Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Svegacomp

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második világháború (1939-1945) német szempontból sokkal hamarabb elveszett, mint ahogyan azt a tankönyvek néhány ikonikus nagy eseményhez kötik: például Berlin ostromához, Hitler öngyilkosságához, vagy a végső fegyverszünetekhez kapcsolva az összeomlást. Katonai szempontból nyolc lényeges…..
Amikor az ember már huzamosabb ideje külföldön él, hajlamos rácsodálkozni bizonyos magyarországi dolgokra, amit az otthoniak talán már észre sem vesznek, vagy csak megvonják a vállukat, annyira természetesnek tűnnek. Bogdán jó harminc éve választotta az Egyesült Államokat, de azért rendszeresen…..
Immáron fél éve nem sikerült Budapest új negyedik generációs Skoda-Solaris Trollino trolibuszait forgalomba állítania a BKK-nak. Értesüléseink szerint prózai oka van annak, hogy a buszok még mindig a telephelyen védik a betont az esőtől és a napfénytől...
Az Egyesült Királyságban élő magyarok száma a legfrissebb statisztikák szerint nagyjából 100.000 és 350.000 fő közé tehető. Az Index az ONS (a brit KSH) adatai alapján 98.000 főre becsülte ezt a számot a 2017-es adatok alapján. A Brexit miatt azonban korántsem mindegy a jelenleg kint élők és…..
Svegacomp 2018.12.10 00:42:06
@Éhesló: nagy a pofád. Egyáltalán nem vagytok jobban, mert lassan hiányozni fog a munkáskéz, itthon meg a cigányok meg a nyugdíjasok maradnak csak. Aki ezt hosszú távon nem látja, az egy idióta. A vezér megtehet bármit, elmehetnek azok, akik nem gyarapítják a szavazótáborát, de hosszú távon ez nagyon vissza fog ütni.
Svegacomp 2018.12.10 00:46:35
@apro_marosan_petergabor: hagyjad már ezt a maszlagot, hogy a magyarok előbb-utóbb hazatérnek. Ezt nyomatja a kormánypropaganda meg azok, akik sosem éltek itt. Aki itt megragadt, dolgozik normális bérért, mosolyognak rá a boltokban, elérhető számára a ház, a kocsi, a nyaralás, az sosem fog hazamenni a nyomorba. Hiába fújjátok az ellentetjét.
Szerintem sokunknak megvan az, amikor megpályázunk egy állást külföldön és hiába van meg minden képesítésünk, tapasztalatunk, képességünk hozzá, valamiért mégsem minket választanak. Egy friss tanulmány szerint ennek az egyik oka végtelenül triviális...
1939. 1960-68 között. Kivégzésére váró elítélt a gázkamrában az Egyesült Államokban. Fején a csuklyán a Westinghouse Electric logója látható..
A mai bejegyzésben elsősorban sematikus ábrák és térképek lesznek, szöveg kevésbé, így az erre érzékeny olvasóim nyugodtan kihagyhatják.Már rengetegszer írtam, de ezt nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy Kínában az infrastruktúra fejlődése egészen elképesztő méreteket öltött az elmúlt évtizedekben, s…..
Egy Hírcsárda úgy látszik nem elég egy ekkora országnak, és nem tudja kiszolgálni az istenadta nép viccesálhírigényét (ezt valahol legalább egy kötőjellel meg kéne bolondítani, mert rém gyanúsan néz ki), ezért gondolhatta úgy a tízéves születésnapját október 1-jén ünneplő Comedy Central, hogy…..
Angliában (meg nyilván máshol is) a külföldi élet sok határátkelő számára az ügynökségi munkánál kezdődik. Így volt ez Józseffel is, aki még 2010-ben költözött a szigetországba, először egyedül, majd ment utána a felesége is. Posztjából kiderül a kezdeti…..
Svegacomp 2018.07.20 12:04:27
@vándor madár: 2015-ben vettük a házat és 15 év mortgage volt a határ. Ezután 2017-ben lett remortgage-olva, akkor átsoroltak remek adósnak, felére lement a kamat és 12 évre a futamidő, és ezzel kb. 100 fonttal lett kevesebb a törlesztő, most 550/hó. És csak én egyedül vagyok benne.
Svegacomp 2018.07.20 16:56:26
@vándor madár: igen, pontosan. Nézik a pénzmozgást és ha nincs késés, vagyis mindig van annyi rajta, hogy a bank le tudja vonni az összeget, akkor átminősítenek megbízható adóssá.
Svegacomp 2018.07.20 17:11:00
@tamarisk: Az a 2200 Font úgy 220 ezerFt körüli itthoni bért jelent.
VÁSÁRLÓERŐben és életszínvonalban mérve.
Avagy 2200 Font angliában nem nagy durranás.
Sőt eléggé az alsó szintje még az angol életszínvonalnak.
Bizony, bizony
aki hasonló hozzáállással dolgozik és él itthon is, mint angliában.
Az itthon jobban él!
Ez van.

Nagyon nem akartam reagálni erre a bejegyzésre, de te egy igazi magyar vagy, süt a rosszindulat és a tudatlanság belőled. Fogalmad sincs az itteni viszonyokról, a benzin, alap élelmiszerek egy árban vannak a magyarral, a műszaki cikkek töredéke a magyarnak, vagyis nagyon nem igaz, hogy 2200 font az 220.000 Ft. Az, hogy Magyarországon hasonló munkával a magyar jobban él, és ez van, a tipikus esete az agymosásnak, azt fújod, amit a szádba adtak. A poszt pont nem ezért íródott, de ti mindenbe bele tudtok kötni csak azért, mert a saját életetek zsákutcába futott és nincs erőtök, tehetségetek váltani, vagy tenni akár bármit is a jobb életért. Tudom, hogy a pénz nem minden. De otthon sírva fakadtam, amikor a tankolásnál mellé csorgott 1 deci benzin, itt meg egy havi túlórás keresetemből vettem egy olyan kocsit, amire otthon 5 év hitelt kellett felvennem. Itt nincs olyan fogalom, hogy hó vége, érted? Szerintem nem. Már bánom, hogy reagáltam, mert lesüllyedtem a te szintedre. Nem lesz több ilyen.
A főszezonban talán már nem variálnak többet a szabályokkal a fapados szolgáltatók, nem árt összefoglalni, kinél mi az ábra. Az utasoknak leghúsbavágóbb szabályokat szedtük össze, ezeket ajánlott ismerni repülőre szállónak, sőt, foglalás előtt is jó velük megismerkedni, a nekünk legjobb szolgáltató…..
Svegacomp 2018.07.18 15:30:47
@Gyúrótermi BUNKÓ: A nicked helyretett mindent. Még több ilyen magvas véleményt akarunk tőled, mester...
Korábban nagy fideszes voltam, rajongtam Orbánért, ott voltam minden nagyobb felvonuláson, szórólapoztam, aláírásokat gyűjtögettem a pártnak. Ez viszont szépen lassan elmúlt, ami nem annak köszönhető, hogy változott volna az értékrendem, hanem pont ellenkezőleg: a Fidesz lett teljesen más, mint ami…..
A Mortal Kombat a legnépszerűbb verekedős játék, ami valaha készült. Anno nagy csapást mért a játéktermek királyára, a Street Fighter 2-re. Sikere azóta is töretlen, noha idén ősszel töltötte 25. szülinapját.  ..
Joseph Heller kultregénye, a háború, (meg úgy amúgy a világ) abszurditásáról szóló 22-es csapdája George Clooney főszereplésével és rendezésében hatrészes minisorozat-feldolgozást kap, aminek én akkor is örülök, ha a forgatókönyvírók között a War Marchine egyik írója is ott van, mert kizártnak…..
Ma a férfiak 4,7, míg a nők 9,7 százaléka szorong valami miatt. Ha pedig szorongás, akkor nem lehet elmenni a fóbia jelensége mellett, amely egy szorongással kísért érzelmi zavar, ráadásul a leggyakoribb fajta. Csak nagyon kevés ember mondhatja el magáról, hogy nincsenek irreális félelmei. A fóbia…..
Svegacomp 2017.10.21 20:16:29
@Libsik visítanak de az ország a miénk !:
Csak hogy tudd: a világon két irányvonal létezik, a liberális (libsi) vagy demokrata és a diktatórikus. Mivel nálad szitokszó a liberális, gondolom az önkényuralmi rendszerek híve vagy, mint pl. sztálinizmus, Észak-Korea vagy a mai magyar valóság. Gratulálok az éleslátásodhoz. Fröcsögj tovább és égesd magad. Igazi orbán hívő vagy. Nem kell gondolkozni, érvelni, csak a nagyvezér szavait visszamondani. Igazi, egybites hozzáállás. És mindenki boldog, mert a lógóhasúnak pont olyan emberek kellenek, mint te. Élvezzétek egymást.
Kedden dönt Demcsák Zsuzsa sorsáról az ATV vezetősége, tudta meg a Bors. Nemcsak a Szanyi Tiborral készült, különösre sikerült interjúját elemzik majd, hanem a kéthetes időszakot, amelyet a csatornánál töltött. A lap egy forrása szerint valószínű, hogy távoznia kell majd...
Svegacomp 2017.09.19 20:55:26
@Mate12345: tudod mindenki hibázhat a munkahelyén,. Majdnem mindenki. Mert az mindegy, hogy egy melós rosszul fűrészel egy vasat. De egy sebész, egy pilóta, egy műsorvezető nem tehet olyat, hogy részegen veszi fel a munkát.
Van egy Magyar Termék Nagydíj Pályázat, amin a nyertesek a Magyar Termék plecsni használatára jogosultak, mert mi másra, Woolmark logót csak nem lehet rájuk sütni, ugye, ezt itt, viszont igen: Szép, tényleg, de nem menjünk bele az esztétikai elemzésbe, a lényeg, hogy ezt a címet, a Magyar…..
Az Orbán-kormány mögött nem hülyék dolgoznak, nagyon nem. Pontosan tudják, hogyan kell befolyásolni a közbeszédet, a választási rendszert, az egységnyi választópolgárt vagy éppen az ellenzéki politikusokat. Nem, nem zsenik, csak szépen, szinte kottából alkalmazzák a zsenik már létező elméleteit,…..
Svegacomp 2017.08.09 19:22:40
@dunántúli gyerek: mit beszélsz te szerencsétlen. Magyarhonban 3 mobil társaság van, egyeztetve szopatják a népet. Itt Angliában 11 nagyobb és számtalan kisebb szolgáltató van, ha valamelyik átver vagy árat emel, azonnal megyek át a másikhoz. Az összes banki szolgáltatás INGYENES itt, érted? Kb. 10 áram-gáz szolgáltató van, az árak a mélyponton.
"4 óras banki atutalast bevezette commendatore ORBAN, azonnalit most csinajja eppen. Nyugaton csak almodozhatnak a zsellerek ilyen fícsörökröl."
Ez már a szánalom kategória. Gratulálok.
Svegacomp 2017.08.11 06:37:57
@dunántúli gyerek: az összes bank ingyenes mindenhol, mo-n is
Te már kezelni való vagy. Az rendben hogy imádod a gazdádat, s ezért gondolom jár némi pénz is, de ezzel a hozzászólásoddal bebizonyítottad, hogy nem vagy komplett. S a fidesznek pont ilyenekre van szüksége. Nem zavarják tények, érvek, CSAK A FIDESZ!!! Szevasz. Ja és Angliát azért hoztam fel, hogy nyíljon ki a a szemed. Te tényleg elhiszed, hogy Magyarországon (Viktor óta) minden fasza, az a legremekebb hely a világon? Akkor miért menekül a lakosság azon része, aki megteheti? Az ilyenek miatt, mint te. A régen szeretett kis szép hazám mára fideszes igazi seggfejek országa lett helyi kiskirályokkal, állami szintű hazudozással, népbutítással. Ebből sokan nem kérünk. De ti élvezzétek.
Az ATV Start című műsorának Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke volt a vendége. Az interjú apropója az volt, hogy a szövetség megfosztaná budapesti díszpolgári címétől Soros Györgyöt. A beszélgetés egy ideig a szokásos mederben folydogált, vagyis Nacsa a hetek óta…..
Svegacomp 2017.07.13 16:14:04
@majdénmegmondomatutit: A 25 év elmúlta érvet ad arra, hogy valaki a világnézetét, érveit, értékrendszerét homlokegyenest megmásítsa? Ezek szerint van egy olyan év/határ, ami ezt lehetővé teszi? Mennyi az? Vagy ettől politikus a politikus? Hogy gerinc és emlékezet nélkül élősködjön a nemzeten úgy hogy soha életében nem dolgozott egy pillanatot sem? És szerinted ez megbocsájtható? Akkor te sem vagy különb mint a mi kedves elitünk. Élvezzétek egymást, hajrá.
Svegacomp 2017.07.13 16:19:47
@yotta: Csak hogy tudd: a világon két irányvonal létezik, a liberális (libsi) vagy demokrata és a diktatórikus. Mivel nálad szitokszó a liberális, gondolom az önkényuralmi rendszerek híve vagy, mint pl. sztálinizmus, Észak-Korea vagy a mai magyar valóság. Gratulálok az éleslátásodhoz. Fújd a szöveget, amit a szádba adtak, mert annyi eszed sincs, hogy végig gondold amit matrázol nagyjaink után. És igazad van, neked könnyű a lét: nem kell gondolkozni, érvelni, vitatkozni, előre gondolkozni, utólag gondolkozni, csak odavágni, hogy LIBERÁLIS. Jól érzed magad így? Nagyon fájna szád, ha egy igazi diktatórikus rendszerben találnád magad kivégzésekkel, elhurcolással, satöbbi. Becsüld meg a koszos libsi dolgokat, mint szavazás, szabad költözködés, véleménynyilvánítás. Egyáltalán értetted azt,amit leírtam?
Emlékszem már tizenéves koromban furcsán néztem a politikai vitákra. Volt szó kommunizmusról, és nácizmusról. Kádárról és Horthyról, jobboldali polgárságról és baloldali ploretárokról. A két oldal folyton csatározott, és mindenki választott magának egy csapatot, pont mint a fociban. És a csapatot…..
Lázár Úr! 31 éves megélhetési menekült vagyok, Ön szerint rabszolga.  Immár évek óta Németországban élek - távol a gyermekemtől, családomtól, barátaimtól,  otthonomtól. Terveimben szerepel egyszer hazatérni ahová tartozom, a gyökereimhez, egyre többször merengem el ezen. De aztán egyből jön a…..
Svegacomp 2017.04.30 10:55:23
@exlex: Pont a tefélék miatt tartotok ott, ahol tartotok. Irigység az van, de tenni, mozdulni, tanulni, gondolkozni az luxus. Amúgy remek volt a hozzászólásod, igen tanulságos.
Svegacomp 2017.04.30 11:03:18
@Sexual Harassment Panda: A hozzászólásodban benne volt hogy szerinted. Ez mutatja, hogy fingod sincs a kinti életről, csak fújod az átlag szöveget. Itt átlag alatti fizetés nincs, mert nincsenek ügyeskedő, nem bejelentő foglalkoztatók, vagyis mindenki megkapja a minimálbért (7.50F most). És nem csak alja meló van itt. Egy barátom grafikusként dolgozik, én raklapozó robotokat programozok nem minimálbérért. Olyan kocsim van, amire otthon 5 év hitelt vettem fel, itt megvettem kápé. Már van házunk, de a nyugalom, a politika mentesség, a normális élet a megfizethetetlen. Évente megyünk nyaralni, ha tönkremegy a mosógép, akkor veszünk egyet és ennyi. Világot kell látni, nem otthon sápítozni, irigykedni és szidni a többieket.