Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerub

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Érettségiző nemzedék 3. 2007.05.10 11:52:00
Ahogy azt sejtettük, a magyar tablókultúrára tényleg frenetikus hatással van az internet. A No Thanx-es és MSN-es megoldások mellett vannak még fájdalmasabb megoldások. A debreceni Beregszászi Pál Szakközépiskola és Szakiskola 12/d osztálya a furcsa emberek népszerű…..
Subba Dicsőségfal: Viva Kristóf 2007.05.09 11:44:04
Mi eddig azt hittük, hogy a Vivánál csak alulszexelt, és ettől túlpörgött arcok lehetnek műsorvezetők, mert különben nem megy elég jól a Club Rotation. Erre meg itt az alábbi kép, rajta a Magyarországon az elsők közt coming outolt Kristóffal, a már általunk is egyszer…..
kerub 2007.05.09 18:43:22
w Élt, él, élni fog 2007.05.07 06:00:00
Feltámadott az Ő felsőteste. Üres a sír. A holttestét megbolygatók nyilván azt hiszik, hogy győztek, pedig a koporsóból kiszabadult a lelke is. De azt a sírrablók nem látták, hiszen ostobák, mint a szent földjük. Szellemét a tűz nem égeté meg. Mert ebben a jelenetben két…..
w Mese pappal 2007.04.30 08:30:00
Vallási vitákban előbb-utóbb előjön az evolúció vs. teremtés című témacsokor, akkor is, ha épp semmi köze az aktuális kérdéshez. Mint ahogy az eggyel előbbi postnál. Gondolom, azért, mert az Isten oldalán prókátorkodó kollégák minden, az övéktől különböző véleményt…..
A maratoni kritizálás, a sorozatos alázás és as sok-sok udvariatlan beszólás meghozta gyümölcsét: végre az összes zenekar demója feldolgozásra került. A gyűlöletes Béláné kegyetlenkedéseinek tehát ezennel vége, aminek mi is örülünk, hiszen napi rendszerességgel jöttek a…..
w Tisztelt Szcientológia Egyház! 2007.03.21 11:00:00
Levelüket, amelyben az előző, szörnyegyházukkal foglalkozó írás eltávolítását követelik, megkaptam. Annak ellenére, hogy nem nekem címezték, hanem a blogszolgáltatónak, mert hát felmegyek a párttitkár elvtárshoz, és ott mószerolok – a spicli már csak ilyen típus. És…..
w A fejedelem 2007.02.08 06:00:00
A számítógépes játék elsősorban szórakozás, de néha lehet tanulságos. Nem a pisztollyal rohangálós fajta – illetve az másképp -, hanem a stratégia. Főleg ha azt próbálja ábrázolni, hogyan működik az emberi történelem. Hátrányuk, hogy iszonyú időrablók, mert a jó…..
w Istentelenül konzervatív 2007.02.02 20:00:00
Már egy hete csak a modern konzervativizmusra gondolok. Nem, van az egy éve is. Olyan öt, de legkésőbb tizenöt esztendő múlva ugyanis konzervatív szeretnék lenni, és még többször írni esztendőnek az évet. Polgármesterként egy kis faluban. Ráznám a járókeretet per sörétes…..
Subba Lobognak a nagy csöcsök 2007.01.23 17:13:52
Vannak amerikai előadók, akik dollármilliókat is képesek kiadni egy videóklipre. Mert hülyék és nincs fantáziájuk. Minek ennyit pazarolni, amikor néhány internetről összelopott filmdarabbal is tökéletes alkotást lehet összehozni. A lényeg, hogy a hangsúly a hülyén táncoló…..
w Sonderangebot - reloaded 2007.01.24 09:00:00
Címlapon hozza a keddi Blikk a képviselők költségtérítésének ügyét. Felháborító! Arcpirító! - nem fukarkodnak a népharaggal, úgyhogy most már visszavonhatatlanul téma lett belőle. Amit a Blikk ír, az a politika, kérem, sokkal inkább, mint a Népszava meg a Nemzet. Mint…..
kerub 2007.01.24 18:14:29
w Az a szép zöld gyep 2007.01.22 08:00:00
Ebben a ciklusban – tételezzük most fel, hogy nem lesz időközben kormányváltás – Gyurcsány Ferenc és érdekköre alighanem kénytelen lesz meglépni a marihuána és származékai legalizálását. Tudom, hogy ez elvileg az SZDSZ témája lenne, klasszikus liberális toposz. De…..
w Dr. Mókus és az erdőtűz 2006.12.13 12:00:00
Anno egy jegyzet kapcsán már nyílt itt egy topik a semmire se való, ám eddig tömegesen képzett bölcsészekről, akiknek túlburjánzását talán visszafogja valamennyire a tandíj, illetve a zabhegyező-szakok visszametszése. Akkor nem volt túl nagy vita ebből, bár akadtak…..
kerub 2006.12.13 21:18:05
TWÁ!


Nagyon nem vagy képben. Tanácsolom, merülj el kissé pl. Karácsony Sándor oktatási útmutatóiban.


Én nem tagadom, hogy ezer sebből vérzik a magyar oktatás. Miért? Mert a gyerek semmi, de semmi lelki közösséget nem képes érezni azzal, amit tanítanak. Legyen szó a fák légzéséről, vagy Ady verseiről. Tudom, szerinted lélek sem létezik, de ez így van.


Fentiek oka
- a külvilág nyomása (Adynak napról napra a Balázs sóval és Győzikével kell versenyeznie), ingerküszöb elvesztése
- karizmatikus tanárok hiánya


Soha a büdös életben nem fogja a gyerek megérteni, hogy miért kell neki megtanulnia egy tíz versszakos verset, ha nem érti meg, hogy

a)ez az ő javát szolgálja (agytréning)
b)esetleg valamilyen lelki tartalmat/mondanivalót hordoz, ami neki is jó lehet

A verstanulás szenvedés árán megy, de hát mi nem? Verstanulás=memóriafejlesztés, hogy ne hígagyú bambaképű szenilis felnőtt legyen.
Megnézném, hogy TE mit vágsz le, ha a gyereked hazamegy, és közli, hogy ő bizony akkor se tanul verset, mert hát minek az.


Balassival kapcsolatban is naggggyon távol állsz az igazságtól. Tudod, sajánlom, hogy nem érted Balassit. Én máig vissza tudnám mondani az életét (jó, dátumok nélkül), mert az nálunk úgy volt, hogy drága jó osztályfőnökünk leült a pad szélére, ELMESÉLTE az életét, mi meg csüggtünk minden szaván, és ÉLVEZTÜK. Meg is ragadt, máig. Majd ezután elolvastunk három verset tőle, és azt is értettük ezután, és ezáltal többek lettünk tőle.


Ennyit tesz a jó tanár.





Ja, mellesleg. Ha kicsit utánajársz, Balassi igazi tökös gyerek volt, szerintem az egyik legizgalmasabb személyiség az irodalomban. Ha ma élne, a bulvársajtó kedvence lenne (juhásztáncot jár a királylátogatáson, részegen félkézzel elver egy hordányi katonát stb.).
w Agnosztikus hiszekegy 2006.12.06 14:30:00
Volt is, lesz is még vallási téma itt, ezért most szájbarágósan, ábra segítségével elmagyaráznám az alapokat. Remélem, ezzel elkerülhető lesz, hogy újra és újra feltegye a begőzölt olvasó a vaskos kérdést: honnan tudod, hogy nincs isten, he? Lássuk az első illusztrációt.…..
Az m1-en szerecsenmosdatás és/vagy kicsit odamondogatás várható a Kedd 21-ben, amikor is este kilenc után nem sokkal maga Baló György fogja beszélgetőpartnereivel a rendőrség munkáját értékelni, különösen az elmúlt két hónapban mutatott, izé, nehezen értékelhető…..
kerub 2006.11.29 13:05:39
w Csináld magad: Tuctuc Jammer 2006.11.22 17:00:00
A kétkerekű köcsögök után forduljunk rá egy másik típusra, konstruktívan. Arra, amelyik a buszon, az orvosi váróban, vagy akárhol emberek közt bömbölteti a walkmanjét, discmanjét, MP3-lejátszóját. Nagyon jól tudja, hogy kihallatszik a füléből, de hát pont leszarja ő, hogy…..
kerub 2006.11.25 12:04:55
w Bélát itt ne keressék 2006.11.24 16:13:00
A Magyar Hírlap meghitt olvasótáborának azon még meghittebb szegmensét, amely a szombati számokban elolvasta, netán kereste szerénységem hevenyészett közéleti sziporkáit, ezúton tájékoztatom, hogy ne keresse tovább. A közepet jobbról közelítő lap nekilátott a jobb középről…..
kerub 2006.11.25 12:04:05
w Red Hot Catholic Love 2006.11.15 02:38:00
"Mivel a homoszexuális aktus nem töltheti be az emberi szexualitás természetes célját, erkölcsileg soha nem elfogadható" - közölte Arthur Serratelli, az iránymutatást kidolgozó bizottság vezetője. "Az ilyen aktus ráadásul soha nem vezet el az igazi emberi…..
kerub 2006.11.16 10:36:39
2006-ot írunk;a modern, felvilágosult, kozmopolita cselekvő ember (a korlátlan individuum) korszakát. Semmi sem kötelező. Mindenkinek jogában áll hülyének, tanulatlannak, bunkónak lenni. De szabadon cserélhetünk nemet, identitást is (maximum a pénz lehet a hátár). Szép új világ ez.

Korlátok nem nagyon vannak. Illetve aki beléjük ütközik, az már nagyon messzire ment. De abban talán megegyezhetünk, hogy a legtöbb lázadás már régóta nyitott kapukat dönget.

És itt jön a képbe az egyház. A katolikus egyház, de éppen mondhattam volna másik történelmi egyházat is. Az elmaradott, a nevetséges, a diktatórikus, a maradi, az álszent egyház. Milyen jó támadási felület is ez! Minden, amit képvisel, a mai ideális felvilágosult ember számára felfoghatatlan. A transzcendens gondolkodást sikerült kiölni az emberek lelkéből. Minek nekem a Szentlélek, ha egyszer van DVD? "Nekem az van, amit meg tudok fogni és szagolni, érted bazmeg?!"

Az egyházat támadni ma trendi. Trendi Bad religion-ös pólóban lófrálni, hívő tömegeken élcelődő poénokon vihorászni. Egész szubkulturák épültek az egyház támadására, nézeteinek tagadására. Csak kicsit körül kell nézni, és az ember már lubickolhat is.

A média is rátesz három lapáttal. Hogy egy egyházi szervezet ezernyi családnak juttat karácsonyra csomagot Kárpátaljára? Az nem hír! Hogy Déván kórházból kidobott nyomorult gyerekek százainak adnak nap mint nap enni és nyújtanak nekik menedéket ferencesek? Az sem hír!

De ha egy pap lebukik a meleg szeretőjével Californiában! Na az hír! Akkor aztán jöhet TV, rádió, riport a Fókuszban, és Tóta W. Árpád is kezdheti köszörülni a tollát. Adjatok a mocskos egyháznak! Gyerünk, hadd szóljon!

A több tucat fenntartott iskola, az nem számít. A megsegített szegények köszönete, az sem számít. A százezernyi lelkes hívőt egy kötelékbe vonzó közösségek működtetése - az sem számít.

Nem tagadom az egyház vétkeit. Lehet mutogatni kiábrándító kisebbségekre, és bűnös esetekre. Nem tagadom. De az egyház is csak emberekből áll, akik nem tökéletesek.

Az a baj, hogy mai világ merő üzlet és a családközpontúsággal, hívő gondolkodással, erkölccsel egy fillért sem lehet keresni.