Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peferenc

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        ..
peferenc 2010.10.22 13:22:09
@skandikamera: ...akkor Mici-Mackó fázik?
Az előző bejegyzésben látható "titokzatos" lak(ás)berendezési tárgy a jacuzzi, az úszómedence és a masszázskád hibridje, azaz kültéri hidromasszázs medence.Úszkáló drink-tálca és felugró hangfal jár hozzá.A működés elvet ábrázoló tervrajz akár egy…..
 A múlt héten éppen a Kungsgatanon (Király utca) sétáltam, amikor az egyik parkoló autóból két termetes figura szállt ki. Bevezetésnek lökdösődtek, majd egymás üldözésébe fogtak. A protézises szumósok időnként és váltakozó szerencsével utolérték, és…..
 A tenyésztett lazacnak unalmas élete van. Kivételt az a néhány ezer smolt képez, melyeket minden év áprilisában a stockholmi Királyi Palota tövében engednek a Mäleren-tó és a Balti-tenger közti sebes áramlatba. Mithogy engednek!? Öntenek, mint a krumplilevest.A stockholmi…..
 Nincs az a jókívánság – ezúttal megköszönöm a kedves soraitokat – ami megmenthette volna az idei nyarat.Pedig jól kezdődött. A Stockholmtól nyolcszáz kilométerre északra fekvő Byske falucska szélén bérelt kunyhó (balra az első) mesésnek nézett ki a…..
Dúl a nyár Stockholmban!Az őrségváltás koreográfiáját nem kánikulára tervezték.A biciklisták szaporán tankolnak... ...aki teheti, közel húzódik a vízhez...  ...vagy egy árnyékos mellékutcát választ.Hát nem gyönyörű a svéd nyár?..
 Akit nem hagy nyugton az emberiség  jövője felett érzett aggodalom, annak azt ajánlom, hogy látogasson el egy ifjúsági atlétika versenyre. Attól biztos felvidul a lelke.  Mondom ezt én, aki véletlenül tévedtem be a Dagens Nyheter újság rendezte kétnapos…..
 Svéd-olasz-magyar koprodukciós puliszkatorta, erős román-francia beütésselSzínhely: Hobbiszakács konyhája a Balti-tenger partján. Télen, amikor csupaszok az ágak, látszik a víz az ablakból.Dramaturg, kameraman, szakértő, rendező és producer: a…..
A tehetősebb stockholmiak – van belőlük elég - a szigettengerben levő nyaralójukban pihenik ki az év rumlis napjait, helyet adva a fővárosba özönlő turistáknak.   Délben még a napóra is félárnyékba vonul. A hari-krishnásoknak köszönhetően a város…..
 Kis csalódással ugyan, de emelt fővel ért véget Magyarország számára a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntője. Csalódásunk mindössze egyetlen dologban érhető tetten: versenyzőnk Kovács Sándor, a kecskeméti Wellness Granada konyhafőnöke…..
  Az első Szakács Európai Bajnokság előestéjén érkeztem Stavangerbe. Éppen a „Stavanger Forum” elnevezésű épületkomplexum főterét övező hodályokat próbáltam azonosítani, amikor fekete pincéröltöny lebegő szárnyaira lettem figyelmes. Viselője, egy nyílt tekintetű, vörös szeplős srác, sietős…..
 Eheti gasztrovendégem Veress Mária, akinek nemrég jelent meg az Üzenet egy úszó jéghegyről című novelláskötete. A svédországi életről szóló elbeszélései közül ezt az írást válogatta nekünk:Honvágy a négyzetenHa jól tudom, Amerikába készültek ők is, mint…..
2006. április 14. 11:01 (st) – A hír hiánya is hír. Ma reggel próbáltuk mindannyian elérni Gábort – ismét sikertelenül. Továbbra sem tudtunk beszélni, reméljük, hogy csak a technika akadályozza meg a kapcsolatfelvételt...
Vendégem Turóczi Gábor, aki a legmagasabb szinten, az Északi-Sarkon főzött magyar csirkéből paprikást.   Naplórészletek Turóczi Gábor, az Északi-sark meghódítója (ezentúl tg) és segítője, Sipos Tamás (st)”Paprikás csirke az Északi-sarkon” című könyvéből:   2005. december 7. (st)   Este tíz…..
A vasárnapi újságban félig komoly, félig vicces cikket olvastam a táplálkozásnak a jellemre gyakorolt befolyásáról. Írója azt állította, hogy a disznóhúson békés emberek nőnek fel. Állítása igazolásaként a Frans G. Bengtsson - Röde Orm - A Vörös Kígyó - című…..