Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brummicsek

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Opera "Reborn" 2017.02.16 20:26:03
Nem, most nem egy újabb kísérleti projektről van szó. Bár kétségtelen, hogy a Neon fontos mérföldkő volt abban, amit most kapunk. A Reborn mindössze egy belső kódnév, amit minden bizonnyal sokat fogunk emlegetni a közeljövőben. Történt ugyanis, hogy az Opera egy radikálisabb átalakításba kezdett a…..
brummicsek 2017.03.07 23:38:50
@Nekomajin: Most megint teszed az agyadat - te írtad, hogy éjszakai mód. Aztán meg krekegsz, hogy azt így nem lehet megoldani.
Szarok én rá, hogy miképpen lehet megoldani, nem is kérdeztem. Jeleztem, hogy amiről te beszélsz, az nem éjszakai mód.
Persze, te tévedhetetlen vagy, mert neked a seggedben is fejed van.
Kb. két éve jelentették be, és most végre előzetest is kapott a Kacsamesék rebootja. Sőt, a trailer megjelenésének napján a Disney már a második évadot is bejelentette. Az első évadról egyelőre annyit tudni, hogy valamikor a nyáron fogják bemutatni, illetve, hogy 21 félórás epizódból áll majd, meg…..
brummicsek 2017.03.03 18:08:29
@balfa:
:D
Ismerős az a helyzet, hogy visszanézed a pár évvel korábbi képeidet, és egyszerűen nem tudod elképzelni, hogyan tudtál úgy felöltözni, hogyan hordhattad úgy a hajadat, hogyan sminkelhettél úgy, és egyáltalán – hogyan mehettél úgy ki az utcára?  ..
brummicsek 2017.02.16 09:41:40
@a nemzet fogatlan provokátora: de, de a blogger olyan messzire nem lát és így azt nem tudja fikázni.
Az biztos, hogy Nika György nem lesz a Tények főszerkesztője - jelentette ki kérdésünkre válaszul Kökény-Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója még januárban, de azt nem cáfolta, hogy a napok óta a TV2-vel tárgyaló Nika ne térne vissza a tévébe. A 24.hu azonban csütörtökön azt írta, úgy tűnik Nika…..
brummicsek 2017.02.02 22:02:37
Ahogy az elmúlt hetekben észrevettétek, a desktop blogon mostanában szeretik előre lelőni egy-egy új verzió várható tartalmát, így mi is erre állunk át. A módszer előnye, hogy jobb rálátást kapunk a készülő újdonságokra. Hátránya viszont, hogy a most leírtak közül még nem minden található meg a…..
A 42-es verzió valószínűleg nem adja meg a választ a kérdésre, de azért hoz néhány hasznos újítást az ünnepek előtt. A legérdekesebb új funkció kétségtelenül a beépített valutaátváltó. Bár elsőre úgy tűnik, hogy jobb lenne ezt valami bővítményre bízni, valójában elég hasznos tud lenni, ha külföldi…..
Főbb újdonságok Natív Chromecast támogatás O12-ből ismerős link kijelölés (fel-le: másolás, balra-jobbra: kijelölés) Könyvjelző exportálás HTML-be További újdonságok A címsáv ki lesz okosítva olyan módon, hogy ha egy gyakran látogatott weblap címét kezdjük el begépelni, akkor már a…..
brummicsek 2016.11.26 16:56:05
brummicsek 2016.12.06 23:34:58
@Nekomajin: Hát akkor miért van a cikkben benne, mint főbb újdonság?
Ez már ugye a negyedik fejlesztői kiadás a 41-es verzióból, de az elmúlt három hétben csak hibajavításokat és kisebb újdonságokat kaptunk. Így a nyári szünet végén foglaljuk össze az eddigi főbb híreket. Fontosabb újdonságok A beöngésző indításakor automatikusan megnyíló lapok betöltése egy…..
Az Opera szerver adminjai a mai nap során közzétettek egy bejegyzést, amiben leírják a támadás részleteit. A hét elején behatolásra utaló jeleket fedeztek fel a szinkronizációs szervereken. A támadást gyorsan semlegesítették, a károk felmérése viszont még folyamatban van. Nem kizárt, hogy az Opera…..
brummicsek 2016.08.27 16:22:18
Kezdjük rögtön egy szomorú hírrel: a VPN szolgáltatás nem került be a stabil kiadásba. A flags-ben természetesen engedélyezhető, és többé-kevésbé működik is, de bugok megjelenhetnek. Valószínűleg szerver oldali fejlesztésekre van még szükség. Bekerült viszont az angolul "search popup"-nak nevezett…..
brummicsek 2016.08.03 19:35:22
brummicsek 2016.08.05 16:05:56
@ata4100: persze, lehet nálam is - de friss telepített gépeken, és mindegyiken? Nem hiszem.
Eleve krva nagy baj, hogy online felületen nem lehet a szinkronizált adatokat szerkeszteni.
Sajtológia Brie vagy Camembert? 2015.05.30 21:46:34
Mostanában elfoglaltságok és életbevágóan fontos változások miatt szünetelt a blogírási tevékenység a szerkesztőség mindegyik tagjánál. Nem volt időm különleges sajtokra vadászni, sajtos ételkölteményeket kotyvasztani, vagy az egyre sűrűbben jelentkező gasztro-fesztiválok valamelyikére ellátogatni.…..
Fontosabb újdonságok Az energiatakarékos üzemmód újabb fejlesztéseket kapott. A Beállításokban részletesen lehet szabályozni, hogy milyen körülmények között kapcsoljon be. További újdonságok Az RSS olvasó rengeteg hibajavítást kapott. Új funkciók (kategorizálás, olvasottnak jelölés, stb.)…..
brummicsek 2016.07.27 22:07:47
Főbb újdonságok A szinkronizálás kapott néhány motorháztető alatti fejlesztést. Új tartalmak szinkronizálásáról egyelőre nincs szó. További újdonságok  Frissítéseket kapott a hírolvasó, a videónéző és az energiatakarékos üzemmód is. Jelenleg még láthatatlan fejlesztések Elkezdték az…..
brummicsek 2016.07.11 11:16:10
@kaamir: Ahan. Nehezen, de bevette.
Elég gáz, hogy így kell buherálni.
Köszi! ;)
De az is gáz, hogy eleve nem egyértelmű a beállítás, mert egy új felhasználó megnézi a frissen telepített operában a nyelvi beállításokat, azt gondolja, hogy ott a magyar, és ezzel rendben van...
Tudom, hogy furcsa a kérdés a címben, de másképpen hogyan lehetne olyan száraz dologról írni, mint a történelem? Én mondjuk mindig vonzódtam a történelemhez, soha nem tartottam száraznak azt, amikor az emberek egymást viszállyal, háborúval, máglyán égetéssel és egyéb…..
brummicsek 2016.07.05 21:01:50
@nemorino: "Mondjuk ha a frizurák történetéről írnék, akkor például az olló feltalálásával kezdeném."
Hát rajta!
brummicsek 2016.07.05 21:02:29
@mamasita: Még hog ynincs helyesírási és egyéb hiba! O.o
Te nem látod a fától az erdőt!
Nem rasszista, csak az iszlámot, a fanatizmust nem bírja. Mentségére legyen mondva, hogy ő két dologról beszélt a ma reggeli Mokkában - arról, hogy a nyaralása alatt kirabolták, illetve arról a reptérről jött haza, ahol másnap öngyilkos merénylők robbantottak, de Demcsák és Szebeni a török kalandra…..
brummicsek 2016.07.05 20:45:00
@Galicius: Vagy épp bejátszotta.
A 38-as verzió legnagyobb újdonsága az energitakarékos mód. Kétféleképpen használhatjuk: Ha akkumulátorról megy a gép, akkor az Opera jelezni fogja a lehetőséget, és egy ikon fog megjelenni az eszköztáron. Rákattintva bekapcsolhatjuk az energiatakarékos módot. Ha szeretnénk, hogy az ikon mindig…..
Főbb újdonságok Tovább bővült a Hírolvasó testreszabhatósága. Még mindig nincs RSS támogatás, és most úgy áll a dolog, hogy lehet, hogy nem is lesz. Használhatatlan az egész. További újdonságok Mostantól lehet online forrásból is importálni az adblock listákat. Az egyetlen feltétel továbbra…..
Vajon helyes dolog-e medencében szoptatni egy kisbabát, esetleg azoknak van igaza, akik szerint ez veszélyes, elsősorban a babára nézve? A kérdés messze nem elméleti, olyannyira nem, hogy per is zajlik miatta. Abbie Stocker (Fotó: Facebook)..
A TV2 Facebook-oldala szerint  az ország egyik leghitelesebb televíziósa kizárólag a TV2 hírigazgatója, Kökény-Szalai Vivien felkérésére mondott igent. Május 2-tól tehát Marsi Anikó és Gönczi Gábor várja a nézőket a Tényekben. Azt, hogy Marsi Anikó mennyire a leghitelesebb televíziós vagy sem,…..
brummicsek 2016.04.25 18:22:36
@Együtt élés: " Miben különbözik a híradózás a fókuszozástól?"
Hát úgy nézem a te szinteden semmi.
brummicsek 2016.04.25 19:18:28
@Együtt élés: Mondom, hogy neked tök mindegy, mert lineáris vagy. Ez nem baj, ilyenek is kellenek, csak ne bölcselkedj - tudod, suszter meg a kaptafa....
Főbb újdonságok Megújult a Hírolvasó beállítási oldala. Sokkal részletesebben lehet szűrni a mintegy 8000 választható hírforrás tartalmában, viszont RSS csatornákra még mindig nem lehet feliratkozni. Jelenleg még láthatatlan fejlesztések A tartalomblokkolóba saját listákat is fel lehet majd…..
brummicsek 2016.04.10 13:08:18
@expa: Azért akad egy pár, még meei home felhasználónak is. Pl. az átláthatatlan, vagy nehezen követhető könyvjelző/gyorshívó mentés.
A könyvjelzőkben a töménytelen, és törölhetetlen "Más gyorshívók", amiben ráadásul elkrhatod a másik gépedet is, mert ugyesen törölheted távolról is a gyorshívókat. És ugye mivel halmozza az élvezeteket, nehéz kitalálni melyik-melyik....
brummicsek 2016.04.15 19:41:02
@csablak: azért szr egy böngésző, mert a te egyéni igényeidet nem szolgálja ki. Ugyanmá.
használja ezt a böngészőt x millió ember, ennek legalább a fele egyéni igényekkel áll elő - mindet ki kellene szolgálnia?
Kis buksidat ne somogassa meg?
A stabil kiadás előtt elsősorban a magasabb prioritást élvező hibákat semlegesítik. Könnyen elképzelhető, hogy már jövő hét kedden elkészül az 1.0-s verzió, ugyanis a Vivaldi alapítói közül ketten (Jon és Tatsuki) reggelivel összekötött beszélgetésre hívják a nagyérdeműt – az összejövetel Palo…..
brummicsek 2016.04.08 11:17:20
@Med1on: Azt nem hinném, csak helyileg. Persze ez lehet csak nekem tűnik furának - mindenesetre a begyemben van, amióta ezt bevezették és nem volt még működő szinkron.
brummicsek 2016.04.12 21:22:06
@kaamir: Nálam ez úgy jelentkezik, hogy beírom a címsorba a keresendő szöveget, majd enter és betölti az egyébként is nyitott oldalt újra. Megismételve már működik a keresés.
Érdekes dolog, ugyanez évekkel ezelőtt a régi operában is előfordult.
A béta csatornára átkerült fejlesztések Beépített tartalomblokkoló (A 38-as verzióban további fejlesztések, például saját listák használata várható.) További opciók a kezdőlap testreszabására A belső lapok dizájnja Lehetőség az Opera értékelésére (bővebben később) Néhány szinkronizációs…..
brummicsek 2016.04.01 13:07:23
@Shieldd: Mondjuk praktikus, mert én már jártam úgy, hogy megnyitotta az összes könyvjelző lapot és ez 10 lap fölött elég kellemetlen lehet
Hamarosan elkészül a Vivaldi első stabil kiadása, a napokban már az utolsó simításokat végzik a fejlesztők. A mai előzetesben javult az importálás az Opera 12 böngészőből – most már a mesterjelszóval védett jelszavak importálása is támogatott –, ezenkívül ismét működnek a bookmarkletek. A további…..
Főbb újdonságok Beépített reklámblokkoló Miután a beállításokban bekapcsoltad, a címsáv jobb oldalán egy ikon jelenik meg. Erre kattintva lehet az adott oldalon engedélyezni a reklámok blokkolását. A blokkolás még azelőtt megtörténik, hogy a böngésző elküldené a kérést a szerver felé, ezért a…..