Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wildpig

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar jogosítvány az EU összes országában csereszabatosan érvényes, és valószínűleg mindenki biztonságosan el is tud igazodni az európai utakon - még Angliában is, pedig azok az út rossz oldalán közlekednek :) De azért mindenhol megvannak a helyi sajátosságok is. Mi természetesen Svédországból…..
wildpig 2019.03.14 10:09:05
Nagyon szeretném hogy egyre nagyobb divat lenne az effajta  köcsögözés. Ezt elődeink nagyon sokféleképen használták, de akár napjainkban és divatba hozhatjuk. Ha nincs kemencénk akár a mohács környékén élő sokácoktól tanulhatunk a szabadtűz parazsával megfőzött leves készítést. Azon a vidéken a…..
Az elmúlt huszonhat év legnagyobb honvédelmi és haderő-fejlesztési programját indítja el 2017 januárjától a Magyar Honvédség, Zrínyi 2026 néven – jelentette be dr. Simicskó István honvédelmi miniszter az év elején. Azóta kevés konkrétum látott napvilágot, mígnem a napokban Lázár János…..
Ezen a hétvégén csodálatos idő volt, mi is kiszabadultunk egy kicsit, találkoztam egy fővárosban elő baráti családdal. A barátom mesélte, miközben a gyerekeket legeltettük, hogy a főnöke mondjuk úgy, hogy anyagilag kiváltságos helyzetben van, egyik reggel arra ébredt, hogy vennie kell egy Audi…..
wildpig 2017.04.04 10:57:23
wildpig 2017.04.04 11:02:59
moly.hu/enciklopedia/szlartibartfaszt
azt hittem a 42 válasz mindenre
Ígéretemhez híven közzéteszem Marci (Takács Márton) gyalogtúrázó csapattagunk nagy fákról szóló képes beszámolójának második részét is. Úgy érzem, most is lehet majd csemegézni...  Emlékeztetőül először a tanulmány bevezetőjét adom közre annak érdekében, hogy aki esetleg az első részt nem olvasta,…..
Ezt a kérdést akár így is fel lehetne tenni: mi értelme az életednek? Mielőtt mélyebbnél mélyebb gondolatokba merülök, had osszam meg, hogy készültem erre a cikkre, és megkérdeztem néhány embertől azt, hogy miért nyomja ki az ébresztőt és mi motiválja arra, hogy reggel kimásszon a jó meleg ágyból?..
wildpig 2017.02.23 10:28:47
Hamarosan kinyílik az adventi naptár első ablaka! Ilyenkor a felnőttek is izgatottan számolgatják a napokat karácsonyig, hát még a gyerekek...De mit szólnál, ha már december elsejétől minden nap egy "mini karácsony" lenne? Ha az év lezárásaként megajándékoznád a gyerekeket és magadat 24…..
wildpig 2016.11.30 13:22:56
   Segíts Buzz-nak, hogy gyermekeddel együtt a varázsrakétával elrepülhessenek a végtelenbe és még azon is túl! Készítsétek el gyermekeddel együtt Buzz rakétáját és benne repülő csillámok a képzelet mesés világába repíti a Őt!   ..
A nyest nem egy túl ismert vadállat, a vaddisznót, a sünt, vagy épp a rókát már megszoktuk, mint a városban, lakott településrészeken előforduló nem domesztikált állatokat, tudjuk hogy hogy néznek ki, de a nyest még őrzi a titokzatosságát. A hírekben olykor veszélyes vadként említik, gyakran…..
Massimo Bottura nem a nagy szakács elődökre hivatkozik, hanem Marcel Proustra és Walt Whitmanra. Az emlékezés konyhája, az emlékkristályok kaleidoszkópszerű elrendeződésének szubjektív manifesztációja. Valójában nagyon kevés alkalom adódik az életben, amikor néhány tányér étel válthat ki…..
wildpig 2016.06.15 15:03:14
Lazarbibi Passzív radarok 2016.06.12 10:09:37
A passzív radar rendszerek anélkül képesek detektálni céltárgyakat, hogy azokat saját maguk megvilágítanák valamilyen rádióhullámmal A hagyományos aktív radarral történő felderítés során a rendszer kisugároz egy jól specifikált radarjelet, amelyet a céltárgyról visszaverődve detektál. A passzív…..
Tudom, hogy főleg az én esetemben furcsa a felvetés, hogy kell-e tudni helyes írni ahhoz, hogy megtaláld a társadat, hiszen az én helyesírásom sem tökéletes (és akkor finoman fogalmaztam). De rendszeresen jegyzik meg nekem társkeresők, hogy ők olyan társat keresnek, akik tudnak helyesen írni...
Néhány igen szép fotót találtam a flickriver-en tegnap. Egy részükről tudható, hogy 1976-ban készültek. és egy nyugatnémet turistacsalád fotói. A beszkennelt polaroid képek készítője ismeretlen (nekem azok tetszenek igazán, kicsit igyekeztem feljavítani a megfakult színeit is). Kérlek benneteket,…..
wildpig 2016.06.02 14:56:33
A 2. képen a Wartburg lehet, hogy tűzoltóé volt:
Idézet innen:
autofilia.blog.hu/2008/05/03/ketbetu_negyszam_rendszamok_1958_es_1990_kozott

- P: csak PA és PF volt, a PA személyautó, de amit gyerekkoromban láttam, kék kékfényes piros kombi (talán Moszkvics) PA rendszámmal, nos, az tűzoltósági volt.
tehát a PA-t megosztva használták. (PG és PB rendszámokra konkrétan emléxem ismerős személyautóról - prokee -)
2014-ben én voltam a világ legrosszabb versenydatsun-bloggere. Viszont versenyautóztam, amennyit bírtam. Csak írni nem győztem. Illetve győzni sem győztem. De majdnem! És sokszor. Mert a Hangyász elég menő. Bár nincs kész. Íme 2014 összefoglalva. És még alig van május! A…..
Megtette várva várt bejelentését a prémium elektromos autóiról ismert amerikai cég, otthonaink áramellátásában hasznosítható akkumulátort dob piacra. A Tesla nem titkolt célja, hogy termékei uralják az elektromos autók piacát, tekintve, hogy tavaly elérhetővé és…..
wildpig 2015.05.08 10:14:57
@kalevaleez: engem is érdekelnének a részletek - ha nem titok. Ajánlat szintjén mindenki arról akar meggyőzni, hogy nem éri meg sziget üzemben a napelem!
Akkor, ha eladom a felesleget az ELMŰnek, majd visszavásárolom, amikor használni akarok belőle, mindenképpen veszítek, ha mást nem, megtérülési időt mindenképpen. Ilyen rendszert 5,2 kW teljesítménnyel 2,7 millióért ajánlanak, a szigetüzeműt pedig 5,2 millióért. Az akku csomag 12 db 100 Ah-s "zselés" akkuból állna, autóakkuból 12*57.000 forintból lenne meg, ez kb 700e forint. Mi kerül ennyibe a szigetüzemnél?
Köszi, ha segítesz...
A negyedik részben a csatahajók leglátványosabb, és leglényegesebb eszközeiről, a fegyverekről lesz szó. Lövegek és gépágyúk a sok száz tonnás toronyba építettektől a kézzel célozhatókig. A Missouri parti célokra tüzel a koreai háború idején   Fegyverzet A tervezési folyamat végén az Iowa…..
A németországi munkahelyem rendszeresen szervez modellvásárt a különtermében. Ilyenkor rengeteg árus érkezik különféle régi vasútmodellekkel és könyvekkel megrakodva. Én szinte minden alkalmat megragadok, hogy kicsit szétnézzek, hát ha találok valami érdekeset. Mindig rengeteg…..
Ne vacakoljunk, adjunk egy esélyt annak, aki tényleg közlekedik is a városban. Robogóval, autóval, biciklivel. Szavazz Winklerre és bármit megígérünk! (Egyben ennyit ér egy ilyen szavazás.) Itt lehet, ne légy rest! ..
A Mazda3-asokkal megtett szibériai túráról már részletesen beszámoltam. Csuvasföld fővárosa, Csebokszári közelében azonban elvittek minket egy traktormúzeumba, amit a nagy rohanásban nem volt időm megírni. Mentségemre szolgáljon, hogy a traktormúzeum nem szalad el, és hogy most…..
Elvileg hírzárlat volt, arról volt szó, hogy tilos fényképezni. Azért becsúsztattam a kis gépet a hátizsákba, hátha mégis, Japánban sosem lehet tudni. Szüntelen hajlongások között minden kérdésre elhangzik egy-egy hai, vagyis igen, de azt nem tudom, hogy mondják a nemet. Amikor…..
wildpig 2013.11.20 10:08:33
@visszakettopadlogaz: a vízcseppek "szabadesésben", légellenállás mellett lyukas fánk alakúak.
weather.about.com/od/cloudsandprecipitation/a/rainburgers.htm
Cégvezetőként szerzett tapasztalataimból legutóbb megosztottam veletek néhány hasznosnak vélt tippet a munkakeresés első fázisával kapcsolatban, amely az állásinterjún való megjelenésig tart. Több pozitív visszajelzést kaptam elismert szakemberektől a cikket illetően. Sokan…..
wildpig 2013.07.23 14:43:29
@Whave: szinte szó szerint ez volt velem is, 2 telefonos, 1 szakmai angol és 1 HR-es kör - a végén olyan juttatási csomaggal, ami a mostaninál 30%-kal kevesebbet tartalmazott. Nem mentem át hozzájuk. De tényleg 6 MD-t biztos elpazaroltunk összesen.
TComment Akik mögött soha! 2013.06.26 12:13:03
Van egy toplistám, akiknek még a közeléből is menekülök. Lehet, hogy ez a hosszú élet titka? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Ültem a 39-es boxban a feleslegesen kicígölt gumirakásomon, sajgó tagokkal, hullafáradtan, mocskosabban, mint a kamaszkori fantáziám. A szememet csípte a verejtékkel belemosott naptej. Az elmúlt négy napban összesen tíz órát, ha aludtam. Ültem a gumikon, és néztem a Hangyász…..