Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kotick

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon jó lenne, ha a járda szót hallva az utcának egy kellően széles és tiszta, növényekkel, padokkal tagolt sávja jutna eszünkbe. Egy olyan városi tér, ahol öröm sétálni, és jó érzés egy szomszéddal találkozni vagy egy padon megpihenni...
Kotick 2024.01.12 13:10:46
"A gyalogjárók képezik az emberiség nagyobb részét, sőt mi több, a jobbik részét. A gyalogjárók teremtették a világot. Ők azok, akik városokat építettek, sokemeletes épületeket emeltek, csatornahálózatokat és vízvezetékeket fektettek le, kikövezték és villanyvilágítással látták el az utcákat: ők azok, akik a kultúrát az egész világon elterjesztették, a könyvnyomtatást feltalálták, a lőport kieszelték, akik hidakat vertek a folyók fölé, az egyiptomi hieroglifákat megfejtették, az önborotvakészüléket népszerűvé tették, a rabszolgakereskedelmet kiirtották, és megállapították, hogy a szójababból száztizennégyféle ízletes és tápláló ételt lehet készíteni. És amikor minden készen volt, amikor szeretett bolygónk viszonylagosan jól berendezett képet mutatott, megjelentek a gépkocsizók. Meg kell jegyezni, hogy a gépkocsit szintén a gyalogjárók találták fel, de a gépkocsizók erről valahogy rögtön megfeledkeztek. Sorra gázolták a szelíd, okos gyalogjárókat; az utcák, amelyeket a gyalogjárók teremtettek, a gépkocsizók uralma alá kerültek. A kocsiutak kétszer olyan szélesek lettek, a járdák szalagnyira szűkültek, a gyalogjárók pedig nemegyszer ijedten a házfalakhoz lapultak. Nagyvárosban a gyalogjárók valóságos mártíréletet élnek. Amolyan közlekedési gettót rendeztek be számukra. Az úttesten való átkelést csak kereszteződéseknél engedik meg, tehát éppen azokon a helyeken, ahol a forgalom a legnagyobb, és ahol az a kis hajszál, amelyen a gyalogjáró élete függ, a legkönnyebben szakad el. A mi nagy országunkban a közönséges gépkocsi, amely a gyalogjárók elképzelése szerint személyek vagy terhek békés szállítására rendeltetett, egy testvérgyilkos fegyver fenyegető méreteit öltötte, és a szakszervezeti tagok, valamint családtagjaik egész sorát kaszálja le. Ha a gyalogjárónak néha sikerül is ellebbennie egy autó ezüst orra elől, akkor a rendőr bünteti meg, mivel megszegte az utcai kiskáté szabályait."
(Ilja Ilf - Jevgenyij Petrov, 1931., Szovjetunió)
A következőkben a súber membránról lesz szó, nem pedig a kétütemű motorokban használt lapkás membránról - gondoltam szólok :)Gumi alkatrészről lévén szó, élettartama véges, így cseréje idővel mindenképpen esedékesség válik. A szomorú tény viszont, hogy ahhoz…..
Minden eladó - végtelenül szomorú végignézni az aukciós listán: zongora, keverőpult, csillár, gitárok, festmények rajzok... Katasztrófák, háborúk után szoktak így széthordani javakat. Szomorkodj itt: - julienslive.com (itt meg pdf-ben a sajtóközlemény)..
Kotick 2016.10.30 22:37:47
Első alkalommal véletlenül bukkantam rá egy internetes oldalon a Hellinger terápiára, amit egy közismert lélekgyógyító és problémamegoldó, Soma „mamagésa” ajánlott a honlapján egy segítséget kérőnek. Utánanéztem a dolognak, és úgy találtam, hogy az eljárás Magyarországon is egyre inkább…..
Kotick 2014.02.22 00:36:30
Köszönöm, ez egy jobb link, a scribd-n, ha jól emlékszem, bejelentkezés után olvasható az egész.

Nézd, egymillió helyen bele lehet kötni. Én is fel tudok vetni rengeteg lehetséges kifogást.
2 kérdésedre válaszolok: a "megélt változás" arra utal hogy meglehetősen nehéz objektíve mérni a változást, és a kutatás azt vizsgálta, hogy az érintettek mit éltek meg, mit tapasztaltak, mit mondanak. Végül is ők tudják legjobban.

AZ túlzás, hogy ugyanazok kutatták,mint akik állítottak, de van köztük átfedés. Ennek az az oka, hogy két családállító pszichológus indította a kutatást, őket érdekelte a dolog. Amikor ez készült, még elég kevés állító volt, nem engedhették meg azt a luxust, hogy a saját klienseiket kihagyják, nyilván úgy jobb lett volna, viszont tudtommal keresztbe dolgoztak, tehát nem a saját klienseikkel töltették ki a kérdőíveket, hanem egymáséival. Onnantól kezdve meg statisztika.
Az jött ki belőle, hogy a résztvevők többsége hosszú távon úgy ítéli meg, hogy pozitív változást hozott neki az állítás.

Ez az egész nem bizonyít semmit, nem is ez a célja, tekintsd adaléknak. Annyi volt a kérdés, hogy ha így megvizsgáljuk, az vajon mutat-e valami hatást vagy nem.

Szerinted volna olyan kutatás, ami meggyőz? :) Ez nem érvek és kutatás kérdése. Aki nem hisz valamiben, azt semmi nem győzi meg. Akit érdekel az kísérletezzen: menjen, és nézze meg maga, aztán akkor legalább van róla személyes tapasztalata. Ez nagy előny a véleményalkotásban.
Kotick 2015.01.09 01:03:25
@Csaba Bene: az élet problémái elég nehezen foglalhatók számsorba, és a korreláció sem bizonyít semmit. Láttam olyan ábrát, ami azt mutatta, hogy az USA-ban hogyan emelkedett az elmúlt 20 évben szinte azonos görbék mentén a bioélelmiszerek fogyasztása és egynémely népbetegség.
Inkább mondok olyan példát az általad értéktelennek tartott személyes tapasztalatra, ahol kevéssé merül fel az önbecsapás és a kognitív disszonancia veszélye. A kicsi gyerekek helyett a szülő jön el az állításra, a gyerek nem is tud róla. A probléma az, hogy a gyerek bepisil. Az állítás után egy hónappal ez abbamarad. Van összefüggés? Ki tudja?

Mondok hozzá adalékot, ami szemlélteti, mennyire rejtélyes a dolog: az állításban képviselők szerepelnek, akik vadidegen csoporttagok. A fenti állításban a gyerek helyett is bent állt valaki, és nem tudta, kit képvisel, és azt sem, mi a megoldandó probléma, ugyanakkor az állítás közepén szólt, hogy pisilnie kell, szeretne kimenni. Láttam olyat is, ahol a képviselőnek fájt a mája, és kiderült, hogy alkoholistát képvisel, és olyat is, hogy fájt a lába, és kiderült, hogy sántát képvisel. Mindez elég gyakori. Lehet véletlen egybeesés... de az tény, hogy megtörténik, és kezdeni kéne valamit vele egy tudományosan gondolkodónak, nem pedig "érveket" gyűjteni, ami arra vonatkozó *feltételezések*, hogy mindez miért érvénytelen. Azt gondolnám, hogy a tudomány annak megfejtése, amit nem értünk, nem pedig annak előírása, hogy mely tapasztalatokat engedélyezzük. Utóbbi a katolikus egyház szokásos eljárása.

Az a probléma az eredményes állításoknál is fennáll, hogy honnan tudhatod, hogy a megoldás az állítás következménye? Annyi minden egyéb is történt az életükben, lehet, hogy orvosnál is voltak, pszichológusnál, jósnál, vagy nyaraltak külföldön -- nem lehet kísérletileg magánzárkába csukni senkit hónapokra. Honnan tudod, melyik hatott?

Aki az állítás ellen érvel, az az eredmények láttán megjósolhatóan azt fogja kérdezni, honnan tudod, hogy az állítás segített. Válasz: sehonnan. De ha ez nagy százalékban történik, akkor az már érdekes, és megvan a korreláció, amit követelsz, csak nem konkrét számsorokban.
Baszná meg az összes medve! Kábé ez a gondolat fogalmazódott meg bennem első pillanatban, amikor elolvastam a Blikk hírét. Aztán ahogy átgondoltam a dolgot, újból ez fogalmazódott meg bennem.Na jó, nagy számban úgysem fognak medvék letelepedni a Bükkben, vagy az…..
2010. június 15. kedd, 18.00 óra BME Fizika Tanszék, 1111 Budapest, Budafoki út 8. F épület III. lépcsőház II. em. 13. terem térképvázlat itt Sokféle és sokrétű ellentmondás-szövevényben igyekszünk az egzakt tudományos eredmények alapján közérthető útmutatást adni a géntechnológiai módszerekkel…..
Kotick 2011.02.25 04:56:47
@fordulo_bogyo: én nem vagyok szakmabeli, nem vagyunk egy súlycsoport, sőt, sportág sem.
Az én szememet is megütötte a 'vírus méretű gomba', hogy lehet az? NEm tudom.

Viszont ha ez ilyen egyértelmű, akkor hogyan és miért születhetett meg a levél valakitől, aki szintén eltöltött néhány évtizedet a szakmában?
Ennyire buta a kolléga? Vagy dollármilliókat fizet neki egy GE-ellenes civilszervezet?

Az én szempontomból: az egyik szakember azt mondja, hogy a másik alapvető hülyeségeket beszél nagy nyilvánosság előtt, nem törődva azzal, hogy szakmai reputációját tönkreteszi..
Ezt én nem tudom értelmezni.

Azt írja a levél, RR-szójában meg lehet nézni ilyen-olyan nagyításnál. Ha jól értem, ehhez semmit sem kell küldenie, ellenőrizhető.

@Tom Benko: Megfigyelést nem lehet bizonyítani. Bizonyosakat meg lehet ismételni, másokat nem. Ezen buknak el az UFÓ-t látók.

Miért ugrottuk át ismét azt, hogy a GM takarmány meddőséget okoz? Ez nem egyedi megfigyelés, és valahogy erre senki nem követeli a tudományos magyarázatot. (Mondjuk a levélíró állítólag pont ezt kereste. Biztos nem szkeptikus.)

Érdekes tapasztalni, hogy hogyan követeli a közösség az információt olyan vizsgálatokról, amelyek a GE veszélyeit vagy ártalmait jelzik, aztán hogyan reagál, ha felmerül a veszélye annak, hogy van ilyen, semmi érdemi érdeklődés vagy kiváncsiság.
Az nem tudományos vizsgálat, ha az indiai paraszt 20 bivalyából 10 megdöglik, mert Bt.gyapotot legelt, de megfigyelésnek, adatnak elég érdekes.
Itt mindenkit csak annyiban fog érdekelni, hogy kétségbe vonja vagy cáfolja. Az objektív, tudományos nyitott hozzáállás az lenne, mennyi ilyen adat van, és ha ezek igazak,
kizárható-e hogy valami más okozta. Ha igen, akkor tényleg nincs rendben a GMO. Akkor is, ha még nincs meg rá a magyarázat. Fel sem merülne a cáfolat vagy érvénytelenítés igénye. Miért kéne cáfolni, ez is csak egy tény (megfigyelés) ezeket pedig, tudományosan ugyebár, elfogulatlanul és értékmentesen, mint tényeket szemléljük. (:)) Nincs mit hadakozni ellenük.
(Az nem tudományos vita, hogy tényleg megdöglöttek-e bivalyok. Ott csak az a kérdés, hazudik-e valaki hétköznapian.)

Hogy lehet, hogy oly sokan mutatták ki Pusztai munkájában a hibákat, hogy bele se fértek a lapba, és ez a leghíresebb GE témájú tudományos esemény, a kérdés nagyon fontos, és azóta egy évtized alatt senkinek sem jutott eszébe megismételni. Hogy lehet ez?
Kattintsuk végig az alábbi YouTube-linkeket:123A videómegosztó tört angolsággal megírt hibaüzeneteiből az bogarászható ki, hogy a mögöttük lévő feltöltött videókat a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézete kérésére, szerzői jogi hivatkozásra távolították el…..
Volt már kaviccsal felszórt játszóterünk, meg diktátor wc-s nénis is, most pedig a zuglói önkormányzatnak köszönhetően ismét egy használhatatlanná tett játékról kaptunk hírt. Az (egyébként nem vadiúj) EU-s szabály szerint ugyanis kötelező a hinta kilengésének megfelelően…..
Kotick 2010.04.09 11:38:20
Jaj istenem! A szociológia tudománya már megállapította, hogy a hülyeség fölülről lefelé nagyon jól terjed. Európai szinten megvédjük a gyerekeket az eleséstől, a horzsolástól, stb. Szerintem törvényben kéne kimondani, hgy senkit nem érhet semmilyen kellemetlenség.
A következő lépés az lesz, hogy akinek a kertjében olyan fa áll, amire fel lehet mászni, az is köteles lesz kipárnázni alatta. Szabványosítanám továbbá az elesésmentes biciklit (lásd tricikli), a labdát, amely beépített chip segítségével sosem talál fejbe, valamint a konyhakést, amely érzékeli, ha emberi bőrhöz ér, és abban a pillanatban automatikusan kimegy az éle. De az EU titkos, a gyerekeket az élettől megvédő bizottsága rövidre is zárhatná a kérdést azzal, hgy minden szülőnek kötelező bevizsgált autós gyerekeülést hegeszteni két méterrel a plazmatévé elé, és abba beszíjazni a gyereket, ha az nincs iskolában. Garantáltan nem éri baleset. A szabály megszegőitől a gyámügy vegye el a gyereket! Rendnek kell lenni, vagy mi, a hivatalnokoknak meg ellensúlyozni kell ezt a sok felelőtlen, gyereknevelésre képtelen szülőt!
Ja, és meg kéne még védeni a gyerekeket a túl sós, a túl édes, a túl savanyú és a túl keserű ízektől is, valamint a hidegtől és a melegtől meg a széltől is. Nyáron az önkormányzatok melegítség 25 fokra az összes bánya- és egyéb tavat.
Ennek sosincs vége...
Ezt a levelet érdemes többször elolvasni, mert egyszerűen hihetetlen. A balatoni nyárban a szerencsétlen mindenes kiscsajt nem elég, hogy megdugják, de még. És ráadásul levélírónk egy borzalmasan pökhendi pöcs. Nem humoros, inkább szomorú és idegesítő történettel van dolgunk.…..
Mégpedig heti rendszerességgel. Legatyásítva, a Rorschach-teszt lényege, hogy az ember kapásból rávágja, mi jut eszébe egy adott képről. Se többet, se kevesebbet nem várunk mi sem, szabadítsuk fel tudatunk közösen és a kommentek közé helyezzük el virtuális képaláírásunk. A…..