Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emese Dobos

88 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Október 10-ig lehet jeletkezni a MOME OPEN és az EJTECH art&tech lab október végén induló vadonatúj tanfolyamára, amelynek keretében betekintést nyerhetnek az érdeklődők a smart textilek és a viselhető technológiák világába. ..
Megváltozott koncepcióval, személyes és közvetlen kampánnyal, környezettudatosan tér vissza a t.deepartment by TAMARA TOTH új kapszulakollekcióval...
YDEA Cseh divatmárkák boomja 2017.07.25 10:58:15
A cseh divatmárkák a hazaiakhoz hasonlóan boomszerűen szaporodnak és hasonló problémákkal küzdenek mint itthon:  szűk piac, nehézkes lokális könnyűipar, szakemberhiány. Néhány kivételes tehetség viszont nagyon tudatosan építi brand-jét és nem csupán helyi, de a külföldi piacon is egyre…..
A legfigyelemreméltóbb hazai menswear tervező, Zsigmond Dóra 2018-as tavaszi-nyári kollekciójában a diópácot, a bőgatyát és a kézi szőtteseket értelmezi újjá a lehető legmodernebb formában...
YDEA Mutasd, mi van a táskádban! 2017.07.07 11:08:55
Bevállalnád? Bemutatjuk a Müskinn átlátszó, nyári minikollekcióját kétségkívül pozitív üzenettel! ..
Valljuk be, nincsenek annyira elkényeztetve a férfiak, ha már hazai divatmárkákról legyen szó, az AWARE by Printa viszont már nem csak a fenntarthatóságot, etikus és tudatos öltözködést előnyben részesítő nőkre gondol...
YDEA Szitakötő-ékszerek 2017.06.29 09:29:15
Hagyomány és innováció: Visy Dóri ötvösművész ismét egy természeti inspirációhoz nyúlt legújabb, AZZURRORO darabjai megalkotásához, amely a nyár egyik legszebb hazai ékszerkollekciója. ..
A 2013-ban alapított, Varga Zsófia és Pákozdi Alexandra alkotta ÉMÉ márka az egyik iskolapéldája annak, hogy következetes és átgondolt lépésekkel, óvatos de magabiztos növekedéssel, 0 forintból is fel lehet építeni valami nagyon szépet. Az ÉMÉ – még ha nem is tőlük hangos a sajtó – az egyik…..
Nemrég nyitott meg a Fehér Hajó utcában a Hababa Designer Store és Galéria, ami egy újszerű koncepcióval követel helyet magának a hazai divatszcénában és az üzletek soraiban. Vetlényi Lilivel, az egyik alapító-tulajdonossal az előkészületekről, fenntarthatóságról, a vásárlók motivációiról és…..
Hány divattervezőre van szükség egy évben? Elég az iskolapadban megszerzett tudás a valós szakmához? Mennyiben változtatja meg a divattervező-képzést az, hogy Magyarországon vagyunk? Nemes Marával, a KREA Kortárs Művészeti Iskola igazgatójával beszélgettem nem csupán divatról, de a könnyűipar és az…..
A PELSO-t 2012-ben hozta létre a márka mögött álló magyar csapat. A hazai meghódítása után májustól már az amerikai piacon is debütálnak a 100%-ban egyedi termékek. Mészáros Angélával, a márka tervezőjével és Bálint Attila kreatív vezetővel beszélgettem a terjeszkedésről, valamint arról, hogyan…..
Április végén Magyarországon is megrendezik a globális Fashion Revolution hetet, amelyhez mi is  büszkén csatlakozunk. Tedd fel te is a kérdést: Ki készíti a ruháinkat? Hisz a divatnak ugyanúgy része az, ki és milyen körülmények között varrja az általunk viselt darabokat, mint az, ki tervezi, ki…..
Hogyan lesznek vadonatúj ruhadarabok újrahasznosított alapanyagból? Hogyan készül egy teljes mértékben ökotudatos és fenntartható kollekció? Az AWARE by Printa legújabb darabjai láttán mindenre fény derül...
Programot ajánlunk: Kreatív szakmában képzeled el a jövődet? Továbbtanulnál, vagy pályamódosítás előtt állsz? Piacképes szakmai tudásra vágysz? Ismerd meg a Kortárs Művészeti Iskola enteriőr, divat, grafika, fotográfia és divatsmink képzéseit! A KREA 2017. március 22-én szerdán, 15 órától nyílt…..
YDEA Minden a luxusról 2017.03.16 09:49:38
Mindig is vonzott a luxus világa? Kíváncsi vagy, milyen marketingstratégia szükséges a luxusiparhoz? Mi jellemző a luxusfogyasztókra és a fenntartható luxusra? Kíváncsi vagy erre a speciális iparágra, bennfentes tapasztalatokhoz jutnál és szeretnél kapcsolatot építeni? Akkor a Lucia Divatakadémia…..
Dolgoztak együtt a Diorral és a Blade Runner 2049 készítése során is ott hagyták a kézjegyüket. Egy fiatal magyar textilművészből és egy mexikói audiovizuális művészből álló művészeti és technológiai labor különleges interakcióval foglalkozik: avagy milyen kapcsolat lehet hang, zene és textil…..
Március 12-én rendezik meg az idei első WAMP-ot a Millenárison: a természet és a dizájn kapcsolata lesz a fő téma. A tavaly 10 éves WAMP a feltörekvő dizájnerek egyik legfontosabb platformja, ami ma már határokon átívelő kezdeményezéssé nőtte ki magát. Milyen mérföldköveik voltak? Hogyan…..
Habár kommunikációban többen óvatosak, 7 izgalmas márkát mutatunk be (köztük magyarokat és külföldieket is), akik nem kategorizálják be magukat, hogy női vagy férfi darabokat kínálnak – vagy éppen kategorizáltak, de rájöttek, hogy nem érdemes. Íme 7 uniszex márka, melyek izgalmas koncepcióval…..
YDEA Uniszex utópia? 2017.02.27 11:25:06
Évek óta egyre erőteljesebb tendencia az uniszex márkák térhódítása, valamint az aktuális szezonokban is nagynevű divatházak egyre „közelítőbb” kollekciót álmodtak meg nők és férfiak számára. De vajon mennyire befolyásolja a vásárlást az egalizáló gender-szempont szemben a puszta esztétikával?…..
YDEA Fresh, young and classy 2017.02.02 18:11:11
Néhány hete debütált a magyar alapítású nemzetközi férfimagazin, a Mandrawn. Az alapítóval és egyúttal főszerkesztővel, a férfi stylist Balla Fridával beszélgettem értelemszerűen a férfidivatról és annak irányairól itthon és külföldön, melegek és heterók stílusáról, független lapokról és a magazinok…..
Kétségkívül él a köztudatban egy olyan képzettársítás, amikor is a fenntartható divat „újrahasznosított”, „földszínű” vagy éppen csakis alapdarabokat kínál – de ezek nem a trendi és a divatos szinonimái. Összegyűjtöttem ezért 5-5 hazai és külföldi brand-et (+1 meglepetést), akik túlléptek a bio…..
YDEA A fenntarthatóság „ára” 2017.01.24 11:43:50
Az elmúlt években egyre inkább trenddé vált a fenntarthatóság valamilyen formája – szinte alig van olyan nagy márka, akinek nincsenek biopamut termékei, vagy ne ajánlaná fel bevétele valahány százalékát jótékony célra. „Csak” marketingfogás lenne? Mennyivel nehezebb azoknak a tervezőknek, a…..
Az októberi szakmai program és a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe keretein belül megrendezett networking brunch után egy következő lépésként időszakos üzlet nyílt a Fashion & CSR program keretein belül az Erzsébet téren...
Mondanivalóban, állásfoglalásban vitathatatlanul a legerősebb volt Tóth Tamara kollekciója a jövő tavaszi-nyári kollekciókat bemutató divatheteken és napokon. Harc a gyűlölet, a kirekesztés és a negatív megkülönböztetés ellen, divattal...
Tudtad, hogy 2013. április 24-én Bangladeshben egy elhanyagolt ruhagyár összeomlása során 1133 varrónő vesztette életét, és további 2500 súlyosan megsérült? Ez volt a világ 4. legnagyobb ipari katasztrófája, melyért egyértelműen a divatipar jelenlegi működése a felelős. A több ezer fiatal nő halála…..