Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Forrai Ildikó

181 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kudarcos, kellemetlen nap után az ember könnyen érezheti azt, hogy a világ összeesküdött ellene, hogy a sors nem az ő oldalán van. Azonban mi a helyzet akkor, ha pont ezt kellett az illetőnek megélnie? Bizonyos alkalmakkor az Univerzum kellemetlen történésekkel "teszteli" az embert, hogy…..
Ha egy problémán határtalanul rágódik az ember - amellett, hogy fogproblémái lesznek -, nem fog megoldáshoz jutni. Érdemes tudatosan végiggondolni, hogy mit lehet tenni a javulás érdekében. Ez lehet egészségi, helyzetbeli változtatás esetén, vagy akár egy barát megsegítésénél is. Esetleg…..
A bezártság erőtlenné teheti az emberi kapcsolatokat. Nem feltétlenül egy külső körülmény okozhat bezártságot - gondoljunk csak a koronavírus járvány miatti karanténra - , hanem sokszor az egyén is egy mentálisan zárt helyzetbe kerülhet. A megszokás, a rutinszerű élet alkalmatlanná teszi mind az…..
Egy párkapcsolatban vannak lényeges pontok, amiket adott esetben, nem lehet megváltoztatni. Mindkét ember a saját környezetéből jön, ahonnan hozza magával a saját világképét, látásmódját. Vannak olyan elemek, amelyek ha nem passzolnak, akkor a párkapcsolat súrlódásokkal teli lesz. Érdemes…..
Sokféle gondolatról esik most szó ebben a videóban: - Megváltozott helyzethez való egyéni hozzáállás - mivel töltsük a "fölös" szabadidőnket? - Biztos mindenki "idióta", akivel konfliktusunk van? - Márai Füves könyve..
Számtalan negatív dologgal szembesülhetünk életünk során, egyesek tartósan meg is maradnak. Ennek eltüntetésére segítség lehet a "Megszüntető rituálé", amely alkalmazásának lépései a videóból kiderülnek :)..
Kezelés - régen a gyógyításban szó szerint értve "kezelték" az embert. Vagyis hozzáértek a beteghez, megtapintották, kézrátétellel gyógyították. A fizikai kontaktussal állapotfelmérést végeztek. Ez ma már nincs így. Hogy miért volt jobb a régi eljárás - ez a videóból kiderül...
Általános alany - amikor valaki úgy fogalmazza meg a mondandóját, hogy nem magáról beszél, hanem általánosít ("az emberek" kifejezéssel). Ezzel eltoljuk magunktól a szituációt, megmagyarázzuk adott helyzetben a saját gyávaságunkat. Ehelyett inkább a saját felelősségünket felvállalva fejezzük ki…..
Betegségeink, akár testi vagy lelki problémáink eléggé megnehezíthetik életünket. Ezek megszüntetésére említünk most néhány példát, melyeket mások már kipróbáltak, és számukra egy egészségesebb életet eredményezett...
Sok technika közül most az úgynevezett "3-at kidobok, 3-at kérek" módszerről lesz szó, amellyel a számunkra kedvezőtlen dolgokat elengedhetjük, és utána, a nekünk megfelelő eseményeket beengedhetjük életünkbe. Papírt, tollat elő, ugyanis ez szükséges ezen technika alkalmazásához :)..
Mi sem lehet most aktuálisabb téma, mint a világon szélsebesen végigsöprő, új kórokozó megjelenése, név szerint: a koronavírus. A megbetegedés sok embert érinthet, azonban ennél is több embert "fertőz" meg a pánik, ami ennek kapcsán kialakult. Erről lesz most szó...
KÉPességünk a belső látás. Segítségével új irányt adhatunk életünknek. Legyen az jövőKÉP, világKÉP, énKÉP - mind rólunk szól. Minden átalakítható, ha nem tetszik, hisz a képességeink megvannak hozzá...
KÉPességünk a belső látás. Segítségével új irányt adhatunk életünknek. Legyen az jövőKÉP, világKÉP, énKÉP - mind rólunk szól. Minden átalakítható, ha nem tetszik, hisz a képességeink megvannak hozzá...
A hitünk, erkölcsünk alapján bennünk megszülető igazság sajnos nem mindig áll arányban a törvényeink által garantálni igyekezett igazsággal. Megrendelésre, befolyásra születő "igazságok" sokszor nem tükrözik a valódi tényeket és az igazságosságot. Azonban a rendszer is változhat, ha a benne…..
Sokszor bélyegzik problémásnak vagy hiperaktívnak azokat a gyerekeket az iskolában, óvodában, akik kilógnak a sorból. Közben lehet, csak a korosztályához képest már előrébb jár fejben, de a skatulyázó oktatási rendszer ezt nem veszi észre. Egy kis kreativitással és odafigyeléssel ezeknek a…..
Betegség és tünet - jelek, melyek figyelmeztetnek bennünket, hogy nem megyünk jó irányba, nem csináljuk jól a dolgainkat. Azonban ha a lélek, a személyiség változik, visszafordíthatóvá válnak az általunk előidézett problémák. Egy kis iránymutatás következik :)..
Az elzárkózás, az elutasítás semmilyen formában nem jó megoldás. Ha segítünk, vagyis jót teszünk, mindezt jól is csináljuk, akkor nem csak a másik embernek kedvezünk, hanem önmagunk számára is kellemes pillanatokat okozunk. Ésszel segíteni nem lehet teher számunkra sem :)..
"Csak akkor szereted a gyereked, ha jól tanul az iskolában? Csak akkor szereted a párod, ha mindig veled van? Csak akkor szereted a főnököd, ha megdicsér? És önmagadat hogyan szereted? A szeretet nem birtokol, nem irányítható és nem függ semmitől, csak van! Szeretem, mert szeretem." Előadás a…..
Előítélet, melynek alapján azokat is elítéljük, akik semmi rosszat nem követtek el. Nem a származás, ami meghatározza az embert, hanem a tettek. És mivel mindenki emberből van, így bárki eldöntheti, hogy mit akar tenni, hogy akar élni - mind a kisebbségi, mind a többségi társadalom tagjai...
Ünnepi év vége alkohol nélkül? Nem elképzelhetetlen. Társasjáték, csapatjátékok, beszélgetés, nevetés - ezekhez nem szükséges az alkohol. Csak elhatározás kérdése. A "száraz" Szilveszterhez tippek a videóban :)..
Sokszor nem is a saját életünket éljük, hanem másoktól lemásolt mechanizmusokat "hajtunk végre". Biztos, hogy ezek mi vagyunk? Családi mintát, szokásokat is továbbviszünk, azonban ezek nem mindig előnyösek. Változtatni lehet, és néha kell is!..
Sportolni érdemes, azonban célszerű elgondolkodni a motiváción. Miért csináljuk mindezt? Le akarjuk győzni a másikat? Csupán a vizuális megjelenésünket akarjuk javítani? Fittebbek akarunk lenni? Mindegyik kérdésre van válasz, azonban ezek között lehet olyan is, ami pótcselekvésre utal. Csak egy…..
Semmi sem jó vagy rossz önmagában, csak ha mi azzá tesszük a gondolatainkkal. Az időjárás sem ellenünk van. Igyekezzünk meglátni benne a pozitívumot! Persze ónos esőben azért illik vigyázni! :)..
Vegyük észre, hogy milyen tehetséggel rendelkezünk! Néha kell erő arra, hogy képességeinket kihasználjuk, főleg ha egy olyan társadalmi-családi környezet vesz körül, amely nem ismer el minket. Kifejezetten fontos odafigyelni a gyerekekre, akik még érzékenyek, és ha lehet, ne törjük le a szárnyaikat…..
Mindent megteszek a gyerekemért, a szüleimért, a barátaimért, még akkor is, ha nem az én feladatom lenne. Sőt, még lehet ártok is az illetőnek, hiszen kiveszem a kezéből a megoldandó feladatot. Az illendőségi elvárásoknak megfelelni, nem biztos, hogy számomra hasznos, így magamnak is ártok vele.…..