Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gromit

0 bejegyzést írt és 361 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    A FIDESZ legutóbbi kongresszusán elfogadott programnyilatkozatából egyértelműen kiviláglik: a fejlett kereszténydemokrata, nemzeti érzelmű társadalom építésének időszakában megnő a tudati tényezők szerepe. Társadalmunk keresztény fejlődésének ugyanis elválaszthatatlan része a társadalmi tudat…..
   Az ERC Advanced Grant palyazat vegeredmenye.    284 nyertes palyazatbol 2 (igen, ketto) jon a volt keleti blokkba: egy Csehorszagba, egy Magyarorszagra. Ez az Unio legfobb tudomanyos szervenek palyazata, a legfontosabb europai grant.     Nagy Britannia 65…..
A KARD Szén-dioxid: 400 ppm 2013.05.10 20:42:29
Amikor nehéz eldönteni, hogy a trafikmutyival vagy Varga-csomaggal foglalkozzunk, a természet közbeszól. Most a széndioxid: olyan kerek számot lépett át a mennyisége a légkörben, ami meg kell szólaltassa a vészcsengőket valahol belül. Ez ugyanis globális baj. És nem kicsi, igaz,…..
Örülünk, Vincent? Lúgosítás* 2013.05.01 03:35:00
E cikk eredeti változatát a Környezetvédelem.co.hu internetes lapnak írtam, még tavaly. Ottani írásaimat a jobb oldalsávban, a "P/c szerint a világ" rovatba kattintva olvashatjátok; a két utolsó azonban nem jelent meg (ez egyúttal azt jelenti, hogy a jövő héten hozom a…..
gromit 2013.05.01 16:11:36
@acs63: az emoticonok (szmajlik) elterjedesenek hatarozottan negativ aspektusa, h kevesbe, khm, szofisztikalt embertarsaink ezek alkalmazasa nelkul mar nem kepesek az ironiat felismerni.
sorok között Lóhúsos szendvics 2013.02.12 04:30:00
Szépen dagad a Nagy-Britanniában kirobbant, marhahúsnak álcázott darált pacikkal kapcsolatos botrány: Európai méreteket öltött szombaton a Nagy-Britanniában kirobban lóhúsbotrány, miután a marhahúsos készítményként árusított, ám nagy mennyiségű lóhúst tartalmazó…..
"Büfé-ruhatár szak", avagy "Beiratkozás a sarki romkocsmában" címmel tartott előadást Máté András a Szabad Egyetemen. Az ELTE BTK Logika Tanszékét vezető egyetemi docens a bölcsész-képzésekkel kapcsolatos hiedelmeket cáfolta felszólalásában. Nézzünk néhány…..
gromit 2013.01.17 10:53:13
@Terézágyú: hogy milyen hirek szolnak ttk-n kivul ttk-sokrol, nem tudom, de en pl. nem tudtam volna elvegezni az egyetemet, ha dolgoznom is kell mellette - v talan igen, ugy 7 ev alatt. elso felevben 42 oram volt hetente (a varos 4 pontjara szetszorva, nehogy esetleg egy nyugodt ebedeles beleferjen egy lyukas oraba), amiben ugye meg a zh-kra es gyakorlatokra keszules nincs benne. kb. a negyedik evre kezd lazulni a dolog, viszont akkor meg mar elkezdesz szakdolgozni es meg a hetvegeidet is a laborban toltod.
Eközben Bangladesh is jó évet zárt: kivételesen csak a fél országot döntötte romba az árvíz és még kolera járvány se volt. Ezért is kerülhetett elő ez a kiváló film , amelynek főszereplője a bosnyák téri hentesre hasonlít és a hasán is látszik hova tűnt a sok rizsben…..
A konkrét poszt előtt némi közérdekű információ: A posztokhoz ezentúl rövid történelmi leírást és lehetőség szerint videót is társítunk, ezek a Tovább gombra kattintva lesznek elérhetők. Az új külső elkészítése is folyamatban van. Bár Kádár János 1988-ban még…..
     Milla Jovovich is megmutatta "marilynmonroes" oldalát a nagyérdeműnek.. A Madame Figaro májusi címlapját Ellen von Unwerth fotózta a 36 éves színésznőről egy csodás villanegyedben. Millának kimondottan érdekesen áll a szőke haj a…..
— Szahar? — kérdezte a  Kanári Übü Elnök urat. — Jó felütés — gondolta Kanári — kiváló felütés, szeretni fogják. — Szahar, drága fiam, Szahar — válaszolta Übü kedélyesen. —  Én itt két Übüvel beszélek — mondta a…..
gromit 2012.03.31 00:07:26
A Magyar Köztársaság jelenlegi elnöke 20 évvel ezelőtt csalt és lopott, most, 2012-ben pedig minderről hazudott. És erről az elnök úrnak immáron hivatalos papírja is van.A kormánypártok szerint ezzel a "Schmitt-ügy" lezárult, pedig dehogy zárult, még csak most kezdődik.Lassan…..
---------- Forwarded message ---------- From: Nikolett Nagy <jelentkezesek2012@gmail.com> Date: 2012/3/22 Subject: Tájékoztató   Kedves Érdeklődő!   Ön jelentkezett az általam feladott hirdetésre,ami azt jelenti,hogy olyan munkát vállalna,amelyhez mindössze…..
Örülünk, Vincent? Csehermelín 2012.03.18 19:30:00
Néhány éve Prágában jártunk. Alapvetően egy David Bowie koncertre mentünk, ami egyébként remek volt - leszámítva azt, hogy párom kedvence rosszul lett, és többszöri újrapróbálkozás után a koncert orvosa tanácsára félbeszakadt :(Természetesen Prágában járván nem…..
A TASZ jelenti A béke ára 2012.02.25 09:09:00
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján közzétett 7 milliárd forintos pályázati kiírás révén járulna hozzá az Európai Unió ahhoz, hogy a nagy létszámú tömegintézményekben élő fogyatékos állampolgárok visszatérhessenek a társadalomba. Persze csak akkor, ha a kormány célja valóban az intézetek…..
Bemegy egy orbánviktor az orvoshoz. Illedelmesen köszön, leveszi a kalapját, oszt néddmá’, hát nem egy varangyos vona ül a fején! Orvos kellő értetlenkedéssel néz, szemmel láthatóan várna valami magyarázatfélét. Nosza, ezen fel is bátorodik a varangyos vona, és…..
gromit 2012.02.09 00:16:47
Nyolcvanöt év. Az úgynevezett szurokcsepp-kísérlet éppen ennyi ideje folyik szakadatlanul: Az egész 1927-ben kezdődött, amikor Thomas Parnell, az ausztráliai Queensland egyetem professzora fejébe vette, hogy demonstrálja az elképzelhetetlent. Helyesebben a nehezen…..
Csak úgy, en passant, ahogyan a paraszt laza pár mozdulattal lerúgja a csizmájáról a disznószart, mielőtt belépne a 158-as számú Vendéglátóipari Egységbe. Nincs semmi, nincs bezzeg, nincs lám-lám, nincs tanulság. Pár idézet van, 2007-ből, az idézetek forrása: fidesz.hu, jó…..
gromit 2011.12.04 23:53:15
@Kettes: LOL
Új sorozat. Kaptunk egy tarháló levelet az Országos Mentőszolgálat Alapítványtól. Hasznos, emlékeztető ajándékként van benne egy könyvjelző kemény papírból. Az egyik oldalán egy 17 cm hosszú vonalzó van, két, a mentősök munkáját ábrázoló gyermekrajz és az alapítvány…..
Munka törvénykönyve: "142/A. § (1) Az egyenlő, illetve egyenlő értékűként elismert munka díjazásának meghatározása során az egyenlő bánásmód követelményét meg kell tartani. (2) A munka egyenlő értékének megállapításánál különösen az elvégzett munka…..
gromit 2011.09.28 14:05:58
A New York Times augusztus kilencedikei számában jelent meg egy cikk Nicholas Christakis és James Fowler eredményeinek kritikájáról. Christakis világhírű szociológus, a Harvard professzora (orvosként és szociológusként egyaránt), az  Amerikai Tudományos Akadémia tagja, 2009-ben a…..
Közel húsz évvel a családi vállalkozás átvétele után lett Gina Rinehart Ausztrália leggazdagabb embere. Ennek fényében meglepő, hogy nem igazán hallottuk még a nevét, pedig nem rossz ötlet megjegyezni azt. A Citigroup jóslatai szerint ugyanis jó esélyei vannak arra, hogy Carlos…..