Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zichy

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismerős a helyzet? Mész a Petőfi Sándor sgt. kerékpárútján, és egyszer csak előtted terem egy autó. Ilyenkor érezheted, hogy megsértettek, hogy az életedre törtek, hogy nagy az isten állatkertje, vagy hogy vigyáznia kéne rád az autósnak. -EszkiMóczy- arról elmélkedett, hogy…..
zichy 2011.01.28 14:24:20
@CsImi: Természetesen nem a megosztott járdára gondolok, hanem amikor a közőton kéne tekerni, de a járda biztonságosabb?kényelmesebb? direkte. Egy helyen mondjuk én is a járdán mentem...a Régi Hídon nem mertem a menekülési útvonal nélküli "extra széles" bicikliúton tekerni Újszeged felé...
@pat bateman: itt arról beszélek, hogy a bicikliút a zebra mellett halad (pl. Tisza Lajos krt - József A. sgt. "sarok" és a biciklisek egymást előzgetik a zebrát is használva, kb. az "átkelő" teljes szélességében a gyalogosok. rovására. A "neuralgikus pontokon" lelassítani és figyelni nem gondolom, hogy olyan hatalmas időveszteség biciklivel ("qrva lassú"), ellenben életmentő lehet.
A közös zebrán én sem szállok le.
Na de vége-hossza lehet ennek.Jó étvágyat!
Sárdobáló Fiatal orvosok 2010.03.04 07:00:00
Ez a vendégpost egy hatodéves, szigorló medikus írása. Írásom célja, hogy röviden betekintést nyújtson az orvostanhallgatók és a rezidensek-szakorvosjelöltek jelenlegi helyzetébe. Ezen keresztül szeretném a kívülállóknak megmutatni, miért volt tüntetésünk, miért lesz még…..
zichy 2010.03.04 10:47:38
Kedves Minden Kommentelő!
Igazán irritáló az emberek hozzánk-állása.
1) A magyar orvosokat igencsak szeretik külföldön, mert szorgalnasak és jól képzettek.
2) A legnagyobb részük csak átmenetileg tervezi a külföldön való munkavállalást, csak a jövőjét szeretné megalapozni. Mert a mai generáció rühelli a hálapénzt, mégha kénytelen is elfogadni.
3) Az orvos és pénzhiány miatt extrákat ügyelünk (mert az állam azon is spórol, hogy hány orvost vegyen fel, a marhák, úgyis megcsinálnak mindent, plusz egy állást lefednek..)aztán (EU ide vagy oda) másnap ledolgozzuk a napi 8 órát...és még mi mosolyogjunk a sokszor arrogáns, mindentudó betegre, mert mi "szolgáltatunk" (ennyi pénzért). Az Nagy Magyar Állam szolgáltatja a fáradt, kialvatlan, az egészségügyi rendszer körülményeivel mindennap küzdő, de elkötelezett orvosokat.
4) Lehet szidni a privát praxist (ami külföldön természetes), de a legtöbb orvosa heti állami kizsigerelés után csinálja, hogy eltarthassa a családját. Mert nem könnyű...
5) A legtöbb kollégám nem él luxus körülmények között (évi egy horvátországi nyaralás, régi középkategóriás autó, hitel a lakáson, ha van). Nem a felső vezető réteget kell nézni (professzorok, főorvosok, adjunktusok), akiknek ezt az egészet köszönhetjük, mert a milliós paraszolvenciából nem akartak leadni nettó 400ezerre. Hanem akik minden nap dolgoznak, ügyelnek, robotolnak...na bumm. Nem mosolyognak.
6) Persze tudtunk, hogy nem Kánaán, amikor elkezdtük, de reménykedtünk, hogy a 11 év képzés alatt változik valami. Mert ez az Ország érdeke is. De amíg mindenki így áll hozzánk, mint Ti kedves kommentelők, addig EZ VAN. Paraszolvencia, elvándorlás, kiüresedés.
7) Nem tudom az miért természetes, hogy kitaníttatott tanárok (mégha nem is tanárnak, de ÉLNI), nővérek, kutatók mhetnek amerre látnak. Az jó. Mert hozzájuk is PONT ÍGY állnak az emberek. De legalább ők mehetnek. Menjenek.
Az irigy tudatlanok meg maradjanak és kommenteljenek.
Ui: Külföldön dolgozó orvos vagyok, megyek HAZA, viszem a zsét (amit persze le kell adózni, NEKTEK). 14 éve dolgozom, de nem tudtam kimozdulni az örökölt szoba-konyhából...(a tömött zsebeim nem hagytak mozogni..haha)
Praxis Oltsak, vagy ne oltsak? 2009.12.05 07:49:00
Elegem van az orvosokból, hogy egyik ezt mondja másik azt mondja és a laikus képtelen eldönteni mivel tesz jót: ha oltat, vagy ha nem oltat. Ki az istenre hallgassak ha nem rájuk hisz ők ezt tanulták. De ha ők se tudják eldönteni akkor én hogy? Nagyon pipa vagyok. Magamért is aggódok…..
zichy 2009.12.05 20:24:47
18 hetes terhes orvos vagyok. Beadattam az oltást mert ugye az már tudott, hogy a szövődményei súlyosabbak, mint a mellékhatásai (súlyos tüdőgyulladás versus hőemelkedés/láz). Levert, gyenge voltam pár óráig, talán hőemelkedésem is volt. Pihentem (munka után), bevettem 1 paracetamolt. A 2.trimeszterben biztonságosabbak az oltások, mert pl. már lázcsillapító is bevehető.
kacorka: A magzatot az anya védi, az 1 éven alattiaknak az immunrendszere még nagyon éretlen, ahhoz, hogy egy elölt vírussal megbirkózzanak.

Lehet mondani, hogy mi tanultuk. Igen, de ez egy új vírus, keveset tudunk róla. Az, hogy a szezonális influenzavírus mutálódik, azt tudjuk. Elvben ez is mutálódhat, de még nincs olyan régóta a színen, hogy ezt bizton állíthassuk. És igenis mindenkinek a saját felelőssége, hogy oltat-e vagy sem. Nem dönthet az orvos senki helyett (abban sem, hogy mikor, ki, hogyan essen teherbe, dohányozzon-e az infarktus után stb.)

redriot77, EMU: Na az ilyenek miatt rohadt szar itthon orvosnak lenni, gőzük sincs mit jelent a műhiba/várható szövődmény, csak az orvos hibázik, hazudik és pénzéhes szarházi. És ha nem mosolygunk az ilyenekre, akkor nekik áll feljebb. Tipikus. Köztudott, hogy az orvosok 5-8 %-a kapja a "boríték" nagy részét("nagytudású" főorvosok, adjunktusok, professzorok) és mivel vezető pozícióban vannak nem érdekük ennek megszűntetése, az államnak meg azért nem, mert túl sokba kerülne. Így csak dolgozzuk halálra magunkat, ügyeljünk itt-ott 24 órákat, majd másnap a rendes munka (EU ide v. oda, hogy másnap haza kéne menni, de sem elég orvos, sem elég pénz). Nem tudom miért irigylik az emberek a NORMÁLIS életvitelt {szívsebész szakorvos ismerősöm CSAK AZÉRT fogadott el borítékot, hogy ki tudja fizetni a fogorvost, én 10 éve dolgozom és ha kaptam 60ezer Ft-t akkor sokat mondok, úgy, hogy a betegek ragaszkodtak hozzá, utólag, nem kérem, és nem megyek utána}). Nem lehet a közalkalmazotti fizetésből megélni, de tudott, hogy a TB-t mi legalább fizetjük, amiből ellátjuk a sok minimálbéres BMW-s vállalkozót.

Nagyon irritáló olvasni a Kiskegyedből szerzett egészségkultúrával bíró emberek mocskolódását (ÁNTSZ, orvosok, mások). Nem tudom miért jó lehülyepitsázni, hazugozni mindenkit. Értelmes gondolatok megosztása normális hangnemben már egyik blogon sem megy?

Azt sem értem miért nem a sok félinformált, megélhetési, szenzációhajhász újságírót szidják? Nekik köszönhetjük az össze-vissza híreket, az alaptalan információkat (legutóbb azt is javítani kellett, hogy melyik városban használták az oxigenizátort, pedig ez nem is tudást csak alaposságot igénylő információ), az utánanézést, tudást, gondolkodást nélkülöző hírhegyeket, amiből mindenki táplálkozik. Könyvek? Á...minek. Külföldi oldalak? Nem beszélünk nyelveket.
De élje ki mindenki a Nagy Magyar Frusztrációt itt és akkor talán nem lesz annyi verekedés a kereszteződésekben.