Regisztráció Blogot indítok
Adatok
péti

0 bejegyzést írt és 148 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kőhalmi Zoltán humorista szerint amikor gyerekkorában este a Linda ment a tévében másnap az iskolában mindenki karatézott, és bár őt tanárgyerekként minden nap megverték, legalább aznap látványosabban. Aki nem látta a Lindát, annak egy mondatban így foglalta össze: Linda egy harcművész rendőrlány,…..
Az esztendő legnagyobb slágerei Ahogy a hatvankilences év slágereit válogattam a megszokott, éves összefoglalóhoz, elém került egy igen velős komment a YouTube-on, egy bizonyos Danny Halltól, aki szerint “az összes háború közül Vietnamnak volt a legjobb soundtrackje”. Ez persze ízlés és életkor…..
Tény, hogy azok a zenék, melyekre életünk egy emlékezetes korszakából - kiemelten harmatos kamaszéveinkből - emlékszünk, kitörölhetetlenül összeforrtak eseményekkel, életérzésekkel és újból hallgatva nosztalgiázásra hívnak. A nyolcvanas évek pop-rock-metál zenéje mindemellett annyira sokszínű volt,…..
péti 2019.11.14 09:35:38
@johevi:A Red Box- tól a For America tényleg überfasza kis szám.
Pontosan emlékszem azokra a hétköznapi estékre, mikor felcsendült a TV-ből az ikonikus Vészhelyzet főcím a zöld villódzások és az ER felirat kíséretében, majd a színészekhez tartozó magyar hangokat lehetett hallani. Kívülről fújtam a szinkronszínészek nevét, de még a sorrendjét is, ha pedig olykor…..
Hatalmas köszönet az Index Fórum legjobb topikjának és Modor Gyurinak. Kurtznak is köszönöm a tippeket. Figyelem: ha nem szerepel bármelyik dal a listán, attól az még nem jó. A listát nem befejeztük, csak abbahagytuk - még rengeteg szar zene van (Fekete Pákó, Balázs Pali meg…..
James Bond régebb óta köztünk van, mint ameddig a hidegháború tartott. Két tucat filmje mellett nem beszéltünk még a kismillió utánzóról és a hatását mutató kémfilmek özönéről, amik azóta is kiapadhatatlanul érkeznek. A Bond-láz más filmsorozatokat is elkapott, a Fantomas visszatér és A magas szőke…..
Bár általában csak néhány másodperc jutott nekik, mégis a sorozat elmaradhatatlan szereplői voltak, többnyire lenge ruhában...
A tudásalapú vetélkedőkre itthon mindig is hajlamosak voltunk úgy tekinteni, mint valamiféle kinyilatkoztatásra, a könnyen, tömegek számára elérhető Tudás alfájára és ómegájára, a kvízmesterekre meg a Tudás Őrzőire. Ilyen volt Egri János és az Elmebajnokság, azaz az angol Mastermind hazai verziója,…..
péti 2019.01.04 18:41:21
@Commandante Jayasuriya: A Vágó azért van annyira jó mint ő, sokat tett hozzá ehhez a műsorhoz...
péti 2019.01.04 18:49:43
@bekezsu: Hál istennek másnap már közbelépett...
Mondjuk akkor is közbeléphetett volna amikor az idősebb Bushnak hitte George W. Bush -t a tegnapi játékos. Ennyi segítség még igazán belefért volna szerintem. A Vágó ennél empatikusabban vezette anno...
péti 2019.01.04 18:52:38
@anomania: Minden szavaddal egyetértek, szívemből szóltál. Kösz.
A 444 lelt rá erre a Híradó-részletre, amiben a tüntetésekkel foglalkoztak, egészen pontosan azzal, hogy micsoda mocsok maradt a felszínen a túlóratörvény miatt utcára vonuló, de jóval, több sérelem miatt ideges tüntetők levonulása után. És hát maradt egy olyan is, amin egy akasztott ember látható,…..
Láttam én mán karón varjút…s az is elrepült - szól az erdélyi mondás, esetünkben azonban így is fogalmazhatnánk: Láttam én már balkezes gyereket... s az is embör lett. Listánkban olyan hírességeket szedtünk össze, akiknél a jobb agyfélteke rendelkezik dominanciával, és gyerekkorukban nem szoktatta…..
péti 2018.05.31 17:26:54
A pénteki adásban a játékos a B választ jelölte meg, el is fogadták jónak. Namármost. Az életrajzi film kitételben nem szerepel, hogy mozifilmre, tévéfilmre vagy dokumentumfilmre gondol a jóember, így a válasz rossz, mert Mercuryról készült több is, ez, meg ez, meg ez is, ezt…..
A kormánypárti sajtóban pár hete(?) jól megfigyelhető egy kompenzációs trend, amin lehet persze röhögni is, mert az a szánalmas vergődés, amivel igyekeznek védeni a mundér becsületét, az egészen elkepesztő írásokat eredményez (cikkeknek nem merném nevezni ezeket a láthatóan megrendelésre…..
Ha lett volna időm, én írom meg, hogy mennyire kurvajó volt az Ötven milliós játszmában tegnap Pápai Joci, a felesége, Anita, és Majka triója. (Ha Majka és Joci nem kap egy közös műsort, a TV2 nagy ziccert hagy ki, most szólunk.) Végigröhögtem a műsort, és kifejezetten jól szórakoztam rajta, és szó…..
péti 2017.03.11 09:36:28
@SmittyB: Nagyon egyetértek. Rettenetesen túltolta a ripacskodást. Szerény véleményem szerint az ilyen, műveltségi vetélkedő jellegű műsorokra általában nem azért kapcsolnak oda az emberek, hogy szétröhögjék az agyukat. Arra ott vannak más műsorok. El is kapcsoltam, nekem egy idő után sok volt belőle. Túljátszotta.
péti 2017.03.11 12:48:56
@sixx: Rá lehet fogni szerintem kis jóindulattal. Nem ügyességi az biztos.
Az 50 milliós játszma az a vetélkedőműsor, aminek elméletileg nem kellene működnie. Megvan ugyanis az ilyen műsoroknak a pszichológiája, ami nagyjából azon alapul, hogy a játékost és a nézőt is az hajtja, hogy látja, ahogy gyarapodik a lóvé, amit a végén el lehet vinni, és ott van a nagy elbukja-nem…..
A múltkor azon akadtam fenn, hogy 1996 már 20 éve volt, de mit mondjak akkor arra, hogy 1986 pedig már 30 éve! Persze egy '80-as évekbeli slágerről könnyebben elhiszi az ember, hogy már benne van a korban, mégis vannak dalok, amik máig olyan frissnek hatnak, mintha mondjuk csak nem is olyan régen…..
Depeche Mode toplistát összeállítani Magyarországon olyan, mint belenyúlni egy darazsakkal teli kaptárba - merész vállalkozás. Éppen ezért még csak meg sem próbálok objektív lenni, ehelyett egy emlékfoszlányokkal teli teljesen szubjektív válogatást csináltam azokból a dalokból, amiket nagyon…..
Havas "tanár úr" nem egy túl bonyolult ember. Ő az, akire mindig lehet számítani akkor, ha valakit elé kell küldeni a picsába - olyan, mint egy nagyra nőtt papagáj, amin vannak bizonyos gombok, amiket ha megnyomunk (Hajdú, Bochkor, Friderikusz, Sebestyén), akkor Havasból ömleni kezd…..
péti 2016.10.22 09:54:18
@az_igazi_trebitsch: Már ha hagyja őket szóhoz jutni és nem fojtja beléjük a szót. Legalább azt várná meg míg befejezik a mondatukat.Tapló.
A Sztárban Sztár egy kifejezetten szórakoztató műsor, legalábbis bizonyos szinten, és értelemben véve, akkor, ha az agyunk fontosabb részét pont úgy kikapcsoljuk, mint egy Schwarzenegger-film alatt, és arra koncentrálunk, hogy de vicces a női ruhában, de borostás arccal, viszont szopránban sikoltozó…..
péti 2016.10.05 15:54:51
@tonyk:Egyetértek. Vásáry André szerintem is jól hozta a figurát, hangilag is rendben volt. Lehet, hogy nem ugyanazt a műsort néztük?
Lassan lemegy a teljes csoportkör a foci-Eb-n, és a közvetítés már több mint egy teljes hete ültet nagy számban olyanokat is a tévé elé, akiknek amúgy eszükbe sem jutna a köztévére kapcsolni. Számukra egy alternatív valóságra nyílik ablak a közvetítések szünetébe beszúrt, egyperces mini-híradóval,…..
Újabb nagy név távozott, na nem jószántából, az MTVA-tól: az a Zelinka Ildikó, aki 17 éve dolgozott a köztévénél. A nagy nyári hajtás (labdarúgó-Európa-bajnokság, nyári olimpia) előtt a döntés elég furcsa, de hát mi nem az ennél a cégnél, ugye. A hírt a Story magazin hozta le elsőként, nekik a…..
péti 2016.05.05 15:15:18
Amikor Azurák Csaba György Bence távozása után átvette a hírigazgatóságot, és arról beszélt az Indexnek, hogy egy politikai-közéleti háttérműsort szeretne meghonosítani a TV2-n, illetve lecsökkenteni a Tények másfél órás műsoridejét (agyrém, minek ilyen hosszú híradó bárkinek is?), legrosszabb…..