Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nándo

0 bejegyzést írt és 331 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az HBO tegnap, az amerikai tévékritikusok nyári turnéján jelentette be, hogy az eredetileg hét évadosra tervezett Trónok harca inkább nyolc évados lesz, azaz a most forgatott hatodik évaddal együtt még három kanyar van a sztoriban. Ez még nem minden, a kábelcsatorna egy…..
Az amerikai szélsőjobboldal beépül a hadseregbe, hogy ott megfelelő kiképzést kapva készüljön fel a hatalomátvételre. Tudományos-fantasztikus rémálom? Nem. A valóság. Egyre több amerikai emberi jogi szervezet figyelmeztet arra, hogy fajvédő, neonáci és skinhead csoportok…..
Köszönhetően Török Gábor politológus blogjának, bárki könnyen hozzáférhet a legnagyobb hazai közvélemény kutatók (Medián, Ipsos, Tárki, Századvég) pártpreferencia eredményeihez egy helyről. Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt 2011 áprilisban jelent meg egy cikk itt a…..
Nándo 2012.04.22 21:41:13
@morbodoktor: ebben igazad van, szép is ez a választási-rendszer. :) de szerintem még így is sanszos, hogy nem lesz többsége a FIDESZ-nek '14-ben.
Nándo 2012.04.22 21:44:02
@ccactus: Te meg emlékezz '98-ra. :)
Nándo 2012.04.22 22:02:24
@morbodoktor: hmm, akkor egy atombomba robbant nem? azért egy fokkal jobb a helyzet.:)

azt is vedd figyelembe, a FIDESZ szinte biztosan bukni fog egy rakat szavazatot idén-jövőre, miután az eu-imf nyakára tette a kötelet, így folyamatosan adóemelés / kiadáscsökkentésre lesz kényszerítve, talán még 2014-ben is, gazdasági növekedés jó ha 1.5-2%-os lehet, világgazdasági bővülés láthatáron sincsen, a hangulat egyre depressziósabb még a fidesz-szavazók között is, az ellenzék folyamatosan azzal fogja vádolni Orbánt, hogy egy szó sem igaz abból, amit 2010-ben ígért.
Az én tippem akkor is az, hogy a FIDESZ lesz a legerősebb párt, de nem fog tudni egyedül kormányt alakítani.
(Disclaimer: Bár a poszt nem spoileres, a hivatkozott linkek azok lehetnek.)Bár az elmúlt napok kommentjeiben már előjött a Mass Effect 3-ügy, azért foglaljuk csak össze a balhét, mert vannak új fejlemények is. Tehát megjelent két remek sci-fi szerepjáték után egy harmadik, a…..
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
A Bones, avagy Dr. Csont a Fox egyik legalulértékeltebb sorozata, pedig érdemes odafigyelni rá, hiszen a 2005 óta látható sorozat tulajdonképpen mindegy melyik napon és mikor látható (kedd este 8-kor kezdett, aztán ment szerdára, utána vissza keddre, át csütörtök este 8-ra, majd…..
Nándo 2011.11.18 16:23:12
@Llew: szerintem próbáld túlélni. :))
Elképzelhető, hogy a költségmegtakarítás eléri az RTL Klub egyik legrégebbi műsorát, a Heti hetes-t is - írta pénteken a Bors. A lap szerint a show statisztaszervezője közölte a publikum egyik visszatérő tagjával, hogy a jövő év elejétől nem lesz felvétel, ami a műsor…..
Török Gábor ma reggeli elemzésében remekül megfogalmazta mi a probléma a Fidesszel: "A kormány egyre gyakrabban és egyre látványosabban kénytelen szembemenni ellenzéki időszakában hirdetett mondataival, ráadásul nyilvánosan azt sem vállalja, hogy egyáltalán viszonyuljon…..
Nándo 2011.09.19 18:55:36
@kovi1970: csak hogy tisztázzuk: minimálbérig neked sem kellett szjá-t fizetned, ugyanis ez nem úgy működik, hogy aki minimálbért keres annak nincs szja, míg aki egy forinttal többet, annak meg jön a 18%-os adókulcs, az 1Ft-ot kell csak majd leadózni 18%-kal. ;)

Egyébként tippeljetek, tavaly 200K fizunál mekkora volt az szja terhelés (adójóváírás után)?

...

13%
Megfogadtam, hogy nem foglalkozom Kertész Ákos amerikai Népszavában megjelent nyílt levelével – a nyílt levelekről általában is elmondtam már lesújtó véleményem. A legfőbb okom erre az volt, hogy a közélet ezen a szinten, pontosabban egy bizonyos szint alatt nem érdekel. Az…..
Nándo 2011.09.15 12:31:45
@egerészölyv: Mint említettem, azt kapja, amit megérdemel. ;) De azért nem vitte át az ingerküszöbömet, csak mert éppen zsidó /cigány / román / szlovák helyett magyart olvastam.
  Túl könnyű az angol, ezért nem ezzel kellene kezdeni a nyelvtanulást – áll egy oktatási államtitkárság által elkészített stratégiatervezetben, amely az Origo birtokába került. Hüledezve állunk a nyelvtanulást érintő kormányzati tervek előtt, amelyek mintha…..
Nándo 2011.08.18 02:13:50
@Könnyen elkaptuk, uram!:

azt hittem elírtad. :)

oval = ˈəʊvl = öövul
owl = aʊl = ául
Nándo 2011.08.18 02:24:50
@Könnyen elkaptuk, uram!:

néztem, feküldtem: ) i'levön :))
Modorosblog A Devizahiteltelen 2011.08.11 12:45:00
Könnyelmű, pénzügyi analfabéta, adócsaló lenne a magyar társadalom többsége? Alávaló hazugság: elég csak az interneten körülnézni. A fórumokban egymást érik a felelős, előre gondolkozó, pénzügyekben és a közgazdasági folyamatokban otthonosan mozgó magánszakemberek.…..
Nándo 2011.08.11 17:20:48
@JuveKrisz: Légy szíves ne idegesíts, te most megint a jövőbelátás képességét kéred számon az MSZP-n, amikor még a múltból sem tanultak soha. :( Azt meg látványosan elfejti itt (és másutt is) mindenki, hogy amikor elburjánzott a devizahitel, akkoriban még úgy volt, hogy a belátható jövőben csatlakozunk az €-hoz, s - szerény véleményem szerint - ez a jövőkép vezette a bankokat abba, hogy baromi nagy hitelálomlányt helyeztek ki mind €-ban, Jenben, s CHF-ben; s akkor most ott vagyunk, hogy az € bevezetést elnapoltuk, az € épp a túlélésért küzd, míg a világgazdaság éppen romokban, már másodjára.

btw, az meg ugye kúrva nagy spílerekre utal, hogy 3 millió ember adójából kamattámogatást adunk a középosztálynak úgy, hogy közben az államadósságot növeljük vele. ennél már csak az a nagyobb nonszensz, amit a fidesz 2010-ben családtámogatásnak nevez: mégpedig, aki kétszer annyit keres, annak a gyereke kétszer annyit ér az államnak. még mindig azon csodálkozom - Orbán Viktorral egyetemben -, hogy ezt a félelmetesen jó adórendszer, hogy a jó büdös életben nem találta fel még egy büdös banánköztársaság sem. :(
Bár úgy néz ki, a magazin mégsem szűnik meg (aminek mi örülünk a legjobban, komolyan), Sasa vissszaemlékezése a PC Gurunál töltött évekre folytatódik. És ha azt mondom, hogy a második rész sem lesz különösebben rövid, úgy érzem, a fején találtam a szöget. Talán kevesebb…..
Nándo 2011.08.03 21:38:11
@Dallie: tudsz valamit? :D

Flat: igen, anno elkérted tőlem, mert csináltál vmi weboldalt (ilyen flashes-izé volt), hogy be akarod scannelni a régebbi írásaidat; egyszer találkoztunk a Lurdy-házban, akkor adtam oda egy szatyorban. Egyébként nem lényeg, csak eszembe jutott rólad. :)

Chocho, Hancu, mindenki: igen, tényleg annyira szánalmas ez a sárdobálás így 7 év után tudom, de jó volt egy picit újra megélni azokat az időket, nyilván azóta mindenki már egy másik ember. :)
Az első részt jó volt olvasni, azt az időt én is megéltem, tudom miről szólt, fiatalság na; a második részhez nekem már semmi közöm remélem ti nagyon élveztétek. az egészben az a vicc, hogy engem sosem kötött le egy játék sem 30 percnél tovább 13 éves korom után, nem is értem miért dobtam ki súlyos pénzeket ezekért a magazinokért - egyszerűen csak jó volt egy igényes magazint olvasni. :))
Nándo 2011.08.05 20:54:01
@Nándo: akkor nem áruljátok el? :(
Kumin szerint Üzletelni Kínával 2011.06.26 15:14:00
A tegnapi poszt kommentjeiben többen is kérték, hogy legyen erről szó, íme: Hétköznapi beszélgetéseim tapasztalata, hogy Kína elég szélsőségesen megosztja az embereket. Sokan vannak, akik félnek az országtól, mint ahogy általában minden ismeretlentől félni szokás. Akik…..
Sipos Péter blogja Fogják meg! 2011.06.19 15:20:00
Értetlenül nézem a melegekkel szembeni gyilkos indulatokat. Elfogadom, hogy  egy csókolódzó meleg pár látványa egyeseknek zavarba ejtő lehet, de úgy tudom, hogy a smárolók bámulása amúgy is illetlenség, tehát a kérdés egyszerűen megoldható a fej elfordításával. (Csak…..
Nándo 2011.06.19 21:46:20
@Könnyen elkaptuk, uram!: én úgy tudom, hogy a testvérházasság (vagy mondjuk az unokatestvér házasság, ami elég elterjedt volt Európa szerte) azért tabutéma, illetve azért van tiltva, mert egyértelműen genetikai mutációkhoz vezet.
Nándo 2011.06.19 21:54:39
@ca2: először is nézz utána, hogy mit tekintünk "orvosilag" pedofíliának. amit te leírtál, az nem az. most vitatkozhatunk azon - hogy nagyon provokatív legyek - 13 éves (aki már biológiailag szexuálisan már érett) és egy idősebb felnőtt közötti szexuális kapcsolat pedofília, de az tény, hogy nem is oly rég teljesen bevett szokás volt már 13-14 éves korban házasságot kötni; akár úgy is, hogy a férfi már jóval idősebb volt.
nyilván, ebben a korban ez nem elfogadott, sem jogilag, sem erkölcsileg, jól is van ez így.
A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás…..
Kumin szerint Csomagra várva 2011.05.26 16:26:52
Előre szeretném jelezni, hogy a devizahitelesek megmentésével kapcsolatban nem vagyok érdek nélküli külső szemlélő. Mi is így vettünk lakást svájci frank hitelre, mi is buktunk az árfolyamon. Innen nézve nagyon drukkolok, hogy az 1982-es árfolyamot sikerüljön rögzíteni, és a…..
   A Jobbik és a KDNP már egy ideje vált-vállvetve követeli Alföldi Róbert leváltását. Összenő, ami összetartozik mondanám, de nem szeretném, hogy esetleg a KDNP-s és Jobbikos képviselők rosszat gondoljanak. A mostani indoklás az, hogy Alföldi Róbert egy…..
Nándo 2011.05.24 11:48:09
Google-nál nincs is jobb megoldás, hogy miként gondolkodnak a jelenkorban az emberek:
kepfeltoltes.hu/110524/ar_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Tegye mindenki szívére a kezét, ha téged baszogatnának annyit, mint Alföldit, te sem küldted volna el azt a n+1-es jobbikos firkászt?
 Ha már kormányunk az államadósságot, illetve annak csökkentését prioritásként kezeli az ország gazdaságpolitikája szempontjából, érdemes körüljárnunk a témát, hogyan is sikerült felhalmoznunk a GDP hozzávetőleg 80 %-ra azt; valamint a téma kibontása kapcsán néhány…..
Kétmillió nézővel ment a Való Világ4 nagy érdeklődéssel várt szombati párbaja, ráadásul 18-49-ben 43,1 százalékos nézettséget hozott a műsor, azaz a tévénéző fiatalok közel fele volt kíváncsi arra, melyik alfahím jut vissza a villába. A sajtóközleményben még több…..
Nándo 2011.02.14 20:15:44
@Capra: hadd próbáljam meg elmondani, hogy mi a baj a te fajtáddal - ha sixx nem ért egyet velem, majd úgy is korrigál.

szóval, az a qrva nagy helyzet, hogy a vv egy szórakoztató műsor, s nem "értéket" képvisel, ahogyan a dexter, csi, vagy a többi tévéműsor sem, aki értéket keres ezekben, azoknak nagyon messze elgurult a gyógyszere; így nincs is annál fárasztóbb egy tv-s blogon olyan beszűkült barmokat olvasni, akik azt hiszik magukról, hogy olyan qrva nagy iqfájterek' csak azért, mert nem nézik ezt a szemetet - az átlag ilyen balfasz ráadásul néz 10 másik szemetet, de azokkal ugye semmi baj nincs?!

tehát kérlek fejezd meg ezt a maszlagot, s ne tegyél úgy, mintha te napod 90% azzal telne, hogy hasznosan (értsd: tanulással, művelődéssel) töltenéd.

előre is is köszönöm:
üdv, egy agy-mosott. ;)
Sziasztok!   Van Magyarországon olyan multicég ( Zalában) amely családcentrikusságra hivatkozva bevezette a 12 órás munkaidőt. Reggel 06 - 18 ig tart és 18 -06 ig. Több ezren dolgoznak 12 órát állva. A nagyfőnökök azt mondják, ha nem tetszik, el lehet menni.   Nem…..
Nándo 2011.02.11 16:30:29
@nyíregyházi betti: 2x12 = 3x8 ?
Magyarországon kapható a világ legolcsóbb iPadje, a Libri 100 ezer forint alatt, 99.990 forintért árulja az Apple táblagépét. Ez középárfolyamon számolva kábé annyi, mintha az Egyesült Államokban vásárolnánk a készülékből, és nem fizetnénk forgalmi adót.Máshol is…..
Nándo 2011.02.04 16:30:19
Handras · www.handras.hu 2011.02.04. 16:24:03

és? :D azon talán ne vitatkozzunk már, hogy usá-ban nagyobb a vásárlóértéke a fizetéseknek. :D akkor is, ha a lakás drágább (bele is dőlt majdnem az ingatlanlufiba az egész világ, ugye. :D), ahogyan más dolgok meg pont annyi, vagy olcsóbb, mint idehaza. de könnyebb arrafelé megélni, s jóval kisebb tehet egy ilyen kütyü beszerzése. ;)