Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blaskó Zsófia

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Április 29-én mutatta be a Gárdonyi Géza Színház Páskándi Géza drámáját A Vendégség modellértékű tézisdráma. Szereplői: a hatalom, a tartótiszt, az ügynök és a besúgott, a primitív, besúgó és a kifinomult, értelmiségi áruló minden történelmi periódusban, hatalmi viszonyrendszerben személyekre,…..
Forrás: Magyar Teátrum Az Antoine de Saint-Exupery meséje nyomán készült színdarab ősbemutatóját január 22-én tartották a Gárdonyi Géza Színházban. Zalán Tiborral, az alapmű színpadra alkalmazójával és Andorka Péterrel, a zeneszerzővel beszélgettünk.  -       Kedves Péter, most ismerkedtél meg…..
Nagy Barbarát immár ötödik éve ismeri és szereti a Gárdonyi Géza Színház közönsége, nővérével, Nagy Szilviával azonban csak ebben az évadban találkozhattak először. A kalandos úton színésszé lett testvérpár együtt játszik Tim Rice – A .Lloyd Webber: József és a színes szélesvásznú álomkabát c.…..
Eugene O'Neill:UTAZÁS AZ ÉJSZAKÁBAFordította: Vas IstvánA Gárdonyi Géza Színház előadásaBemutató: 2015. 10. 30. Eugene O'Neill, egyik legutolsó, erősen önéletrajzi ihletésű drámájában, a már anyja, apja és fivére halála után, 1939 és 1941 között íródott Long Day's…..
Charley nénje újra kibogozza a szerelmi szálakatAz egri teátrum 2015. december 11-én  mutatta be Brandon Thomas - Aldobolyi Nagy György - Szenes Iván: Charley nénje című zenés vígjátékát. Az előadást Halasi Imre rendezi, az "ál-néni"-t Rácz János alakítja. A további…..
SZEREPOSZTÁS James Tyrone: KELEMEN CSABAMary Cavan Tyrone: SAÁROSSY KINGAIfj. James Tyrone: TÓTH LEVENTEEdmund Tyrone: NAGY ANDRÁSCathleen: NAGY ADRIENN Rendező: BLASKÓ BALÁZS Díszlettervező: BÉNYEI MIKLÓSJelmeztervező: MOLNÁR GABRIELLA Fordító: VAS ISTVÁN Súgó: SZECSKÓ…..
Dale Wasserman - Mitch Leigh - Joe Darion LA MANCHA LOVAGJA The Man of La Mancha Rendező:  SÍK FERENC Bemutató: 1990. 04. 06.  Gyermekkorom meghatározó zenés színházi élménye volt ez az előadás, melyet az egri teátrum idestova huszonöt éve színre vitt. Azoknak a nézőknek a…..
Az új évad első bemutatójaként Andrew Lloyd Webber nagysikerű musicaljét, a József és a színes szélesvásznú álomkabát c. musicalt viszi színre a Gárdonyi Géza Színház. Életét kisgyermekkorától átszövi a zene. Zenei általános iskolában, művészeti…..
Az álmok valóra válnak – József és a színes szélesvásznú álomkabát 20 év után újra az egri színpadon. Az 1995-ös nagy sikerű előadások során a Gárdonyi Géza Színház közönsége szívébe zárta a darabot, s évek óta kívánságként merül fel újbóli bemutatása,…..
"A kölyök" Egerbe érkezett Nagy Tibor - Bradányi Iván - Pozsgai Zsolt musicalje - melyben a szerzőhármas a nagy komikus, Charlie Chaplin első egész estés játékfilmjének alaptörténetét álmodta színpadra - 2015. április 10-én került bemutatásra a Gárdonyi Géza…..
Nyilas Misi története Egerben Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című regénye igazi klasszikus alkotás. Időtlen mű, mely minden korban megállja a helyét, hiszen olyan értékeket közvetít, melyek bárhol, bármely korban és bármely életszakaszban megszólítják az ember…..
Magyar Teátrum 2014. december alkalommal adták át az Aase - díjakat Balogh András, az egri Gárdonyi Géza Színház társulatának tagja is részesült az elismerésben. A díjazottak a kitüntetést méltó helyszínen, a Bajor Gizi Színészmúzeumban vehették át, 2014.…..
  Magyar Teátrum 2014. december Kocsis István: Jászai Mari (A megkoszorúzott) monodráma a Gárdonyi Géza Színház stúdiószínpadán Az egri Gárdonyi Géza Színház 2014. november 28-án mutatta be Kocsis István történész, kortárs író drámáját, mely Blaskó Balázs…..
Magyar Teátrum 2015. március Rómeó és Júlia Egerben Székely Lászlót, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művészt, díszlettervezőt kérdeztük legújabb munkája kapcsán. Először is szögezzük le – mondja –  hogy a…..
Magyar Teátrum 2015. január Shakespeare klasszikus drámája Egerben  Rómeó és Júlia a Gárdonyi Géza Színház színpadán Bánovits Vivianne, Endrédy Gábor Az év első havában kezdődtek meg William Shakespeare legismertebb szerelmi drámájának próbái az egri…..
Magyar Teátrum 2015. január Pumukli az egri Gárdonyi Géza Színház Stúdiószínpadán Egy szertelen kobold kalandjai… az orrod előtt! Ősbemutató! A Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciója ,,Eltörött egy váza? Kiömlött a kakaó? Valaki…..