Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Faludi Andrea

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elkezdődött a beiskolázási időszak. Ennek kapcsán érdeklődtünk a református általános iskola irodájánál.A református általános iskola február 29.-én és március 1-én tart ismerkedési napot a leendő iskolások számára.  Ezen alkalommal a gyerekek játékos…..
Faludi Andrea 2008.03.11 22:14:22
Kedves Pem!
Lehet, hogy Ön is azok közé tartozik aki félnek minden újtól vagy mástól (fontosnak tartom megjegyezni,hogy ebben az esetben egyáltalán nem beszélhetünk új dologról, mert ha pontosak az infóim akkor valamivel több mint 50 évvel ezelőtt volt Veresegyháznak református iskolája) és elkezd benne rosszat keresni.
Kislányom szeptember óta tagja ennek a családnak, és ez nem elírás, ugyanis már a második nap hazafelé az autóban lelkesen újságolta: anyu tudod mi volt OTTHON az ebéd?! Lelkesedése azóta is töretlen. Délutánonként szülőtársaimmal ott állunk sorban a folyosón és próbáljuk haza csalni gyermekeinket. Ígérünk mi fűt-fát, de hiába a gyerek marad, mert ebben a suliban jó lenni.(Érdekes volt a "felvételi" napokon látni, hogy a leendő elsősők szintén nem akartak haza menni, mert érdekesek voltak a játékok, kedvesek a tanító nénik, szépek az énekek és finomak a sütik a szendvicsek..stb)
Az én kislányomnak szeptember óta 42 új testvére, 3 új anyukája, két új apukája és egy nagymamája is van. Ez a nagymama arról is gondoskodik, hogy minden gyerek azt kapja enni, inni amit szeret. Nálunk ugyanis nem gond ha kakaó van reggelire és a gyerekek fele teát szeretne, mert Erzsike nénin a kakaó mellé teát a szalámis kenyér mellé lekváros kenyeret is tud varázsolni az asztalra. Pénteken a tanítási órák utáni kézműves foglalkozásról ( nem kötelező) öt óra körül érünk haza, de már vasárnap a templomba úgy szaladnak a gyerekek a tanító nénik felé, mintha hetek óta nem látták volna egymást. Ami néni, Enikő néni és Zsuzsa néni pedig azt sem tudja melyiket, hogyan ölelje. Ez az iskola az én kis Lucámnak szó szerint második otthona, ahol jó lenni, ahol szeretik, ahol ha rossz meg is dorgálják, de minden kis dorgálás után ott a mosoly. Mi ebben az iskolában igaz HITET és feltétel nélküli szeretetett kaptunk, amely remélem kislányomat egész életén át elkiséri, és az itt együtt eltöltött évekből mindig erőt neríthet.
Az, hogy az oktatás magas színvonalú, hogy nagy hagsúlyt fektetnek a vallásos nevelésre, hogy a gyerekekkel differenciáltan foglalkoznak, hogy senkit sem engednek lemaradni, hogy logopédus foglalkozik az arra rászorulókkal, hogy minden héten verset tanulnak, hogy zenei képzés folyik, hogy rendszeresen fellépnek a gyereke a templomban, hozzászokva így a szerepléshez, hogy úszni, korcsolyázni és színházba járnak, hogy néptáncot tanulnak, az hogy decemberre már megtanulták a HIMNUSZT , és együtt énekelték a gyülekezettel, az hogy támogatják a versenyszerűen sportoló gyerekeket ez ebben az iskolában szinte természetes.... és ezeket a példákat sorolhatnám még oldalakon keresztül, mert ez mind ugyanolyan fontos számunkra mint maga a gyermekünk.
"Kell a hit amely nem kételkedik, nem keres kifogásokat, nem tesz megjegyzéseket, hanem tud örülni, és hálát adni a csodákért, mert hatalmas dolgot cselekedett velünk az Úr."
Faludi Andrea