20:00:00
Karácsony előtti utolsó listám egy animációs top10.   10.We bare bears (Könnyen fogyasztható mese, semmi komolyat nem kell várni tőle, lehet rajta mosolyogni.) 9.Archer (Mára már nagy kuriózumnak számít, nekem sose volt a kedvencem, de a listám végére mindenképpen…..
zekbreffblog Eredeti zenék 2015.12.08 20:00:00
Direkt a sorozathoz komponált zenékről lesz szó. (Majd lesz betétdalos toplista is.) 10. Prison Break (Amikor elkezdtem gondolkodni a sorozatos zenéken, legelőször ez ugrott be. Nagyon megragadt a fejemben.) 9. The Knick (A 20. század eleji kórházas történethez választhattak…..
zekbreffblog Színésznők 2015.12.01 20:00:00
Három kategóriában pontoztam: szépség, tehetség, valamint sorozat amiben szerepel. Ha valakit több sorozatból is ismertem pluszpontot kapott, valamint egy sorozatból csak egy kerülhetett be a top10-embe. 10/10-et minden kategóriában csak 1 versenyző nyerhetett el, ők kaptak plusz 1…..
zekbreffblog Főcímek 2015.11.24 20:00:00
Keddenként a személyes kedvenceimet fogom kirakni valamilyen kategóriában, a számomra 15 legjobb introval kezdem. 15. Bojack Horseman (Józenés, átadja a sorozat hangulatát.) 14. The Leftovers (Szeretem, ha évadváltáskor intro-t is változtatnak, itt is ez történt. A kedves…..
zekbreffblog Bojack Horseman 2015.11.01 20:00:00
Ezúttal a kedvenc műfajomba, a dramedybe kóstolunk bele, mégpedig egy animációs sorozaton keresztül. A felnőtteknek szóló rajzfilmszériákra igazán rá fért már a vérfrissítés. A Simpsons és a Family Guy kifulladni látszik, a Futurama-tól valamint az Avatar+ Legend of Korra…..
zekbreffblog Leftovers 2015.10.24 20:00:00
A Man Seeking Woman után jöjjön valami más, a tovább mögött Damon Lindelof kőkemény drámáját fogom bemutatni nektek. Bár a műfaj eltér,  néhány dologban mégiscsak hasonlít a Man Seeking Woman-re. A Leftovers is fiatal, eddig mindössze 13 részt sugárzott az HBO. Emellett…..
zekbreffblog Man Seeking Woman 2015.10.23 20:00:00
Holott még hátravan bő 2 hónap az évből, ki merem jelenteni, hogy az év egyik legjobb újonc comedy-ja a Man Seeking Woman. A sorozat alapvetően Simon Rich novellái alapján készült, aki bizonyára minden jelenetet a saját elképzelései alapján szeretett volna képernyőre vinni,…..