Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lefty Rosenthal

1 bejegyzést írt és 409 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kifordult az életünk a megszokott kereteiből az elmúlt hetekben, sokan kényszerültek megtapasztalni az otthoni munkavégzést, annak minden előnyével és csapdájával egyetemben. Vajon miként birkóznak meg mindezzel külföldön élő magyarok, mik a tapasztalatok?..
Lefty Rosenthal 2020.03.27 09:37:49
@tildy[UK]: @droid_:

A home office, mint helyiseg, mint fonev, igen, az IKEA-ban latni, nagyon ritkan en is igy irom le a munkavegzem fizikalis lokaciojat, de akkor is inkabb ugy h “I have an office at home”, mikor ugyfellel beszelek, de koznyelvben meg mindig inkabb study, ha megnezed az ingatlan hirdeteseket, ott is inkabb ez szerepel.

Mint tevekenyseg, arra vonatkozoan, hogy valaki otthonrol dolgozik, nincs hasznalatban. Soha senki nem hivatkozott arra meg ugy, hogy otthonrol fog dolgozni, hogy “I’m going to home office tomorrow”, vagy “I’m doing home office” v hasonlo valtozatok. Messengeren, skype-on, teams-en stb a lokaciot soha nem irjuk “home office”-ra, altalaban “WFH”, neha “working from home”, ritkan “working remotely”, de a “home office” az angolban nem tevekenyseg, mint ahogy a magyarok hasznaljak.

Tudom h rohadtul semmi ertelme ezen rugozni, csak viszketek mikor ezt benfentes modon probaljak hasznalni, helytelenul.
Lefty Rosenthal 2020.03.27 13:35:30
@droid_: az angol, kanadai, usa, indiai, thai es ausztral cegeknel pedig WFH v work from home, ami azert lassuk be, nagyjabol fedi az anyanyelvi lokaciokat. 5 perce jott email egy ugyfeltol ahol a working from home policy-juket ismertetik, nem a home office policyt. Annyiban nem fejeztem ki jol magam h a home office, mint ket szo es szo-osszetetel termeszetesen nem magyar, de anyanyelvi kornyezetben nem hallottam meg tevekenysegre a home office-t, mert nem hasznaljak, csak lokaciokaent, es azt is ritkan. Ennyi.
Lefty Rosenthal 2020.03.27 13:35:58
@droid_: szerintem akkor ezen tul vagyunk, megbeszeltuk. Amugy a benfentes szinten nem jo valasztas reszemrol, inkabb a modoros szo illett vna. De van abban valami szepseg a nyelvnaci trollkodasomhoz rosszul valasztom meg a szavakat.

@SzZoole: tudom h igazam van, koszi :)

pusza
Kedves Mindenki! Eddig se volt kérdés, de most talán már mások is elhiszik nekünk: az egész világ- és nemzetgazdaság egy hatalmas lufi, ahol Münchhausenként a saját hajánál fogva próbálja magát mindenki kiemelni a mocsárból (és felszínen tartani), eközben felesleges mesterségek pénzelését öncélú,…..
Nagyon jó szakmával, komoly hátszéllel is élete legnehezebb öt évén van túl Viktor – ennyi ideig tartott, amíg az átlagosnál jobb feltételek között is sikerült megtapadni, saját, biztos életet és egzisztenciát kialakítani az Egyesült Államokban. A történet befejező része (az előző részt itt…..
Ezeket a dolgokat egy jó felszolgáló soha nem mondaná el egy vendégnek, pedig nagyon fontos lenne tudnunk. Így lehetővé tettem néhány kiváló hazai szakembernek (egészen különböző profilú és árszínvonalú helyekről), hogy névtelenül mondja el, mi zavarja őt a napi munkavégzésében, a vendégekkel való…..
Napok óta tele vannak a hírek az Egyesült Államokat sújtó elképesztő hideggel. De vajon milyen lehet az élet akkor, amikor tényleg olyan az idő kint, mintha az ember egy mélyhűtőben lenne? Nos, Roger rövid, ámde annál érdekesebb posztjából rögtön kiderül – és egy nem akármilyen fotósorozat nyomán…..
Általános vita tárgya, hogy mikor is kezdődjön az iskola. Több tanulmány mutatott rá arra, hogy a korai kezdéssel járó alváshiány felelős a diákok több problémájáért. Egy városban léptek is emiatt, és az eredmények magukért beszélnek...
Lefty Rosenthal 2018.12.18 15:14:27
@ludwigvan: az ilyen konyhasneni hozzaallassal nem tudsz mit kezdeni, majd eltunnek szepen csendben, az ido megoldja
Ritkán esik szó arról, mi a helyzet, amikor a (házas)pár két tagja között nincs egyetértés a menjünk vagy maradjunk kérdésben. Márpedig ez elég komoly probléma, mint azt a mai poszt szerzője, Péter is megtapasztalja. Ráadásul még azt is el kellene dönteni, hogy merre induljanak…..
Lefty Rosenthal 2018.12.12 11:24:28
Nyaranta a dalmát tenger, a francia Riviéra és az amalfi partok telis-tele vannak luxushajókkal. Az elképesztő járműveket sztárok, előkelőségek és iparmágnások birtokolják és élvezik. Gemma Hulbert munka közben..
Lefty Rosenthal 2018.09.06 09:46:08
Lefty Rosenthal 2018.09.06 09:51:40
@arncht: na jo, de mar az interjun? :D
Lefty Rosenthal 2018.09.06 09:57:15
@arncht: vegulis, valahogy muszaj meggyozodni a tehetsegrol
  Jesse Pinkman karakterét a Breaking Bad első évadának harmadik része után ki akartéák írni a sorozatból, merte eredetileg csak annyi szerepe lett volna, hogy elindítsa Waltert a lejtőn, megmutassa neki a metamfetamin kotyvasztás rejtelmeit és kalap. Aztán Aaron Paul az első…..
Érdekes, hogy miközben az Egyesült Államok kapcsán rendre felmerül, hogy egy olyan nagy országról nem lehet egységként beszélni, ez Kanadánál ritkábban hangzik el, pedig a nyelvi-kulturális különbségek talán még nagyobbak is, mint a déli szomszéd esetében. Erre is rávilágít Lívia posztja, aki…..
Határátkelő Propaganda 2017.07.24 06:30:00
Levelet kaptam a minap, Ausztriából írta Timike. Sokat nem tennék hozzá, mert minden sora magáért beszél, úgyhogy jöjjön a levél, utána pedig ti...
Nagy-Britannia választ, méghozzá új parlamentet. Kicsit (nagyon) korábban, mint az várható volt, hiszen a menetrend szerint csak három év múlva kellett volna ismét az urnákhoz járulniuk a briteknek. Csak hát közbejött a Brexit, egy miniszterelnök-váltás, így aztán most jöhet az előrehozott…..
Nehéz helyzet az, amikor a forma szerint mindened megvan, ám te tudod, hogy valami nem stimmel, valami hiányzik, vagy ahogyan Péter megfogalmazta, valahol otthagytad a lelked – legyen az valamelyik külföldi ország, vagy munka egy óceánjáró hajón. Carnival Valor..
Határátkelő Néplélek 2017.03.09 06:29:00
Írek, lengyelek, románok, magyarok (és persze angolok, meg sok más náció tagjai) élnek egymás mellett Nagy-Britanniában, és mindegyik másképp éli meg a határátkelő létet, másképp gondolkodik életről, hazáról. De hogyan? Ezt próbálja meg körüljárni (és még sok minden mást is) Digger mai posztja...
Elég sok poszt született már a hivatali packázásokról, ám a mai poszt több szempontból is más, mint a többi. Egyrészt egy angol bankban játszódik, másrészt Kata történetének nagyon sajátos fordulatai vannak, és azt hiszem, hogy akkor még finoman fogalmaztam. Egy egészen…..
Lefty Rosenthal 2016.12.06 12:19:44
@macamuca [IHUN]: de firtatjak, annal a 3 brit banknal ahol compliance poziban voltam es oktattam, firtattak. Az MLR2007-ben illetve a vonatkozo FCA (FC1-2) guidance-ben is benne van. Ha lakossagi szamlakat nem firtatnak akkor mindenki aki a "radar alatt" akar maradni azt nyitna. Semmi koze. Nincs semmi kulonos abban amin a posztolo keresztul megy, a banki alkalmazottnak sokszor azt oktatjak h a "rendszerre" hivatkozzon ilyen esetben, ha egyatalan tudja h a referral code amit kapott micsoda.

A jutalmazas is ertekesites alapjan ment, meh ha finomitottak is rajta.
Lefty Rosenthal 2016.12.06 12:19:48
@macamuca [IHUN]: lehet h tole nem kerdezik meg, de van egy MLR officer (illetve az alatta levo KYC team) aki azert vezet egy listat az ilyen szemelyekrol. Aztan a vege egy referral code szamlanyitas elott.
Lefty Rosenthal 2016.12.06 16:58:49
Nemrégiben felvetettem itt a blogon, hogy ti vajon hazatérnétek-e Magyarországra (vagy: maradnátok-e), ha 100 ezer forinttal többet ajánlanának, mint a legutolsó fizetésetek volt? Több poszt is érkezett, erre a kérdésre válaszolt írásában Gabriella is, aki több szempontot is felvetett. (Akit egyéb…..
Nincs szakember. A Magyarországon (és a régióban) élők egyre gyakrabban szembesülnek ezzel a mondattal, miként azzal is, hogy lassan alig marad ember a különböző ház körüli szakmunkák elvégzésére – és akkor például az egészségügyről még nem is beszéltünk. Apropó,…..
Lassan kétszáz éve lesz, hogy 1832-ben a Yale Egyetem diákjai megalapították a Skull and Bones titkos társaságot. Azóta ez lett minden idők legnagyobb hatású ilyen szervezete, melybe minden évben csak 15 kiválasztottat vesznek be, igaz, a tagság életre szól és (cserébe a…..
Szia Őszinte Ingatlanos!   Szeptemberi költözéssel a barátaimmal budapesti albi után vadászunk, nem hagyjuk az utolsó pillanatra. Lenne egy megfelelő lakás, ám a tulaj három havi kauciót kér, amit kissé sokallunk. 1-2 havit szoktak. A tulaj elmondta, hogy ő ehhez ragaszkodik és mivel amúgy a…..
Amikor ezeket a sorokat írom (és ez magyar idő szerint péntek hajnal), immár biztos, hogy a Brexit hívei nyertek, azaz az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból. A kilépés egyik legnagyobb híve, a UKIP vezetője már lemondásra szólította fel David Cameron miniszterelnököt, akit ugyanakkor saját,…..
Lefty Rosenthal 2016.06.24 14:49:22
Nehéz lenne ma másról, mint a britek uniós népszavazásáról posztolni, szóval jöjjön egy, a témába vágó poszt, amit Angliából Emma küldött be, aki megpróbált kiemelni pár szempontot ebből a hatalmas témából. Szerinte bármi lesz is az uniós tagságról szóló népszavazás végeredménye, a következményeket…..
Zsófi egy kéttannyelvű gimnáziumban tanult, két nyelvet is felsőfokon beszél, ugyanakkor az is gyorsan egyértelművé vált számára, hogy államilag támogatott helyen nem nagyon tud továbbtanulni. Pénzgyűjtésre Ausztriát és a pincérnőséget választotta. Ennek fél éve. Lássuk, miként látja a helyzetét és…..
Lefty Rosenthal 2016.06.21 14:01:04
@adg: nem tudom mit szivtal h ilyen latomasaid vannak, de ha ilyen korai oraban tudod kezdeni akkor valamit sokkal jobban csinalsz mint en..:)
Lefty Rosenthal 2016.06.21 16:21:59
@adg: nem volt komolyan veve
Lefty Rosenthal 2016.06.21 16:22:02
@charlieharper: na akkor novesztem en is a hajlektalan borostam h ne logjak ki a kepbol
Határátkelő Elégtétel 2016.05.31 06:46:00
Mostanában egyre többet lehet olvasni, hallani arról, hogy mekkora szakemberhiány van Magyarországon, olyannyira, hogy az építőipar, sőt, a balatoni turizmus szereplői is katasztrófahelyzetet emlegetnek. A mai poszt szerzője, Digger egy külföldön élő magyar szemszögéből írta meg…..
A Nagy-Britanniában élő magyarok száma körüli vita talán soha nem jut nyugvópontra, mindenféle adatot hallottunk már, de a konkrét számoknál talán érdekesebbek a trend, ami azt mutatja, hogy az elmúlt öt évben kétszer annyian lettek...