Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MarsellusW

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hogyvolt 24 3x23 11:00-12:00 2009.02.12 09:00:00
11 óra. Itt az utolsó előtti rész az évadból, és komolyan mondom, a múlt részben nagyon kitettek magukért a hőseink. Tóni jó útra tért, Fürti önfeláldozott, de megúszta, Jack meg elkapta Saunderst, bár nem volt nehéz, mert amikor két F-18-as lecsengette az égről a…..
hogyvolt 24 3x22 10:00-11:00 2009.02.05 10:55:00
10 óra. Hűha… lassan közeledünk a sztori végéhez, de a megoldás szikráját se vélem felfedezni. Azért (annak, aki még nem látta volna) elmondom, hogy igen Jack a végén, ha nagy áldozatok árán is, de megoldja az ügyet. És most jöhetnek, a kommentek, hogy:…..
CsakNorrisz 2 hónapja vár a Közlekedés Biztosító Egyesület döntésére és a biztosítás kifizetésére, pedig a balesete egyértelmű volt: a károkozó másik fél elismerte felelősségét és kész. Ehhez képest most folyik a felülvizsgálat felülvizsgálata, CsakNorrisznak pedig ki…..
BKV figyelő kolléga találkozott az adománygyűjtés eme eredményes módszerével Tesco-ban. Azért a másik oldalon is gondolkozzunk el kicsit: ki az, aki egy noname pénzgyűjtőbe képes egy fillért is beledobni?A Tétényi útnál nyílt Tesco Expresszben fényképeztem szerda este. Egy kis…..
Postafordulta nélkül szupergyorsan megérkezett Sir Morik válasza az angol-magyar rendelési incidensre. A Homár nem érti, hogyan kerekedhetett ebből egyáltalán bármilyen ügy, nem tökmindegy milyen nyelven rendel a vendég, amíg fizet? Ezek szerint nem: Szeretném a másik fél…..
A pécsi Coop-ban a rossz rendszer miatt kártyával történő fizetés esetén is a kerekítési szabály szerint járnak el. Az üzletvezető ezt elismeri, de nem tud mit tenni, ám a közbelépő rendőr szerint minden így van jól, nem kell 1 Ft miatt pattogni és egyébként is: mindenki…..
Ezennel szeretné a Homár felkérni Madarász Pétert, hogy amennyiben nem szeretné, hogy teljes mobilszámát a kommentezők közé vessük, ne spammolja tovább a kommentezőinket kéretlenül. Köszi! Kaptam egy levelet a hétvégén... Hitelrendezésre akart rávenni... Mikor folyamartosan…..
Marciék biciklivel túráztak volna Passautól Bécsig, de Bécsben sem német, sem osztrák IC-re nem engedték fel őket, pedig online még helyjegyet is vettek rá: Az egész úgy kezdődött, hogy gondoltuk, elmegyünk biciklitúrára, Passautól akartunk Bécsig a kék Duna partján tekerni,…..
Példás gyorsasággal válaszolt Marci tegnapi parkolásos problémájára a Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelet vezetője. Szerinte a KRESZ alapján egyértelmű, hogy nem szabad a járdára parkolni, viszont ahol az úttesten állnak az autók, ott is lehet azért közlekedni: A…..
MarsellusW 2008.08.14 15:24:33
Na szóval a teljes számsor.

Bal oldali járda: 280 cm
Úttest: 780 cm
Jobb oldali járda: 260 cm, ebből oszlopon belül 70 cm, tényleges járdaszélesség 190 cm.
Teljes szélesség: 1220 cm

Egy autó átlagos szélessége 140-160 cm, ehhez adjunk 30 cm-t, mert nem mindenki parkol be a járda mellé pontosan, így ez 140-190 cm mínusz az úttestből. Marad 590-640 cm.

Egy 450 cm-s, 160 cm széles autót 45 fokban elforgatva teljes hossza kb. 470-490 cm-re nő, mert kilóg az eleje és a háta is egy kicsit (meglepő, de tényleg így van!). Ha a mostani felfestés szerint szabályosan parkol az átlagautónk, akkor az úttestből 200-270 cm marad, mert az autóból kb. 100 cm fellóg a járdára még akkor is, ha nincs egyik kereke sem fent. Tehát igen nehezen fér csak el a kukásautó. Mert az minimum 250 cm széles.

Ha a BAL oldali járdán, 30 cm magasságában felfestünk egy csíkot, akkor még a belógó 100 cm-el együtt is megmarad a 150 cm a gyalogosoknak, tehát nem szabálytalan az ügy. És ekkor az úttesten való szélesség is 230-300 cm-re nő. Tehát a kukásautó is elfér.

A JOBB oldalon nem tudunk halszálkát kialakítani, mert a belógó 100 cm miatt a járda szélessége egyből 160 cm felfestés nélkül is, és csak 10 cm lehet a felfestés. Így viszont annyira belógna az autó, hogy a kukásnak/tűzoltónak/egyéb nagy járműnek esélye sem lenne.

Tehát két megoldás van:
1. Mindkét oldalon járdával párhuzamos parkolás.
2. Bal oldalon halszálka, 45 fokban, 30 cm engedélyezett a járdán, jobb oldalon párhuzamos parkolás.

Remélem, érthető volt a számolás!
Az V. kerületben nem kell a parkolótársaságnak trükköznie. Ahol rosszul van felfestve a parkolósáv, sem az úttal párhuzamosan, sem keresztbe állva nem lehet szabályosan parkolni. Marci meg is fotózta a helyet. Ráadásként nem csak a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás…..
MarsellusW 2008.08.13 22:24:30
Előre tudom, hogy ezért a kommentért keresztre fognak feszíteni, de nem érdekel, akkor is leírom. Kicsit hegyi beszéd jellegű, de szarok rá. Előre szólok: akinek nem inge, ne vegye magára.

Az a gond, hogy a lényeg veszik csak el. Ha az utca elején ki van téve/fel van festve, hogy halszálkában kell parkolni, akkor ha párhuzamosan állsz a járdához képest, szabálytalan vagy. Ergo büntetés. Halszálka szabályosan nem jó, mert belógsz az úttestre. Következmény: büntetés. Halszálka járdával nem jó, mert járdán nem lehet parkolni. Végeredmény: ki lehet találni.

De ez csak egy probléma a kurva sok hasonló közül, amik mind ilyen helyzetekre vannak kihegyezve.

Akárhogyan is próbálod betartani a szabályokat, szabálytalan tudsz csak lenni. Mert mindig van egy másik szabály, ami a másiknak pontosan az ellentéte. Ha egyértelmű lenne a helyzet, nem lenne senkinek semmi baja. Se a babakocsinak, se az autósnak, se a teherautónak. De ez itt nem működik, mert a konszenzus ismeretlen fogalom. Inkább egy évekig tartó vita, mintsemhogy egy fél óra alatt letudható megegyezés, ahol mindkét fél ad valamit a közösbe. De nálunk nincsen közös, vagy ha van, akkor az nem tar sokáig, mert az egyéni érdekek mindig győznek a közös érdek felett. Ha valamiért, hát ezért tart Magyarország ott, ahol tart.

Persze, lehet külföldre is menni, és onnan osztani fennhordott orral és übersznob felhangokkal az észt arról, hogy milyen szar ország is a miénk, és mekkora lúzer mindenki, aki még itt él ebben a balkáni mocsárban, és micsoda redva tempóban nyomul a többség. De ettől még él itt pár millió ember, akik közül azért relatíve sokan szeretnének egy normálisabb országban élni.

Úgyhogy kedves külföldre szakadt hazánkfiai/lányai: legalább ne próbáljatok okoskodni olyan témákban, amik a ti életeteket nem zavarják egy olyan helyen, ahol ez nem probléma, mert sikerült megoldani.

Ez meg itt a hegyi beszéd vége. Jöhet a filézés.
Azért jó, hogy egy függöny megvásárlásához is szerződést köt a KIKA, mert így legalább van mit lobogtatni, ha úgy járunk mint Marci. Hiába iratták alá vele az előleg fizetését, végül csak a teljes ár leperkálása után vihette volna el a függönyét. Egyedülálló…..